internet olmadan önceki yaşam

Aslan Türkoğlu

The Maestro,
GalataSarayı Efendileri
evet beyler, internetten önce internetten sonra. hayatımızda neler değişti? neler değişmedi ki...
hayatımın neredeyse son 10 yılı internet ile birlikte geçti. o yüzden internetten öncesini pek hayal edemiyorum. :) biraz yaşlı nesilin nümayendeleri duygularını anlatırsa güzel olur. hem de nostalji yaşamış oluruz.

benim için internetten öncesi yok açıkcası. çünkü gençlik çağım internetin yeni gelişme çağına denk geldi ve internetten faydalandım ama aynı zamanda şuan ki çocuklar gibi pc bağımlısı falan da degildim.
hem sosyal yaşantımı yapıyodrum, top oynuyordum, saklambaç oynuyordum hem de pc oynuyordum.
şimdi ki çocuklar sadece pc oynuyor.

Ayni mahallede oturup Facebook üzerinden bayramlasmalar veya ayni masada oturup adam gibi sohbet etmek yerine bok varmis gibi telefonu kurcalamalar falan insanin asabini bozuyor.. Kimsenin kimseyi takmadigi boktan bir ortam oldu kisacasi..

☆$☆

Çocuktum o yüzden daha zevkliydi. Biz cidden sokakta oynayarak geçiren son nesildik

Eskiden sosyal yaşam, şimdi asosyal medya (genel anlamda)

Yaşam gibi yaşamdır. Muhtemelen hayatımızın en samimi dönemleriydi.

Çocuktum tabi interneti kullanmaya başlamadan önce. Şu anki en güzel bilgisayar oyunlarına değişmem o günleri muhtemelen. Genelde 12 civarlarında dışarı çıkmamla başlayan gün, akşam ezanının okunması akabinde annemin balkondan bana bakınmasıyla son bulurdu. Çoğu çocuk için de öyleydi, anne balkondan baktığında görebilmeliydi hatta. :D Eve gidince de televizyon, aileyle beraber yemek yemek, muhabbet etmek vs.

İnternetten önce daha güzeldi tabi. 90' lı yıllar... Hayatımın en güzel yıllarıydı. Ta ki, Marmara depremine kadar...

Ayni mahallede oturup Facebook üzerinden bayramlasmalar veya ayni masada oturup adam gibi sohbet etmek yerine bok varmis gibi telefonu kurcalamalar falan insanin asabini bozuyor.. Kimsenin kimseyi takmadigi boktan bir ortam oldu kisacasi..

☆$☆

insanlar anlaşıldı cihanın da sırrı yok
internet candır

Malesef günümüzde teknolojiyle birlikte sokakta büyüyen nesil bitti gibi bişey. En kötü yanı da bu oldu bence.

Mahalle maçları yapardık çılgınlar gibi kücükken kiloluyum diye kaleye koyarlardı, sonra kendimi gelistirip durdurulamaz bir sol açık, ofansif orta saha haline gelmistim. Klübe bile baslamıstım, hafif ergen dönemlerinde. Sonra zaten internet geldi göt göbek yürüdü

Çocukken okuldan sonra parka gidip futbol oynardık
Gençken okuldan sonra futbol sahasına gidip futbol oynardık

PES yada FİFA yoktu mahalle maçları vardı,akşam ezanına kadar top oynardık.playstation yoktu atari salonlarında takılırdık.facebook ve twitter daki gibi sahte arkadaş listesi yoktu hakiki dostluk vardı kısacası şimdiden daha iyiydi hayat.

Belki 94 dogumluyum sizin hic internet olmayan caginizdan degilim. Yinede bilgisayar yerinde her gun disarda tozlu yarali saclarimda kum dolu eve gidip anneden dayak yiyen cocuktum :D

100 küsür yil önce telefon yodu, ondan öncede araba yokdu, ondan tahhhh öncede ateş yokdu.
Gelişim deniliyor buna . Internete gelişimin parcası bugünkü bölümüzde.
Gelişime ayak uyduramayanlarda genelikle kendilerini geliştirmekten korkan inssnlardır veya tembelik.
Devamlı ama eskiden şu bu daha iyidi be diyen kişiler.
Yorum sadece. Kimse üstüne alınmasın

Gazoz kapağı toplardık mermerle oynamak için :) artı misket filan o çocukluğu yaşayan son nesil olduğumuz için kendimi şanslı hissediyorum açıkcası.. Arkadaşını dışarı çağırırken mecburen evine gidiyorsun bu sayede anne babasını görüyordun nasılsın teyzecim nasılsın oğlum konuşmaları oluyor komik geliyor belli ama samimiydi yani...

100 küsür yil önce telefon yodu, ondan öncede araba yokdu, ondan tahhhh öncede ateş yokdu.
Gelişim deniliyor buna . Internete gelişimin parcası bugünkü bölümüzde.
Gelişime ayak uyduramayanlarda genelikle kendilerini geliştirmekten korkan inssnlardır veya tembelik.
Devamlı ama eskiden şu bu daha iyidi be diyen kişiler.
Yorum sadece. Kimse üstüne alınmasın
hayır bunların derdi ne
eskiden şu iyiydi
ulan şu an burada gs'yi tartışabilmen kaç puan?

Geri
Üst Alt