İranlı Futbolcu Amir Nasr-Azadani'ye İdam Cezası

Vasfi Vural

ɯҽ Ⴆҽʅιҽʋҽ ιɳ ɠαʅαƚαʂαɾαყ
GalataSarayı Efendileri
1671033588551.webp

İranlı futbolcu Amir Nasr-Azadani (26), Mahsa Amini protestolarına katıldığı gerekçesiyle, "Allah'a karşı savaş açmak suçundan" idam cezasına çarptırıldı. Uluslararası Futbolcular Birliği FifPro, kararı, "mide bulandırıcı" olarak nitelerken, Nasr-Azadani'nin cezasının kaldırılması çağrısında bulundu.

İran’da rejime karşı protestolara katılan bir futbolcu idam cezasına mahkûm edildi. Bir zamanlar 16 yaş altı milli takımında forma giyen Amir Nasr-Azadani, İsfahan'da güvenlik güçlerinden üç kişinin öldürüldüğü, "silahlı ayaklanmaya" katıldığı iddiasıyla geçen eylülde tutuklanmıştı.

Nasr-Azadani, "isyan etmek, yasadışı çetelere üye olmak, güvenliği baltalamak için gizli anlaşma yapmak ve muharebeye yardım etmek" ile suçlandı. İran'da, "Allah'a karşı savaş açmak" anlamına gelen muharebe suçlaması ölüm cezasıyla sonuçlanıyor.

Uluslararası Af Örgütü, protestolar nedeniyle 11 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığını ve aralarında Nasr-Azadani'nin de bulunduğu en az dokuz kişinin de ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

t24

Keske biyoloji, nano teknoloji uzmani olsaydim. Sadece belirli DNA'leri hedefleyen bir virus yapip, $u zihniyeti ortadan kaldirmak isterdim.

demokrasi, medeniyet,hukuk ve insan hakları bu nedenle herşeyden daha önemli ve korunması gereken kavramlar. yoksa böyle biri veya birileri çıkar ve sizi köleleştirir. lanet olsun tüm zorbalara

Kınamışlarmı kına mı yakmışlar anlamadım

Zannedersin adamlarda teknoloji yok ama dünyanın en yüksek teknolojilerinden birine sahipler. Zekalı insanlar. Kısa zamanda halk savaşı çıkar Sürye’ye döner orası bence
savaş teknolojisi satın almak günümüzde okadar zor birşey değil ki, tarihteki bir çok diktatör hep en iyi silahları elinde bulundurdu zaten sonuçta parayla alınıp veya kopyalanan işler sadece. kuzey kore roketlerden, balistik füzelerden dağ yapmıştır mesela şuan. hindistan gelişmiş savaş teknolojisine sahip ama halkı açlıktan kırılıyor çoğunun teknolojiye erişimi kısıtlı. bu nedenle savaş teknolojisi ve gündelik hayatta kullanılan halkın erişebildiği teknoloji farklı şeyler. yani diktatörlerin kullandığı teknolojinin halka pek de bir faydası yok o sadece suni ve satın alınıp kopyalanan geçici bir teknoloji. bir ülke teknolojik açıdan gelişmiş diyebilmemiz için halkının da bir gelişim içinde olması ve onu hayatına entegre edebilmesi gerekir.

Yıkılsa Emperyalizm’e teslim olacak Yıkılmasa din adı altında şeriatla yönetim devam edecek. Değişik bir Ülkesin sen İran. Hem sana ve tarihine saygı duyuyorum hemde dik duruşlarına. hem de şeriat ve din adı altında yönetim tarzından nefret ediyorum. Futbolcuya da çok üzüldüm yazık günah gerçekten.

Yıkılsa Emperyalizm’e teslim olacak Yıkılmasa din adı altında şeriatla yönetim devam edecek. Değişik bir Ülkesin sen İran. Hem sana ve tarihine saygı duyuyorum hemde dik duruşlarına. hem de şeriat ve din adı altında yönetim tarzından nefret ediyorum. Futbolcuya da çok üzüldüm yazık günah gerçekten.
Bu ortadoğu insanı da kula kulluk etmemeyi öğrenip emperyalistlere yardım için yalvaracak duruma gelmesinler artık bi zahmet. Irak da saddam denen tiranın zulmüyle ezildi yıllarca amerika bizi kurtar diye yalvaracak hale geldiler. Cahil çoğunluk yüzünden suçsuz olanlar da yanıyor ona üzülüyorum şahsen.

Molla rejimi sallanıyor. Umarım yıkılır ve kahrolurlar.

Aslında İranda önemli miktarda sanatsever, entelektüel insanlar vardır ama can korkusuyla ses çıkaramıyorlar.

Geri
Üst Alt