ırkçıların gerizekalı olması

Mehmet Arslaner

Tablet Kılıfları Uzmanı
GalataSarayı Efendileri
Brock üniversitesinin yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkan olgudur.

Irkçılar gerizekalı mı bilmem ama ırkçılık gerizekalıliktir.

Ama her insan milliyetçi olmasıdır.

**Tapatalk**

Nazi döneminde geliştirilen bilimsel ve teknolojik şeylere bakarsak pek de doğru olmayan bir önermedir diyerek tartışmayı alevlendireyim. :)

Nazi Almanyası'nda ki bilim insanlarının ırkçı olup, olmadığı sorusu gündeme gelir o vakit :D

gerizekali degil de akilsiz demek daha dogru olur

zeka ilen akil farkli kulvarlar i sais.

hamzaya bakinca hak veriyorum

Irkçılık, ve/veya aşırı milleyetçilik dünyanın en tehlikeli iki saçmalığı.

Zaten şu ikisi olmasa insanlık şu an çok daha ileri ve refah bir noktada olurdu.

Devletlerin sömürüyü tetiklemek için halkları afyonlamak için uydurduğu saçmalıklar bunlar.

Zeka ölçümünün dolaylı olarak gerçekleştirilmesi sebebiyle subjektif ve varsayımsal bir durum olmasını bir kenara bırakırsak; Zeka ile tutum ve duygular ilişkilendirilemez. Bir seri katil de yüksek bir zekaya sahip olabilir. Araştırmadan çıkarılabilecek tek yargı, araştırmayı yapanların pek zeki olmaması gibi görünüyor.

Bir ırkın diğer ırktan üstün olduğunu düşünen herkes gerizekalıdır. Ama herkes yaşadığı vatanı sevmeli. Irk ayrımcılığı yapanlar için geçerli durum. bknz. (kürtlere özgürlük, türkiye türklerindir vs.)

Boyle arastiramalarda ortalamalar uzerinden karsilastirma yapilir. Iskandinavlar Turkler'den daha uzun tespitine karsilik bizim basketbolculari gostermek gibi Nazi bilim adamlarindan bahsetmek.

Normal ve olması gereken ölçünün dışında ki millet/vatan sevgisi çok gereksizdir ve kötüdür

Her şey tadında güzeldir

Türk Milliyetçisiyim.. Bu yoldan da dönüş yok.. Irkçı falan da değilim.. ama Türk Milliyetçliğinden DÖNÜŞ YOK.....

irkcilik gibi seyler mantiksal cikarim sonucu degil inanclar sonucu gelistirilir. icinde bulundugu sosyal cevrenin yonlendirmesiyle irkci olan insanlarin geri zekali yahud akilsiz oldugunu dusunmuyorum. bence bu farkindaligin olusmama sebebi cevresiyle uyum icinde olma istegidir. telkin ne kadar kuvvetli olursa inanc o kadar yerlesir ve karsi konulmasi o kadar zorlasir. daha sonra bu insanlar bilimi kendi inanclarina uydurmaya calisir. mesela james watson ikili dna sarmal yapisini bulmus, nobel odulu almis ve daha sonra afrikalilarin diger insanlardan daha farkli evrimlestigi icin daha dusuk zekali olduklarini one surmustur.

Vatan millet sevgisiyle çinli diye her çekik gözlüyü dövenlere bakılırsa haklı önermedir.

Dogrudur, ayrica twitter hesabinda nazi gamali haçi koyup ondan sonrada bizim milliyetçiligimiz baska milliyetçilige benzemez diyen bir guruh ortaya çikarmistir turkiyede.

Ne zaman irkçilik yapma dense, ne irkçiligi bu turk milliyetçiligi irkçilik degil diye cevap verir bu GERIZEKALI tayfa.

Türk Milliyetçisiyim.. Bu yoldan da dönüş yok.. Irkçı falan da değilim.. ama Türk Milliyetçliğinden DÖNÜŞ YOK.....

Milliyetçilik ile ırkçılık arasında kavramsal da olmaz üzere hayli fark var, milliyetçilik ortak geçmiş ortak vatandan gelen vs iken ırkçılık direk genetik yapıdan tutun damarda akan kana, saç göz rengi vs ye kadar giden bir tanım. Benim anlamadığım Türk milliyetçiliğini normal milliyetçilikten ayıran unsur nedir ? Meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın

gecen instada bir resim gordum, iki tane tatli bebek biri siyahi digeri sarisin beyaz yan yana ve hic bir kotuluk yok iclerinde
ama buyuyunce niye insan irkci oluyor, bence sorulmasi gerekilen soru bu ,gerizekali yada akilli ile alakasi yok..

irciligin bas ana sebepleri bence soyledir:
- afrikalilar cok geri kalma, yani yemin ederim kendimde sahit oldum bazilarin beyni bir kus kadar degil
- yahudiler misal olarak, para icin ve guc icin yapmayacagi yok.. parayi cok seven bir millet
- hindistanlilar, cok kirli ve cok pis kokuyorlar
- cinliler, cok tatlilar ama ayni anda cok vahsiler kedi kopek ayrit etmeden yerler.. misal olarak gecen youtubede baktim binlerce cinli bebeklerini yol kenarina atiyor hic bir vicdan sahibi insan o cocuklara yuzunu cevirmiyor
- avrupalilar, domuz giibiler walla cok duygusuz bir millet
- araplar, hain ve hep arkadan saldirirlar
- cingeneler: gurursuz insanlar
yani bunlar bazi ornekler, dahada cok var.. misal olarak ben yabanciyim norvecte ve ilk yillarda cok irkcilik gordum ama sonradan azaldi ( yada buyudukleri icin akillandilar yada korkak gibi yuzume irkcilik yapmiyorlar)
Bir ornek verirsem: avrupalilar korkuyor, tum muslumanlar avrupaya el koyacak, ve minarelerle dolanmis bir avrupa. Bazilarida diyorki bu siyahi ve asya kokenliler cogalma konusunda baya iyiler, demografi olarak cok yuksek bir grafik var (gercek).
Yani irkciligin ana sebebi: farkli olmaktan ibaret, sunuda unutmayin biri bir zenciye neger dedigi an irkci olur ama bir zenci pis beyazlar diyince cok ses getirmiyor ( yada beyazlarin kendini ustun saymasindan olabilirmi?)
Mesela turkiye denince irkcilik asla yoktur bizde deriz, ama son donemde irkcilik yukseldi! (simdi suriyeliler gelsin diyoruz, basimizin yerinde yeri var diyoruz ama onlarda uzatilan ele tukurunce ozaman insanin bu irktan nefret etmesi kadar normal bir sey yoktur)

dusunun bir suriyeli aile turkiyeye geliyor, dilenclik yapip karnini doyuracak kadar para aliyor ama niye bu suriyeli daha fazlasini isteyip isi ticarete ceviryor?
yada bunlar niye medyani bos gurup herkezin kizina hanimina tacizde bulunuyor, bunu kabul etmek basli basina sacmalik ve serefsizliktir!

Bu saydiklarim nedenler hepsi irkcilik degil ama irkcilik cok farkli anlandirabiliriz.. onemli olan senin cerceveye nasil bakman ve neyi gormenden ibarettir

Geri
Üst Alt