gecen instada bir resim gordum, iki tane tatli bebek biri siyahi digeri sarisin beyaz yan yana ve hic bir kotuluk yok iclerinde
ama buyuyunce niye insan irkci oluyor, bence sorulmasi gerekilen soru bu ,gerizekali yada akilli ile alakasi yok..
irciligin bas ana sebepleri bence soyledir:
- afrikalilar cok geri kalma, yani yemin ederim kendimde sahit oldum bazilarin beyni bir kus kadar degil
- yahudiler misal olarak, para icin ve guc icin yapmayacagi yok.. parayi cok seven bir millet
- hindistanlilar, cok kirli ve cok pis kokuyorlar
- cinliler, cok tatlilar ama ayni anda cok vahsiler kedi kopek ayrit etmeden yerler.. misal olarak gecen youtubede baktim binlerce cinli bebeklerini yol kenarina atiyor hic bir vicdan sahibi insan o cocuklara yuzunu cevirmiyor
- avrupalilar, domuz giibiler walla cok duygusuz bir millet
- araplar, hain ve hep arkadan saldirirlar
- cingeneler: gurursuz insanlar
yani bunlar bazi ornekler, dahada cok var.. misal olarak ben yabanciyim norvecte ve ilk yillarda cok irkcilik gordum ama sonradan azaldi ( yada buyudukleri icin akillandilar yada korkak gibi yuzume irkcilik yapmiyorlar)
Bir ornek verirsem: avrupalilar korkuyor, tum muslumanlar avrupaya el koyacak, ve minarelerle dolanmis bir avrupa. Bazilarida diyorki bu siyahi ve asya kokenliler cogalma konusunda baya iyiler, demografi olarak cok yuksek bir grafik var (gercek).
Yani irkciligin ana sebebi: farkli olmaktan ibaret, sunuda unutmayin biri bir zenciye neger dedigi an irkci olur ama bir zenci pis beyazlar diyince cok ses getirmiyor ( yada beyazlarin kendini ustun saymasindan olabilirmi?)
Mesela turkiye denince irkcilik asla yoktur bizde deriz, ama son donemde irkcilik yukseldi! (simdi suriyeliler gelsin diyoruz, basimizin yerinde yeri var diyoruz ama onlarda uzatilan ele tukurunce ozaman insanin bu irktan nefret etmesi kadar normal bir sey yoktur)
dusunun bir suriyeli aile turkiyeye geliyor, dilenclik yapip karnini doyuracak kadar para aliyor ama niye bu suriyeli daha fazlasini isteyip isi ticarete ceviryor?
yada bunlar niye medyani bos gurup herkezin kizina hanimina tacizde bulunuyor, bunu kabul etmek basli basina sacmalik ve serefsizliktir!
Bu saydiklarim nedenler hepsi irkcilik degil ama irkcilik cok farkli anlandirabiliriz.. onemli olan senin cerceveye nasil bakman ve neyi gormenden ibarettir