Işıl Alben | Genel Koordinatör

Cevap: #10 Işıl Alben | KAPTAN

Kötü oyuncu demedim ki zaten şutu berbat dedim sadece.

Anladım.

Nevriye ve Matovic'de kötü oyuncular bence ama acaip şutörler. Sanırım eziklerin avantajı birbirlerini tamamlayan oyunculardan oluşuyor olmaları.

Hatta milli takımda da Birsel ve Işıl birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. İkisi birden sahada iken coştuk hep Avrupa şampiyonasında.

Ooo çok pardon usta. İsterse %40 airball atsın her maç sana dönüp 20 küsürü atıyor mu, hem de çok yüzdeli, sen gelmiş küçümsüyorsun. Git sen WNBA'de koçluk yap, ya da gel bizi çalıştır hocam.

Senin anlamada ciddi sorunun var ben Angel'a nerde kötü oyuncu dedim onu söylesene bir? Şutu berbat dedim hücumda penetreden başka bir şey yapamıyor dedim, bunlara bir itirazın var mı?

Tekliflere açığım sen rahat ol, sen de biraz öğren şu oyunu biraz da oyuncuları tanı da kıvırmadan tartışabil.

Anladım.

Nevriye ve Matovic'de kötü oyuncular bence ama acaip şutörler. Sanırım eziklerin avantajı birbirlerini tamamlayan oyunculardan oluşuyor olmaları.

Hatta milli takımda da Birsel ve Işıl birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. İkisi birden sahada iken coştuk hep Avrupa şampiyonasında.

Evet Nevriye'nin tek özelliği şutu zaten el gösterilse atamayacak da yıllardır çözüm bulamadık Sophia çok kısa kalıyordu Bahar'ı zaten söylemiyorum. Bahar'ın Nevriye'yi savunmasını beklemiyordum eskiden de ama hücumda Nevriye üstünlük sağlayıp olayı nötrler diye bekliyordum olmadı. Bayan basketbolda şutör uzun dominant uzundan çok daha verimli zaten, en güzel örneği de LJ'nin yüzükleri.

Sana göre Mone da Dee'den daha iyi değil mi Tugay?

Birincisi, Angel benim falan değil. İkincisi Angel 3 maçta 31 sayı ortalamayla oynadı final serisinde, Angel'ın da yanında Brunson, Moore, Whalen, Taj, Wiggins olsaydı Görürdüm senin Mone'u da.

Birincisi, Angel benim falan değil. İkincisi Angel 3 maçta 31 sayı ortalamayla oynadı final serisinde, Angel'ın da yanında Brunson, Moore, Whalen, Taj, Wiggins olsaydı Görürdüm senin Mone'u da.

%43.3 ortalama ile 31 sayı

%58.7 ortalama ile 24.7 sayı

O kadar top kullansa Mone 31 sayı ortalamayı da geçerdi.

Ayrıca tartışmasız Sancho Lyttle > Rebekkah Brunson, Erika de Souza > Taj Mac, yanlarında da Izi, Harding, Price, Coco Miler gibi oyuncular. Kasma boşuna Angel'ın yanında Maya Moore olsaydı ego yarışına girer rezil olurdu. :asd:

Final serisinde %43 ile atması çok normal çünkü bütün savunma onun üstünde.

Euroleague'de bu sene,

Angel %62.1 29.5 mins 18.6 pts, 6.3 reb. 2.8 asist, 1.7 stl.

Mone %52.3 30.2 mins 15.3 pts, 3.3 reb, 1.8 asist, 1.4 stl.

Her alanda üstün Angel. Çünkü Fener'de savunma bir tek ona odaklanamıyor, asist yapmıyor demiştiniz bir de, bizim Işıl ile neredeyse aynı asist sayısındalar :D

Konu ışıl mı Angel mi karışmış sanırım :)

Tugay Bey sizi forumda zevkle okuyup takip ediyorum

Basketbol birikiminizi de takdir ediyorum

Ama Işıl konusunda yeterince duygusal davranmadık mı sizce de?

Bana TKBL de Işıldan daha kötü bir guard ismi verebilir misiniz?

Kişisel sempatimiz var ama olan Galatasaray'a olmuyor mu?

Bir de Işıl'ın Birsel ve Nevriye den sonra en pahalı yerli olması ne kadar mantıklı?

Final serisinde %43 ile atması çok normal çünkü bütün savunma onun üstünde.

Euroleague'de bu sene,

Angel %62.1 29.5 mins 18.6 pts, 6.3 reb. 2.8 asist, 1.7 stl.

Mone %52.3 30.2 mins 15.3 pts, 3.3 reb, 1.8 asist, 1.4 stl.

Her alanda üstün Angel. Çünkü Fener'de savunma bir tek ona odaklanamıyor, asist yapmıyor demiştiniz bir de, bizim Işıl ile neredeyse aynı asist sayısındalar :D

Ne savunması yahu izlemesek yutacağız komediye gel seri boyunca toplasan 5 kere Angel'a özel savunma olmadı tam aksine son 2 maçta Atlanta sadece Seimone'u tuttu, hele 3.maç 2 oyuncudan aşağı yoktu Seimone'un başına. Normal sezonda da Seimone %50.4, Angel %42.4

O istatistikler hiçbir şey ifade etmez öyle bakacaksa Bonner ikisinden de iyi oyuncu. Spartak Moskova ile Fenerbahçe çok farklı stilde takımlar, sene sonu takımlarıyla neler yapmışlar bakarız.

Bir de ben Angel asist yapmaz demedim asist kazandırmaz dedim. :D :D

Gökhan derse giriyorum şimdi çıktığımda yazacağım ama duygusallık değil konu Işıl ile ilgili yazdıklarımı oku çünkü pek farklı bir şey yazmayacağım ama ben Işıl'ı hiç bir zaman çok iyi Galatasaray'lı falan diye savunmadım.

Gökhan derse giriyorum şimdi çıktığımda yazacağım ama duygusallık değil konu Işıl ile ilgili yazdıklarımı oku çünkü pek farklı bir şey yazmayacağım ama ben Işıl'ı hiç bir zaman çok iyi Galatasaray'lı falan diye savunmadım.

Ok, bekliyorum yazınızı

Siz G.Saraylı d,ye savunuyorsunuz demedim

Ama bence şu an bu formayı giyebilmesinin tek sebebi bu

Yoksa Esra gibi, Yasemin gibi, Tuba gibi gönderilmiş olurdu

Hatta bir adım daha gidiyorum ve diyorum ki Işıl bunun farkında ve ona göre davranıyor

Yarın yine bir videosu çıkar 'Nevizade geceleriiii'' diye ve 2 yıl daha uzatılır kontratı

Ne savunması yahu izlemesek yutacağız komediye gel seri boyunca toplasan 5 kere Angel'a özel savunma olmadı tam aksine son 2 maçta Atlanta sadece Seimone'u tuttu, hele 3.maç 2 oyuncudan aşağı yoktu Seimone'un başına. Normal sezonda da Seimone %50.4, Angel %42.4

O istatistikler hiçbir şey ifade etmez öyle bakacaksa Bonner ikisinden de iyi oyuncu. Spartak Moskova ile Fenerbahçe çok farklı stilde takımlar, sene sonu takımlarıyla neler yapmışlar bakarız.

Bir de ben Angel asist yapmaz demedim asist kazandırmaz dedim. :D :D

Yalnız Devanna Bonner'i da beğenmiyor değilim hani. Ama Amerikalı olmaktan kaybediyor. Avrupa pasaportu olsa kaçırılmayacak oyuncu bence.

Yalnız Devanna Bonner'i da beğenmiyor değilim hani. Ama Amerikalı olmaktan kaybediyor. Avrupa pasaportu olsa kaçırılmayacak oyuncu bence.

Bonner çok iyi oyuncu kesinlikle çok da beğenirim, istatistikleri çok iyi olduğu için onu örnek verdim. WNBA'inde en iyi 6.adamı seçildi bench için mükemmel bir isim.

Sonuç olarak koç değişmeli artık. Hejkova hala boşta ise kaçırılmamalı. Hejkova ile de izlemeliyiz Işıl'ı. Bu şansı hakediyor Işıl. Ayrıca benim bir başka önerim de Işıl'ın yanına Ceyhan Belediye'den Natasha Lacy'nin alınıp bir sene oynatıldıktan sonra duruma göre devşirilmesidir. Eğer Ceyhan Belediye'deki bu başarısı tipik küçük takım oyunculuğu ile ilgili değilse bence biz de çok iş yapar. İstatistikleri zaten muazzam da ben sayı istatistiğinde değilim. Yeter ki aynı asist istatistiğini tuttursun!

Ok, bekliyorum yazınızı

Siz G.Saraylı d,ye savunuyorsunuz demedim

Ama bence şu an bu formayı giyebilmesinin tek sebebi bu

Yoksa Esra gibi, Yasemin gibi, Tuba gibi gönderilmiş olurdu

Hatta bir adım daha gidiyorum ve diyorum ki Işıl bunun farkında ve ona göre davranıyor

Yarın yine bir videosu çıkar 'Nevizade geceleriiii'' diye ve 2 yıl daha uzatılır kontratı

Öncelikle duygusal bakmıyorum Işıl hayranı falan değilim bir kere, daha önce bide oynayan VJ ve Sophia'yı daha fazla severim. Benim duygusal bakacağım 3 sporcu var dünyada 1. Hagi, 2.Seimone 3.Tutku, bunların dışında özel bir sevgi beslediğim oyuncu yok. Bunlar da kötü oynarsa söylerim körü körüne savunmam mesela geçen sene Seimone sakatlığının etkisiyle çok kötü oynadı ben de her maç kötü olduğunu söyledim. Işıl konusunda özel konuşmam yani ama Işıl önceden de kötüydü Işıl yatıyor diyenle sabaha kadar tartışırım.

Ben Işıl'a da iyi demiyorum zaten bu komik olur, ama ben 2 sene önce her maç triple double'ı zorlayan Işıl'ı da biliyorum -istatistikleri koydum önceki sayfalarda- o zamanlar çok daha iyi teklifler almasına rağmen bizi bırakmadığını da biliyorum. Yeni bir koçla o eski günlerine döneceğine inandığım için savunuyorum, o Işıl Birsel'den daha iyi oyuncuydu. Işıl'dan başka şansımız yok yerli konusunda. Yıllardır Andolu'dan sivrilen her oyuncuyu aldık hangisi bir şey yapabildi? Hepsi tek tek geldiğl gibi gitti Gülşahlar Yaseminler Koreller kimler kimler geldi şu anda söylenen X oyuncular da onlardan farksız. Işıl'ın bildiğimiz bir potansiyeli, 2 yıl boyunca oynadığı müthiş oyun var biz şimdi niye bunu gönderip çeyreği kadar potansiyeli olan bir oyuncuyu alalım? O gönderilen Esra ve Tuğba'ya kim kalsın diyordu, Işıl'a söylenenler onlarada da söylendi Tuğba'nın yerine sokaktan birini koyalım daha iyi oynar muhabbeti ona da yapıldı Sariye geldi yerine kim memnun? Ama 1 haftadır Tuğba kimsenin diinden düşmüyor. Tuğba'ya demediğini bırakmayanlar şimdi Tuğba neden gitti diyor. Işıl da gidip X geldiğinde aynı muhabbet yapılacak emin ol.

Işıl gitsin ama önce bir koç getirelim onunla da başarısız olursa gitsin. Işıl bu şansı kesinlikle hakediyor. Işıl şu anda yapmıyor denilen her şeyi oyun karakterinde bulunduran bir oyuncu, daha önce yaptığı şeyleri 2 yıldır yapmıyorsa, sadece kendisi değil tüm yerlieler dibe vurmuşsa ben öncelikle suçu koçta ararım.

Işıl gösteriş için kontrat için yapmıyor onları Işıl en az bizim kadar Galatasaraylı, küçüklüğünde tonla resmi var, bize gelmeden önce de Galatasaraylılığını tanıyan herkes biliyordu. Bak Işıl sezon başında Avrupa'da bir sürü takımdan teklif aldı istese çok rahat giderdi, yani öyle şeylere ihtiyacı yok. Işıl'ın Galatasaraylılık konusunda hiç bir yapmacık hareketi yok buna herkes emin olsun.

Tugay döktürmüşsün yine burda.Vaktim olduğunda iyi bir kafayla,keyifle okuyacağım hepsini.Şimdiden eline,aklına sağlık.

9 sayi atarak günün en iyi yerli oyuncumuz oldu..

Geri
Üst Alt