İspanyol Basınından Arda Turan'a Sert Eleştiri: ''Hiçbir işe yaramadı''

genel görüşün aksine arda'nın atletico'dan beri hep geri planda kalan ve bizdeki kadar sorumluluk almayan bir futbol oynadığını düşünüyorum..

şahsen ben beğenmiyorum oynadığı oyunu.. nerede o bizde sol açıkta döktüren arda, nerede ispanya'ya gittiğinden beri (orta sahada ayağında iyi top tutsa da) genelde etkisiz kalan ve maça etki etmeyen arda?

okuyorsa kendisine soruyorum: orta sahada top kaptırmadan yan pas yapmak mıdır arkadaş senin olayın..

Ya bende açıkcası ardayı çok severım ama ıspanyolların gozunden bakınca 40 milyona alınan adam maçı çevirebilmeli

Bunlar sahiden Arda'yı büyük bisey diye almışlar sanırım.

Dünkü sonucun Arda ile hiç alakası yoktu. Tamam Arda'nin Barça da oynayıp oynayamayacagi tartışılır ama o maç Arda'nin yüzünden gitmedi. En başta Messi her zamankinden çok etksizdi. Keza Suarez ve Neymar tanınmaz haldeydi. Zaten bu 3 lu durdumu Barça hiç.
Birde Madrid maçın başında gereksiz korku yaptı ve çok geride karşıladı ama o na rağmen ikinci yarıyla itibaren çok akıllı hücum etti ve sonucu aldı. Barça da surekli pas pas yapmaya ve ince pasları geçirmeyle uğraşsın hatta beter olsun.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ardayı iyi kitlediler barçaya fazla yaşamaz gibi orda rüştüden uzun sürer yinede barça macerası herald

Barçanın geliri aşırı yüksek, ne şikesi. RMA hakkıyla yendi.

Barca sadece kendi istediği zaman kaybeder. 2.lik mücadelesi kızışsın diye öyle şey ettik..

sahada SUAREZ .. MESSİ NEYMAR varken arda yüzünden mi kaybetmişler ??

sahada SUAREZ .. MESSİ NEYMAR varken arda yüzünden mi kaybetmişler ??
Gayet normal bi durum. Sahada Messi, Suarez, Neymar varken onların yüzünden kazanamayabilirler. Arda yüzünden ise kaybedebilirler. Bu maçtaki durum da buydu zaten.

Gayet normal bi durum. Sahada Messi, Suarez, Neymar varken onların yüzünden kazanamayabilirler. Arda yüzünden ise kaybedebilirler. Bu maçtaki durum da buydu zaten.

Arkadaş arda dışındaki 10 adam hepsi gorevini iyi yapsa zaten 4 lük yaparlar reali ! burda günah keçisi arda seçilmiş ve art niyet var

Arkadaş arda dışındaki 10 adam hepsi gorevini iyi yapsa zaten 4 lük yaparlar reali ! burda günah keçisi arda seçilmiş ve art niyet var
Tabi ki, Barcelona maça daha iyi hazırlanabilseydi kazanabilirlerdi. Suarez'in ilk yarıda kaçırdığı %100'lük pozisyon mesela. Ama demek istediğim şu, MSN üçlüsü "kazanmak" ile "kazanamamak" arasında fark yaratırdı, ki maç 1-1 bitseydi de durum bu olurdu ve onlara daha çok yüklenilirdi (muhtemelen). Arda (veya Iniesta hariç herhangi bi orta saha/defans oyuncusu) ise "kazanamamak" ile "kaybetmek" arasındaki farkta rol oynardı, öyle de oldu zaten. Arda girdikten sonra maça bir türlü dahil olamadı, Rakitic'in orta sahaya kattığı dinamizmi katamadı ve Barcelona maçı kaybetti.

Benim görüşüme göre Arda girmeseydi Barcelona kaybetmeyebilirdi. Ha tabi Rakitic 2. sarıyı alır, maçı yine kaybedebilirlerdi ama ortada "Arda girmeden önce", "Arda girdikten sonra" şeklinde ayırabileceğimiz 2 takım performansı var. Enrique de biraz hatalı bence, Arda'yı daha erken (65 civarı) oyuna alsa muhtemelen bunları da konuşmuyor olurduk, Arda maça adapte olmakta çok da zorlanmazdı zira Real de 75'ten sonra bir hayli bastırdı. Belki de buna Arda'nın silik oynu sebep oldu, bilemem. Sonuç olarak bana göre Arda'nın 74. dakikada oyuna dahil olması negatif bi etki yarattı Barcelona'ya.

Gereğinden fazla yükleniliyor Arda'ya (en azından öyle görünüyor medyaya/sosyal medyaya bakılırsa) ama bu tip maçlarda bi taraf kaybederse illa ki bi günah keçisi seçilir zaten. Arda aynı silik oyununu oynasa ama Barça yense Arda değil, Ramos konuşulurdu mesela. Bu da Arda için büyük takımda oynamanın dezavantajı olsa gerek...

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, Arda'da çok büyük bi rahatlık var. Açıklamasında da şöyle bi ifadede bulunmuştu üzerindeki baskı sorulduğunda; "Atletico'dayken baskı vardı çünkü iyi oynamam ve devlerin gözüne girmem gerekiyordu. Şimdi Barcelona'da olduğumdan biraz daha rahatladım, ne de olsa bu seviyeye ulaştım, kalitem yeterli görünüyor ki buraya kabul edildim" gibisinden bişeydi. Bence çok güzel bi düşünce tarzı ama "baskı altında olmamak/rahatlık" ile "kasmamak, vurdumduymazlık" arasındaki çizgiyi olması gerektiği şekilde görememiş olabilir çünkü cidden aşırı basit, umursamazcasına oynuyor. Barcelona'da oynayan herkesin fark yaratması gerekir, bunu da Arda'dan göremedik henüz ne yazık ki.

Özil bence Barça'ya uygun değil. Barça'da tek oynayabileceği pozisyon orta sahada sol iç veya sağ iç ama Barçanın sisteminde orada oynamak istiyorsan pres yapma özelliğin olacak. Özil bu konuda zayıf...

Ama teknik olarak cuk oturur orası ayrı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mesut = Arda + 30m€

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arda nın çöküşü başlamıştır, zaten psikolojik olarakta hedefi bitmiş ve doyuma ulaşmış. Eleştriler artar yakında 18 dışında bile kalır sonra başka takıma son bir kez daha avrupa takımına gider epl falan dener ama oradada tutunamaz, çöküş artık kaçınılmaz. Engeç tSeneye eylülde türkiyeye döner

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son vurgunu yapmaya bize gelmesin de ne yaparsa yapsın.

tapatalk

Geri
Üst Alt