Arkadaş arda dışındaki 10 adam hepsi gorevini iyi yapsa zaten 4 lük yaparlar reali ! burda günah keçisi arda seçilmiş ve art niyet var
Tabi ki, Barcelona maça daha iyi hazırlanabilseydi kazanabilirlerdi. Suarez'in ilk yarıda kaçırdığı %100'lük pozisyon mesela. Ama demek istediğim şu, MSN üçlüsü "kazanmak" ile "kazanamamak" arasında fark yaratırdı, ki maç 1-1 bitseydi de durum bu olurdu ve onlara daha çok yüklenilirdi (muhtemelen). Arda (veya Iniesta hariç herhangi bi orta saha/defans oyuncusu) ise "kazanamamak" ile "kaybetmek" arasındaki farkta rol oynardı, öyle de oldu zaten. Arda girdikten sonra maça bir türlü dahil olamadı, Rakitic'in orta sahaya kattığı dinamizmi katamadı ve Barcelona maçı kaybetti.
Benim görüşüme göre Arda girmeseydi Barcelona kaybetmeyebilirdi. Ha tabi Rakitic 2. sarıyı alır, maçı yine kaybedebilirlerdi ama ortada "Arda girmeden önce", "Arda girdikten sonra" şeklinde ayırabileceğimiz 2 takım performansı var. Enrique de biraz hatalı bence, Arda'yı daha erken (65 civarı) oyuna alsa muhtemelen bunları da konuşmuyor olurduk, Arda maça adapte olmakta çok da zorlanmazdı zira Real de 75'ten sonra bir hayli bastırdı. Belki de buna Arda'nın silik oynu sebep oldu, bilemem. Sonuç olarak bana göre Arda'nın 74. dakikada oyuna dahil olması negatif bi etki yarattı Barcelona'ya.
Gereğinden fazla yükleniliyor Arda'ya (en azından öyle görünüyor medyaya/sosyal medyaya bakılırsa) ama bu tip maçlarda bi taraf kaybederse illa ki bi günah keçisi seçilir zaten. Arda aynı silik oyununu oynasa ama Barça yense Arda değil, Ramos konuşulurdu mesela. Bu da Arda için büyük takımda oynamanın dezavantajı olsa gerek...
Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, Arda'da çok büyük bi rahatlık var. Açıklamasında da şöyle bi ifadede bulunmuştu üzerindeki baskı sorulduğunda; "Atletico'dayken baskı vardı çünkü iyi oynamam ve devlerin gözüne girmem gerekiyordu. Şimdi Barcelona'da olduğumdan biraz daha rahatladım, ne de olsa bu seviyeye ulaştım, kalitem yeterli görünüyor ki buraya kabul edildim" gibisinden bişeydi. Bence çok güzel bi düşünce tarzı ama "baskı altında olmamak/rahatlık" ile "kasmamak, vurdumduymazlık" arasındaki çizgiyi olması gerektiği şekilde görememiş olabilir çünkü cidden aşırı basit, umursamazcasına oynuyor. Barcelona'da oynayan herkesin fark yaratması gerekir, bunu da Arda'dan göremedik henüz ne yazık ki.