İsrail, Türk gemisine saldırdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı

Arkadaşlar işte israil'in malları

1-NOKİA

2-MC DONALDS

3-VAKKO

4-PROFİLO... Devamını Gör... Devamını Gör

5-CARREFOUR

6-KOMİLİ

7-SARALLE

8-PANTENE

9-ELİDOR

10-RECOİCE

11-BLENDAX

12-DOVE

13-LUX

14-CLEAR

15-İPANA

16-SİGNAL

17-COLGATE

18-ORKİD

19-CİF

20-VİM

21-DOMESTOS

22-REXONA

23-COCA COLA

24-FANTA

25-PEPSİ

26-YEDİGÜN

27-FRUKO

28-SPRİTE

29-SENSUN

30-SCHWEPPES

31-TURKUAZ

32-LİPTON

33-TANG

34-CAPPY

35-ARİEL

36-OMO

37-YUMOS

38-ALO

39-ACE

40-RİNSO

41-SANA

42-KENT

43-KNORR

44-MAGNUM

45-PANDA

46-ALGİDA

47-CARTEDOR

48-CORNETTO

49-DANONE

50-VİVİDENT

51-FİRST

52-CALVE

53-NESTLE

54-NESCAFE

55-NESQUİK

56-KİTKAT

57-MİLKA

58-JACOBS

59-MİLKYBAR

G.t kadar ülkeden bu kadar marka mal çıkması imkansız.

Çoğu Amerikan malı

1-NOKİA

2-MC DONALDS

3-VAKKO

5-CARREFOUR

6-KOMİLİ

7-SARALLE

8-PANTENE

9-ELİDOR

10-RECOİCE

11-BLENDAX

12-DOVE

13-LUX

14-CLEAR

15-İPANA

16-SİGNAL

17-COLGATE

18-ORKİD

19-CİF

20-VİM

21-DOMESTOS

22-REXONA

23-COCA COLA

24-FANTA

25-PEPSİ

26-YEDİGÜN

27-FRUKO

28-SPRİTE

29-SENSUN

30-SCHWEPPES

31-TURKUAZ

32-LİPTON

33-TANG

34-CAPPY

35-ARİEL

36-OMO

37-YUMOS

38-ALO

39-ACE

40-RİNSO

41-SANA

42-KENT

43-KNORR

44-MAGNUM

45-PANDA

46-ALGİDA

47-CARTEDOR

48-CORNETTO

49-DANONE

50-VİVİDENT

51-FİRST

52-CALVE

53-NESTLE

54-NESCAFE

55-NESQUİK

56-KİTKAT

57-MİLKA

58-JACOBS

59-MİLKYBAR

Piyasadaki en kaliteli malları adamlar yapmış..

1-NOKİA

2-MC DONALDS

3-VAKKO

5-CARREFOUR

6-KOMİLİ

7-SARALLE

8-PANTENE

9-ELİDOR

10-RECOİCE

11-BLENDAX

12-DOVE

13-LUX

14-CLEAR

15-İPANA

16-SİGNAL

17-COLGATE

18-ORKİD

19-CİF

20-VİM

21-DOMESTOS

22-REXONA

23-COCA COLA

24-FANTA

25-PEPSİ

26-YEDİGÜN

27-FRUKO

28-SPRİTE

29-SENSUN

30-SCHWEPPES

31-TURKUAZ

32-LİPTON

33-TANG

34-CAPPY

35-ARİEL

36-OMO

37-YUMOS

38-ALO

39-ACE

40-RİNSO

41-SANA

42-KENT

43-KNORR

44-MAGNUM

45-PANDA

46-ALGİDA

47-CARTEDOR

48-CORNETTO

49-DANONE

50-VİVİDENT

51-FİRST

52-CALVE

53-NESTLE

54-NESCAFE

55-NESQUİK

56-KİTKAT

57-MİLKA

58-JACOBS

59-MİLKYBAR

Daha başka ne kaldı ki ?

Buradakilerin çoğu İsrail markası değil.Belkide hiçbiri.

İsrail markası değil ama israilli iş adamlarının hisseleri olan markalar.

1-NOKİA

2-MC DONALDS

3-VAKKO

5-CARREFOUR

6-KOMİLİ

7-SARALLE

8-PANTENE

9-ELİDOR

10-RECOİCE

11-BLENDAX

12-DOVE

13-LUX

14-CLEAR

15-İPANA

16-SİGNAL

17-COLGATE

18-ORKİD

19-CİF

20-VİM

21-DOMESTOS

22-REXONA

23-COCA COLA

24-FANTA

25-PEPSİ

26-YEDİGÜN

27-FRUKO

28-SPRİTE

29-SENSUN

30-SCHWEPPES

31-TURKUAZ

32-LİPTON

33-TANG

34-CAPPY

35-ARİEL

36-OMO

37-YUMOS

38-ALO

39-ACE

40-RİNSO

41-SANA

42-KENT

43-KNORR

44-MAGNUM

45-PANDA

46-ALGİDA

47-CARTEDOR

48-CORNETTO

49-DANONE

50-VİVİDENT

51-FİRST

52-CALVE

53-NESTLE

54-NESCAFE

55-NESQUİK

56-KİTKAT

57-MİLKA

58-JACOBS

59-MİLKYBAR

Bunların çoğu o markaya düşmanların veya o markanın rakiplerinin çıkardıkları yalandan başka bir şey değil.

En fazla 4-5 tanesi Israil malı bunların.

Biz nediyoruz. Halka açılmış markalar tabiki. Ben sadece alıntı yaptım biryerden.

İsrail'in malları demişsin.Doğal olarak yanlışı anlatmaya çalıştım.

İsrail'in Dünya'ya açılmış markası olduğunu sanmıyorum.Askeri malzemeler dışında.

İsrail'in malları demişsin.Doğal olarak yanlışı anlatmaya çalıştım.

İsrail'in Dünya'ya açılmış markası olduğunu sanmıyorum.Askeri malzemeler dışında.

Ben başka dilden mi konuşuyorum arkadaşım ? Alıntı yaptım diyorum ALINTI. israilli iş adamlarının hisseleri olan markalar diyoruz 2 saattir. Sanki bütün hisseleri israilli iş adamlarının dedik. Yanlış filan yaptığımız yok. Anlamıyorsun sonra kendini birşey zanneder gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. İnsanların mesajlarını süzerken daha dikkatli OKU.

Şu malları boykot saçmalığıyla zaman öldürmeyin.

İsrail gücünü o mallardan almıyor,zerre önemi yok.

En çok bizim ekonomiye zarar veririz.

Ben başka dilden mi konuşuyorum arkadaşım ? Alıntı yaptım diyorum ALINTI. israilli iş adamlarının hisseleri olan markalar diyoruz 2 saattir. Yanlış filan yaptığımız yok. Anlamıyorsun sonra kendini birşey zanneder gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. İnsanların mesajlarını süzerken daha dikkatli OKU.

Nesin sen ya ? Ne dedik şimdi.

Kimi azarladığını sanıyorsun.Bakkaldan mı verdiler sana rütbeyi.

Arkadaşlar İsrail'li pislikler için birbirimizi kırmak çok saçma değilmi ?

Boykot olaylarında ince bir nüans'ı belirtmek isterim.

Ornegin zamanında Fransız mallarının boykot edilmesi gündemde idi.Nestle ornegi verildi.Daha sonra Nestle ürünün Türkiye'de üretildiğinin açıklamasını yaptı,engellemek adına.

Sanıyormusunuz ki boykot yapıldığında Israil zarardan dolayı kendi ülkesindeki üretim fabrikasını kapatıcak(?).Gelicek kendi ülkemizde insanımızın ekmek ocağı olan fabrika'yı kapatıcak. Zararı gören yine biz olacağız.

İsrail Türkiye'den özür diledi

İsrail, Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçisine koyduğu tavır nedeniyle büyükelçiden özür diledi.

Türkiye, İsrail hükümetinin önceki gün yaptığı açıklamadaki ''diplomatik duruşun gözden geçirileceği'' ifadesini yeterli bulmamış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''ayıbını düzeltmesi için'' İsrail'e akşama kadar süre vermişti.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol akşam saatlerinde NTV'ye yaptığı açıklamada İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'dan bir mektup aldığını belirterek, "Bana hitaben yazılmış ve tüm yaşananlar nedeniyle özür dilediğini belirten bir mektup. Bakan Yardımcısı, bu özrü Türk halkına da iletmemi istiyor" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın haftasonu Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor.

Büyükelçi Çelikkol, "Benim de bu ziyeret için Ankara'ya gelmem söz konusuydu. Böyle de olacak ama geri çağrılmış olarak değil, bu ziyaretin hazırlıklarını yapmak amacıyla geleceğim" dedi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, pazartesi günü görüştüğü Büyükelçi Oğuz Çelikkol'a oturması için kendi koltuğundan daha alçakta bir kanepede yer göstermiş, görüşmeyi izleyen gazetecilere de İbranice seslenerek bunun kasıtlı olduğunu söylemişti.

Abdullah Gül, tavrı ''Ne yaptığını bilmez bir adamın işi'' diye niteledi.

Gül gazetecilerin iki ülke arasında savunma konusundaki işbirliğinin hatırlatılması üzerine, ''Kimseye bağımlı değiliz. Bunu İsrail’in düşünmesi lazım'' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı , “İsrail’le neden hep gerginlik yaşanıyor?” sorusu üzerine de "Bunu İsrail düşünsün, niçin kendilerini bölgeden ve dünyadan dışlatıyorlar'' görüşünü dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ise olayın Türk basınına yansıması ve Türk Dışişleri'nin tepkileri ardından tavrının yanlış olduğunu kabul etmiş, "Yabancı büyükelçileri hor görmek tarzım değil. Gelecekte diplomatik anlamda daha kabul edilebilir şekilde duruşumu netleştireceğim" açıklamasını yapmıştı.

İsrailli yetkili "özür" ifadesini kullanmamış, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise açıklamanın bir özür olarak kendisini tatmin ettiğini söylemişti.

'Girişim nedeniyle özür'

Ancak açıklamadan tatmin olmayan Türkiye'nin baskısı sonuç verdi ve İsrail tarafı özür diledi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ve Türk Büyükelçi Ahmet Oğuz Çelikkol

İsrail'de bir gazete, fotoğrafa "aşağılamanın boyutu" başlığını attı.

Akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı da Çelikkol'a Ayalon'un gönderdiği mektubun içeriğini açıkladı.

Bakanlık'tan verilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

''Şahsınıza ve Türk halkına saygılarımı iletir ve çeşitli konularda farklı görüşlere sahip olmamıza rağmen, sizi temin ederim ki bunlar, hükümetlerimiz arasında açık, karşılıklı ve saygıya dayalı diplomatik kanallardan ele alınması ve çözümlenmesi gerekir.''

''Sizi küçük düşürmek gibi bir niyetim hiçbir şekilde yoktu. Girişimimin yapılış biçimi ve algılanışı nedeniyle özür dilerim. Lütfen bunu büyük saygı duyduğumuz Türk halkına iletiniz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, İsrail tarafından istediklerini aldıklarını belirterek, "Biz bugüne kadar neysek bundan sonra da oyuz. Kendisine çeki düzen vermesi gereken varsa o da İsrail'dir. Daha adil ve barıştan yana olması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: BBC

Tayyip'in istediği sadece bir özürmüş, onu da almış. :rolleyes:

Daha herkesin gururunu oksayacak konuşmalar yapılacak merak etmeyin. Tek dertleri oy.

Neden bu kadar şaşırdınız ki? İsrail'in bu gemilere operasyon düzenleyeceği dünden belliydi. Madem gemilerin İsrail'e gitmesine izin verdiniz, Türkiye'den geminin güvenliğini sağlamanız için ayrı bir ekip göndermeliydiniz. İsrail'e karşı da diplomatik baskı kurup, herhangi bir olumsuz olayda tavrımız sert olur mesajı vermeliydiniz. Bunlar olmazsa Dünya'nın şımarık çocuğu yine o pis suratını bizlere gösterecekti.

Bundan sonra herhangi bir yaptırım yapılamayacaktır. Özellikle diplomatik olarak sadece Türkiye'nin sesi gür çıkar. Diğer uluslar, yahudi lobisinin baskısına karşı gelemez. Bu olayda belirli düzeyde tepkilerle kapanır. Belki biraz daha gündemde kalabilirse İsrail'in koalisyon hükümeti düşebilir. Sakın ola askeri müdahele falan düşünmeyen, böyle bir yaptırım olmasına imkan bile vermiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt