İsrail, Türk gemisine saldırdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı

Tam olarak neden bahsdiyorsun bilmiyorum ama insan vicdanını sızlatan her olayda mutlaka bu millet reaksiyon göstermiştir. Bir askerimizn şehit olması hangi Türk Vatandaşının yüreğini sızlatmaz. Kim hazmeder bunu ?

Çetin ben Türk milletinden değil bugün Taksimdeki kalabalıktan bahsediyorum. Az önce konan yazıyla paralel görüşlerim.

Ayrıca Gemi olayında bayrağın değişmesi hükumetin aleyhine birşey madem AKP oy toplamak için böyle birşey yaptı diyorsunuz,neden bayrağı değiştirerek hiç bir şey yapmama çalışsın ki ? asıl bu olaya tepki koymayarak oy kaybeder.

Ayrıca Gemi olayında bayrağın değişmesi hükumetin aleyhine birşey madem AKP oy toplamak için böyle birşey yaptı diyorsunuz,neden bayrağı değiştirerek hiç bir şey yapmama çalışsın ki ? asıl bu olaya tepki koymayarak oy kaybeder.

Yapmamak için Caner. Yaparsa gerçekten savaş durumuna geçilecek İsrail'le bunu istemiyorlarki. İstedikleri halkın savaş istemesi, kaos yaratmak. Sonra 'One minute' gibi bir kahramanlıkla yine toplayacaklar oyları. Benim öngörüm bu.

Diplomasi yönünden devlet sınıfta kalmıştır. Resmi olarak destek alınıp o şekilde yardımlar gidecekti. Bak bakalım o şerefsizler böyle birşey yapabiliyorlarmıydı.

İnternet de İsrail'e boykot afişleri dolaşıyor ve o afişlerin içinde İsrail mallarının markaları var ( hepsi çeşit çeşit ),bazı resimlerde 7290 barkod numaralı mallar İsrail'in mallarıdır yazıyor.

Ben Market işletiyorum,sistemimden araştırma yaptım 7290 barkodlu hiç bir mal yok dükkanımda,internete dolaşan "bu mallar israil'in dir" adlı resimde gösterilen mallarının da hiç biri o barkod numarası ile örtüşmüyor.

Ayrıca g.t kadar ülkeden bu kadar çok markalı ürün nasıl çıkıyor ?

O kadar kafaları çalışsaydı şimdi ülkede hiç bir sorun olmazdı.

Pkk ve İsrail iş birliği kesinleşti gibi.

Amerika da sessiz kaldığına göre aklınıza gelen tüm kötü senaryoları canlandırın.

Ama her ne olursa olsun sakin kararlar alınmalı.

İsrail'le kafa kafaya gelmek işimize gelmez.Tek başımıza asıp kesmek zararımıza olur.Avrupa'yı arkamıza almamız lazım

O da zor..

Avrupa'yı arkamıza almamız lazım

İşte arkamıza alıp yardımları götürseydik israil insan öldürmeye kadar getiremezdi işi. Bu konuları çok atladık.

İnternet de İsrail'e boykot afişleri dolaşıyor ve o afişlerin içinde İsrail mallarının markaları var ( hepsi çeşit çeşit ),bazı resimlerde 7290 barkod numaralı mallar İsrail'in mallarıdır yazıyor.

Ben Market işletiyorum,sistemimden araştırma yaptım 7290 barkodlu hiç bir mal yok dükkanımda,internete dolaşan "bu mallar israil'in dir" adlı resimde gösterilen mallarının da hiç biri o barkod numarası ile örtüşmüyor.

Ayrıca g.t kadar ülkeden bu kadar çok markalı ürün nasıl çıkıyor ?

İstesekte o malları boykot edemeyiz,çünkü günlük hayatımızın her yerinde varlar.

Birde o boykot olaylarını hep rakip firmalar çıkarıyor ki satışları artsın.

Hükümetin aptal olduğunu varsayıyorsunuz. Bu çok iyimser.

İşte arkamıza alıp yardımları götürseydik israil insan öldürmeye kadar getiremezdi işi. Bu konuları çok atladık.

Öncesinde değil şimdi almamız lazım.Esasında olmayan uluslararası hukuk zırvalığını başka nerde kullanacaksın?

Öncesinde değil şimdi almamız lazım.Esasında olmayan uluslararası hukuk zırvalığını başka nerde kullanacaksın?

Şimdi alsan şu olacak israile kınama yapacaklar.

Önceden alsaydın beklide insanlar ölmeyecekti. Resmi birşekilde Yardım götürmek çok farklı.

Iran rejimi ile Turkiye Cumhuriyet rejimi bir tutulamaz. Turkiye "adam olun asarız keseriz" şeklinde açıklamalar yaparak hareket etmemelidir. Demokratik haklarını savunarak ,kamuoyu oluşturarak davranmalıdır.

Bugun Taksim'i ellerinde Abdulhamit portreleri ile gezenler, "one minute" dendiğinde Başbakan'a son padişah diyenlerden farklı insanlar değildir.Eger bu protestocular Afganistan'a yardım istiyorlarsa bunun protesto'su Osmanlı devleti çağrışımı yaparak, irticai pankartlar asılarak yapılmaz. Davranışları çok iyi analiz etmek lazım.

Savasa girdiginde Turkiye eger yanında Avrupa'yı da almazsa ,sonucunda toprak butunlugunu kaybetmiş bulabilir. Cunku pusuda bekleyenler oldukça fazla. Bugun sabah gelen teror saldırısının yapılış gününün manidarlığını herkez gördü.

O yüzden akıl Türkiye'nin hamlelerini aydınlatmalı. Içimizdeki akan delikanlı kan değil.

Ayrıca;

Devlet kimisine göre tepkisinde sınıfta kalmıştır doğrudur. Bunun sebebleri nedir peki.Neden bugun Iran gibi bir tepki ortaya konamıyor? Bunu araştırmak lazım.

Ulkenin yıllardan beri süregelen suni politik haberlerle oyalanırken, askeri muhimmatının ,pancar tarlasının kimlerin eline geçtiğini kimlere bağımlı hale geldiğini araştırmak gerekir.

Yapılması gereken; özgürlüğe, aydınlığa ulaşırken ayrıcalıklar vermeden bunu başarmak idi. Iran'dan bugun demokratik anlamda,eğitim anlamında farklıyız. Daha ileriyiz ama ne yazık ki bağımsız değiliz.

Turk insanı bunun farkına varmalı sağa-sola saldırma bağırışları yapmadan evvel. Çünkü zor duruma düşerse Türk'ün yanında kimsenin kalmayacağını hepimiz biliyoruz. Ne Islam birliği,ne Araplar,ne AB,ne BM,ne de Amerika Bir. Devletleri.

Analiz ede ede,düşünerek davranmak bu yüzden önemli işte.

Arkadaşlar işte israil'in malları

1-NOKİA

2-MC DONALDS

3-VAKKO

4-PROFİLO... Devamını Gör... Devamını Gör

5-CARREFOUR

6-KOMİLİ

7-SARALLE

8-PANTENE

9-ELİDOR

10-RECOİCE

11-BLENDAX

12-DOVE

13-LUX

14-CLEAR

15-İPANA

16-SİGNAL

17-COLGATE

18-ORKİD

19-CİF

20-VİM

21-DOMESTOS

22-REXONA

23-COCA COLA

24-FANTA

25-PEPSİ

26-YEDİGÜN

27-FRUKO

28-SPRİTE

29-SENSUN

30-SCHWEPPES

31-TURKUAZ

32-LİPTON

33-TANG

34-CAPPY

35-ARİEL

36-OMO

37-YUMOS

38-ALO

39-ACE

40-RİNSO

41-SANA

42-KENT

43-KNORR

44-MAGNUM

45-PANDA

46-ALGİDA

47-CARTEDOR

48-CORNETTO

49-DANONE

50-VİVİDENT

51-FİRST

52-CALVE

53-NESTLE

54-NESCAFE

55-NESQUİK

56-KİTKAT

57-MİLKA

58-JACOBS

59-MİLKYBAR

Şimdi alsan şu olacak israile kınama yapacaklar.

Önceden alsaydın beklide insanlar ölmeyecekti. Resmi birşekilde Yardım götürmek çok farklı.

Kınama yapmak basit bir olay değil.Yapmaları çok önemli olur diplomatik açıdan.

Bizler yine ellerimizde Filistin bayrakları ile onlara destek çıkmaya devam edelim.

Desteğe hiç bir zaman karşı değilim fakat birazda o desteğe karşılık gelmesi gerek.

Binlerce kişinin arasından bir-iki tane çıkar Türk bayrağı sallayan diğerlerinin umrunda bile olmaz.

Bizler Filistin'e yardım değil, Araplar'a yalakalık yapıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt