Ben de sene sonu 13 yıl emek verdiğim işi bırakacağım.
Her sene hedefler 15% artıyor maaşa 2-4% zam yapıyorlar.
Bir hafta hasta veya tatilde oluyum gelince bütün işler bana kalıyor.
6 kişilik bir ekibiz, benden başka bir kişi yetkili değil.
Patron haftada bir gün gelip istekleri sıralayıp gidiyor.
Sen birşey istiyorsun şimdi zamanım yok sonra konuşuruz diyor. İş saatleri 9:30-19:00.
Ayda bir cumartesi boş.
Boş günlerim de anca kafamı dinleyebiliyorum.
Yeni işim 9-16 arası cuma 13 paydos ve maaşı da iyi.
13. ve 14. maaşı ikramiye olarak veriyorlar.
Tek sıkıntı yine takım elbise gömlek giymem lazım.
(not: eski firmamda 3 mimardık - muhasebesinden siparişine yoruluyorduk ama sistematik olduğumuzdan problem bir şey olduğunda 15 dakika 1 kahve muhabbeinde hallediyorduk)
son ayrıldığım firmadaki ortam : 3 sipariş/ satın alma - 3 muhasebe - 1 finans müdürü - 6 PROJE (kentsel dönüşüm - yaklaşık 85-90 MAL SAHİBİ ) - 3 aktif şantiye - 1 mimar (ben) - 1 şantiye şefi (total 2 kişi teknik ekip yani)
- Mimar olarak projeyi sana sormazlar dışarıya çizdirirler (bide tonla para veriolar) , sen projede eksiklikleri tespit edip söylersin ama ruhsat yetişsin bir an önce diye hepsi gözardı edilir sonra boğuşursun.
- Herkes salla başı al maaşı "o benlik değil - sizden bilgi bekliyoruz"
- yemek hesabı yapılır "siz sayın- bize söyleyin" (halbukü yoklama/puantaj gönderiyoruz devamlı)
- 50 kişiyi aşan usta/çalışan ordusu yönetimi
- milletin açgözlülüğüne karşı güleryüzlü ve yapıcı kalabilme
- sipariş verirsin , "ama bu nasıl bir şey bilmiyorum - tarif edin numarayı vereyim" (halbuki yazılı her detayı veririz bu diyalogyaşanmasın diye)
- Ctesi iş günü (ofise yok)
- tüm ofis 9-18 arasıdır ben 8 - 19 arasıyım
- bir yerde amelelik yapsam yevmiye ile nerdeyse aynı maaşa denk geliyor bunca yönetime detaya
- zam konuşması yapılmaz , kimin ne yaptığını bilmeyenler maaş belirler yüzde matematiğiyle- itiraz edersin bütçemiz yok derler ama sırf zevkine 200-300 bini çarçur eden malzeme kararları olur bir yandan.Patron sana ne maaş verdiğini bilmez.
- kötü bir şey olursa herkes deliğine kaçar patronda arkanda durmaz hatta sana giydirir kendisine laf gelmesin diye.
yemin ederim 10 yıl yaşlandım - işler kolay neşeli gitmesi gerekirken harbi yaptığım en zor şeylerdi. dedim benden bu kadar isterse dünyaları versin. Haberleri geliyor şimdide oda gitti buda gitti onun düzeni yok onun kararı yok diye.
bende allah sabır ve kolaylık versin size cevabı veriyorum.