işsizlik

Böyle bir yerde benim gibi İK olduğunu düşün bir de.

Her şey benim elimin altından geçiyor ve sadece izliyorum. Çıldırmamak için her gün meditasyon yapıyorum.
Ağlama duvarı olmuşsundur. Neden her olayı gelip size anlatıyorlar?

Ağlama duvarı olmuşsundur. Neden her olayı gelip size anlatıyorlar?
Bu moddayız harbiden.

1043083230_0:0:1600:1006_1400x0_80_0_0_7fec470c676762ded659cfcb9d2fb6f0.jpg

işsizliğin yüksek oluşu çalışanları da etkiliyor. dev firmalar bile; eğer o firmada üst düzey yönetici değilseniz maaş olarak en diplerde. iyileştirme isteyince; sürüyle iş bekleyen insan var diyorlar. çok çaresiz ve emeğin hiç sayıldığı bir dönem.

Bu moddayız harbiden.

1043083230_0:0:1600:1006_1400x0_80_0_0_7fec470c676762ded659cfcb9d2fb6f0.jpg
Sizin de hoşunuza gidiyor. Tüm şirket sırları sizde. Kim kiminle ne yapıyor; çok iyi personel yönetimi oluyor.

Bir defasında biriyle kavga etmiştim. Hem ciddi ciddi. Adam gel lan dışarı bile dedi. Odadan kovdum ruh hastasını. Konu o an benim için kapanmıştı. Mümkün değil uzatmam. 10 dk sonra ik müdürünün yanında olduğu haberi geldi. Akşamında kovulmuştu mal oğlu mal :asd:
Bu mal İK odasına gitmeden patron ik müdürünü aramış TMK sesi neden çıktı ne oldu bu adama diye. Kadın beni aramadan bu mal onun yanına gitmiş. Olayları anlatmış. İk müdürü beni aradığında tek bir kelime söyledim sonrasında patrona olayı anlatmış. Patron da ben TMK nin bağırmasi bir kenara adamın sesini bile duymadım. Gönderin adamı dedi. Günlerce vicdan azabı çektim ama herkes hak ettiğini yaşar sözüne sığınarak kendime geldim :D

Sizin de hoşunuza gidiyor. Tüm şirket sırları sizde. Kim kiminle ne yapıyor; çok iyi personel yönetimi oluyor.

Bir defasında biriyle kavga etmiştim. Hem ciddi ciddi. Adam gel lan dışarı bile dedi. Odadan kovdum ruh hastasını. Konu o an benim için kapanmıştı. Mümkün değil uzatmam. 10 dk sonra ik müdürünün yanında olduğu haberi geldi. Akşamında kovulmuştu mal oğlu mal :asd:
Bu mal İK odasına gitmeden patron ik müdürünü aramış TMK sesi neden çıktı ne oldu bu adama diye. Kadın beni aramadan bu mal onun yanına gitmiş. Olayları anlatmış. İk müdürü beni aradığında tek bir kelime söyledim sonrasında patrona olayı anlatmış. Patron da ben TMK nin bağırmasi bir kenara adamın sesini bile duymadım. Gönderin adamı dedi. Günlerce vicdan azabı çektim ama herkes hak ettiğini yaşar sözüne sığınarak kendime geldim :D
500 atsana alkol içeceğim

işsizlik dert, çalışmak ayrı dert asgari ücretle çalışan zaten yutmuş hapı. bir kilo kıyma bile etmiyor günlük kazancı. iş yerinde dışarıda selam verilmeyecek insanları çekmek ayrı sorun. işsizliğin getirdiği değersizlik hissi yiyip bitirir insanı. velhasıl anadan babadan bir şey yoksa birikim yapmak zor. iyi kötü yan gelir olmalı. al sat yaparak veya fındık, ceviz, avokado gibi bir tarım ürünü lazım para eden.

PlayStation'a Super Mario, taş devri, tank, mustapha . . . oyunlarını yüklemeyi düşündüren, düşündürmekle kalmayıp yükleten ve oynatan, iş dünyasındaki eylemsizlik halidir.

valla freelance 2 3iş yaptım son 1 senede - senelik piyasadaki maaşımdan da belki x2 kazanmışımdır ama insan genede düzen özlüyor yalan yok...(tabi sürdürülebilir bir düzen, kaos değil)

o nedenle 1 -2 firmaya yolladım CV bakalım nasıl dönüş olacak diye (büyük şirket sayılmazlar)

ikiside görüşme ayarlamadan maaş beklentisini sordu telefonda - maaş beklentisine göre yüzyüze görüşüyorlar heralde , hiç denk gelmemiştim. Olması gerekenin yarısının bir tık üstünü teklif ediyorlar.

iyi günler ve kolay gelsin dedim ikisinede....şirketler çok cesetçi olmuş (cesetçi : minimum paraa olabilecek maxsimum iş yükü skalasını seven)

ve işin kötü tarafı - aralıktan sonra yeniden tepe noktası görecek - asgari zam olmak zorunda zaten

halktaki beklenti: %40-%50 minimum olması olur bu pahalılıkta , ama tabii öyle yapacakları dedikodusu bile kasım ve ocakta 2 zam dalgası yaşatır. 2025 in mart nisanında yazın ara zam konuşmaları çıkar. Emekliyi gne kandırırlar.

işveren beklentisi: %20 den fazla olursa eleman azaltmam gerekir mantığında çalışır maliyet düşük olsun diye , genede zam uygular ürünlerine vs.

kısır döngü kırılamıyor + dengesizlik artıyor - sonuç tahmin edilebilir.

valla freelance 2 3iş yaptım son 1 senede - senelik piyasadaki maaşımdan da belki x2 kazanmışımdır ama insan genede düzen özlüyor yalan yok...(tabi sürdürülebilir bir düzen, kaos değil)

o nedenle 1 -2 firmaya yolladım CV bakalım nasıl dönüş olacak diye (büyük şirket sayılmazlar)

ikiside görüşme ayarlamadan maaş beklentisini sordu telefonda - maaş beklentisine göre yüzyüze görüşüyorlar heralde , hiç denk gelmemiştim. Olması gerekenin yarısının bir tık üstünü teklif ediyorlar.

iyi günler ve kolay gelsin dedim ikisinede....şirketler çok cesetçi olmuş (cesetçi : minimum paraa olabilecek maxsimum iş yükü skalasını seven)
Sektör nedir hocam

Geri
Üst Alt