GSC Portal İşte Selçuk Gerçeği!

eskişehir maçında 11,5 km koşmuş, son 3 senede 7 maç kaçırmış bir oyuncu selçuk. bana nuriyi pirloyu inleri örnek gösteriyorlar. nasıl maç izliyor taraftarlar bileniyorum. bir iddia kuponu yapın bu oyuncuları izleyin. selçuğa bağırdığınızdan çok bağırmazsanız ben

bişey bilmiyorum. klasik ortasaha oyuncusu işte. atak kesicek zaman yaratıcak oyunu kuracak. daha ne istiyoruz ki. emre can, xabi alonso yırtıyor mu rakibi parçalıyor mu sanıyoruz, tüm pasları isabetli mi sanıyoruz. ntvsporda mehmet demirkol 1 yıl önce şöyle demişti

'ligimizden barçada oynayabilecek tek oyuncu selçuktur.'' burak da aynı mesele.

Sen Pirlo'nun adını ağzına almadan önce git bir abdest al sonra gel yaz

Çok formsuz, neredeyse her maç kendim de kızıyor eleştiriyorum lâkin sahip çıkılması, tekrar kazanılması gereken ilk isimdir Selçuk. Öyle ya da böyle, hâlâ önemli bir isim bu takım için. Umarım toparlanır yakın zamanda.

Selçuk tez zamanda bu takımdan gönderilmeli.

Ama tabi bu imkansız.

eskişehir maçında 11,5 km koşmuş, son 3 senede 7 maç kaçırmış bir oyuncu selçuk. bana nuriyi pirloyu inleri örnek gösteriyorlar. nasıl maç izliyor taraftarlar bileniyorum. bir iddia kuponu yapın bu oyuncuları izleyin. selçuğa bağırdığınızdan çok bağırmazsanız ben

bişey bilmiyorum. klasik ortasaha oyuncusu işte. atak kesicek zaman yaratıcak oyunu kuracak. daha ne istiyoruz ki. emre can, xabi alonso yırtıyor mu rakibi parçalıyor mu sanıyoruz, tüm pasları isabetli mi sanıyoruz. ntvsporda mehmet demirkol 1 yıl önce şöyle demişti

Saydığın oyuncuların hepsi Selçuk'dan çok daha iyi oyuncular. Selçuk çok yavaş düşünüyor ve uyguluyor . Pirlo dediğin adamın attığı paslara bak bir de Selçuk'un. Selçuk hiçbir zaman o seviyede olmadı. 2 sezon önce herkes alkışlıyordu çünkü hem fiziksel , hem mental açıdan daha iyi durumdaydı. Skora katkısı vardı, ayrıca rakip alanda sorumluluk alan bir oyuncuydu. Attığı ara paslar, uzun toplar daha etkiliydi. Her açıdan geriledi Selçuk.

oynamayi birak selcuk barca ile antremana cikamaz

Günlerdir bunu yazdığım halde hala " yana geriye oynuyor " diyen cühela kesim var..

Senin öndeki hucumcularin hareketli olacak , topsuz koşu yapacak , boşa kaçacak ki orta saha oyuncusu da öne oynayabilsin.
Bizim takıma bakıyorum ; sneijder topsuz koşu yapmaz , Bruma yapmaz ,orta saha üçlüsü yapmaz ,tek yapan adam Burak..diğerleri kağnı gibi top bekliyor.
Selçuk'ta haliyle burak'a pas atıyor ve yine bu cühela kesim tarafından " gözü buraktan başkasını görmüyor " , " yok efendim sneijder'e pas atmıyor" şeklinde algılanıyor.

Tarafsız ve bağımsız gözlerle Anderlecht maçını izleyen herkes selçuk'un o maçta iyi ,hatta çok iyi oynadığını görür.
Maçtan çıkarken skor bizim lehimize olsaydı ıslıklanmaz, alkışlanırdı.
Çünkü skor taraftarı takım mağlupken " adı çıkmış " oyuncuya saldırır.

Selçuk ve Burak'ı savunmak adına bu kadar kötü yorum olabilirdi. Takımın en büyük sorunu topsuz oyunda hareketsiz olması ama bu konuda birinci uzak ara Selçuk İnan'dır kaç maçtır kazık gibi çakılmış bekliyor orta sahada. Melo savunmadan top alıp delici dikine oynamaya çalışıyor, Bruma sürekli hareketli aksiyona giren bir oyuncu, Sneijder hızlı düşünen bir oyuncu kendini boşa çıkaran oyuncuyu mutlaka görür. Gelelim Burak'a. O beyinsiz, oyuna hiçbir katkısı olmayan koşuları beni çıldırtıyor. Takıma hücum opsiyonu bırakmıyor ilerisi hep boş. Tam atağa kalkıcaz Burak'ın geriye çıkıp hücumda çoğalmamızı sağlaması lazımken saçma sapan koşularla hücumun içine ediyor orta saha oyuncularını o geçmeyecek pası atmaya zorluyor en çokta Selçuk atıyor bu topları tabi.

Peki tamam olur teşekkürler ediyoruz nası tarftarsın avatara bak ya sonradaa yönetciler uyarı lütfn edebli olun bunun gibilr futbolcularıma karşı edepli olsun bizde oluruz
yav ne diyosun birader

neden meloya sneijdere semihe laf atmıyozda selcuka buraka laf atıyoruz

2side hayatımda gördüğüm en yeteneksiz adamlar.3milyon alıyosan oynamasını bilceksin

yabancı sınırı olmasa balıkesirde bile oynayamayacak adamların klüpte işi yok

Asıl sorun Burak ve Selçuk değil arkadaşlar.Asıl sorun Burak ve Selçuk efendilerin sahada sıvayıp üzerine birde tüy diktiğini göremeyen içimizdeki zavallı taraftar kitlesinde(bu kitle öyle azımsanacak bir kitlede değil) işte önce bu kör cahillerden kurtulmamız lazım ki zaten gerisi gelir merak etmeyin.

Saydığın oyuncuların hepsi Selçuk'dan çok daha iyi oyuncular. Selçuk çok yavaş düşünüyor ve uyguluyor . Pirlo dediğin adamın attığı paslara bak bir de Selçuk'un. Selçuk hiçbir zaman o seviyede olmadı. 2 sezon önce herkes alkışlıyordu çünkü hem fiziksel , hem mental açıdan daha iyi durumdaydı. Skora katkısı vardı, ayrıca rakip alanda sorumluluk alan bir oyuncuydu. Attığı ara paslar, uzun toplar daha etkiliydi. Her açıdan geriledi Selçuk.
daha iyi oyuncular tamam. benim dediğim çok çok mu iyiler yani. valla hiç de öyle değiller. nuri oynuycaksa önce milli takımda oynasın. al prilo dediğimizden mancini 4 puan aldı. biz biraz abartıyoruz renktaş.

Oha be ne yorumlar var lan. Hayret bisey. Ulan bahsettigimiz adam Selcuk, Barca, Pirlo, Nuri nin ne isleri var burda. Selcugu gidin Veli Kavlakla kiyaslayin.

kselçuk-xelçuk iyi adam ama bariz oynamıyor yeterli desteği bulamıyo ruh=melo severim kendisini selçuk insan olarak iyidir ama biraz içine kapanık gibi geldi bana agresif değil hırs yapsa daha farklı oynar

Selçuk ve Burak'ı savunmak adına bu kadar kötü yorum olabilirdi. Takımın en büyük sorunu topsuz oyunda hareketsiz olması ama bu konuda birinci uzak ara Selçuk İnan'dır kaç maçtır kazık gibi çakılmış bekliyor orta sahada. Melo savunmadan top alıp delici dikine oynamaya çalışıyor, Bruma sürekli hareketli aksiyona giren bir oyuncu, Sneijder hızlı düşünen bir oyuncu kendini boşa çıkaran oyuncuyu mutlaka görür. Gelelim Burak'a. O beyinsiz, oyuna hiçbir katkısı olmayan koşuları beni çıldırtıyor. Takıma hücum opsiyonu bırakmıyor ilerisi hep boş. Tam atağa kalkıcaz Burak'ın geriye çıkıp hücumda çoğalmamızı sağlaması lazımken saçma sapan koşularla hücumun içine ediyor orta saha oyuncularını o geçmeyecek pası atmaya zorluyor en çokta Selçuk atıyor bu topları tabi.

Birincisi mesajımda burak'ı değil, selçuk'u savundum. Okudugunu anlayamama problemini giderdikten sonra istediğin zaman tartışabiliriz,neyse...

İkincisi ; bana kalırsa da selçuk'u yermek için de ancak bu kadar kötü yorum yapılabilirdi.
Kazık gibi bekleyen (!) bir futbolcu kendi takımında topla en fazla buluşan oyunculardan biri , garip !
Selçuk sürekli top almak için geriye gelir , futbol kavramı olarak " yardımlaşma " denilen zımbırtıyı iyi yapar.

Üçüncüsü ;Melo'nun gecen sezon hücum bölgesine attığı top sayısı,maç başı ort. : 10,96
Ceza alanına attığı top ( maç başı ort. ) : 2,5
Selçuk'un ise hücum bölgesine attığı top : 11,76
Ceza alanına attığı top : 7,17
Bu istatistikleri tamamen " selçuk bekliyor , Melo dikine oynuyor " lafınıza ithafen aktarıyorum, yoksa Melo'yu yermek , eleştirmek gibi bir amacım kesinlikle yoktur..

Dördüncüsü ; Bruma topsuz oyunda hemen hemen 0;zaten mesajımda da kast ettiğim husus hücum oyuncularının topla birlikte yaptıkları değil , topsuz oyunda nasıl hareket ettikleridir. dolayısıyla da Bruma için " hareketli, aksiyona giren oyuncu " tanımı topsuz oyun için geçerli değildir.

Beşincisi ; sneijder için de hızlı düşünmesine zaten bir lafım yok. Ama ne kadar hareketli olduğu (son Anderlecht maçı hariç ) tartışılır.

Altıncısı ; takımda ciddi eksiklik olan o topsuz koşuları Burak atmasa sürekli olarak eleştirdiğimiz hazırlık pası olarak tabir edilen fakat bizim takımda bir hayli fazla yapılan paslar , öyle sanıyorum ki bu temposuzluk ve hareketsizlikle iki katına falan çıkar!

Lan Bundesliga da falan bir oyuncu sorunlar yaşadı mı hemen psikolog falan ayarlıyorlar.

Mesela şu an Mönchengladbach da oynayan Raffael Berlin de oynarken bir kaç sene önce baya dağılıyordu sahada.

Adama psikolojik yardım için psikolog getirdiler.

Selçuka da mutlaka psikolojik destek lazım. Baska türlü düzelmez bu. Adam kafa olarak resmen ölü.

I am the one who knocks!

eşek kadar adam eşi dostu yokmu teselli edecek piskolağa falan götürecek. onuda mı kulüp yapsın dünyaları kazanıyorlar. oldu olacak karıyada götürelim belki belki yanlızlık çekiyodur.

Birincisi mesajımda burak'ı değil, selçuk'u savundum. Okudugunu anlayamama problemini giderdikten sonra istediğin zaman tartışabiliriz,neyse...

İkincisi ; bana kalırsa da selçuk'u yermek için de ancak bu kadar kötü yorum yapılabilirdi.
Kazık gibi bekleyen (!) bir futbolcu kendi takımında topla en fazla buluşan oyunculardan biri , garip !
Selçuk sürekli top almak için geriye gelir , futbol kavramı olarak " yardımlaşma " denilen zımbırtıyı iyi yapar.

Üçüncüsü ;Melo'nun gecen sezon hücum bölgesine attığı top sayısı,maç başı ort. : 10,96
Ceza alanına attığı top ( maç başı ort. ) : 2,5
Selçuk'un ise hücum bölgesine attığı top : 11,76
Ceza alanına attığı top : 7,17
Bu istatistikleri tamamen " selçuk bekliyor , Melo dikine oynuyor " lafınıza ithafen aktarıyorum, yoksa Melo'yu yermek , eleştirmek gibi bir amacım kesinlikle yoktur..

Dördüncüsü ; Bruma topsuz oyunda hemen hemen 0;zaten mesajımda da kast ettiğim husus hücum oyuncularının topla birlikte yaptıkları değil , topsuz oyunda nasıl hareket ettikleridir. dolayısıyla da Bruma için " hareketli, aksiyona giren oyuncu " tanımı topsuz oyun için geçerli değildir.

Beşincisi ; sneijder için de hızlı düşünmesine zaten bir lafım yok. Ama ne kadar hareketli olduğu (son Anderlecht maçı hariç ) tartışılır.

Altıncısı ; takımda ciddi eksiklik olan o topsuz koşuları Burak atmasa sürekli olarak eleştirdiğimiz hazırlık pası olarak tabir edilen fakat bizim takımda bir hayli fazla yapılan paslar , öyle sanıyorum ki bu temposuzluk ve hareketsizlikle iki katına falan çıkar!

Tüm takım hareketsiz Burak hareketli demişsin bu Burak'ı övmek değil midir ?

İkincisi Selçuk topla daha fazla buluşabilir ama bunların takıma faydası yoktur. Hızlı hareket edemez, top taşıyamaz, oyunun yönünü değiştiremez, dikine olumlu top atamaz ve fiziken çok çok kötü durumdadır koşu mesafesi demeyin kız gibi oynamakta şuan. Kazık gibi çakılı durduğu için hep pasif alanlarda topla buluşur. Yani Selçuk'un topla fazla oynaması bize zarardır boşa vakit kaybıdır.

Üçüncüsü Melo Selçuk'tan çok daha etkili ve dikine oynayan bir futbolcudur ama mevkisi gereği bunları daha az denemektedir. Orta sahanın en gerisindeki oyuncudur defansif görevleri daha fazladır. Selçuk'tan zaten beklemem ama Melo'daki agresif müdahale, ikili mücadelede üstünlük vs. 10'da 1'i kadar yoktur.

Dördüncüsü Bruma topsuz oyunda takımın en iyilerinden biridir. Pres yapar, top bize geçtiğinde boşa çıkar yada oyuncuya yaklaşır top ister. Zaten bunları yaptığı için çok fazla aksiyona giriyor. Bruma'da çok büyük potansiyel görüyorum klasik sadece hızı ile oynayan kontra oyuncusu değildir.

Beşinciyi geçiyorum fazla konuşacak bir şey yok burada.

Altıncısı hazırlık pasları demişsin Burak'ın en ufak katkısı olsa o hazırlık paslarına onlar olgun atağa dönüşür ve oyunu rakip sahaya yıkarız zaten. Top tutma, diğer oyunculara alan açma, top indirme, pres 0 olduğu için hem rakip kaleye yüklenemiyoruz hemde en dandik takımlar bile bize karşı top yapabiliyor. Futbol zekası 0 olduğu için hiçbir işe yaramayan hücum opsiyonlarımızı sınırlayan saçma sapan koşular yapıyor. Ofsayta düşmeler, hücum faulleri artısı birde.

Evet formsuz, evet fizik ve oyun olarak inanılmaz geriledi ama Selçuk'un yerine getirebileceğimiz aynı ayarda kaç tane yerli oyuncu var piyasada? Kaybetmek kolay, kazanmak zordur unutmayın.

Kalkmışlar burada sırf şu rezili savunmak adına milletin taraftarlığına laf eden kendini bilmezler konuşur olmuş. Yok kaybedilecek oyuncu değilmiş, yok taraftar eleştirmeyi bilmiyormuş. Cahil misiniz siz kardeşim? Dünyanın neresinde olursa olsun aldığı bu maaşın karşılığında böyle bir performans sergileyen oyuncu eleştirilir, hem de çok daha ağır bir şekilde. Kaldı ki Selçuk efendi kaptanlık pazubandına saygısızlık yapmışlığı, Melo'yu sırf şikeci kankalarıyla arası açılmasın diye ortada bırakmışlığı da vardır. Sessiz olmak bir şeye çözüm değil. Taraftara karşı süt dökmüş kedi, mazlumları oynar. Aldığı parayı gecelerde ezerken de bu kadar sessiz mi acaba? Hak etmediği paraları kazanan bütün futbolcular artık şu piyasadan ayıklanmalıdır. Selçuk bunlardan sadece birisidir ve taraftarın artık bu duruma sabrı kalmamıştır. Bunu sırf sessiz, sözüm ona efendi diye savunmaya çalışan kara cahiller bir zahmet kriket izlesin, golf ile ilgilensin. Futbolu da gerçek futbol taraftarına bıraksın. Galatasaray'ı yeterince sömürdünüz, artık adalet zamanı geldi!

Bunu hala savunan varsa miğdesizdir

Ayhan'ın bitik halinden hiç bir farkı yok..

Hatta, Barış-M.Sarp-Ayhan = Dzemaili-Yekta-Selçuk diyebiliriz.

Geri
Üst Alt