Hakemlerin bu sekilde olmasina ya tek tek ya da beraberce su sebepler etken olabilir
- Iclerinden boyle geliyor ve cogu fenerli bjk li . Bu pek olasi degil ,cunku aydinusu (ki en beterleri o) sahsen tanirim , adamin fb kelimesini birak harflerine tahammulu yok , asiri onyargili bir adam , biri fenerbahceliyim ben diye bir lafa girse dinlemez , o olcude ...
- Ikinci olasilik , telkin ediliyor talimatla mac yonettiriliyor , bu da cok mantikli gelmiyor , cunku zaman zaman ayni hakemin surekli bir takim lehine hatalar yapip onun yarista oldugu takimla kavgali oldugunu goruyoruz , bu tff nin isine asla gelmez
- Tehdit var kluplerden , aziz gibilerden .. bu olabilir cunku cok duyduk , sirf basina yansiyanlar hakem odasi basma filan ise , yansimayan neler vardir , turgay demirelin tehdit edildigini cok net biliyorum mesela
- Benim icin en baskin sebep bu .. para . hakemler eskiden sadece mac aldikca para kazanirlardi , simdi buna ek olarak profesyonel hakemlikten de kazaniyorlar . bu yuzden maci kotu yoneten hakemler kizaga cekilseler de para kazaniyorlar . bu rahatliga sebep oldu