İtalyan Basını Yazdı: Belhanda Gidiyor!

Renktas ben Feghouli satmak istemiyorum.
Evet yasi geldi, yüksek Maas aliyor.

Ama bence yerini dolduramicaz.
1-2 Sene daha bekliyelim gerekirse ucuz +1 yapariz .

Feghouli bi böyle bi böyle oynuyor ama gerekirse bizide kurtariyor!
32 veya 33 yasindada satariz
O ayri konu. Bence de en szindan ffp bitmeyene kadar kalmali

O ayri konu. Bence de en szindan ffp bitmeyene kadar kalmali

Aynen sorna bakariz :)
Ama bize Scout lazim, neden Drogba ( Afrika) ve Sneijder ( Hollanda ) arti Elmamder ( Isvec ) Scout olarak almiyoruz aklim almiyor!
Ujfalusi i bile özledim ben !

Ulan bunlara verecegin 1 Mio / 2 Mio Maasi zaten cikartcaksin .

Anlamiyorum

Aynen sorna bakariz :)
Ama bize Scout lazim, neden Drogba ( Afrika) ve Sneijder ( Hollanda ) arti Elmamder ( Isvec ) Scout olarak almiyoruz aklim almiyor!
Ujfalusi i bile özledim ben !

Ulan bunlara verecegin 1 Mio / 2 Mio Maasi zaten cikartcaksin .

Anlamiyorum

Onlarin Scout olmak icin ne özelligi var? Git baska iyi scoutlari olan kücük ülke takimdan 2-3 scout kap ve onlar Sneijderin falan alacaga maasin max 15-20% calisir

Onlarin Scout olmak icin ne özelligi var? Git baska iyi scoutlari olan kücük ülke takimdan 2-3 scout kap ve onlar Sneijderin falan alacaga maasin max 15-20% calisir

Nerdeler ?
Benim Yegen Münichde Scout olarak calisiyordu.
12.000 € Aylik aliyordu Sen düsün gerisini.

Drogbanin Ismi var, misal bir oyuncuyu Fenerbahce / Marseille / Lyon / AS Roma ve biz istiyoruz, Drogba gibi bir isim bunu bize kazandirabilir.

O dedigin Adamlar bize gelmez!
Hoffenheim , Schalke , Dortmundda o kadar cok iyi adamlar var.
Bunlar orda genelde 5.000 en fazla 15.000 € aliyorlar, ve bunu öyle kolay buraya getiremesin, yoksa City , Chelsea , Madrid gibi Takimla hemen cökerdi

Bizde Kooperation yok baska Ülkeler veya Clublerle.

Misal :Sven Mislintat
Adam simdi Stuttgartda.
Dortmundan sorna Arsenala gitdi 14 Ay sorna birakti.
Bu adami Arsenal 2 Mio € ya aldilar ve 1,8 Mio € Maas verdiler.

20 yil sonra kadikoy'de galibiyet goren 10 numaramiza elveda diyoruz demek...

Bu scout sistemi icin %100 yabanci siniri lazim.
Bizim yapmamiz gereken scout sistemi FFP bittikten sonra Shaktar modeli olmali. Ne verecegi belli adami 20 22 yas araliginda para verip almak.
Su ulkede Fatih Terim'in dahi 1 sene kredisi var :)

Bu arada adettendir, Belhanda'ya ragmen 2 sene sampiyon olduk :)

eger bu gercekten olursa mustafa cengizin heykeli dikilmelidir

9wYKWpZ1_400x400.jpg

Nerdeler ?
Benim Yegen Münichde Scout olarak calisiyordu.
12.000 € Aylik aliyordu Sen düsün gerisini.

Drogbanin Ismi var, misal bir oyuncuyu Fenerbahce / Marseille / Lyon / AS Roma ve biz istiyoruz, Drogba gibi bir isim bunu bize kazandirabilir.

O dedigin Adamlar bize gelmez!
Hoffenheim , Schalke , Dortmundda o kadar cok iyi adamlar var.
Bunlar orda genelde 5.000 en fazla 15.000 € aliyorlar, ve bunu öyle kolay buraya getiremesin, yoksa City , Chelsea , Madrid gibi Takimla hemen cökerdi

Bizde Kooperation yok baska Ülkeler veya Clublerle.

Misal :Sven Mislintat
Adam simdi Stuttgartda.
Dortmundan sorna Arsenala gitdi 14 Ay sorna birakti.
Bu adami Arsenal 2 Mio € ya aldilar ve 1,8 Mio € Maas verdiler.

Bence belki 1000 oyuncudan 1 tanesi Scoutun ismine bakarak kararini verir. Yabanci, hele afrikali veya fransiz oyuncuya teklif yaparsan, ve onu senelerdir genc oyunculari parlatip devam satan Lyon isterse, o adam cikip vay be Drogba Galatasaray icin scoutluk yapiyormus ben direk oraya gideyim der mi?

Ve niye Münchenin scoutlarindan bahsediyorsunki? Ben daha cok hollandadan, belcikadan, iskandinavya ülkelerinden konusuyorum. Orda futbolda fazla para kazanma sansi yok adamlarin. Topculari bile bizimkilerin 15-25% maasini alirken, scoutlar sence kac para aliyordur orda? O ülkeler niyeyse baya genc oyunculari bulup oynatip dis ülkeye satmayi beceriyor.

Biz simdi birden Ajax, Porto, Shakhtar falan olalim demiyorum. Ama Luyindamayi mesela belcikaya gitmeden bizim scoutlar bulsa güzel olmazmiydi? Aynisi Henry ve Marcao gibi oyuncularin icinde gecerli.

Belhanda konusunda Manu çok sessiz bu günlerde. Bu sezon bitene kadar sakatlık yaşamaz ise muhtemelen gidiyor artık. Çok sabır ettik ama bizimle uyuşmayan bir oyun yapısı var. Eğer transfer olursa en az 7/8 bandında satmak lazım. Adam sonuçta şampiyon takımda 10 numara ve Fas milli takımında banko oynuyor. Bunları iyi kullanmak lazım (y)

Geri
Üst Alt