İtalya'nın EURO 2024 Aday Kadrosu Belli Oldu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İtalya'nın EURO 2024 Aday Kadrosu Belli Oldu

B GRUBU

İtalya

Kaleci:
Donnarumma, Meret, Vicario

Defans: Bastoni, Bellanova, Buongiorno, Calafiori, Cambiaso, Darmian, Di Lorenzo, Dimarco, Gatti, Mancini

Orta saha: Barella, Cristante, Fagioli, Folorunsho, Frattesi, Jorginho, Pellegrini

Forvet: Chiesa, El Shaarawy, Raspadori, Retegui, Scamacca, Zaccagni

Defans: Alessio Romagnoli, Federico Gatti, Matteo Ruggeri
Orta Saha: Matteo Pessina, Andrea Colpani, Manuel Locatelli
Forvet: Matteo Politano, Vincenzo Grifo, Andrea Pinamonti

Kadroda olmayan adamlar.

spalletti var gucuyle kadroyu euro havasina sokmaya cabaliyor.

bu yonunu takdir ettim. en son aldigi karari okudugumda, keske bizde benzerini yapsaydik dedim.>>>>>
eski efsane isimlerden bir kacini kampa davet etmesi konusu....
baggio , del piero , totti , antognoni .
idmanlari bu ikonik isimler kenardan izlerken, aday kadroya bi nevi
milli takimin ayricaligini , takim olmanin,birlikteligin vs onemine vurgu yapmalarina, ayri bi motive olmalarina yonelik anlamli bir karar . ek olarak ,zaten efsane buffon da yonetimde oldugundan 5 diyebiliriz sayiya...

diger yandan, kadroya davet edilen *scamacca konusu da ayri bi durum.
denilene gore- elemelerde ukrayna maci oncesi aksami sabah 4e kadar playstations oynamasi dolayli -sonraki 2 maca cagrilmadi spalletti tarafindan.
haberler italya kaynakli idi, belki nedeni ozunde farkli dir, yoruma acik .
velhasil, tekrardan kadro da gormemden dolayi ayri memnun oldum.

kendisi tarz olarak ayri bi begendigim oyuncudur.
scout dolayli sassuolo sub19 doneminden beri kariyer gelisimi takibim de oldugundan bu seviyeler de olmasi olagan gidisat olarak tarafimi sasirtmadi.
peak bir sezon gecirdi atalanta ile. gasperini hocaya ne kadar tsk etseler az. bunun milli takima yansimasi mutlak olacaktir. finallerde italya ozelinde performansi en merak ettigim isimler arasinda. digerleri de barella, orsolini , *retegui...

<- son yazdigim *isimi mancini donemi ozellikle yorumlamistim.
kendisi arj dogumlu. dede(buyuk baba) tarafindan italyan .bi nevi oriundi tandansli profillerden. dolayisiyla gol problemine cozum olarak mancini hocam latin amerika dan kendisini scout edip milli takima acil cozum olarak kazandirmisti. kisa surede ciktigi bir elin parmagi maclar da kalitesini de gosterdi. aday kadro da oldugundan memnun oldugum isimlerden.
sahsen finallerde kendisinden beklentim buyuk . italya ozelinde ofans da retegui ~ scamacca onemli assetler olacaktir diye dusunuyorum .

ustte belirtilen aday kadro da olmayan -
sahsen, kadro da gormeyi istedigim isim *kimdi derseniz -
veteran *bonaventura . - > fio ile muthis bir sezon geciriyordu .
*-tecrubesi,formu,kalitesi ile finaller de verimli olabilirdi . toro'lu ricci cagrilacagina kendisinin olmasini yeglerdiim -*ustteki salt nuanslar dolayli.

<- spalletti'ye bu denklem dolayli puan kirmis bulunuyorum.

genele tekrar donersek,

dunya futbolu italya ligi ve futbolu ayri ilgi alanim oldugundan,
scout bazli gecmisten listemde olanlardan aday kadro da gormemle ayri memnuniyet duydugum isimler den bazilari ;
scamacca ,retegui disinda, scalvini, cambiasso, frattesi ,fagioli ,buongiorno,calafiori. <-> nazarimda
-italya ozelinde bu finaller ve bir sonraki turnuvalara etki edecek isimler ozellikle yetenekleri ,potansiyelleri ve kalite skalalari baglaminda.

genel bir aday kadro yorumumu italya nin ilk hazirlik maci donemi eklemeyi dusunuyorum.

saygi ve selamlar.

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz , @Hayri Cund , @Kolpa Kemal Kürek

milli takımını bırakınca başka bir ülke vatandaşı olsan da o ülke adına oynayamıyor mu futbolcular. fifanın kuralları iyi bilmiyorum. ama belkii italyan vatandaşı olduğu için oynayabilir bir şekilde diye düşündüm
bilmiyorum ama oynamasın bir yerde daha biz hariç. iyileşip full kamp geçirsin. 5inci yıldızı garantilemek icardi'nin fitliğine epey bağlı.

icardi'yi de çağırsınlar

icardi isteseydi gecmiste ilgi oldugunda pozitif bakabilirdi. keza ,
messi de (buyuk babasi/dedesi italyan koken, annesi italyan koken).
maradona dan messi'ye vs,arj tandansli isimlere italya tarafindan ilgi oldu .
konuya ilisik basta da dedigim gibi, italya bazli icardi de oldugu gibi , diger serie a isimlerinden dybala'ya da bu minvalde ilgi oldu,,, sorun - her iki oyuncu tarafi adim atmadi .

velhasil - italya dolayli -her donem olmustur bu gibi ilgi durumu.
ornekler cok .salt ayri baslik gerektirir. ki, bu konuyu da daha once cesitli basliklar da ara ara deginmistim nacizane. < - > oriundi .

hazir nacizane deginmisken sunlari da yazalim not babinda ,belki ilgi duyan okuyabilir. >>>>

daha geriye tarihin tozlu raflarina dogru gidersek ;
bu konu ozelinde en meshur ornekler den ilk aklima gelenler ;
1930larin ikonik isimlerinden - juve efsanesi *orsi .
kendisi her iki ulke milli formasini *giymis olup, italya ile 1934 finallerinde kupaya uzandiklari final macinin galibiyet gollerinden birine imza atmistir .
maci, hafizam yaniltmiyorsa 2-1 italyanlar kazanmisti cekya karsisinda......

ayni *orsi gibi, italya formasi giyen arj'li ve juveli fenomen isimlerden *camoranesi de italyan milli takimiyla lippi donemi 2006 finallerde boy gosterip kupaya uzanmisti. nazarim da, tesaduf , ilginc olan ise, her iki ismin juve formasi giyerken dunya kupasina uzanmis olmasi .

kismen teknik anlamda basa donersek,

dunya genelin de italyan orijinli/ koken (italya dan goc edenler,vb)
ilk sira abd , 2.brezilya, 3.arjantin, 4.uruguay,vsvs liste uzar gider .

arjantin ulkesinin *resmi olarak nufusun yarisi italyan kokenli .
(bu rakam brezilya da ise 31 milyon kisi ) .

arjantin de halkin yuzde 62'si ise kendini italya ile bagi oldugunu belirtiyor.

son dunya kupasi kazanirken olsun , mevcut arjantin milli takimi olsun , italyan kokenliler halen mevcut.

mancini hocamiz donemi de bir kac oyuncu cagrildi aday kadroya. bunu da milli takim bolumunde nacizane yorumlamistim ara ara .

simdilik bu kadar . . .

saygi ve selamlar.

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz , @Hayri Cund , @Kolpa Kemal Kürek , @Hasan Bekir

icardi isteseydi gecmiste ilgi oldugunda pozitif bakabilirdi. keza ,
messi de (buyuk babasi/dedesi italyan koken, annesi italyan koken).
maradona dan messi'ye vs,arj tandansli isimlere italya tarafindan ilgi oldu .
konuya ilisik basta da dedigim gibi, italya bazli icardi de oldugu gibi , diger serie a isimlerinden dybala'ya da bu minvalde ilgi oldu,,, sorun - her iki oyuncu tarafi adim atmadi .

velhasil - italya dolayli -her donem olmustur bu gibi ilgi durumu.
ornekler cok .salt ayri baslik gerektirir. ki, bu konuyu da daha once cesitli basliklar da ara ara deginmistim nacizane. < - > oriundi .

hazir nacizane deginmisken sunlari da yazalim not babinda ,belki ilgi duyan okuyabilir. >>>>

daha geriye tarihin tozlu raflarina dogru gidersek ;
bu konu ozelinde en meshur ornekler den ilk aklima gelenler ;
1930larin ikonik isimlerinden - juve efsanesi *orsi .
kendisi her iki ulke milli formasini *giymis olup, italya ile 1934 finallerinde kupaya uzandiklari final macinin galibiyet gollerinden birine imza atmistir .
maci, hafizam yaniltmiyorsa 2-1 italyanlar kazanmisti cekya karsisinda......

ayni *orsi gibi, italya formasi giyen arj'li ve juveli fenomen isimlerden *camoranesi de italyan milli takimiyla lippi donemi 2006 finallerde boy gosterip kupaya uzanmisti. nazarim da, tesaduf , ilginc olan ise, her iki ismin juve formasi giyerken dunya kupasina uzanmis olmasi .

kismen teknik anlamda basa donersek,

dunya genelin de italyan orijinli/ koken (italya dan goc edenler,vb)
ilk sira abd , 2.brezilya, 3.arjantin, 4.uruguay,vsvs liste uzar gider .

arjantin ulkesinin *resmi olarak nufusun yarisi italyan kokenli .
(bu rakam brezilya da ise 31 milyon kisi ) .

arjantin de halkin yuzde 62'si ise kendini italya ile bagi oldugunu belirtiyor.

son dunya kupasi kazanirken olsun , mevcut arjantin milli takimi olsun , italyan kokenliler halen mevcut.

mancini hocamiz donemi de bir kac oyuncu cagrildi aday kadroya. bunu da milli takim bolumunde nacizane yorumlamistim ara ara .

simdilik bu kadar . . .

saygi ve selamlar.

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz , @Hayri Cund , @Kolpa Kemal Kürek , @Hasan Bekir
evet arjantinlilerle beraber yaşıyorum. Arkadaşım da var. salta'da yaşıyorlar. geçen ay gittim ve aile iyi düzeyde italyanca konuşuyor. soyadları da goritti zaten bağırıyor italyanım diye. nineleri italyadan gelmişler. arjantin usulü pizza da italyan pizzasından daha lezzetli. mutfakları benzer, italyan mantısı falan yapıyorlar. yardımsever ve sıcakkanlılar. arjantinliler kime benzer dersek ben italyanlar derim.

ispanyolca aksanları ve kelimeleri de italyanca karışımı. çalışmak fiili italyancada lavorare ispanyolcada trabajar, arjantinde hem trabajar hem de laburar derler. eski arjantin ülkesinin parçası olan uruguayda da bu geçerli, paraguayın bir kısmında ve şilide de yer yer kullanılır. arjantinin aksanı rio platensedir, bu aksanda konuşan arjantin uruguay paraguay ve şilinin kuzey kısmı, hepsi değil. çünkü şili ispanyolcası çok garip.

arjantindeki o akdeniz kültürünü görmek mümkün. benim arkadaşım da okulunu bitirince italyaya gidip vatandaşlığa başvuracak. birçok arjantinli italyaya gidip dededen nineden dolayı vatandaşlık alabiliyor. yalnız arjantinde sadece salt italyan etkisinden bahsetmek doğru değil, ispanyol ve italyan etkisinin yanında portekizlilerin de etkisi vardır. bu yüzden Y ve LL harflerini diğer hispanik ülkelerden farklı olarak Ş şeklinde okurlar. uruguaylı yazar, bortolome hidalgonun da bunu sıkça kullandığı görülür. Arjantinliler kendilerini, ispanyolca konuşan italyanlar olarak tanımlarlar. arjantin, şili ve uruguayın ispanyada da çeşitli avantajları vardır. normalde ispanya vatandaşlığını kazanmak 10 yıl ikametgah ile mümkündür. yalnız bu 3 ulus için bu süre 2 yıldır. Bir arjantinli, şilili ve uruguaylı ispanyada 2 yıl ikamet ederse ispanya vatandaşlığı kazanıyor.

Arjantinlileri severim, ancak arjantin devletini sevmiyorum

italya da -kara bulutlar devam ediyor malesef...
defansin bel kemiklerinden tecrubeli acerbi den sonra,
italya ligi baglaminda gelecegin buyuk potansiyel stoperleri scout listemde basi ceken -atalanta'li scalvini-
dunku lig erteleme macinda ciddi sekilde sakatlanmasi(baglar kopmus sanirim) buyuk talihsizlik. dolayisiyla, kadro dan cikarildi.

Üst Alt