icardi isteseydi gecmiste ilgi oldugunda pozitif bakabilirdi. keza ,
messi de (buyuk babasi/dedesi italyan koken, annesi italyan koken).
maradona dan messi'ye vs,arj tandansli isimlere italya tarafindan ilgi oldu .
konuya ilisik basta da dedigim gibi, italya bazli icardi de oldugu gibi , diger serie a isimlerinden dybala'ya da bu minvalde ilgi oldu,,, sorun - her iki oyuncu tarafi adim atmadi .
velhasil - italya dolayli -her donem olmustur bu gibi ilgi durumu.
ornekler cok .salt ayri baslik gerektirir. ki, bu konuyu da daha once cesitli basliklar da ara ara deginmistim nacizane. < - > oriundi .
hazir nacizane deginmisken sunlari da yazalim not babinda ,belki ilgi duyan okuyabilir. >>>>
daha geriye tarihin tozlu raflarina dogru gidersek ;
bu konu ozelinde en meshur ornekler den ilk aklima gelenler ;
1930larin ikonik isimlerinden - juve efsanesi *orsi .
kendisi her iki ulke milli formasini *giymis olup, italya ile 1934 finallerinde kupaya uzandiklari final macinin galibiyet gollerinden birine imza atmistir .
maci, hafizam yaniltmiyorsa 2-1 italyanlar kazanmisti cekya karsisinda......
ayni *orsi gibi, italya formasi giyen arj'li ve juveli fenomen isimlerden *camoranesi de italyan milli takimiyla lippi donemi 2006 finallerde boy gosterip kupaya uzanmisti. nazarim da, tesaduf , ilginc olan ise, her iki ismin juve formasi giyerken dunya kupasina uzanmis olmasi .
kismen teknik anlamda basa donersek,
dunya genelin de italyan orijinli/ koken (italya dan goc edenler,vb)
ilk sira abd , 2.brezilya, 3.arjantin, 4.uruguay,vsvs liste uzar gider .
arjantin ulkesinin *resmi olarak nufusun yarisi italyan kokenli .
(bu rakam brezilya da ise 31 milyon kisi ) .
arjantin de halkin yuzde 62'si ise kendini italya ile bagi oldugunu belirtiyor.
son dunya kupasi kazanirken olsun , mevcut arjantin milli takimi olsun , italyan kokenliler halen mevcut.
mancini hocamiz donemi de bir kac oyuncu cagrildi aday kadroya. bunu da milli takim bolumunde nacizane yorumlamistim ara ara .
simdilik bu kadar . . .
saygi ve selamlar.
@Aras Şimşek ,
@Murat Durmaz ,
@Hayri Cund ,
@Kolpa Kemal Kürek ,
@Hasan Bekir