Kamil Muratt Demir
Yeni Üye
- 11 Nisan 2014
- 56
- 0
- 576
Genel bir analiz yaparsak; Iyi bir takim kurmanin öncelikli kosulu ki ülkemizde maalesef yok denecek kadar az olan, futboldan ciddi sekilde anlayan, günümüz futbolunu bilen, iyi takip eden ve kendini de bu yönde gelistiren yöneticilere sahip olmakla baslar. Bu tip yöneticileri saglikli ve keskin hatlarla hiyerarsik düzende yapilandirip görevlendirmek bu isin ilk adimidir. Sonrasinda kulübün yapisina ve vizyonuna uygun, lider vasifli bir Teknik Direktör takimin basinda olmali, TD'ün kararlarini sorgulamasina yardimci olabilecek, elestirel, gelistirici ve yabanci lisan bilen yardimci antrenörler teknik ekipte görevlendirilmelidir. Bir sonraki asama ise minimum hata payi cercevesinde kadro planlamasi yapmaktir(En zor sürec). Bu asamada en zor tercih taktik/kadro altyapisini olustururken, TD'nin oyun felsefesi mi baz alinacak yoksa eldeki oyuncularin özelliklerine uygun bir oyun kurgusunun mu insa edilecegidir. Bundan sonrasi artik TD'ün ve futbolcu kadrosunun marifetine, kalitesine ve iyi bir ekip olabilme kabiliyetine kaliyor.. Toparlarsak;
1-) Vizyon sahibi yönetim,
2-) Futbol'un icinden gelen, cagdas, ve gelisime acik alt yönetim (Sportif Direktör, Menajer, vs.)
3-) Dünya'yi tarayan bir scout ekibi,
4-) Lider vasifli ve kaliteli bir TD,
5-) Alt yapisi saglam, kaliteli oyuncu kadrosu (Teknik, Taktik, Fizik, Mental ve Ahlaki anlamda)
6-) Takim ici sevgi, saygi ortaminin saglanmasi.
1-) Vizyon sahibi yönetim,
2-) Futbol'un icinden gelen, cagdas, ve gelisime acik alt yönetim (Sportif Direktör, Menajer, vs.)
3-) Dünya'yi tarayan bir scout ekibi,
4-) Lider vasifli ve kaliteli bir TD,
5-) Alt yapisi saglam, kaliteli oyuncu kadrosu (Teknik, Taktik, Fizik, Mental ve Ahlaki anlamda)
6-) Takim ici sevgi, saygi ortaminin saglanmasi.