İyi Bir Takım Kurmanın yolu

Genel bir analiz yaparsak; Iyi bir takim kurmanin öncelikli kosulu ki ülkemizde maalesef yok denecek kadar az olan, futboldan ciddi sekilde anlayan, günümüz futbolunu bilen, iyi takip eden ve kendini de bu yönde gelistiren yöneticilere sahip olmakla baslar. Bu tip yöneticileri saglikli ve keskin hatlarla hiyerarsik düzende yapilandirip görevlendirmek bu isin ilk adimidir. Sonrasinda kulübün yapisina ve vizyonuna uygun, lider vasifli bir Teknik Direktör takimin basinda olmali, TD'ün kararlarini sorgulamasina yardimci olabilecek, elestirel, gelistirici ve yabanci lisan bilen yardimci antrenörler teknik ekipte görevlendirilmelidir. Bir sonraki asama ise minimum hata payi cercevesinde kadro planlamasi yapmaktir(En zor sürec). Bu asamada en zor tercih taktik/kadro altyapisini olustururken, TD'nin oyun felsefesi mi baz alinacak yoksa eldeki oyuncularin özelliklerine uygun bir oyun kurgusunun mu insa edilecegidir. Bundan sonrasi artik TD'ün ve futbolcu kadrosunun marifetine, kalitesine ve iyi bir ekip olabilme kabiliyetine kaliyor.. Toparlarsak;

1-) Vizyon sahibi yönetim,

2-) Futbol'un icinden gelen, cagdas, ve gelisime acik alt yönetim (Sportif Direktör, Menajer, vs.)

3-) Dünya'yi tarayan bir scout ekibi,

4-) Lider vasifli ve kaliteli bir TD,

5-) Alt yapisi saglam, kaliteli oyuncu kadrosu (Teknik, Taktik, Fizik, Mental ve Ahlaki anlamda)

6-) Takim ici sevgi, saygi ortaminin saglanmasi.

Hollandali sarisin cocuklari topliak orta saha ve kanatlara ozmn

Fm inside bilgileri galiba. Neyse çocuklar eğleniyor aralarında işde en azından.

Genel bir analiz yaparsak; Iyi bir takim kurmanin öncelikli kosulu ki ülkemizde maalesef yok denecek kadar az olan, futboldan ciddi sekilde anlayan, günümüz futbolunu bilen, iyi takip eden ve kendini de bu yönde gelistiren yöneticilere sahip olmakla baslar. Bu tip yöneticileri saglikli ve keskin hatlarla hiyerarsik düzende yapilandirip görevlendirmek bu isin ilk adimidir. Sonrasinda kulübün yapisina ve vizyonuna uygun, lider vasifli bir Teknik Direktör takimin basinda olmali, TD'ün kararlarini sorgulamasina yardimci olabilecek, elestirel, gelistirici ve yabanci lisan bilen yardimci antrenörler teknik ekipte görevlendirilmelidir. Bir sonraki asama ise minimum hata payi cercevesinde kadro planlamasi yapmaktir(En zor sürec). Bu asamada en zor tercih taktik/kadro altyapisini olustururken, TD'nin oyun felsefesi mi baz alinacak yoksa eldeki oyuncularin özelliklerine uygun bir oyun kurgusunun mu insa edilecegidir. Bundan sonrasi artik TD'ün ve futbolcu kadrosunun marifetine, kalitesine ve iyi bir ekip olabilme kabiliyetine kaliyor.. Toparlarsak;

2-) Futbol'un icinden gelen, cagdas, ve gelisime acik alt yönetim (Sportif Direktör, Menajer, vs.)

5-) Alt yapisi saglam, kaliteli oyuncu kadrosu (Teknik, Taktik, Fizik, Mental ve Ahlaki anlamda)

Imza. Kabaca toparlamışın olayı vallahi. Bravo vallahi.

Futbolu az çok bilende varmış yani . Duygulandım şimdi:DD

Çok güzel bir yorum tebrikler Emir.

Konuya gelecek olursak. İleri hattı böyle oyunculardan kurmak gerekir. Türk olarak Töreyi almalıyız.

Dünkü maçta ben de bu konuda ne kadar eksik kaldığımızı gördüm..Bayern kalecisi Neuer bizim defansların hepsinde iyi top çıkarıyor az zorlasak orta sahada oynar , Pepe Umut'un forvet olduğu yerde gol kralı olur.. Dante'ye bakıyorum adamlarda seri katil soğukkanlılığı var tabi bizim Dany gibi soğukkanlılıkla mallık arasındaki çizgiyi ayırıyorlar..

Buna teknik diyoruz zaten literaturde.Hic kontratak takimi degiliz onu cozsek iyi olur hizli cikip catir catir 2,3 pasla kaleye vardigimizi hatirlamiyorum belki kolay maclarda ama asil onemli olan Avrupada bunu yapmak.

ben real gibi oynanmasını istiyorum.futbolu onlar oynuyor.top rakipteyken takım halinde defans top bizdeyken takım halinde hücum.

athletico

Tespite bak ya.Zaten bunlar fundamental bilgilerdir tespite gerek yok.Bunun Manciniyle de alakası yok.Bence bize gereken pas yapabilen adamdan çok hız.Pası yeterince yapabilen oyuncumuz var.Hızlı kontra,direkt hücum bunların takıma monte edilmesi gerekiyor.

Edit: Ayrıca forum kurallarına göre yabancı kelimelerle,türkçeyi birleştirmeye çalışarak iki dilide katletmek suç diye biliyorum.

Geri
Üst Alt