hazir 7. film yaklasirken tüm seriyi (biraz gec de olsa) izleyeyim dedim. benden baska izlemeyen yoktur diyip spoiler kafesi koymuyorum.
episode 4
efektler epey tırt ne yazikki. dönemin sartlariyla anca o kadar oluyordu belki ama her sahnede stop-motion teknolojisi kullanmis olmalari fazla göze batiyor. bi de onca insani kayba ragmen millet ne kadar rahat yav. koca gezegeni buhar ettiler kimsede tik yok, adamin amcasiyla yengesini yakip erittiler adam hamsteri ölmüs gibi tepki verdi en fazla.
episode 5
ilk filmin basarisiyla daha fazla bütce ayirmislar belli, efektler de gayet yerinde sayilir. yalniz bu stormtrooper'larin elleri armut mu topluyor yav? cüneyt arkin filmlerindeki dayak yiyen figüran tayfa gibi patir patir gidiyor hepsi filmde.
episode 6
özellikle filmin ilk yarisinda jabba'nin mekaninda gecen bayik kisimdan sonrasi gayet eglenceliydi. ewoklar da tam isirmalik yav, al evde besle.
dark side'daki diyaloglar zaman zaman hic cekilmiyor yalniz, iyi kötü ayrimini biraz kör göze parmak sokarcasina yapmislar sanki.
tamam anladik hepsi serefsizin önde gideni, elli kere ayni muhabbeti yapmaya gerek yok. tahmin ediyorum filmi kücük cocuklar da idrak edebilsin diye öyle yapilmis. bide bu stormtrooperlar niye bu kadar aciz yav? kafalarina comak yiyip etkisiz hale geliyorlar bildigin.
son olarak filmdeki green screen efektler biraz reyting hamdinin gazmanindan hallice olmamis mi?
hani arka plan sabit sadece oyuncular biraz saga sola sallaniyor. ha yine dönemin sartlari diyelim tabi ama göze fazla batiyordu izlerken.
filmleri ilk defa izleyen birisi olarak fikirlerim kisaca böyle. bir alien (1+2) serisinden aldigim zevki alamadigimi itiraf edeyim yeri gelmisken.
yukarda da dedigim gibi iyi kötü ayrimi fazla bariz olmus. biraz masalsi gibi sanki.
episode 1-3'ü de ilerleyen günlerde izlemeyi düsünüyorum bu arada.