Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PK: Gerek bu forumda gerekse baska platformlarda son zamanlarda unlenen bir hint filmiydi.. boyle herkesin cok konustugu, begendigi hint filmlerini ben de begenirim genellikle.. aynen oyle oldu bu filmi de cok begendim.. iyi ki izlemisim dedim film bitince.. film izletmiyor, ders veriyor resmen.. din somuruculerine saglam bir tokat atiyor Aamir reis.

Son düzenleme:
Birdman: Bu seneki filmler arasında izlediğim en iyisi buydu diyebilirim. Zamanında popüler filmlerle üne kavuşmuş bir oyuncunun kaliteli işler çıkartma çabası unutulma ve başarısızlık korkusu ile geri döner. Oyuncular falan şahane bunda. Senede 50 adet çekilen süper kahraman filmlerine laf çarpması, laf arasında pek çok oyuncu ve film adı geçmesi falan da tatlıydı. Yalnız bu Birdman ile Whiplash'ı birleştirirsek ortaya Black Swan çıkıyor ki açıkçası Black Swan ikisinde de iyiydi.

Nightcrawler: Bu baya sürükleyici ve merak uyandırıcı bir film. Çakal çukal işlerle geçinen adamımız, bir gece kaza vs tarzı reyting yapacak haberler için görüntü çeken bir adama rastlar ve ben bu işi yaparım hacı der. Muazzam hırsı ile de iş ilginç yerlere gider. Belki sonu daha derli bitebilirdi. Gerçi anlatacağını anlattı zaten ama sanki filmde genel olarak birşeyler eksik gibi geldi bana. Güzel ama izlenir.

Despicable Me: Ben bunun androiddeki oyununu biliyordum sadece kafamda çok farklı canlanmıştı çok başkaymış meğerse. Kızlar çok tatlıydı Gru da hoş bir karakter. Anladığım kadarı ile bunun franchise'ı, mini filmleri falan minionlar üzerinden yürümüş hep (oyun da öyleydi) Halbuki unicorn hastası kız daha tatlı bir karakterdi.

Wind Rises: Miyazaki'nin vedası olarak bilinen filmi de bu akşam izledim. Güzel, yani baya güzel de. Son film olayı fazla gelmiş sanki filme. Yani Miyazaki genel olarak bahsettiği her konuya biraz değinmek istemiş. Elbette uçan cihazlar, Japonya, savaş, kültür, masum aşklar, güçlü kadın figürleri, illa ki Hitler veya Mussoline'ye giydirme..Öyle olunca hepsi kopuk kopuk kalmış mesele Miyazaki'nin her filme soktuğu güçlü kadın figürü burada adamın kardeşi ama o kardeşin bir hikayesi yok. Arada bir çıkıp nasıl hızlı geliştiğini görüp takdir ediyoruz o kadar. Aşk hikayesi gene o kadar atlaya atlaya geçiyor ki birkaç sahne harici çok iyi temellendirilmiş bir öyküyü işlenemediğini hissediyorsunuz. Gece çalışırken elini tuttuğu sahne ve trende ağlayarak yanına giderken bir yandan çalıştığı sahneler falan iyiydi. Kültürel öğelere çok önem verir ama bunlar film boyunca yedirilirken burada bas bas bağırıyor bakın Japon kültürü, kültürümüz diyerek. İtalyan tasarımcı ile gezerken adam yürürken ana karakterin her odaya girerken ayakkabısını çıkartması, şef gibi elemanın evli değiller hoş olmaz beraber kalmaları çıkışı falan yani buraya da bunu koyalım diye koyulmuş gibi. Bence konu hikaye çok güzel ama eksik kalmasın çabasaı ile muazzam potansiyeller heba olmuş. Yazık.

The Captive: Guzel bir psikolojik gerilim filmi.. senaryo kizi kacirilan aile senaryosu yani orijinal degil.. filmde bosluklar, tamamlanmayan kisimlar cok fazla yine de surukleyicilik acisindan basarili buldum.. filmin gectigi mekanlar Fargo tadi veriyor

İcimdeki Ses: Oncelikle kiz cok guzeldi.. kardesimin ya da arkadaslarimin "hadi su filme gidelim" diyip beni goturdukleri Turk filmlerine artik hayir diyebilmeliyim bence.. Zaman ve para kaybindan baska bisey olmuyor.. kendi istegimle gittigim Turk filmleriniyse genelde begeniyorum.. bu film de iyi degildi ama kiz guzeldi.. Filmin guldurdugu yerler cok nadirdi.. ilk bolumu fena degildi ama 2.bolum bitse de gitsek artik dedirtti.. bu arada kiz cok guzeldi :D

The Captive'i izliyorum yarın.

SİDE EFFECTS;

Filmin Konusu: Emily Hawkins, kocasının hapse girmesinin ardından psikolojik sorunlarla boğuşmakta olan bir kadındır. Kocasının hapisten çıkmasına az kalmıştır ve bu esnada psikiyatrları var gücüyle genç kadını iyileştirmeye çalışmaktadır. İlaçlar sayesinde hayata tutunmaya çalışan bu kadın için doktoruyla arasında başlayan ilişki, ilerleyen süreçte işleri içinden çıkılması zor bir hale getirecektir.

Aslında film ilk yarıda ilaç endüstrisine eleştiri gibi. İnsanlar üzerindeki etkilerine vs. daha çok değiniyor. İlaç firmalarıyla doktorlar arasındaki bağda ilginç gibi. Ama film ilerledikçe işin rengi değişiyor özellikle 2.yarısı için. Senaryo rayından sapıyor psikolojik gerilim yönüne dönüyor bi anda. Rooney Mara böyle roller için çok uygun zaten. Jude Law müthiş, Catherine Zeta Jones'un gideri yerinde hala. C.Tatum'da var filmde. Çok beğendim filmi son dönemde izlediklerim arasında öne alabilirim baya.

10/8

Bu arada Source code izledim fazla sarmadı beni. İmdb puanı abartı biraz veya bilimkurgu hiç sevmediğim içinde olabilir.

Ekli dosyalar

• indir.webp
    indir.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 125
guzeldi baya. gercek olaymis

the-pursuit-of-happyness-1.jpg

yahudi acıtasyonunu sevmediğimden ötürü önyargıyla baktığım ve uzak durduğum schindler's list'i dayanamayıp izledim ilk defa bir filmi izlerken ağlama noktasına geldim spielbierg'ü ayakta alkışlıyorum imdb puanını kesinlikle hakediyor

poster212x312.jpeg

Dumb & Dumber De (2014) - IMDb

pek bir numarasi yok, ilk filmin hatirina izleyeyim dedim. 1-2 sahne disinda cok da güldürmedi zaten. izlenecekse beklentiyi düsük tutmakta fayda var. 5.5/10

ilk filmin kredisi bende sonsuz :)
ama bir sahnesi vardıki çok güldüm ve tüm film için yetti.
Hani şu mektuptaki adrese varma olayı :) adrese 2 dakikada vardıklarıda çok şaşırdım,içimden bu seferkinde yolculuk olmayacak sanırıım diye düşünürken yine aynı eve varmaları kopardı beni :D

ilk filmin kredisi bende sonsuz :)
ama bir sahnesi vardıki çok güldüm ve tüm film için yetti.
Hani şu mektuptaki adrese varma olayı :) adrese 2 dakikada vardıklarıda çok şaşırdım,içimden bu seferkinde yolculuk olmayacak sanırıım diye düşünürken yine aynı eve varmaları kopardı beni :D

ilk film baska gercekten, televizyonda bol bol oynuyordu. zaten kac defa izlemisimdir.

benim güldügüm 1-2 sahneden biri de filmin acilisiydi
adam kiytirik bir saka icin 20 yilini cöpe atmis, kicini falan temizletmis arkadasina defalarca:D

244786_pt.jpg

Yılın benim açımdan en güzel haftalarından biri geldi, 2015 Akademi Ödülleri adaylarını izlemeye başladım. İlk olarak çok övülen Whiplash ile başladım, beni fazlasıyla tatmin etti. Konusu ilk bakışta çok tatlı gibi gözükse de gergin bir atmosferde geçiyor. Seyirciyi ilk 3-4 dakikadan sonra tamamen içine çekip filmin sonuna kadar hiç saate baktırmıyor. Tavsiyem büyük bir ekranda iyi bir ses sistemi ile izlenmesi.

Daha diğer performansları izlemedim ama en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü bu filmden çıkabilir. :)

Notum : 7.5 / 10

Into the Woods: Birkac meshur masali alip fantastik bir muzikal yapmislar.. ben begendim.. ayrica 1001 surat Johnny Depp ufak bir rolle de olsa yeni bir yüz eklemis maskelerine :)

grand-budapest-hotel-poster.jpg

The Grand Budapest hotel (2014) - IMDb

Uzun zamandır izlemek istediğim, ama bir türlü izleyemediğim filmdi. Bugün izlemeye karar verdim :)

Çok değişik bir filmdi. Ama beğendim. Filmde kullanılan renkler bile göze hoş gelen ve uyum içerisindeydi. Bu da güzel bir ayrıntıydı.

Oyuncu kadro ve performansına yorum yok zaten. Harikuladeydi.

Puanım: 8.5/10

In_ordinea_disparitiei-11710.jpg

Refroidis (2014) - IMDb

Fargo havası var filmde. İşleniş ciddi ciddi fargoyu anımsattı. Fargo tarzını seven, iskandinav sineması ve kardan hoşlananların beğeneciğini düşünüyorum. Güzel anekdotlarda vardı filmde. Mesela bir tanesi:

---belki spoiler---

+norveç! ne s.km ülke lan. hep soğuk.
- refah var olm...
+ refahmış. yemişim refahını.
- sen hem sıcak hem de refah olan bir ülke biliyor musun?

alıntı- ekşisözlük

---belki spoiler---

Konusu: ''Kan davası gütmek kolay değildir, hele hele bir refah ülkesinde yaşarken… Norveç’in dağlarında kar küreyici süren Nils, öyle örnek bir vatandaştır ki Yılın Vatandaşı Ödülü’ne bile layık görülür. Oğlunun aşırı dozdan öldüğü haberini aldığında, bu iddiaya inanmaz ve kendince bu “cinayetin” faillerini bulmaya ant içer. Adaleti eline alınca Norveçli vegan gangster “Kont” ile Sırp mafya babası “Papa” arasında bir savaş çıkartmış olur. Sürpriz olaylar ve biraz da acemi şansı sayesinde Nils kimliği meçhul bir yeraltı kahramanına dönüşecektir.''

onesheet.jpg

Big Fish Imdb

Bu film gerçektende ders niteliğinde bir film hayata bakışınızı değiştirecektir emin olun ilk izlediğim günden bu yana yıllar geçmesine rağmen her seyrettiğimde aynı duyguyu verebilen bir film.

Son düzenleme:
American Sniper: Ekstra bisey yok.. abd nin irak isgalinde abdyi hakli gosteren, askerlerin psikolojik durumuni yansitan bir baska film..

Boyhood.gif
Boyhood.gif
Boyhood.gif
Boyhood.gif
Boyhood.gif

9.9/10

oscarda bahsi gecen diger filmlerden acik ara ayri bir levelda olan mukemmele yakin bir film
filmi tam anlami ile izah etmeye su anki seviyem yetersiz kalir, 60inda tekrar izleyip tekrar hayran kalacaginiz tarzda bir masterpiece
filmden haz ediyorsaniz bu filmi izleyerek kendinize dostluk yapmanizi tavsiye edebilirim
hatta torrentin adini yazarak size dostluk edecegim: Boyhood 2014 1080p BluRay 6CH x265 HEVC-PSA (ben 720sini izledim o da iyi)
son zamanlarda izledigim en iyi filmlerden
simdiden en iyi yoneticilik ve film oscarini takdim ederek oscar konusuna noktayi koyayim:

Oscar-Chelsea_3019122.jpg

the-imitation-game-wallpaper.jpg

tumblr_ngft1ca0PV1s2pswjo1_r2_1280.jpg

İki filmi de beğendim. The Imitation Game'i daha fazla beğendim, Alan Turing'in biyografisini çok iyi işlemişler. Zaten adamın yaptığı şey muazzam bir iş.
Boyhood'da da durum hikayesi çok güzel anlatılmış. 3 saate yakın sürüyor ama çok sıkmıyor. Olivia ve Mason'dan ziyade yan karakterleri çok beğendim ben.

Jupiter Yükseliyor
078360.jpg

Tanrı olgusunu değişik bir açıyla ele alınması, güzel bir bilim kurgu 8/10

Sevimli Tehlikeli
492000.jpg

Eh işte denilebilir bir film, epey gülümsetti yalan yok. Kesinlikle zaman kaybı değil ama onu söyleyebilirim.
6/10

jüpiter yükseliyor çok sikkofield bir filmdi kusura bakmayın matrix'in yapımcılarına yakıştıramadım galaksi koruyucularının kötüsü diyebilirim...

bu arada beyler arka arkaya izlendiğinde tribe sokucak iki film toplam 4 saat bilemedim 4.3 olucak 2 film önerebilirmisin şimdiden teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt