İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Son iki gündür mağaradan çıkmamın şerefine iki güzel film izledim. Olağanüstü oyunculuklar, harika diyaloglar ve güzel senaryo. Ayrıca faşizmin anlamsızlığını da insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor.

Django Unchained (Zincirsiz) 9/10

Inglourious Basterds (soysuzlar çetesi) 9/10

Nolan'ın üçlemesinden sonra her ne kadar yavan gelse de Batman'ın hiç bu kadar insan olarak görmemiştim sanırım. Resmen James Bond'un Gotham şubesi olmuş. Mükemmel alet edavatı olan Bale Batman'ın veya Superman'la kapışacak büzüğe sahip Afleck Batman'ın nerede bu çömez RP Batman nerede? Film fena değildi gene tabi ama Nolan ve Bale seviyeyi arşa çıkardı, ben RP'nin yerinde olsam Batman projelerine sırf bu yüzden bile girmezdim. Daha iyi olma ihtimalin yok bro.

Neyse çok boş yaptım. Puanım 7/10

Tek mekanda geçen filmleri seven biri olarak filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Diyaloglar daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Karakter, filmin içindeki göndermeler iyiydi. 6/10

Genelde filmlerinde orta sınıf insanları ve sorunlarını ele alan Haneke bu filminde daha üst sınıfı, burjuva takımını iğnelemiş. Aile içi mutsuzluk, iletişimsizlik gibi konulara ele alan film, diğer Haneke filmlerinin kolajı tadında olmuş. 7/10

Sıradan, tekdüze bir hayat yaşayan bir adamın yüklü miktarda para bulması sonucunda yaşadığı değişimi ele ana nadide Türk filmlerinden. Ufak, tefek mantık hatalarını bir kenara bırakacak olursak çekildiği yıla göre oldukça güzel bir film. 7/10

Zaman kaybı. 2/10

Yalnızlık temalı bu filmde hikaye karikatürize edilmiş karakterler ve absürt komedi üzerinden seyirciye sunulmuş. Bazı sahneler bence komikti. Tabi oyuncu kadrosu insanı ister istemez bir büyük bir beklentiye sokuyor ama bence düşük beklentiyle seyredilmesi halinde sevip, beğenilebileceğini düşünüyorum. 6.5/10

B4B075E4-E9BE-48BE-A3EA-D790038AEEA9.webp

muthiş eglenceli ve tuhaf bir film. suresı uzun, kurgusu kompleks, temposu aşırı yuksek ama icinde 3 filme yetecek malzeme var. yonetmeni turn down for what şarkısının klibini ceken yonetmenmis. klibi bilenler yonetmenin kafasını az cok tahmin edebilir. bence son yılların en avangard filmi olmuş. hatta yeni bir terry gilliam mı geliyor dedirtti.

images

İşte bu

Beklediğimin üzerinde buldum filmi. Nolan 3’lemesinden sonraki Batman’i beğenmemiştim. O yüzden istemeden de olsa bir ön yargım vardı filme başlarken.

Ama gerek havası olsun, gerek Batman’in insani yönlerine ağır basmaları olsun, gerek de Batman”in asıl özelliği olan dedektiflik özelliğini işlemeleri olsun çok beğendim filmi.

Finale yakın Arkham sahnesinde filmin devamının geleceği, tanıdık bir yüzün ekleneceğini hissettirdiler

Genel olarak bahsettiğim açılardan çok beğendim filmi. Kesinlikle izlenilmesi gereken bir Batman filmi.

Puanım 8.0/10

Ayrıca The Riddler’ın, Prisoners’daki tutsak gözlüklü eleman olduğunu da kilisedeki sahnede tahmin ettiğim için kendimi tebrik ediyorum

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

The Blind Side (Kör Nokta) 9/10

Tam bir dram şaheseri. Oyunculuklar mükemmel ama Sandra Bullock ve başroldeki elemana da ayrı parantez açmak lazım. İnsanın içini ısıtan tarzda bir hikaye, gerçekten çok hoşuma gitti. Bu tarz film tavsiyesi alabilirim.

Bu arada Netflix'i olup izlemeyenler için 30 Nisan son tarihti sanırım.

Ramazan sonrası tayyaremi kıpır kıpır edecek film önerilerine açığım.

Dünyanın gelmiş geçmiş gelecek dahil en iyi filmi olan Irishman'ı yine izledim. Sabahtan akşama kadar izlesem yine sıkılmam. Bu filme bir tane bile Oscar vermeyen satılmış Hollywood'u saygıyla anıyorum. Üstad De Niro telefon görüşmesi yaptığı sahnede 10 adet oscar alacak performans sergilemiş. Abv!

Şu sahnede ki toschak oranı > Dünyadaki bütün filmler

97faf882ade2d487781a87d2a3a266616fcef12e50e0e510f330ea0e219715aa._RI_V_TTW_.webp

Müthiş! Waltz usta performansıyla yine kendine hayran bıraktı. :hat:

Khoda Nazdik Ast
güzeldi fakat izleyenlerin övdüğü kadar iyi de değildi
iranlılarda mavi kapı olayının bi anlamı varmış sanırım. önceki izlediklerimde de o vurgu mutlaka yapılıyordu ara ara
1651413703230.png
----------------------------------------------------------------------------------------------
Heiran
güzeldi fakat izleyenlerin övdüğünden daha da iyiydi.

Geri
Üst Alt