İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

sinemada film başlamadan cruise herkesi teşekkür ediyor, o güzeldi

tom cruise'in da yer aldigi eskiler den genclik filmi onerisi getireyim istedim :

- the outsiders -

efsane yonetmen francis ford coppola nin *meshur uclemesi baba vb gibi filmlerin den cok farkli bir eserle karsimiza ciktigi bu filmde ; kadro adeta *sonraki donemleri ozelinde_sampiyonlar ligi - her biri ileri de buyuk isim olacak ekrana yakisan isimler : hatirladiklarim ,rob lowe, matt dillon , patrick swayze ,tom cruise , emilio estevez ve bir kac isim daha...
ozellikle *rob lowe o donem ve sonrasina(80~90lar) tip ve karizma olarak damga vurmustu .

- film > *kitap dan uyarlamadir.

tom cruise'in da yer aldigi eskiler den genclik filmi onerisi getireyim istedim :

- the outsiders -

efsane yonetmen francis ford coppola nin *meshur uclemesi baba vb gibi filmlerin den cok farkli bir eserle karsimiza ciktigi bu filmde ; kadro adeta *sonraki donemleri ozelinde_sampiyonlar ligi - her biri ileri de buyuk isim olacak ekrana yakisan isimler : hatirladiklarim ,rob lowe, matt dillon , patrick swayze ,tom cruise , emilio estevez ve bir kac isim daha...
ozellikle *rob lowe o donem ve sonrasina(80~90lar) tip ve karizma olarak damga vurmustu .

- film > *kitap dan uyarlamadir.

Ne kadro varmış filmde. Tom Waits bile var. O yaşlarını görmek için izlenir.

Christopher Walken, Willem Dafoe ve Asia Argento. Bu üç manyak karakter birbirlerine çok yakışmışlar ! Film de oldukça güzel.

Ekli dosyayı görüntüle 176458Ekli dosyayı görüntüle 176459
ucunu de cok begenirim . dort dortluk sanatcilar nazarimda.
ozellikle , *asia argento nun 10 parmaginda 10 marifet. ciddi ciddi cok dolu bir sanatci oldugunu dusunuyorum.
babasi meshur *dario argento - cok begendigim italyan *efsane yonetmen.

- asia argento; hatirladigim kadariyla oyuncu,yonetmen,yazarlik,sarkici,dj. ilk aklima gelen ugras verdigi dallar .
yonetmenlikte de babasi kadar saglam gozu var kanimca .

- cristopher walken ; mukemmel bir oyuncu. saf yetenek . gecmiste bazi kult filmlerine deginmistim.
ozellikle ; the deer hunter - saheser bir film . *rus ruleti sahneleri ile bi nevi olumsuz/immortal,
~dolayisiyla ,sinema tarihinin en kult sahnelerinden birine imza atmistir. anlatilmaz -mutlaka izlenmeli turunden .

- willem dafoe ; platoon, street of fire , the last temptation of christ , antichrist gibi kult eserleri farklidir . walken gibi kendisi de efsane oyunculardan dir nazarimda.

@Ahmet Şimşek

harika ~ asmis kult bir eser. diger adiyla ; *bisiklet hirsizlari. efsane oncu yonetmenlerden *vittorio de sica nin *dunya sinemasina kimi noktalarda yon verdigi kult klasik . . .yeri ayridir. benim gozumde -siyah beyaz filmlerden 'bugune - tepe de dir. digeri de altta yazdigim yonetmen ve eserleri. turu ozelinde italyan 'neo realismo (neo realism) - yeni gercekcilik akiminin *nazarimda en iyisidir referans baglaminda.

bir digeri de- yine *efsane *oncu yonetmen *visconti nin ; *rocco e i suoi fratelli -filmidir benim adima...
sinema'ya ,sonraki donemlere/yonetmenlere/ulke sinemalarina cok faydasi olmus iki asmis eser ve yonetmenler .
filmleri ve ornekleri coktur her iki ozel yonetmenin. benim adima bu iki eserin yeri ayridir .

Ekli dosyayı görüntüle 176520

Eğer inandığın değerler,seni şu anki bulunduğun duruma getirdiyse; o değerler ne işe yarar ?

:hat:
“- Llewelyn Moss: If I don't come back, tell mother I love her.
- Carla Jean Moss: Your mother's dead, Llewelyn.
- Llewelyn Moss: Well then I'll tell her myself.”

filmin seveni ve sevmeyeni coktur - her konu da oldugu gibi , goreceli bir durum - *begeni/begenmeme .

sahsim adina , donemsel, kitabin ve dolayisiyla filmin *felsefik yonu dolayli okuma ve izleme dusuncem olusmustu sirayla... < bu filmi , efsane yonetmen merhum *kubrick'sin '71 yapimi kult eseri “a clockwork orange” turune bold yonden benzetiyorum ; nihilizm.
*cohen'in bu filminin genel dunyasi bir yana, *ana karakteri ' ,-filmden bagimsiz degerlendirmek-ayri bir baslik konusu kanimca. keza, yine *cohen'in bir diger kult filmi *the big lebowski filminde ~*ncfom gibi bold islenmese de / genel hatlari olmasa bile _nihilist dokunuslar gormek mumkun-john goodman karakteri tandansli.
kanimca, hollywood sinemasin da, bu baglamda yeri ayridir -bu filmlerin- kavram ve felsefesi dolayli . . . 'sert ve de keskin yapimlardir.

son olarak bir film onerisi getireyim -
<= *hitchcock turu bir tarzi var .
gizem,aksiyon heyecan vs vb severlere ayrica oneriyorum. fransiz sinemasindan bir eserdir. kitabi da mevcut.

iyi seyirler .

Bu kadar kan testere filmlerinde bile görmemiştim. Başarılı bir film kısa ve öz klasik konu fakat sahneler muazzam.

Ekli dosyalar

• 579EC1F7-1167-4AF8-9402-61A362C27EE0.webp
    579EC1F7-1167-4AF8-9402-61A362C27EE0.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 19
Thor 4 Love and Thunder 5/10

Çerezlik bile değil. 2-3 an hariç izlemeye değmez. İlgimi çeken Gorr karakteri ve hikayesi oldu. Adam haklıydı, filmin sonunda ve after c. sahnesinde haklı olduğu da ortaya çıktı bir kez daha. Kız babası olarak ilk sahneler beni etkiledi açıkçası.

Çocukluğumuzun kahramanı Herkül sanırım oç olarak karşımıza çıkacak. Hayırlı olsun, sağlam vs olur umarım dicem de Thor tam bir keyif pezevengi. Yumurta dayanınca hemen prime Thor açıyor.

Thor 4 Love and Thunder 5/10

Çerezlik bile değil. 2-3 an hariç izlemeye değmez. İlgimi çeken Gorr karakteri ve hikayesi oldu. Adam haklıydı, filmin sonunda ve after c. sahnesinde haklı olduğu da ortaya çıktı bir kez daha. Kız babası olarak ilk sahneler beni etkiledi açıkçası.

Çocukluğumuzun kahramanı Herkül sanırım oç olarak karşımıza çıkacak. Hayırlı olsun, sağlam vs olur umarım dicem de Thor tam bir keyif pezevengi. Yumurta dayanınca hemen prime Thor açıyor.

Hocam beş bile fazla.

Max. Üç, hadi

bağıran keçiler

için dört verilebilir bence.

Geri
Üst Alt