İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Arkadaşların paylaştığı Kore filmlerini çok da merak ediyorum ama izlerken herkes birbirine benzediğnden konsantrasyonum çok çabuk bozuluyor. Görsel hafızam veya zekam acınası seviyede.
sevgili taha,
nacizane tavsiyem, dunya sinemasina - asya - uzakdogu sinemasina ilgi duyuyorsan,
ustte belirttigim filmler ~turleri ozelinde kult eserler. artiparantez, hollywood'a nazaran biraz sert intense bakis acilari mevcut,ozellikle suc,gerilim ,polisiye turlerinde. bu yonden belki albenisi olmazsa, anlasilir bir durum.
<>ilisik , goreceli ,begeni ve tercih vs dolayli .

*kore disinda, oneri olarak ,
*japon sinemasindan tek nokta atisi basyapit nazarimda;

turu ozelinde salt japon degil, dunya geneli sinemasinda cok ozgun bir is,.. - *minimalist/yavas akan tarzindan dolayi yonetmen_*nbc havasi filmlere uzak olanlara 'albenili gelmeyebilir daha ilk sekans baslar baslamaz. . .
bu da tercihe bagli bir durum. sayet bu turu seviyorsaniz, cok cok basarili kult kelimesini sonuna kadar hak eden bir basyapit.
hint sinemasinda siyah beya donem den basyapitlar mevcut, bunu da ya bu baslikta ya netflix vs basliginda bir iki gun once deginmistim, bir kac efsane ustad yonetmen ve filmlerine.

genel, izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.

Filmin konusu ve isleyisi bakimindan saglam bir film ama siyasi ayni zamanda kore'de ki askeri baskıcı bir rejimin ne kadar gözünü karatabilecegini gösteriyor.
filmin afisi asiri pozitif - ilk bakista .
dedigin turde bir hikaye ise, modla da alakali -bu tur filmlere dikkati verip izlemek...
yanilmiyorsam, ya netflix ya amazon da gormustum ,tam emin degilim.fragman.

bu arada, filmin isim babasi ve de afis tasarimina kim imza atmis merak ettim.

saygi ve selamlarimla

rica ederim.
digerlerine kisaca soyle diyebilirim ek olarak;
ghostland filminin matematigi cok iyi yapilmis bulmustum.yonetmen dolayli beklenen bir filmdi izleyicileri adina.
ayrica, makyaj tasarim ekibini kutlamak gerek ,iyi is cikarmislar. lovecraft dunyasina asina olanlarin ayri bir sevdigi ve begendigi bir film.

2.film, avrupa sinemasinda cok ses getirmis idi yayinlandigi donem. basrollerin cok iyi performans sergiledikleri, suc,gerilim,polisiye,mistik,karanlik bir havasi mevcut hikaye olarak. tamda fransiz noir art house /noir sentezde bir is. yaratilan dunya, isik,dekor,kostum vb bazli.
cok kaliteli bir is idi turu ozelinde.

3.film, hikayesi ve ozellikle oyunculuklar cok basarili.

-----

main western , subgenre western ; <=> bildigim kadariyla 2 turu populer....biri holloywood cikisli digeri italya.
1. hollywood western(main) - john wayne ,klasik donemin abd kasabasi,serif ,*western_klasik_muziklerle bezeli ,kanyon,kurak coller, kizilderili hikayeli vs vs donemi filmler,...
2. 1960 larda baslayan peak yapan ~70lerin sonlarina dek populer olan >>> spaghetti western - italyan stili western... italya da yapilan, italyan yonetmenlerin cogunlugu italyan isi olan bu turun, muzikleri de cok farkli melodi ve tinilara sahiptir klasik western filmi ve muziklerine nazaran. . .
elbette bu *subgenre de > zamanla avrupa italya dan nerdeyse tamamen > hollywood'a entegre/monte/transfer edilmesi dolayli ~ *gunumuzde bu subgenre de yapilan spaghetti turu western filmler > hollywood buyuk film sirketlerinin imzasini tasiyor < *ilk 60lar 70ler donemine kiyasla....

daha detaya nacizane deginirim,deginiriz beraberce, ,gerci bu da ayri bir baslik mevzusu... ustteki kendimce bildigim kadarini yazmamin nedeni, hangi western turune asina ve ilgili oldugunu belirtmene yonelik bi ekleme idi nacizane.

saygi ve selamlarimla,
Üstad ezdin bizi sinema konusunda. Ben o kadar aşina değilim. Hoşuma giden her filmi izlerim.

Rıhtımlar Uzerinde oynayan kadin cok guzelmis. 1924 dogumlu ve hala yasiyor
aynen cok zarif bir oyuncu. eva marie saint.
kendisi disinda oyunculugunu basarili buldugum ve de cok zarif olan bir digeri ; kim novak ;
Kim-Novak-kim-novak-16400398-1024-768.jpg

hazir klasiklerden bahsediyorken, su filmi cok begenirim 1957 yapimi ;
< *deborah kerr de cok zarif ve basarili bir oyuncu idi.

son olarak, deginmezsek olmaz, begendigim italyan efsanesi ; *claudia cardinale. bir cok filmini /siyah beyaz dahil - izlemis biri olarak *en karizma ve zarif gorundugu film, ilginctir spagetti western filmi idi < once upon a time in the west ...diger bir deyisle ; italyanlarin efsane oyuncusu *claudia cardinale'yi abd semalarinda karizma evresine tasiyan asmis italyan isi western. . .kendisi, italyan baba, fransiz anne , tunus da gecirdigi cocukluk donemi akabinde avrupa donus ve basariyla yaptigi kariyer temelli kult statu....
zarifligi ve oyunculugu disinda en begendigim yonu ; karizmatik *ses tonu. kadin oyuncular arasinda sesini en begendigim bir kac isimden biridir. erkeklerde morgan ve michael ustadlar ,birde pitch blacks serisinden sevdigim vin diesel ses tonlari karizmatik ve ozel bulurum nacizane.

saygi ve selamlar

aynen cok zarif bir oyuncu. eva marie saint.
kendisi disinda oyunculugunu basarili buldugum ve de cok zarif olan bir digeri ; kim novak ;
Kim-Novak-kim-novak-16400398-1024-768.jpg

hazir klasiklerden bahsediyorken, su filmi cok begenirim 1957 yapimi ;
< *deborah kerr de cok zarif ve basarili bir oyuncu idi.

son olarak, deginmezsek olmaz, begendigim italyan efsanesi ; *claudia cardinale. bir cok filmini /siyah beyaz dahil - izlemis biri olarak *en karizma ve zarif gorundugu film, ilginctir spagetti western filmi idi < once upon a time in the west ...diger bir deyisle ; italyanlarin efsane oyuncusu *claudia cardinale'yi abd semalarinda karizma evresine tasiyan asmis italyan isi western. . .kendisi, italyan baba, fransiz anne , tunus da gecirdigi cocukluk donemi akabinde avrupa donus ve basariyla yaptigi kariyer temelli kult statu....
zarifligi ve oyunculugu disinda en begendigim yonu ; karizmatik *ses tonu. kadin oyuncular arasinda sesini en begendigim bir kac isimden biridir. erkeklerde morgan ve michael ustadlar ,birde pitch blacks serisinden sevdigim vin diesel ses tonlari karizmatik ve ozel bulurum nacizane.

saygi ve selamlar
Normalde eski filmleri tutmam ama 1954 yapimi Rihtimlar Uzerinde sahaneydi. Daha dogrusu Marlon Brando inanilmaz oynamis. Resmen 2022 aktörü izliyor gibi oldum. Tabi orijinal izlemek lazim.

Üstad ezdin bizi sinema konusunda. Ben o kadar aşina değilim. Hoşuma giden her filmi izlerim.
est. kendimce bildigim kadariyla paylasiyorum / paylasiyoruz birikimlerimizi vb.
+, nokta atisi film onerisi getirme tandansli ufaktan ara detaya girmeyi dusundum - kolayca oneri getirmemize dair.

son dedigin uzerinden,
bir kac oneri yaparim memnuniyetle.

saygi ve selamlar,

Normalde eski filmleri tutmam ama 1954 yapimi Rihtimlar Uzerinde sahaneydi. Daha dogrusu Marlon Brando inanilmaz oynamis. Resmen 2022 aktörü izliyor gibi oldum. Tabi orijinal izlemek lazim.
aynen - essiz bir filmdir nazarimda.
elias kazantzoglou yonetmenin cektigi 21 filmden en sevdigim biri bu digeri de a streetcar named desire- yine marlon ustadin dokturdugu eserler arasindadir.

Kore yapımı bu Western filmi fena değildi.
Abimiz burada da var.

western turunun kore sinemasi dolayli ornekleri cok az, bunu izleyebilirim, denk gelebilirsem.
tesekkurler.

*western'i - asya sinemasi ozelinde *japonlarin , ozgun hikaye olmasa da ,cok farkli ele aldigi *asagidaki isini izlemistim ,eglenceliydi,..
ayrica *tarantino da rol alan unlulerdendi bu filmde...*yonetmeni ise cok ilginctir korku sinemasinda kult isimlerden olan *takashi miike ustad imzali olmasi bastan yok artik dedirtecek durum gorunumu idi tarafim adina. . .
film, kanimca meshur efsane kult eser *yojimbo ile a fistfull of dollars efsanesinin hikaye sentezi ve veya baska gezegen de yapilmis aynasi . < arti bir denklemle ; burda ana tema aslinda ; (bknz.yojimbo)&(a fistfull of dollars) + bu iki kult filmin hikayesini bi cesit > yojimbo da olan samuraylarin yerini *japon kovboyu olarak yer degistirilmis bi nevi evrilme yansimasi.... filmde ingilizce aksan farkli gelebilir, bu da dogal karsilanmali.

*cerezlik bir film. popcorn. fazla beklentiye girmeden....
japon humor ve tarantino humor sosu filme renk katmis oldugunu da belirtmek gerek.

izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.

Tek tek yazmayayım paylaşılan Kore filmleri genel olarak çok başarılı bir dönem muptelasiydim

images

Tarihin en sansasyonel transferi :ka21:

Figo, Avrupa futboluna ilgi duymamı sağlayan futbolculardan biriydi o dönem. Güzel bir belgesel olmuş. Az çok o dönemi hatırlıyorum. Ama bu belgesel daha detaylı öğrenmemi sağladı. Neler dönmüş neler..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Şükrü Erden
sevgili sukru, dedigin filmi henuz izlemedim.
fakat ,oynadigi gecmis islerden -*kendisinin en begendigim isleri eskiler dolayli; requiem for a dream , *mr. nobody , dallas buyers club....

bu mesajla da - *bu *tur *filmlere oneri baglaminda - *mr. nobody filmini - nazarimda cok ozel bir basyapit oldugunu dusundugumden -nacizane onerme yapmayi uygun buldum. 2010 yapimi bir filmdir.
4/4 luk bir eser oldugunu dusunuyorum. arti parantez ; *surreal nuanslari bolca kullanan bir tarzi var bu degerli yonetmenin... < cok begendigim belcikali *jaco van dormael - bu film icin sinema ozelinde 1996 dan beri uzun sureli ayri kalma konusuna virgul koymus > *2010 da tekrardan -action- demek icin akabinde bu filme imza atmasi basli basina manset idi.....donusu muhtesem oldu *tabiri tam olarak boyle bir durum kanimca...
boylesine vizyonel~progresive~transitions tandansli bakis acisi olan bu degerli yonetmenin bunca yil film yapmamasi da sinemaseverler adina sanssizlikti -neyseki kendine has bir donusle bu ozel basyapiti bizlerle bulusturdu.- o donem. -yil 2010..

mr. nobody <=> filmine yonelik cok basarili buldugum nuanslar ;
cekim tarzi, *sinematografi,gecisler,ozel efektler, fotograf gibi karelerle bezeli sahneler, epik senaryo, filmin muthis_*matematigi, dekor, cok kaliteli *muzikler/soundlar ; tek kelime ile; muhtesemdi. *entellektuel zeka yonu ve de sanatsal dolayli -adeta ust duzey bir gorsel solen-nirvana. . .
brazil, eternal sunshine of the spotless mind, vanilla sky , big fish ve butterfly effect izlemis ~ begenmis olanlara *ozellikle oneriyorum nacizane ... <>

~ izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim ~ .

@Şükrü Erden
sevgili sukru, dedigin filmi henuz izlemedim.
fakat ,oynadigi gecmis islerden -*kendisinin en begendigim isleri eskiler dolayli; requiem for a dream , *mr. nobody , dallas buyers club....

bu mesajla da - *bu *tur *filmlere oneri baglaminda - *mr. nobody filmini - nazarimda cok ozel bir basyapit oldugunu dusundugumden -nacizane onerme yapmayi uygun buldum. 2010 yapimi bir filmdir.
4/4 luk bir eser oldugunu dusunuyorum. arti parantez ; *surreal nuanslari bolca kullanan bir tarzi var bu degerli yonetmenin... < cok begendigim belcikali *jaco van dormael - bu film icin sinema ozelinde 1996 dan beri uzun sureli ayri kalma konusuna virgul koymus > *2010 da tekrardan -action- demek icin akabinde bu filme imza atmasi basli basina manset idi.....donusu muhtesem oldu *tabiri tam olarak boyle bir durum kanimca...
boylesine vizyonel~progresive~transitions tandansli bakis acisi olan bu degerli yonetmenin bunca yil film yapmamasi da sinemaseverler adina sanssizlikti -neyseki kendine has bir donusle bu ozel basyapiti bizlerle bulusturdu.- o donem. -yil 2010..

mr. nobody <=> filmine yonelik cok basarili buldugum nuanslar ;
cekim tarzi, *sinematografi,gecisler,ozel efektler, fotograf gibi karelerle bezeli sahneler, epik senaryo, filmin muthis_*matematigi, dekor, cok kaliteli *muzikler/soundlar ; tek kelime ile; muhtesemdi. *entellektuel zeka yonu ve de sanatsal dolayli -adeta ust duzey bir gorsel solen-nirvana. . .
brazil, eternal sunshine of the spotless mind, vanilla sky , big fish ve butterfly effect izlemis ~ begenmis olanlara *ozellikle oneriyorum nacizane ... <>

~ izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim ~ .

requieme izledim zaten reis. o filmde jared iyiydi, esrar için bir kaç hoş olmayan şeyler yapan abla aktris de oldukça iyi performans gösterdi. o filmi yapan adam the hustler adlı filmi de yapmıştır, izlemediysen tavsiye ederim çok iyidir.

nobodyi çok övüyorlar ama izlemedim henüz

requieme izledim zaten reis. o filmde jared iyiydi, esrar için bir kaç hoş olmayan şeyler yapan abla aktris de oldukça iyi performans gösterdi. o filmi yapan adam the hustler adlı filmi de yapmıştır, * izlemediysen tavsiye ederim çok iyidir.

nobodyi çok övüyorlar ama izlemedim henüz

oneri icin tesekkur ederim. izledim-genel oyuncu tepe kadro dan dolayi. *konusundan bagimsiz.

mr. nobody - cok ozel bir eser nazarimda. kolay kolay yapilmiyor bu tur filmler.
begendigim bir *yonetmene ayrica emanet edilmesi ~ ayri bir leziz ve de keyif verici bir durumdu tarafim adina.
hype yapiyor goruntusu olmasin - begeni goreceli bir durum - bildigin uzere.
salt,beklentiyi yuksek tutmak bir bakima *bu film ozelinde dogal, <=> her yonden, matematigi iyi yapilmis bir film olarak goruyorum kendisini...
<= genis ekran bir tvde izlemeni onerirm. ekstra olarak = >

*tarsem ustadin filmleri de farklidir.

saygi ve selamlarimla

Normalde eski filmleri tutmam ama 1954 yapimi Rihtimlar Uzerinde sahaneydi. Daha dogrusu *Marlon Brando inanilmaz oynamis. Resmen 2022 aktörü izliyor gibi oldum. Tabi orijinal izlemek lazim.
*marlon brando disinda, alain delon'un gencliginden/en jon donemlerine denk gelen - keza, en zarif aktrislerde tepe liste de olan asmis *claudia cardinale'nin de filmde arzi endam ettigi *kult bir saheser yazayim-sayet izlemediysen bir sans verebilirsin ; rocco and his brothers . . .
*neo realismo -yeni gercek akim turunun *vittorio de sica ve roberto rosselini vs ustadlarin eserleri gibi -*bir diger kult efsane yonetmen *luchino visconti ustadin leziz eseri.
bi nevi ; italyan isi dram ~ melodram...
< 2.dunya savasi sonrasi italyan toplumunu en yalin haliyle perdeye yansitan filmlerden...guneyden kuzeye goc'u dramatik sekilde degisen hayatlari - aile olgusuna gercekci bakisi ,.. +, yoksulluk,issizlik vs gibi gibi alt metinler. . .
*filmde, sosyo kulturel vb anlamda italyanlarin> *bizle cok benzerlikler tasidiklarini da bu guzide eserle gorebilirsiniz.
muzikleri de yureklere dokunur turden - hikayeye cok iyi oturmus tinilar ~melodiler...

*yesilcam sinemasinin da *bolca ilham aldigi asmis saheser...

iyi seyirler dilerim izleyecek olanlara...

saygi ve selamlar.

Usta yönetmen JEAN-LUC GODARD 91 yaşında hayatını kaybetmiş malesef küçüklüğümde çok izlerdim. Bu yazı niye böyle oldu?​

Dün öylesine TV bakarken bebenin de ısrarıyla Delisin filmini 124215 kez izlemek zorunda kaldım.

Türkiye gerçeklerini yüzümüze vuran bir film. Karakterler efsane ya tam bizim köy-kasaba insanı, kadro zaten CL malum. Hızlı geçişleri olsa da çok seviyorum bu filmi. Tarık Akan ve Necla Nazır için diyecek bir şey yok zaten. 9/10

Yeşilçam hazine.

Geri
Üst Alt