İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

The Omen (1976)

Ben çok küçükken (6-7 yaşında falan) babam bunu bir gece izliyordu. Ben de sesten mi nedir uyanmıştım sonra oturma odasına doğru gitmiştim. Tam da kilisenin önünde çatıdan düşen demir çubuğun rahip herife saplandığı sahneyi görmüştüm. Korkudan altıma etmiştim neredeyse, ağlaya ağlaya bir hal olmuştum.

O günden beri ilk defa izliyorum filmi şimdi. Demin bu bahsettiğim sahneyi görünce bir garip oldum cidden.

Şahaseri bir kez daha izledim. : (
cb9b7580ef3e48f23210782e3f7ffd7b.jpg

Zaman döngüsü filmlerinden en beğendiğim Looper'dı. Belki Source Code'u da söyleyebilirim.
groundhog day
about time
palm springs
edge of tomorrow
predestination

bu türe merakın varsa tavsiye ederim

geçen amazonda
a tiny map of perfect things'i izlemiştim. biraz çocuksu ama idare eder o da

8350F02C-0ED6-48D5-B834-C77A8D1259E4.webp

insan olmaya calisan bir cadinin insanlik sorunlari ile cadilik sorunlari arasinda kalislarini anlatan fantastik bir film. korku filmi demisler ama degil. toplumsal baskilara cadi gozunden bir elestiri, bir taraftan uyum saglama cabasi ama isler sarpa sarinca cadilik kartini oynama gibi degisik bir anlatim var filmde. arada kanli veya urkutucu sahneler de mevcut ama filmin derdi o degil. farkli bir sinema teknigi gormek isteyenlere tavsiye ederim. rolu kisa olmasina ragmen noomi rapace'in oyunculugu da bayagi iyiydi.

Coen kardeşlerin 1984 debut filmi. Diğerleri gibi bu da kanlı bir film.

Frances McDormand ın gençliğini görme açısından da ilginç.​

8728.webp

Son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden biriydi. Casey Affleck'a 2016 senesinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran film; depresif ve içine kapanık bir adamın, ağabeyinin ölümünün ardından yetim kalan yeğenine bakmasını anlatıyor. Dramatik yapısı oldukça güçlü olan film; durağan yapısına rağmen son ana kadar sıkmadan, izleyiciyi ekrana bağlamayı başarıyor. 8/10

Son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden biriydi. Casey Affleck'a 2016 senesinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran film; depresif ve içine kapanık bir adamın, ağabeyinin ölümünün ardından yetim kalan yeğenine bakmasını anlatıyor. Dramatik yapısı oldukça güçlü olan film; durağan yapısına rağmen son ana kadar sıkmadan, izleyiciyi ekrana bağlamayı başarıyor. 8/10
shutter island
blue valentine

de baya uyuz olmuştu başroldeki hanımefendiye. yine benzer bir rolde mi oynamış:rolleyes:

Geri
Üst Alt