Jaka Lakovič Galatasaray’da

Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da

Bundan sonra artık 3 ve 5 numaraya iki sağlam adam alıp transferi kapamalıyız. Shipp de kiralık gönderilir.

He iyi mi olur kötü mü olur zaman gösterecek ben Mahmuti'ye güveniyorum gerisi hikayedir benim için.

Aynen dediğin gibi, belki yapılan transferlerin eleştirilecek bazı yanları olabilir ama işin ucunda Oktay hoca olunca beklyip görmek lazım.

Ayrıca bana kalırsa Mahmuti istemedi bu transferi. Basketbol şubesi insiyatif aldı büyük ihtimalle.

Gordon iyi savunmacıymış diyorum ya işte.Bir takımın 5 oyuncusunu 5'inin de üst düzey savunmacı olmasına gerek yok.

Birebir savunma diyorum ben de sana. Lakovic kötü savunmacı bile değil, berbat savunmacı. Ayrıca boyu da kısa. En azından boy avantajını kullanırdı boyu uzun olsaydı.

Anlaşılan Oktay hoca, ben bu takıma her türlü savunma yaptırırım,yeter ki üst düzey,elit bir skorerim olsun demiş.

Genç oyuncular da süre alır merak etme.Her sene birkaç isim parlasa tamamdır.Mesela bu sene Furkan Aldemir patlama yapabilir.

Hocayı ve yönetimi eleştirmek için yazmadım , bana göre strateji değişitirildi demek istedim yani bu sene mutlaka el oynamalıyız diye düşünülüyor sanırım.

Furkan'da güzel bir örnek buna ; eğer şutunu söylendiği kadar geliştirdiyse seneye Nba yollarına düşer o da....

Ayrıca bana kalırsa Mahmuti istemedi bu transferi. Basketbol şubesi insiyatif aldı büyük ihtimalle.

Oktay hocanin istemedigi adam transfer edilemez. Bu böyledir yani. Rahat ol sen. Aldigina göre bildigi vardir, plani programi vardir. Sonucta basketbolu Oktay Hocaya emanet ettik. Resmi olarak CEO´muz olmasada, bütün sorumlulugu ona verdigimiz cok acik. Inaniyormusun Oktay hocanin onay vermedigi birini alacaklarina?

Birebir savunma diyorum ben de sana. Lakovic kötü savunmacı bile değil, berbat savunmacı. Ayrıca boyu da kısa. En azından boy avantajını kullanırdı boyu uzun olsaydı.

Madem bu Lakovic'i koyacak bir yer bulamıyoruz,yıllardır üst düzey takımlarda,üst düzey maçlarda nasıl oynamış o zaman?Millet nasıl oynatmışsa Oktay hoca da bir türlü yerleştirir takıma.

NBA den gelen oyuncular Ocak ayında zaten geri dönmeyecek mi?

Ocakta tekrar NBA e dönecek adamı niye alalım.

Lokavt olayı tam bir muamma. Aldığın adamı geri göndermen falan gerekebilir, FIBA ve NBA henüz bir anlaşma sağlayamamış o konuda. Şu şartlarda Lakovic büyük transfer yahu yapma.

Hayır, NBA free agencyden aldığın adamı geri göndermek falan gibi bir zorunluluğun yok, yanlış biliyorsunuz. Lockout da Ocak'ta falan bitmeyecek, şu anda Kasım'da da bitebilir Aralık'ta da, bütün sezon da sürebilir. Görünene göre bütün sezon sürecek diyor analistler. Eğer NBA ile kontratı olan bir oyuncu alırsak geri göndermemiz gerekecektir, şu durumda NBA free agencyden;

Ronnie Price

Willie Green

Acie Law

Chris Douglas-Roberts

Anthony Parker

Delonte West

Alonzo Gee

T-Mac

gibi adamlara sulanabilir, hatta birkaç tanesini kapabilirdik.

Lakoviç, Avrupa'da en çok sevdiğim guardlardan biridir hem isminin telafuzu hem de oyun stili açısından ama Gordon-Lakoviç ikilisinden daha iyi bir ikili transfer edebilirdik.

Hocayı ve yönetimi eleştirmek için yazmadım , bana göre strateji değişitirildi demek istedim yani bu sene mutlaka el oynamalıyız diye düşünülüyor sanırım.

Furkan'da güzel bir örnek buna ; eğer şutunu söylendiği kadar geliştirdiyse seneye Nba yollarına düşer o da....

Bu sene ki beklenmeyen başarı, daha sonra yapılması planlanan hamleleri daha öne çekmiş olabilir.

Anlaşılan Oktay hoca, ben bu takıma her türlü savunma yaptırırım,yeter ki üst düzey,elit bir skorerim olsun demiş.

Jamon Gordon bosuna alinmadi yani. Simdi anlasildi o transfer. Hertürlü savunma yapariz biz. Oktay hoca Lakovic´e bile savunma yaptirir. Merak etmeyin :)

Bence boşuna karamsarlık yapıyorsun.Takımı Oktay hoca kuruyor,bu transferlerde CEO olma takımın başında kal dediğimiz Oktay hoca tarafından yapılıyor.İstediğine göre bir bildiği vardır,kendine has oyun kurgusu olan bir antrenör çünkü.Yoksa takımı sana,bana ya da bir başkasına kurdururlardı,yani bu oyun o kadar kolay bir oyun olurdu,ne antrenöre gerek olurdu ne de başka bir şeye.

Eskiden bu oyuncuların bir tanesi görsek mucize sayılıyordu,şimdi her amatör branşımıza sürüyle geliyor,biz geleni sorguluyoruz.

Aslında bu geleni sorguluyoruz olayına baktığımızda bile ne kadar büyük bir atılımın içinde olduğumuz anlaşılır.

Basketle aram yoktur ama anlayan arkadaslarım cok sevicli transferinin degerini ögrenmek icin örnek vermek gerekirse futbolla kimi almıs olduk:D ne kadar degerli yani

Tam tersi oktay hoca istemiş. Onun aradığı winner tipde bir oyuncumuş. Lakovic sahada olacağı için savunmada aksaklık olmaması içinde, Gordon alındı. Hakan Üstünberk ve Oktay birlikte bu işleri yürütüyorlar.

Şu transferleri önceden yapsaydık. A lisansını bize verirlerdi.

yaşlı olmasına rağmen anthony parker alınabilir şutları çok iyi

Geri
Üst Alt