Jaka Lakovič Galatasaray’da

Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da

Görüştür, saygı duyarım ama katılmıyorum.

Hem Shumpert hem Shipp Thomas'tan çok daha iyi oynadi finalde. (ilk 2 maç hariç)

-------------

@Sercan

Emir'in potansiyeli olan birinide bulmamiz zor. Avrupa'da en potansiyelli oyunculardan biri zaten kendisi

Süper bir transfer camiamıza hayırlı olsun!!

Al bak kendin kim daha iyimis:

Gm3:

Shipp 14 sayi 10 ribaunt 2 assist 2 top çalma (:016:)

Shumpert 14 sayi 1 ribaunt

Marko Thomas 5 sayi 3 ribaunt

Gm4:

Shipp 10 sayi 2 ribaunt 3 assist

Shumpert 10 sayi

Thomas 0 sayi 0 ribaunt 2 assist :o

Gm5:

Shipp 13 sayi 8 ribaunt ve maçtaki gamewinner :016:

Shumpert 6 sayi 5 ribaunt 5 assist

Thomas 3 sayi :o

Gm6:

Shipp 9 sayi 4 ribaunt 2 assist

Shumpert 18 sayi 6 ribaunt

Thomas 8 sayi 3 ribaunt 0 assist

Bogdanovic'te Thomas'tan pek farki yok

Shumpi&Shipp>>Thomas ve Bogdanovic

Bu kanaat veya fikrim degil, sadece gerçekler.

Shumpert'i tartışmıyorum ben. 3 numara pozisyonumuzun genelini karşılaştırıyorum Fenerbahçe ile. Durum hiç de iç açıcı görünmüyor. Shumpert sadece hücumda var, savunmada yok gibi bir şey. Shipp ise sadece savunmada var hücumda yok gibi bir şey. Tomas ise hem hücumda skorer hemde savunmada gayet iyi bir oyuncu. Tomas'ı geçtim yanında bir Emir Preldzic var. Tek başına maç alacak oyunculardan. Risk alıyor, eli titremiyor. 4. maçta abuk sabuk bir yerden bize attığı çok kritik bir sayı vardı hatırlarsan. Neredeyse potanın arkasından attı. Bu tip atışları çok sık yapan bir oyuncu. Ayrıca 3 numara için aşırı uzun boyu nedeni ile savunulması çok zor bir oyuncu. Ya onun boyuna yakın bir pota alt oyuncunuzu Emir'i tutmakla görevlendireceksini ki o zaman pota altı savunmanız zayıflayacak. Ya da mevcut 3 numaralarınız ile yani 1.90-2.00 boyundaki adamlar ile 2.06 lik Emir'i tutmaya çalışacaksınız. Hani boyu uzun olup da yavaş olsa bir nebze kabul edilebilir. Ama herif Ukic'ten daha iyi penetre ediyor, çok daha iyi asist yapabiliyor. Bir de Bogdanovic olayı var. O'nu yeterince seyretmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Bildiklerim okuduklarım ile sınırlı. Şutu çok iyi ancak savunması zayıfmış.

Ayrıca bu istatistik olayın fazla takılıyorsunuz. Özellikle Fenerbahçe oyuncuları için istatistikler çok yanıltıcı olur. Fenerbahçe ligde sadece 3 yenilgi, play off larda ise sadece 2 yenilgi aldı. Ancak lig genel istatistiklerine bakarsanız hiç bir Fenerbahçeli oyuncuyu ilgili istatistikte ilk 5 içinde bile bulamazsınız. Çoğu istatistikte ilk 10 da bile yoklar. Ama şampiyon onlar. Ligin en az yenilen takımı da onlar. Hatta bu durum Eurolig'de de aynı. Orada da hiç bir istatistikte yok hiç bir oyuncu. Ama çeyrek finalin kapısından döndüler.

Esasında Neven Spajhia'nın takımlarının karakteristik özelliğidir bu. Asla bir yıldız çıkmaz takımda. Tüm istatistikler rotasyona giren tüm oyuncular arasında paylaşılıyor. Ben bu sezon sadece Beşiktaş ile yaptıkları kupa maçında Emir'in hayvani bir istatistik yaptığını biliyorum. 35 sayı mı ne atmıştı. Başka da böyle absürd istatistik yapan oyuncuları olmadı bildiğim kadarı ile.

Özet olarak; İstatistikler vererek en azından beni Shipp'in Tomas'dan iyi olduğuna ikna edemezsiniz. Ben gözümün gördüğünü söylüyorum. İstatistikler umrumda değil.

Shumpert'i tartışmıyorum ben. 3 numara pozisyonumuzun genelini karşılaştırıyorum Fenerbahçe ile. Durum hiç de iç açıcı görünmüyor. Shumpert sadece hücumda var, savunmada yok gibi bir şey. Shipp ise sadece savunmada var hücumda yok gibi bir şey. Tomas ise hem hücumda skorer hemde savunmada gayet iyi bir oyuncu. Tomas'ı geçtim yanında bir Emir Preldzic var. Tek başına maç alacak oyunculardan. Risk alıyor, eli titremiyor. 4. maçta abuk sabuk bir yerden bize attığı çok kritik bir sayı vardı hatırlarsan. Neredeyse potanın arkasından attı. Bu tip atışları çok sık yapan bir oyuncu. Ayrıca 3 numara için aşırı uzun boyu nedeni ile savunulması çok zor bir oyuncu. Ya onun boyuna yakın bir pota alt oyuncunuzu Emir'i tutmakla görevlendireceksini ki o zaman pota altı savunmanız zayıflayacak. Ya da mevcut 3 numaralarınız ile yani 1.90-2.00 boyundaki adamlar ile 2.06 lik Emir'i tutmaya çalışacaksınız. Hani boyu uzun olup da yavaş olsa bir nebze kabul edilebilir. Ama herif Ukic'ten daha iyi penetre ediyor, çok daha iyi asist yapabiliyor. Bir de Bogdanovic olayı var. O'nu yeterince seyretmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Bildiklerim okuduklarım ile sınırlı. Şutu çok iyi ancak savunması zayıfmış.

Zaten sana burda katiliyorum, Emir ikisindende iyi ama 3 numaraya sirf Emir için adam'mi alalim? +Emir Avrupa'da en potansiyelli oyunculardan biri. Ona benzer kalitede ve eslesme sorunu yaratacak biri yok SF/PF pozisyonunda.

Zaten Emir için degil. Thomas ve Bogdanovic'in Shipp ve Shumpi'den daha iyi olmadigini ispatladim sana yukarda.

Ayrıca bu istatistik olayın fazla takılıyorsunuz. Özellikle Fenerbahçe oyuncuları için istatistikler çok yanıltıcı olur. Fenerbahçe ligde sadece 3 yenilgi, play off larda ise sadece 2 yenilgi aldı. Ancak lig genel istatistiklerine bakarsanız hiç bir Fenerbahçeli oyuncuyu ilgili istatistikte ilk 5 içinde bile bulamazsınız. Çoğu istatistikte ilk 10 da bile yoklar. Ama şampiyon onlar. Ligin en az yenilen takımı da onlar. Hatta bu durum Eurolig'de de aynı. Orada da hiç bir istatistikte yok hiç bir oyuncu. Ama çeyrek finalin kapısından döndüler.

X oyuncu Y ve Z oyuncudan daha fazla sut kullanip sayi istatistigi daha assagidaysa bunun eurolig'le alakasi fln yok.

Esasında Neven Spajhia'nın takımlarının karakteristik özelliğidir bu. Asla bir yıldız çıkmaz takımda. Tüm istatistikler rotasyona giren tüm oyuncular arasında paylaşılıyor. Ben bu sezon sadece Beşiktaş ile yaptıkları kupa maçında Emir'in hayvani bir istatistik yaptığını biliyorum. 35 sayı mı ne atmıştı. Başka da böyle absürd istatistik yapan oyuncuları olmadı bildiğim kadarı ile.

O bizdede var. Hatta her TBL takiminda hiç kimsenin sistemde öne çikmamasi olayi var. Ama Tomas hem Shipp hem Shumpert'tan fazla sut kullanmis seride buna ragmen sayi istatistigi geride. Bunun sistemle alakasi yok.

Özet olarak; İstatistikler vererek en azından beni Shipp'in Tomas'dan iyi olduğuna ikna edemezsiniz. Ben gözümün gördüğünü söylüyorum. İstatistikler umrumda değil.

Bak yine diyorum

Thomas: serideki toplam sayi: 45, ribaunt: 12 ribaunt, 10 assist ve 3 top çalma.

Shipp: serideki toplam sayi 57, ribaunt 29, assist 11 ve 7 top çalma.

Toplam olarak bakarsak: Shipp 12+ sayi, 17+ ribaunt, 1+ assist ve 4+ top çalma + daha iyi savunma. Skor yapmiyor dediginiz adam Shipp fenerin skorer adam'i Thomas ezmis geçmis butun rakamlarda (SAYI'da dahil)

Ortalamaya geçelim:

Thomas: 7,5 ppg 2 rpg 1,6 apg ve 0,5 spg

Shipp: 9,5 ppg 5 rpg 1,8 apg ve 1,2 spg + daha iyi savunma+ maç kazandiran sayilar.

Simdi dahada 'banane istatistiklerden yhaaa' diyeceksen bence hiç ugrasmayalim.

Istatistikler hersey degildir tmm, ama bir oyuncu diger oyuncuyu butun istatistik katogorilerinde ezmise vardir herhalde birseyi. Yetenek olarak belki Thomas daha iyi olabilir Shippten ama Shipp çok daha sert, inatçi ve fiziksel olarak dominant.

Seride en çok verim veren oyuncu: Shipp

=FACT

Zaten sana burda katiliyorum, Emir ikisindende iyi ama 3 numaraya sirf Emir için adam'mi alalim? +Emir Avrupa'da en potansiyelli oyunculardan biri. Ona benzer kalitede ve eslesme sorunu yaratacak biri yok SF/PF pozisyonunda.

Bjelica var.

Dediğim gibi; ben Shipp'in hedefleri olan bir takımın oyuncusu olacağına inanmıyorum. En azından ilk 5 kesinlikle olamaz. Rotasyonda kullanılabilir o kadar. Çünkü Shumpert ile Shipp'i topluyorsun bir tek Tomas ediyor. Yani Shumpert'in hücumu + Shipp'in savunması. Shipp; şutör sıkıntısı olan geçtiğimiz sezonki Galatasaray gibi takımlarda istatistik yapabilir. Ama Fenerbahçe gibi her pozisyondan şutör fışkıran takımlarda 5 sayı ortalaması yakalayamaz. Çünkü guard tarafından tercih edilmez. Özetle Shipp ancak küçük takımların büyük oyuncusu olabilir. En basitinden bizden önceki takımındaki istatistikleri ile bizdeki istatistiklerini de bir kıyasla istersen.

Dediğim gibi; ben Shipp'in hedefleri olan bir takımın oyuncusu olacağına inanmıyorum. En azından ilk 5 kesinlikle olamaz. Rotasyonda kullanılabilir o kadar.

Senin dusuncen. TBL'de sampiyonluk için oynayan bir takim için yeterli oldugunu gösterdi bana göre.

Çünkü Shumpert ile Shipp'i topluyorsun bir tek Tomas ediyor. Yani Shumpert'in hücumu + Shipp'in savunması.

Yanlis, yukarda sirf Shipple karsilastirdim Thomas'i ve ikiye katladi. Shumpert+Shipp=Thomas demene guluyorum, zaten Shipp tek basina katlamis adam'i. +Thomas savunmada Shipp kadar etkili degil kesinlikle. Shumpert'ta vasat ustu savunmaci. Thomas'ta vasat savunmacidir veya Shumpert kadar etkisi vardir savunmada. Shumpert'in savunmasi nasilmis bakabilirsin ara ara Lavrinovic'e yaptigi savunmada.

Shipp; şutör sıkıntısı olan geçtiğimiz sezonki Galatasaray gibi takımlarda istatistik yapabilir. Ama Fenerbahçe gibi her pozisyondan şutör fışkıran takımlarda 5 sayı ortalaması yakalayamaz.

Yakalar, zaten hadi yakalayamaz diyelim.

Bbal'in sadece skor yapmaktan ibaret olmadigini biliyorsundur umarim yani Shipp savunmadaki+ribauntlardaki etkisi>>Thomas skorer kimligi (yani 7,5 ppg)

Özetle Shipp ancak küçük takımların büyük oyuncusu olabilir. En basitinden bizden önceki takımındaki istatistikleri ile bizdeki istatistiklerini de bir kıyasla istersen.

Fb gibi bir takima 6 maça zorladik ve 7'i maça kadar surukleyebilirdik verdigimiz hucum ribauntlar olmasa son maçta.

Yani bize 'küçük takim' yakistirmasina kesinlikle katilmiyorum.

Not: Bir kaç sene önce bu ligde sayi krali olan Gary Neall su anda Spurs'un 6'i adami. Yani TR'deki takimlari kucumseme bence cunku dunyanin en iyi liglerinden biriyiz.

Senin dusuncen. TBL'de sampiyonluk için oynayan bir takim için yeterli oldugunu gösterdi bana göre.

TBL tamam da Eurolig? Ki TBL de bile şu transferlerden sonra bile çok zor şampiyonluk. Efes Savanovic'i aldı bir de Spanoulis'i alırsa işimiz var.

Yanlis, yukarda sirf Shipple karsilastirdim Thomas'i ve ikiye katladi. Shumpert+Shipp=Thomas demene guluyorum, zaten Shipp tek basina katlamis adam'i. +Thomas savunmada Shipp kadar etkili degil kesinlikle. Shumpert'ta vasat ustu savunmaci. Thomas'ta vasat savunmacidir veya Shumpert kadar etkisi vardir savunmada. Shumpert'in savunmasi nasilmis bakabilirsin ara ara Lavrinovic'e yaptigi savunmada.

Hala bana istatistik veriyorsunuz. Ben istatistikler ile ilgilenmiyorum. Ship aynı istatistiklere Fenerbahçe'de oynasaydı erilebilir miydi? Mümkün değil. Hiç bir guard Emir, Ömer, Tomas hatta Lavrinovic dururken Shipp'i tercih etmez. Galatasaray'da iken bile tercih edilmedi zira. Bkz: bir önceki takımındaki istatistikler. 20 küsür sayı ortalaması vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Yakalar, zaten hadi yakalayamaz diyelim.

Bbal'in sadece skor yapmaktan ibaret olmadigini biliyorsundur umarim yani Shipp savunmadaki+ribauntlardaki etkisi>>Thomas skorer kimligi (yani 7,5 ppg)

Mesele de bu. Sadece savunmanız iyi diye böyle bir takıma alınmazsınız. Bakın! Ömer komple oyuncu, Emir bahsetmeye gerek yok. Tomas komple oyuncu. Lavrinovic komple oyuncu. Ukic komple oyuncu. Yani oyunun hem savunma hem de hücum yönünde çok çok iyi oyuncular bunlar. Özellikle Ömer ve Emir abartmış durumdalar. Biz de ne Emir'in karşılığı var ne de Ömer'in. Direk 2-0 yenik başlıyoruz maçlara. Ömer için transfer mi yapalım? Emir için transfer mi yapalım? Elbette yapacağız. Final serisinde sadece bu iki oyuncu yendi bizi. Farkı bu iki oyuncu yarattı.

Lakovic'i aldık. Ukic'i artık dert etmiyorum. Gerçi Ukic bire-bir de Lakovic süzgece cevirir ama bu duruma nasıl olsa bir önlem alır Oktay Hoca. Pota altında Pekovic veya Ndong'u alırsak zaten üstün olacağız onlardan. Ancak 2 de çok zayıfız (Ömer, Bogdanovic ve Emir) 3 de de çok zayıfız (Tomas, Emir ve Bogdanovic). 1 de denkiz diyelim. 4 te James Gist'in durumu nedir bilmiyorum ama orada da denkiz diyelim. 5 te Pekovic veya Ndong'u aldığımızı düşünürsek zaten üstünüz. Ancak adamların en etkili iki oyuncusu olan Ömer ONAN ve Emir PRELDZIC karşısında bir oyuncumuz malesef hala yok. Ben de diyorum ki; Bjelica tam da Emir'in panzehiridir. Ama Ömer ONAN'a yapacak bir şey yok. Zira onun kalitesinde savunma yapıp hücum edebilen bir başka oyuncu yok benim bildiğim Avrupa'da.

Fb gibi bir takima 6 maça zorladik ve 7'i maça kadar surukleyebilirdik verdigimiz hucum ribauntlar olmasa son maçta.

Yani bize 'küçük takim' yakistirmasina kesinlikle katilmiyorum.

Not: Bir kaç sene önce bu ligde sayi krali olan Gary Neall su anda Spurs'un 6'i adami. Yani TR'deki takimlari kucumseme bence cunku dunyanin en iyi liglerinden biriyiz.

Galatasaray'a küçük takım demek istemedim. Ben Shipp'in küçük takımların büyük oyuncusu olduğunu söyledim ki öyle. Bornova Belediyesinde oynarken ligin en skorer ikinci oyuncusu idi. Ne oldu da Galatasaray'da oynarken ilk 10 da yok?

Not: Ukic, Lakovic'i süzgece cevirir derken yanlış anlaşılma olmasın. Total katkıdan veya yetnekten bahsetmiyorum. Lakovic eğer Ukic ile eşleştirilirse darma dağın olur yani Ukic'i mümkün değil savunamaz anlamında söylüyorum.

fenerbahçe 3 numarada bariz üstünlüğe sahip olmasa da bizden iyiler su anda bjelica transferi hem avrupa için hem lig için baya rahatlatır

Hala bana istatistik veriyorsunuz. Ben istatistikler ile ilgilenmiyorum. Ship aynı istatistiklere Fenerbahçe'de oynasaydı erilebilir miydi? Mümkün değil. Hiç bir guard Emir, Ömer, Tomas hatta Lavrinovic dururken Shipp'i tercih etmez. Galatasaray'da iken bile tercih edilmedi zira. Bkz: bir önceki takımındaki istatistikler. 20 küsür sayı ortalaması vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Evet Lavrinovic 2 ve 3 numarada çok is yapar bencede :2aloh1:

Emir ve Ömer neysede. Shipp>>>Thomas. Bunu yukarda kanitladim. Daha halen istatistik'e bakmiyorum ben diyebilirsin istedigin kadar.

Senin gözlerin subjektif, istatistik objektif'tir. Sadece istatistik olarakta demiyorum. Bir adam 0 sayi atiyor ve digeri 14 sayi 10 ribaunt aliyorsa istatistik'ten banane demen saçmalik

(Simdi Hagi-Alex saçmaligini getirme argumana çunku ikisi çok farkli seyler)

Mesele de bu. Sadece savunmanız iyi diye böyle bir takıma alınmazsınız. Bakın! Ömer komple oyuncu, Emir bahsetmeye gerek yok. Tomas komple oyuncu. Lavrinovic komple oyuncu. Ukic komple oyuncu. Yani oyunun hem savunma hem de hücum yönünde çok çok iyi oyuncular bunlar. Özellikle Ömer ve Emir abartmış durumdalar. Biz de ne Emir'in karşılığı var ne de Ömer'in. Direk 2-0 yenik başlıyoruz maçlara. Ömer için transfer mi yapalım? Emir için transfer mi yapalım? Elbette yapacağız. Final serisinde sadece bu iki oyuncu yendi bizi. Farkı bu iki oyuncu yarattı.

:2aloh1:

Ciddi ciddi Lavrinovic ve Ukic'e iyi savunmacimi dedin banami oyle geldi LOL.

Lavrinovic bizim seride berbat savunma yapti.

Jerry Johnson ve Andric'in nasil bu ikiliyi tecavuz ettigini hepimiz gorduk. Hele Jerry Ukic'i sagdan sola atti, fantazi yapti. Sertlikten kaçan bir oyuncu Ukiç, bu bilinen birsey.

Evet Ömer ve fener pota altisi farki yaratti seride ama Jamon Lucas gibi çok iyi savunmaci aldik ve simdi ust seviyede bir pota alti oyuncusu alirsak bunlari ezeriz.

https://www.youtube.com/watch?v=KK1qIXBWS1Y&feature=related

Suraya bak Jerry Ukiçi ne kadar kolay geçiyor, istedigi gibi durup ucluk yollayabiliyor Ukic'e karsi. Ne zaman Omer geçse karsisina ozaman zorluk yasiyordu.

Lakovic'i aldık. Ukic'i artık dert etmiyorum. Gerçi Ukic bire-bir de Lakovic süzgece cevirir ama bu duruma nasıl olsa bir önlem alır Oktay Hoca. Pota altında Pekovic veya Ndong'u alırsak zaten üstün olacağız onlardan. Ancak 2 de çok zayıfız (Ömer, Bogdanovic ve Emir) 3 de de çok zayıfız (Tomas, Emir ve Bogdanovic). 1 de denkiz diyelim. 4 te James Gist'in durumu nedir bilmiyorum ama orada da denkiz diyelim. 5 te Pekovic veya Ndong'u aldığımızı düşünürsek zaten üstünüz. Ancak adamların en etkili iki oyuncusu olan Ömer ONAN ve Emir PRELDZIC karşısında bir oyuncumuz malesef hala yok. Ben de diyorum ki; Bjelica tam da Emir'in panzehiridir. Ama Ömer ONAN'a yapacak bir şey yok. Zira onun kalitesinde savunma yapıp hücum edebilen bir başka oyuncu yok benim bildiğim Avrupa'da.

2'de zayif degiliz, Fb'nin ustunlugu var ama daha iyi olduk bu sene. Jamon Gordon çok iyi adam. 3'tede yeterince denkiz. Ömer konusunda katiliyorum, Avrupa'nin en iyi guardlarindan biri. Ayni sekilde Emir'de point forward oynayabilen ender adamlardan biri avrupada.

Zaten seriyi kaybetmemiz tamamen pota altiyla alakali, guard rotasyonuyla degil.

Ulan sanki baska takim zorladi su ayni fb takimini 6 maça. Saka gibi arkadas utanmasaniz bu kadroyla supuruluruz diyeceginiz yahu, el insaf be.

Galatasaray'a küçük takım demek istemedim. Ben Shipp'in küçük takımların büyük oyuncusu olduğunu söyledim ki öyle. Bornova Belediyesinde oynarken ligin en skorer ikinci oyuncusu idi. Ne oldu da Galatasaray'da oynarken ilk 10 da yok?

Oktay hoca ona skor yapmaktan çok farkli gorevler verdi. Bir sezonda sadece skor yapmak zorundasiniz hemen diger sezonda sadece ribaunt ve defansif görevleriniz var. Seneye daha çok adapte olacaktir rolune. Daha iyi bir Shipp bekliyorum bu sene. Sutunuda çalisir umarim.

Sonuç olarak benim düşüncem şu;

Emir'in panzehiri şart. Hem bize hem Efes'e. (Bjelica en mükemmel aday. ancak Caja Laboral verir mi bilmem.)

Ayrıca pota altına sırtı dönük oynayabilen çok iyi hook atabilen bir pivot'da şart.

Eğer bu iki bölgeyi Bjelica ve Pekovic veya Ndong ile güçlendirirsek onlara karşı tek dezavantajlı olduğumuz pozisyon 2 numara olacak. Ancak diğer 4 pozisyonda ya denk olacağız ya da biz daha iyi olacağız.

Aksi takdirde ve özellikle Emir'e bir panzehir bulunamazsa pivot transferi bile bizi onlardan daha iyi bir takım yapmaz diyorum ben. En fazla denk oluruz o kadar.

Evet Lavrinovic 2 ve 3 numarada çok is yapar bencede

Söylediklerimi çarpıtmayın lütfen. Ben orada Lavrinovic'in 2-3 oynadığını kastetmedim. Adamın 4-5 oynamasına rağmen çok iyi bir şutör olduğunu dolayısyıla gardın asist seçimi yaparken Lavrinovic'i bile Shipp'e tercih edebileceğini vurguladım.

Senin gözlerin subjektif, istatistik objektif'tir. Sadece istatistik olarakta demiyorum. Bir adam 0 sayi atiyor ve digeri 14 sayi 10 ribaunt aliyorsa istatistik'ten banane demen saçmalik

(Simdi Hagi-Alex saçmaligini getirme argumana çunku ikisi çok farkli seyler)

Evet! İstatistikler güvenmiyorum. İstatistikler sadece fikir verdirir asla hüküm verdirmez. Gözlerinizle görmeden istatistik ile oyuncu transfer eder misiniz? Muhtemelen hayır. Demek ki sizde istatistiklere gözü kapalı güvenmiyorsunuz. Zaten o kadar güvenilecek bir şey olsaydı istatistikler; TBL sitesindeki istatistikler ile lig sıralaması arasında en azından bir benzerlik kurulabilirdi. Ama şampiyon takımın hiç bir istatistikte hiç bir oyuncusu ilk 5 te bile yok. Hatta çoğu ilk 10 da bile yok.

Ciddi ciddi Lavrinovic ve Ukic'e iyi savunmacimi dedin banami oyle geldi LOL.

Lavrinovic bizim seride berbat savunma yapti.

Jerry Johnson ve Andric'in nasil bu ikiliyi tecavuz ettigini hepimiz gorduk. Hele Jerry Ukic'i sagdan sola atti, fantazi yapti. Sertlikten kaçan bir oyuncu Ukiç, bu bilinen birsey.

Evet Ömer ve fener pota altisi farki yaratti seride ama Jamon Lucas gibi çok iyi savunmaci aldik ve simdi ust seviyede bir pota alti oyuncusu alirsak bunlari ezeriz.

https://www.youtube.com/watch?v=KK1qI...eature=related

Suraya bak Jerry Ukiçi ne kadar kolay geçiyor, istedigi gibi durup ucluk yollayabiliyor Ukic'e karsi. Ne zaman Omer geçse karsisina ozaman zorluk yasiyordu

Lavrinovic normalde çok çok iyi bir pota altı savunmacısıdır. Ancak bu sene belki yaşından belki formsuzluktan iyi oynamadığı doğru. Faka bu Lavrinovic'in iyi bir savunmacı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Ukic belki mükemmel bir savunmacı değil. Ancak Lakovic'den iyidir en azından.

Ulan sanki baska takim zorladi su ayni fb takimini 6 maça. Saka gibi arkadas utanmasaniz bu kadroyla supuruluruz diyeceginiz yahu, el insaf be.

Sen iyi tarafından bakıyorsun olaya ben kötü. Zira ben diyorumki kalemiz olarak gördüğümüz Abdi İpkeçi'de 2 sefer yenildik onlara. Kazandığımız maçı da uzatmada kazandık. Halbuki onlar bizi iki sefer 20 şer sayı farkla yendiler. Bir maçı aldık mucize bir basket ile. Shipp o atışı 100 sefer atsa kaç sefer girerdi merak etmiyor değilim. O atışı dünyada en iyi yapan Dirk Nowitzki bile %30 falan atardı herhalde.

Oktay hoca ona skor yapmaktan çok farkli gorevler verdi. Bir sezonda sadece skor yapmak zorundasiniz hemen diger sezonda sadece ribaunt ve defansif görevleriniz var. Seneye daha çok adapte olacaktir rolune. Daha iyi bir Shipp bekliyorum bu sene. Sutunuda çalisir umarim.

Tamam işte benim de bahsettiğim şey bu. Neven Spajhia'da Tomas'a sen sadece şu at dese ligin sayı kralı olacak yeteneği var adamın. Bu yeteneğe rağmen oldukça da iyi bir savunmacı.

Esasında ben Tomas'ı bile fazla beğenmem. Ama Shipp'e her zaman tercih ederim. Zira savunması zaten iyi olan bir oyuncu ekstra olarak çok da iyi bir şutör. Biz geçen sezon boyunca Shumpert'in eline baktık. Olmadı Haluk'tan medet umduk. Gerçi şimdi takımda Lakovic var artık şutör olarak. Ancak Shipp yerine Bjelica çok çok daha iyi olmaz mı? Boşverin Tomas'ı falan.

Söylediklerimi çarpıtmayın lütfen. Ben orada Lavrinovic'in 2-3 oynadığını kastetmedim. Adamın 4-5 oynamasına rağmen çok iyi bir şutör olduğunu dolayısyıla gardın asist seçimi yaparken Lavrinovic'i bile Shipp'e tercih edebileceğini vurguladım.

Lavrinovic Shipp ne alaka, karsilastirma saçma birkere. Ve Ukic'in savunmasi Lakovic'den kötu diyen yokki. Lakovic aralarinda en kötu savunma yapan adamlardan biri zaten.

Sen iyi tarafından bakıyorsun olaya ben kötü. Zira ben diyorumki kalemiz olarak gördüğümüz Abdi İpkeçi'de 2 sefer yenildik onlara. Kazandığımız maçı da uzatmada kazandık. Halbuki onlar bizi iki sefer 20 şer sayı farkla yendiler. Bir maçı aldık mucize bir basket ile. Shipp o atışı 100 sefer atsa kaç sefer girerdi merak etmiyor değilim. O atışı dünyada en iyi yapan Dirk Nowitzki bile %30 falan atardı herhalde.

Attimi? Atti, ee ozaman varsayimin ne anlami var? Shipp'in sutu anlattigin kadar berbat degil buarada. Evet kötu 3lugu var ama orta mesafe sutu gayet iyi.

Sonuç: 4-2, çok rahat 3-3 olup 7'i maçada gidebilirdi seri. Omer'in mucize 3lukleri olmasa.

Omer atinca=Kalite, Shipp atinca=Sans. '100 kere atsa 1 tanesi zor girerdi zaten' :2aloh1:

Omer Shippten iyi oyuncu kabul ama kendi oyuncularimiza çok buyuk haksizlik ediliyor.

Tamam işte benim de bahsettiğim şey bu. Neven Spajhia'da Tomas'a sen sadece şu at dese ligin sayı kralı olacak yeteneği var adamın. Bu yeteneğe rağmen oldukça da iyi bir savunmacı.

Thomas defansif agirlikli biri hiç olmadi kesinlikle. Zaten sutu girmedigi vakit Spajhia çikardi onu oyundan baska birseye yaramadigi için.

Neyse yahu, sen Thomas'i seçersin ben Shipp'i. Herkesin kendi bilecegi is.

:ka05:

Shipi hiç izlemesek yorumların etkisiyle Kobe Braynt sanacağız... Final serisinde son saniyede attığı sayıyla durumu 3-2 yapması önemli olaydı ama genel anlamda bakarsak üst düzey takım için yetersiz basketbolcu.. Bence olaya fazla duygusal bakmamak gerekir.

Eziklerle ve Efesle mücadele etmek istiyorsak Shipten daha iyisini almalıyız...

Yeni transferlerden Lakoviç tamamen hücuma yönelik Gordon ise tam tersine savunmaya yönelik oyuncu... Bize hem hücum hem de savunmayı birllikte yapabilen çok etkili oyuncu şart.(Örnek Eziklerdeki Emir).. Ship fark yaratan bir isim değil, tamamen rotasyon amaçlı takımda olabilecek bir oyuncu..Shipi takımda tutacağıma Evreni tıutarım daha iyi..

Lavrinovic Shipp ne alaka, karsilastirma saçma birkere. Ve Ukic'in savunmasi Lakovic'den kötu diyen yokki. Lakovic aralarinda en kötu savunma yapan adamlardan biri zaten.

Alaka şu; Ship küçük takımların büyük oyuncusu olabilir iddiama destek olmak.

Diyelim ki sen Guard'sın bir takımda. Hücumdasınız. Seçenkelerin şunlar; 2 de Ömer Onan, 3'de Shipp, 4' Emir Preldzic 5'de ise Lavrinovic.

Maç boyunca 100 kez hücum yaptınız diye varsayalım. Kaç sefer Shipp'i tercih ederdin bir oyun kurucu olarak. Shipp değilde Tomas olsa idi, Tomas'ı kaç kere tercih ederdin?

Ben olsam çok çok zorda kalmadıkça Shipp'i tercih etmem. Ömer, Emir, Lavrinovic dururken. Ama Tomas'ı rahatlıkla tercih ederim. Yani özet olarak Tomas yerinde Shipp olsa Tomas kadar istatistik üretemeyeceğini göstermeye çalıştım. Bu arada Tomas'ın savunma yönünde söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Tamam belki bir Ömer değil ama kesinlikle pozisyonuna göre oldukça iyi bir savunmacıdır bence.

Sonuç: 4-2, çok rahat 3-3 olup 7'i maçada gidebilirdi seri. Omer'in mucize 3lukleri olmasa.

Omer atinca=Kalite, Shipp atinca=Sans. '100 kere atsa 1 tanesi zor girerdi zaten'

Yahu yapmayın. Tomas umrumda değil de Ömer'i bu kadar kolay harcamayın bari. Sanki adam ilk kez attı o üçlükleri. Kariyeri bu üçlüklerle dolu adamın. Avrupa'da ikinci bir Ömer ONAN bulamamamızın nedeni bu. Çok iyi şutörler sıfır savunma yapar. Ama ömer Navarro'yu 2 sayıda tutabilecek kadar hayvani bir savunmacıdır. Mesela Sinan GÜLER'de çok hayvani savunma yapar. Ama şutu asla bir Ömer ONAN seviyesinde değildir. Yani neden Ömer'in üçlüklerine şaşırdınız ya da mucizevi yaptınız anlamıyorum. Herifin kariyeri bu üçlükle ve savunmasından ibaret zaten. Beklemediğiniz bir şey miydi?

Siz benden iyi biliyorsunuz ki; Ömer'in üçlüklerinin %90 sebebi kalitesinden kaynaklanır. Shipp'in o son saniye basketinin sebebi ise %90 şans! Ama benim gibi cesur değilsiniz itiraf edemiyorsunuz.

Siz benden iyi biliyorsunuz ki; Ömer'in üçlüklerinin %90 sebebi kalitesinden kaynaklanır. Shipp'in o son saniye basketinin sebebi ise %90 şans! Ama benim gibi cesur değilsiniz itiraf edemiyorsunuz.

Ship konusundaki düşüncelerine katılıyorum...Ama Ömeri de biraz abartmışsın...

Geri
Üst Alt