Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da
Hala bana istatistik veriyorsunuz. Ben istatistikler ile ilgilenmiyorum. Ship aynı istatistiklere Fenerbahçe'de oynasaydı erilebilir miydi? Mümkün değil. Hiç bir guard Emir, Ömer, Tomas hatta Lavrinovic dururken Shipp'i tercih etmez. Galatasaray'da iken bile tercih edilmedi zira. Bkz: bir önceki takımındaki istatistikler. 20 küsür sayı ortalaması vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Evet Lavrinovic 2 ve 3 numarada çok is yapar bencede :2aloh1:
Emir ve Ömer neysede. Shipp>>>Thomas. Bunu yukarda kanitladim. Daha halen istatistik'e bakmiyorum ben diyebilirsin istedigin kadar.
Senin gözlerin subjektif, istatistik objektif'tir. Sadece istatistik olarakta demiyorum. Bir adam 0 sayi atiyor ve digeri 14 sayi 10 ribaunt aliyorsa istatistik'ten banane demen saçmalik
(Simdi Hagi-Alex saçmaligini getirme argumana çunku ikisi çok farkli seyler)
Mesele de bu. Sadece savunmanız iyi diye böyle bir takıma alınmazsınız. Bakın! Ömer komple oyuncu, Emir bahsetmeye gerek yok. Tomas komple oyuncu. Lavrinovic komple oyuncu. Ukic komple oyuncu. Yani oyunun hem savunma hem de hücum yönünde çok çok iyi oyuncular bunlar. Özellikle Ömer ve Emir abartmış durumdalar. Biz de ne Emir'in karşılığı var ne de Ömer'in. Direk 2-0 yenik başlıyoruz maçlara. Ömer için transfer mi yapalım? Emir için transfer mi yapalım? Elbette yapacağız. Final serisinde sadece bu iki oyuncu yendi bizi. Farkı bu iki oyuncu yarattı.
:2aloh1:
Ciddi ciddi Lavrinovic ve Ukic'e iyi savunmacimi dedin banami oyle geldi LOL.
Lavrinovic bizim seride berbat savunma yapti.
Jerry Johnson ve Andric'in nasil bu ikiliyi tecavuz ettigini hepimiz gorduk. Hele Jerry Ukic'i sagdan sola atti, fantazi yapti. Sertlikten kaçan bir oyuncu Ukiç, bu bilinen birsey.
Evet Ömer ve fener pota altisi farki yaratti seride ama Jamon Lucas gibi çok iyi savunmaci aldik ve simdi ust seviyede bir pota alti oyuncusu alirsak bunlari ezeriz.
https://www.youtube.com/watch?v=KK1qIXBWS1Y&feature=related
Suraya bak Jerry Ukiçi ne kadar kolay geçiyor, istedigi gibi durup ucluk yollayabiliyor Ukic'e karsi. Ne zaman Omer geçse karsisina ozaman zorluk yasiyordu.
Lakovic'i aldık. Ukic'i artık dert etmiyorum. Gerçi Ukic bire-bir de Lakovic süzgece cevirir ama bu duruma nasıl olsa bir önlem alır Oktay Hoca. Pota altında Pekovic veya Ndong'u alırsak zaten üstün olacağız onlardan. Ancak 2 de çok zayıfız (Ömer, Bogdanovic ve Emir) 3 de de çok zayıfız (Tomas, Emir ve Bogdanovic). 1 de denkiz diyelim. 4 te James Gist'in durumu nedir bilmiyorum ama orada da denkiz diyelim. 5 te Pekovic veya Ndong'u aldığımızı düşünürsek zaten üstünüz. Ancak adamların en etkili iki oyuncusu olan Ömer ONAN ve Emir PRELDZIC karşısında bir oyuncumuz malesef hala yok. Ben de diyorum ki; Bjelica tam da Emir'in panzehiridir. Ama Ömer ONAN'a yapacak bir şey yok. Zira onun kalitesinde savunma yapıp hücum edebilen bir başka oyuncu yok benim bildiğim Avrupa'da.
2'de zayif degiliz, Fb'nin ustunlugu var ama daha iyi olduk bu sene. Jamon Gordon çok iyi adam. 3'tede yeterince denkiz. Ömer konusunda katiliyorum, Avrupa'nin en iyi guardlarindan biri. Ayni sekilde Emir'de point forward oynayabilen ender adamlardan biri avrupada.
Zaten seriyi kaybetmemiz tamamen pota altiyla alakali, guard rotasyonuyla degil.
Ulan sanki baska takim zorladi su ayni fb takimini 6 maça. Saka gibi arkadas utanmasaniz bu kadroyla supuruluruz diyeceginiz yahu, el insaf be.
Galatasaray'a küçük takım demek istemedim. Ben Shipp'in küçük takımların büyük oyuncusu olduğunu söyledim ki öyle. Bornova Belediyesinde oynarken ligin en skorer ikinci oyuncusu idi. Ne oldu da Galatasaray'da oynarken ilk 10 da yok?
Oktay hoca ona skor yapmaktan çok farkli gorevler verdi. Bir sezonda sadece skor yapmak zorundasiniz hemen diger sezonda sadece ribaunt ve defansif görevleriniz var. Seneye daha çok adapte olacaktir rolune. Daha iyi bir Shipp bekliyorum bu sene. Sutunuda çalisir umarim.