Bak şimdi hocam tamam Riekerink'in yaptığı bazı olumlu işleri söylüyor ama bir yazıda ana fikir ağır basar her zaman adamın ana fikri 8jk nin bizi normalde paramparça edeceği ama işte stoper hatası ilk 11 yanlışlığı şans eseri 1 puan almışız. Bizim medyada bu herif de dahil 1 tane adam gibi adam yok maalesef .Adamın başlığı stoper faturası ama Chedden bahsetmiyor bile . Diyor ki 8jk maçı alacaktı zaten 8jk nin stoperleri diyor yürüyerek gelen ???? Bruma dan anlamsız bir gol yediler diyor, Sanki 8jk nin golleri Ched in yüzünden olmamış da über top oynayıp atmışlar gibi.

Medyayi dun o kadar takip ettim acaba Galatasaray'liyim deyip Galatasaray'i savunacak biri cikacak mi diye ve sadece Umit Karan savundu bizi

Hakem Galatasaray'i katletti falan vs. Hakemler talimat almis gibiler Galatasaray'a gibi laflar etti.

Geri kalan kimse hakeme deginmedi. Hatta
bjk cephesinin hakemden daha cok sikayetci oldugunu gordum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
Medyayi dun o kadar takip ettim acaba Galatasaray'liyik deyip Galatasaray'i savunacak biri cikacak mi diye ve sadece Umit Karan savundu bizi

Hakem Galatasaray'i katletti falan vs. Hakemler talimat almis gibiler Galatasaray'a gibi laflar etti.

Geri kalan kimse hakeme deginmedi. Hatta
bjk cephesinin hakemden daha cok sikayetci oldugunu gordum

Ya bu heriflerin hakemden bahsetmediği bir maç yok ki. Caner'e hızlı bir top geldi şerefsizler topu ele geçirmelerine rağmen dışarıya atmayıp kontraya çıkmaya çalıştılar biz topu kapıp oynayınca hakemin üzerine yürüdüler neden durdurmuyorsun diye.

Ben simdiye kadar israr ile oyuncu degistirmeyen TD görmedim haci. Dogru zamanda nerdeyse oyuna girmedigi tüm maclarda, Sinan gibi oyuncuya ihtiyacimiz vardi. Bir oyuncuya mac basi 3 dakika vererek, kendini kanitlamasi beklenilemez. Bunun bize de faydasi yok. Bundan sonra Podolski de girecek kadroya. Kupa maclarini bekleyeceksek, Sinan icin kaybedilmis bir sene olacak yine. Bizimde Sinan´a en azindan joker olarak ihtiyacimiz var. Riekerink´in tek eksigi su ana kadar, yedek oyuncularini hazirlayamamasi. Ve bizim gecen senelere nazaran, cok daha genis kadromuz var. Josue takima daha erken integre olsaydi, mesela o pozisyonda afalamazdi.

Ne yaparsa yapsin sahada olan 4-5 oyuncu var hala kadroda zaten... Riekerink Sinan´dan fayda cikaramazsa, üzülürüm.

Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli dönemlerinde de çoğu zaman benzer eleştirileri yaptık diye hatırlıyorum. Hatta o dönemde oynadığımız oyun da belli değildi. En azından şu an bir oyun planımız var. Dediğim gibi ben de bekledim son maçlarda 20-30 dk bandında oynamasını ama hoca böyle tercih etti. Basın mensupları "kadroyu Sneijder mi kuruyor?" gibi saçma sapan sorular yerine Sinan'ın durumunu sorsa aslında taraftar olarak durumu daha iyi anlayabilirdik. Riekerink'in Sinan'ın üzerini çizdiğini düşünmüyorum. Salt kupa oyuncusu olmayacaktır yani. Ben de üzülürüm öyle olursa. Ama çok çalışması gerekiyor. Öncelikle antrenmanlarda formayı istediğini gösterecek, formayı kaptığında da bırakmamak için varını yoğunu ortaya koyacak.

Ya bu heriflerin hakemden bahsetmediği bir maç yok ki. Caner'e hızlı bir top geldi şerefsizler topu ele geçirmelerine rağmen dışarıya atmayıp kontraya çıkmaya çalıştılar biz topu kapıp oynayınca hakemin üzerine yürüdüler neden durdurmuyorsun diye.

Kargalar son derece itici ve karaktersiz bir camia olmus

Sorumlular kim sence? Dun hocamiza bayagı sovmek durumda kaldim maalesef.

Sorumlu belli,

42de032a99e24de9b171fe62ab70c0da.jpeg

Hocanın bence çok az payı var dünkü beraberlikte.Suçun aslan payı bunda.

Son düzenleme:
Bak şimdi hocam tamam Riekerink'in yaptığı bazı olumlu işleri söylüyor ama bir yazıda ana fikir ağır basar her zaman adamın ana fikri 8jk nin bizi normalde paramparça edeceği ama işte stoper hatası ilk 11 yanlışlığı şans eseri 1 puan almışız. Bizim medyada bu herif de dahil 1 tane adam gibi adam yok maalesef .Adamın başlığı stoper faturası ama Chedden bahsetmiyor bile . Diyor ki 8jk maçı alacaktı zaten 8jk nin stoperleri diyor yürüyerek gelen ???? Bruma dan anlamsız bir gol yediler diyor, Sanki 8jk nin golleri Ched in yüzünden olmamış da über top oynayıp atmışlar gibi.

Valla oyle belki ama bugun medyada eldeki opsiyonlarimizin ne kadar az oldugunu belirten ve kontrat uzatilmasi gerektigini soyleyen tek yorumcu.

Resmen bizim basin yerli yalakaligi yapiyor futbolun her tarafinda.

Senolun alternatiflerinin yarisina sahip olmayan ve kendi evinde chedjou ve josue sayesinde 1 puan cikarabildigini yazip elestiren yok.

Ya bu adam bir sistem oturtmaya calisiyor diyen yok.

Alt yapi antrenoru diye dalga gecilen adamin Turkiyenin en iyi 2 teknik adamindan biri denen Senolu deplasmanda alternatifi birak ilk 11 oyunculari bile olmayan adamlarla mat ettigini yazan yok.

Takimin geldigi nokta onemli.

Bu takima 2 iyi stoper bir de diarra gibi adam gelse ve sakatlar iyilesse baska bir boyuta atlayabiliriz.

Yeter be hangi başlığa gitsem Sn. Chedjou hazretlerine edilen ağır hakaretler, vicdanım sızlıyor.. Çok vefasız taraftarımız var.

Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli dönemlerinde de çoğu zaman benzer eleştirileri yaptık diye hatırlıyorum. Hatta o dönemde oynadığımız oyun da belli değildi. En azından şu an bir oyun planımız var. Dediğim gibi ben de bekledim son maçlarda 20-30 dk bandında oynamasını ama hoca böyle tercih etti. Basın mensupları "kadroyu Sneijder mi kuruyor?" gibi saçma sapan sorular yerine Sinan'ın durumunu sorsa aslında taraftar olarak durumu daha iyi anlayabilirdik. Riekerink'in Sinan'ın üzerini çizdiğini düşünmüyorum. Salt kupa oyuncusu olmayacaktır yani. Ben de üzülürüm öyle olursa. Ama çok çalışması gerekiyor. Öncelikle antrenmanlarda formayı istediğini gösterecek, formayı kaptığında da bırakmamak için varını yoğunu ortaya koyacak.

Ben Riekerink´den memnunum genel anlamda, ama oyuna müdahale edemedigi de bir gercek maalesef. Hamzaoglu oyuncu tercihleri ile taraftar ile kavgali oldu, Mustafa Denizli tamamen batirdi... Reikerink ilk 6 macinda bir galibiyet aldi, ama millet burada alay ederken, sesimi cikarmadim zaten. Oyuncu degisiklik konusu gecen seneden beri düzelmiyor. Hata yaptigi icin, ve selcuk polemliklerinden dolayi, daha da cekinmeyi basladi gibi duruyor.
Josue´de, Sinan´da bu takimin ihtiyaci olan oyuncular. Podolski belki sakatlanmasa, Eren su anki statüsünü kazanamazdi. Hep son 5-10 dakika oynayip.

Bizde her türlü ideal kadro sonrasi Sinan Gümüs ile Josue var. Ikisini de 4 haftadir hazirlayamadik. Cünkü oynamiyorlar. Ikisi de bana göre iyi futbolcu, ve faydali olurlar. Ama her mac 5 dakika oynayarak isanamzlar takima ve maca.

Ve DeJong, Sigdurson ile Podolski gelince daha da fazla alternatifimiz olacak. Ama bu hocanin görevini bu konuda kolaylastiracak bir durum degil, daha da zora sokacak tercih olarak. Mesela Podolski kanat oynarsa oyunun düzeni degisir, forvet oynayamaz, cünkü o halde eren kesilir. Sneijder´i oyundan almakdan cekiniyor, Selcuk konusunda medya baski kuruyor, ve bu durumda en kolay harcanacak oyuncular, hep gencler oluyor.

Simdiye kadar cok memnunum hocadan, ama 5. hafta daha cok erken. 10. hafta öncesi konusmak zor. Rijkaard dönemi kadar iyi basladigimiz bir dönem hatirlayamam. Simdikinden de cok daha iyi oynuyorduk, ve taraftarlar "birde daha Elano gelecek" havasina girmisti. Elano´nun gelmesi takimi pozitif etkileyecegine, negatif etkilemis idi. Oynatmak zorundaydik, ama oynatacak pozisyon bulamadik.

Bu isleri Riekerink nasil cözecek bakmak lazim, rotasyon konusunda eksikligini gidermez ise, bu yönetim cabuk postalar kendisini maalesef. Cünkü statüsü hic yok. Statülü TD´lere bile neler yapiliyor.

Son düzenleme:
Ben Riekerink´den memnunum genel anlamda, ama oyuna müdahale edemedigi de bir gercek maalesef. Hamzaoglu oyuncu tercihleri ile taraftar ile kavgali oldu, Mustafa Denizli tamamen batirdi... Reikerink ilk 6 macinda bir galibiyet aldi, ama millet burada alay ederken, sesimi cikarmadim zaten. Oyuncu degisiklik konusu gecen seneden beri düzelmiyor. Hata yaptigi icin, ve selcuk polemliklerinden dolayi, daha da cekinmeyi basladi gibi duruyor.
Josue´de, Sinan´da bu takimin ihtiyaci olan oyuncular. Podolski belki sakatlanmasa, Eren su anki statüsünü kazanamazdi. Hep son 5-10 dakika oynayip.

Bizde her türlü ideal kadro sonrasi Sinan Gümüs ile Josue var. Ikisini de 4 haftadir hazirlayamadik. Cünkü oynamiyorlar. Ikisi de bana göre iyi futbolcu, ve faydali olurlar. Ama her mac 5 dakika oynayarak isanamzlar takima ve maca.

Ve DeJong, Sigdurson ile Podolski gelince daha da fazla alternatifimiz olacak. Ama bu hocanin görevini bu konuda kolaylastiracak bir durum degil, daha da zora sokacak tercih olarak. Mesela Podolski kanat oynarsa oyunun düzeni degisir, forvet oynayamaz, cünkü o halde eren kesilir. Sneijder´i oyundan almakdan cekiniyor, Selcuk konusunda medya baski kuruyor, ve bu durumda en kolay harcanacak oyuncular, hep gencler oluyor.

Simdiye kadar cok memnunum hocadan, ama 5. hafta daha cok erken. 10. hafta öncesi konusmak zor. Rijkaard dönemi kadar iyi basladigimiz bir dönem hatirlayamam. Simdikinden de cok daha iyi oynuyorduk, ve taraftarlar "birde daha Elano gelecek" havasina girmisti. Elano´nun gelmesi takimi pozitif etkileyecegine, negatif etkilemis idi. Oynatmak zorundaydik, ama oynatacak pozisyon bulamadik.

Bu isleri Riekerink nasil cözecek bakmak lazim, rotasyon konusunda eksikligini gidermez ise, bu yönetim cabuk postalar kendisini maalesef. Cünkü statüsü hic yok. Statülü TD´lere bile neler yapiliyor.

Rijkaard dönemi ilk haftalarda alınan farklı skorlara rağmen tatmin edici bir futbol yoktu 1-3'lük Kasımpaşa maçı haricinde.Bireysel yeteneklerle çok gol buluyorduk ama,Baros sakatlanınca o da bitti,her maç 3-4 gol atamazsın,1-0'a yatman gerekecek olan maçlar da olacak elbet,o 1-0'a yatma maçlarından hep başarısız ayrıldık.4 kez 1-0 önde götürdüğümüz maçta son dakikada gol yiyip puan kaybetmiştik o sezon.Şampiyonluk da o yüzden gitmişti.

Rijkaard dönemi ilk haftalarda alınan farklı skorlara rağmen tatmin edici bir futbol yoktu 1-3'lük Kasımpaşa maçı haricinde.Bireysel yeteneklerle çok gol buluyorduk ama,Baros sakatlanınca o da bitti,her maç 3-4 gol atamazsın,1-0'a yatman gerekecek olan maçlar da olacak elbet,o 1-0'a yatma maçlarından hep başarısız ayrıldık.4 kez 1-0 önde götürdüğümüz maçta son dakikada gol yiyip puan kaybetmiştik o sezon.Şampiyonluk da o yüzden gitmişti.

Bunu simdi söylemek cok basit. Ben o dönem taraftarin enthusiasm seviyesini dün gibi hatirliyorum. Tatmin edici degildi felan demek dogru degil, rakip taraftarlar bile cikip, Galatasaray´in Türkiye´de bir güc haline geldigini yazmaya baslamis idi Panathinaikos 3:1 deplasman galibiyeti sonrasi. Bu Balon Hikmet Karaman´in Ankaragücü macindan sonra patlamaya baslamis idi. 3:0 kaybettik son dakikalarda galiba, hürriyet felan gol atmis idi.

Dün güvenimi ciddi şekilde sarstı. Kayseri maçında bir çentik yemişti bu da ikincisi oldu ve bu çok ağır oldu. 70. dakikada 2-0 önde olduğun, rakibini ve taraftarını ölü gibi bir hale getirdiğin maçı 5 dakikada veremezsin yok böyle bir şey. Ölüyü kendi elleriyle diriltti adeta. Takım baskı yemeye başladığında oyundan düşmeye başladığında yapacaksın değişiklikleri 2 tane yedikten sonra değil.

Takımı maçlara iyi hazırlıyor eyvallah ama oyunu okuyamıyor ve dolayısı ile değişiklikleri zamanında yapamıyor. Bu çok ciddi bir problem ve bu problem devam ettiği sürece şampiyon falan olamayız. Ha takımın başında Riekerink'in olması, hamza'nın, denizli'nin veya prandelli'nin olmasından iyidir o ayrı konu.

Dün ayrıca Chedjou ve Josue de ayrı ayrı çok temiz küfürler yediler benden afiyet olsun. Bunlar futbolcu mu şimdi? Bu hıyarlarla mı şampiyon olacakmışız?

Bunu simdi söylemek cok basit. Ben o dönem taraftarin enthusiasm seviyesini dün gibi hatirliyorum. Tatmin edici degildi felan demek dogru degil, rakip taraftarlar bile cikip, Galatasaray´in Türkiye´de bir güc haline geldigini yazmaya baslamis idi Panathinaikos 3:1 deplasman galibiyeti sonrasi. Bu Balon Hikmet Karaman´in Ankaragücü macindan sonra patlamaya baslamis idi. 3:0 kaybettik son dakikalarda galiba, hürriyet felan gol atmis idi.

Yoo,donanımhaberden falan o konuları bulabilirsem atarım,4-1 biten maçların çoğunda tatsız tutsuz 4 attık,geçen sene rakibi sahaya dar edip kazanamıyorduk,bu sene hiçbir şey oynamadan 4 atıyoruz tarzı birsürü yorum okuduğumu hatırlıyorum.Hem taraftarın sonuçlardan memnun olması,camianın olumlu hava yakalaması farklı,sahada oynanan futbol farklı.Taraftarın tepkisinden bahsetsen yine haklısın ama o dönem iyi futbol oynandığı yorumuna katılamayacağım.Dün gibi de hatırlıyorum o Pana maçını,0-3 yapmıştık skoru ama özellikle ikinci yarı tek kale oynamıştı Pana,çok net pozisyonları da vardı.İyi bir futbol sergilediğimizi söylemek çok güç olur o maç için.Attığımız 3 golün biri saçma sapan bir defans hatası,diğeri de baraj hatasıydı zaten.Yani hatasız gol olmuyor futbolda da,iyi oyunla bulduğumuz goller değildi yani bunu vurgulamak için yazıyorum bunu.

Balonun patladığı maç içerde 1-1 biten Eskişehir maçı,7. haftada.Bu haftadan sonra hep 2 ileri 1 geri,1 ileri 1 geri,1 ileri 2 geri şeklinde gittik hep.Buna rağmen son dakikadaki 4 maçta 8 puan gitmese,şampiyon olabilirdik.Fener'in üst üste 3 hafta kaybettiği bir dönem vardı mesela o sene.Bizden 1 puan öndelerdi o 3 haftanın başlangıcında.Biz de o haftada sadece 2 puan alabildik,hem de içerde 2 kez oynamamıza rağmen.Son dakikada yediğimiz gollerle 1-1 berabere kalmıştık içerde,Manisaspor ve İBB ile.1. kırılma noktası,o 3 haftalık dönem ve içerde kaybettiğimiz Fener maçıdır,Leo Franco'nun hatasıyla yediğimiz 0-1 biten maç.

Ben Riekerink´e zaman tanima taraftariyim, ve gelisip, ögrenmesini diliyorum. Riekerink ile bir olay var ki, umutlu düsünmemi sagliyor. Bir olay da var ki, beni terredüte düsürüyor. Mourinho gibi, Villas Boas gibi futbol ile cok da fazla iliskisi olmayan, büyük TD´ler de cikmisdir ortaya zamaninda. Ancak bunlar ozamanlar cok genc bireylerdi. Riekerink ise profeyonel tecrübe sahibi olmadan 53 yasina gelmis bir adam. Villas Boas daha 40 yasina basmadi, Mourinho yine 40 indan önce basladi. Teknik Direktör olarak gelisebilme, ve üzerine koyabilme kapasitesi, nekadar yüksek olur, o büyük soru isaretidir.

Diger yandan ise yabanci tdlerden aliskin olmadigim gibi, cok calisiyor gibi duruyor. Cok hirsli, ve cok caliskan, ayagina kadar gelen firsati tepme niyetinde degil. Oynadigimiz maclarda da, takimi nekadar titiz ve iyi hazirladigi ortaya cikiyor. Ve Türkiye´de hoca olarak is yapabilmen icin, cok caliskan olman gerekiyor, hirsli olam ve isi ciddiye alman lazim. Büyük bir artisi bu su an. Bu bana göre direk basarili olabilme sansini arttiriyor.

Ben Riekerink´e zaman tanima taraftariyim, ve gelisip, ögrenmesini diliyorum. Riekerink ile bir olay var ki, umutlu düsünmemi sagliyor. Bir olay da var ki, beni terredüte düsürüyor. Mourinho gibi, Villas Boas gibi futbol ile cok da fazla iliskisi olmayan, büyük TD´ler de cikmisdir ortaya zamaninda. Ancak bunlar ozamanlar cok genc bireylerdi. Riekerink ise profeyonel tecrübe sahibi olmadan 53 yasina gelmis bir adam. Villas Boas daha 40 yasina basmadi, Mourinho yine 40 indan önce basladi. Teknik Direktör olarak gelisebilme, ve üzerine koyabilme kapasitesi, nekadar yüksek olur, o büyük soru isaretidir.

Diger yandan ise yabanci tdlerden aliskin olmadigim gibi, cok calisiyor gibi duruyor. Cok hirsli, ve cok caliskan, ayagina kadar gelen firsati tepme niyetinde degil. Oynadigimiz maclarda da, takimi nekadar titiz ve iyi hazirladigi ortaya cikiyor. Ve Türkiye´de hoca olarak is yapabilmen icin, cok caliskan olman gerekiyor, hirsli olam ve isi ciddiye alman lazim. Büyük bir artisi bu su an. Bu bana göre direk basarili olabilme sansini arttiriyor.

Ek olarak,diğer yabancı hocalara nazaran kulübün lokal büyüklüğünün,ağırlığının farkında.Şampiyonluk dışında bir sonucun camiayı tatmin etmeyeceğini biliyor,her zaman hedefin bu olduğunu vurguluyor.Bu takım geçen sene 6. oldu,bu sene 3. olsa başarıdır diyen bir tip değil yani.

Yani kimsenin sabir edecegi felan yok. ben pek fevri degilimdir, ama türkler özellik ile TD konusunda cok fevri davranirlar. Ben Riekerink´e belki bir sene daha sabir ederim, bir maglubiyet serisi sonrasi defalarca dehler taraftar maalesef. Gecen öz ayabeyim ile konusdum BJK derbisi sonrasi, ve cok gergindi, o da uc bir örnektir fevrilik de. Bu degisiklik konusunda hatasina degindi. Söyle birsey anlatmisdi.

"Bu sezon daha 5 hafta oynandi bu hatayi bir kere yapti, hata dedim. Ikinci defa yapdi sinirlendim. Artik 3. defadan sonra, bu adam benim gözümde kafadan sakattir. Ve eger bu hatayi bir daha yaparsa, artik gözümde hayindir." Gibi bir kac ifadeler kullandi. :asd22:

Riekerink beyin bu taraftar ile isi cok zor.

Geri
Üst Alt