Sorma, beyefendiye edilen her hakaret yüreğime bir bıçak gibi saplanıyor.. Efsanelerimizi böyle kolayca harcamamalıyız.

reis sana ve futbol görüşüne saygım sonsuz yannız chedjou bey şerefsizdir. seni üzmek istemem ama kusra bakma.

Yoo,donanımhaberden falan o konuları bulabilirsem atarım,4-1 biten maçların çoğunda tatsız tutsuz 4 attık,geçen sene rakibi sahaya dar edip kazanamıyorduk,bu sene hiçbir şey oynamadan 4 atıyoruz tarzı birsürü yorum okuduğumu hatırlıyorum.Hem taraftarın sonuçlardan memnun olması,camianın olumlu hava yakalaması farklı,sahada oynanan futbol farklı.Taraftarın tepkisinden bahsetsen yine haklısın ama o dönem iyi futbol oynandığı yorumuna katılamayacağım.Dün gibi de hatırlıyorum o Pana maçını,0-3 yapmıştık skoru ama özellikle ikinci yarı tek kale oynamıştı Pana,çok net pozisyonları da vardı.İyi bir futbol sergilediğimizi söylemek çok güç olur o maç için.Attığımız 3 golün biri saçma sapan bir defans hatası,diğeri de baraj hatasıydı zaten.Yani hatasız gol olmuyor futbolda da,iyi oyunla bulduğumuz goller değildi yani bunu vurgulamak için yazıyorum bunu.

Balonun patladığı maç içerde 1-1 biten Eskişehir maçı,7. haftada.Bu haftadan sonra hep 2 ileri 1 geri,1 ileri 1 geri,1 ileri 2 geri şeklinde gittik hep.Buna rağmen son dakikadaki 4 maçta 8 puan gitmese,şampiyon olabilirdik.Fener'in üst üste 3 hafta kaybettiği bir dönem vardı mesela o sene.Bizden 1 puan öndelerdi o 3 haftanın başlangıcında.Biz de o haftada sadece 2 puan alabildik,hem de içerde 2 kez oynamamıza rağmen.Son dakikada yediğimiz gollerle 1-1 berabere kalmıştık içerde,Manisaspor ve İBB ile.1. kırılma noktası,o 3 haftalık dönem ve içerde kaybettiğimiz Fener maçıdır,Leo Franco'nun hatasıyla yediğimiz 0-1 biten maç.

Ya yapma Sarper yahu... Panathinaikos ile kac defa deplasmanda üc sifir iile öne gectin de, iyi oynamadik diyorsun :D Ve ilk yari felan degil, ikinci yari attik ikinci ve ücüncü golü. Es Es macinda nasil balon patliyor aga, takimin 6 maclik galibiyet serisi sonrasi, ilk beraberligi. Taraftar artik kaybedemeyecegimizi düsünüyordu. Ligde 3 tan asagaya gol atmiyorduk, qualifikasyonda 5´li, 6´li maclar kazaniyorduk. Nonda bile müthis oynuyordu yedeklerden gelip. Mustafa Sarp gibi adam bile parliyordu.
10 dakika icinde ankargücünden 3 tane yedigimizde patladi balon. Taraftar daha Fenerbahce derbisinde bile tam gazdi. Cok güveniyordu takima, büyük hüsran yasamistik ama yine.

İki hafta üst üste yenilelim buralar istifa konularıyla dolar siz neden bahsediyorsunuz. Türkün hataya tahammülu yoktur ferdi Tayfur da o şarkıyı boşa yazmıştır.
İyi forumlar

Envoyé de mon Samsung S7 Edge en utilisant Tapatalk

Ya yapma Sarper yahu... Panathinaikos ile kac defa deplasmanda üc sifir iile öne gectin de, iyi oynamadik diyorsun :D Ve ilk yari felan degil, ikinci yari attik ikinci ve ücüncü golü. Es Es macinda nasil balon patliyor aga, takimin 6 maclik galibiyet serisi sonrasi, ilk beraberligi. Taraftar artik kaybedemeyecegimizi düsünüyordu. Ligde 3 tan asagaya gol atmiyorduk, qualifikasyonda 5´li, 6´li maclar kazaniyorduk. Nonda bile müthis oynuyordu yedeklerden gelip. Mustafa Sarp gibi adam bile parliyordu.
10 dakika icinde ankargücünden 3 tane yedigimizde patladi balon. Taraftar daha Fenerbahce derbisinde bile tam gazdi. Cok güveniyordu takima, büyük hüsran yasamistik ama yine.

Pana maçını izlemiş miydin?İzledim ben o maçı,ondan bu kadar net konuşuyorum.Salt skora bakarsan Bjk'yi de 3-0 yendik o sene ama o maçta da ortada iyi bir futbol yoktu,yine Bjk'nin baskılı oyunu,pozisyonları vardı skor Rüştü'nün çok kötü hatasıyla 2-0 olana kadar.

Es-Es maçında balonun patlaması şu,takım zaten salt bireysel yeteneklerle 6/6 yapmıştı,her maç üçer dörder gol atıyordu.O maçta devran dönmedi 7. kez,belimizi de doğrultamadık o maçtan sonra.

Sarp ilk maçlarında goller atıyordu ama 1-0'a yattığımız maçların hepsinde batırdı.O kadronun başarılı olamama sebebi orta sahada Barış Özbek ve Mustafa Sarp'ın olması.İleri hatla orta saha ve defans 4 lüsü arasında çok büyük kalite farkı vardı.

Avrupa Ligi ön elemelerinde içerde coşuyorduk ama oynadığımız takımlar da çapı belli olan,bize koysan PTT'de zor oynayacak olan takımlardı.Tamamen skor odaklı yorum yaptığını düşünüyorum yukardaki yorumunda.Taraftarın geneli evet havaya girmişti ama o dönem ligdeki oynanan futbola iyi diyemem,maçları izledim çünkü,gözümle gördüm futbolu.

Valla Riekerink benden tam not aldi.

Rakibi cok iyi analiz etmis.

Resmen bjk mahkum oynadi kendi evinde.

60 ta ozellikle Selcuk ve Tolganin bile pili bitti malesef. Selcukun Tolgaya destegi azaldi. Tolga da cok yoruldu.

Herkesin desteksiz atip tuttugu "oyuna gec mudahale" konusu bizim bu forumun nasil i.basini papagan gibi tekrarladiginin ispatidir.

Cunku oyuna kimle mudahale edecekti seklindeki soruma alabildigim cevaplar 2 yildir tek mac yapmayan Hamit ve hazirlik doneminden beri oynadigi tum maclarda surunen Sinan.

Hamit ve Sinan oyunu kazandiracakmis bize! :)

Bize oyunu kaybettiren kornerden gelen topu seyreden ve 2. Golde de onunden yuvarlanarak giden topu arkaya birakan stoper bozuntusu Ched den baska kimse degil.

Tekrar golu bulup fisi cekme firsatini da josue denen gerizekali 4 metre yaninda bombos duran Erene pas atamayip topu ayagina dolastirmasi ile kaybettik.

Yonetimin yapmasi gereken 2 sey var.

Riekerink ile sozlesme uzatmak
Istedigi adamlari transfer etmek.

Birilerinin hayali olan Terim mevcut butcemizin 2 kati para ile dunku takimin yarisi kadar futbol oynatir anca.

Riekerink dun bu ulkenin en iyi 2. Teknik adamini deplasmanda mat etmistir alternatifsiz ve sakat dolu kadrosu ile.

Son düzenleme:
Ben Riekerink´den memnunum genel anlamda, ama oyuna müdahale edemedigi de bir gercek maalesef. Hamzaoglu oyuncu tercihleri ile taraftar ile kavgali oldu, Mustafa Denizli tamamen batirdi... Reikerink ilk 6 macinda bir galibiyet aldi, ama millet burada alay ederken, sesimi cikarmadim zaten. Oyuncu degisiklik konusu gecen seneden beri düzelmiyor. Hata yaptigi icin, ve selcuk polemliklerinden dolayi, daha da cekinmeyi basladi gibi duruyor.
Josue´de, Sinan´da bu takimin ihtiyaci olan oyuncular. Podolski belki sakatlanmasa, Eren su anki statüsünü kazanamazdi. Hep son 5-10 dakika oynayip.

Bizde her türlü ideal kadro sonrasi Sinan Gümüs ile Josue var. Ikisini de 4 haftadir hazirlayamadik. Cünkü oynamiyorlar. Ikisi de bana göre iyi futbolcu, ve faydali olurlar. Ama her mac 5 dakika oynayarak isanamzlar takima ve maca.

Ve DeJong, Sigdurson ile Podolski gelince daha da fazla alternatifimiz olacak. Ama bu hocanin görevini bu konuda kolaylastiracak bir durum degil, daha da zora sokacak tercih olarak. Mesela Podolski kanat oynarsa oyunun düzeni degisir, forvet oynayamaz, cünkü o halde eren kesilir. Sneijder´i oyundan almakdan cekiniyor, Selcuk konusunda medya baski kuruyor, ve bu durumda en kolay harcanacak oyuncular, hep gencler oluyor.

Simdiye kadar cok memnunum hocadan, ama 5. hafta daha cok erken. 10. hafta öncesi konusmak zor. Rijkaard dönemi kadar iyi basladigimiz bir dönem hatirlayamam. Simdikinden de cok daha iyi oynuyorduk, ve taraftarlar "birde daha Elano gelecek" havasina girmisti. Elano´nun gelmesi takimi pozitif etkileyecegine, negatif etkilemis idi. Oynatmak zorundaydik, ama oynatacak pozisyon bulamadik.

Bu isleri Riekerink nasil cözecek bakmak lazim, rotasyon konusunda eksikligini gidermez ise, bu yönetim cabuk postalar kendisini maalesef. Cünkü statüsü hic yok. Statülü TD´lere bile neler yapiliyor.

Hoca zaten full package değil, yani öyle vıcık bir romantizm yapmaya gerek yok. Hocanın çalışkanlığı ve adanmışlığı hoşuma gidiyor. Profil olarak da tam bir beyefendi. Türk futbolunun alışık olmadığı bir profil ama ben taraftar olarak kavga - dövüş - kaos görmek istemiyorum artık. Onun için başarılı olmasını çok istiyorum. Ha bu temennim zayıf bir temel üzerine kurulu değil, genel itibariyle oyunumuzda gördüğüm gelişim bana umut veriyor. Belirli noktalarda hoca da kendisini geliştirecek. Ha olmazsa zaten kontratı 1 senelik.

Pana maçını izlemiş miydin?İzledim ben o maçı,ondan bu kadar net konuşuyorum.Salt skora bakarsan Bjk'yi de 3-0 yendik o sene ama o maçta da ortada iyi bir futbol yoktu,yine Bjk'nin baskılı oyunu,pozisyonları vardı skor Rüştü'nün çok kötü hatasıyla 2-0 olana kadar.

Es-Es maçında balonun patlaması şu,takım zaten salt bireysel yeteneklerle 6/6 yapmıştı,her maç üçer dörder gol atıyordu.O maçta devran dönmedi 7. kez,belimizi de doğrultamadık o maçtan sonra.

Sarp ilk maçlarında goller atıyordu ama 1-0'a yattığımız maçların hepsinde batırdı.O kadronun başarılı olamama sebebi orta sahada Barış Özbek ve Mustafa Sarp'ın olması.İleri hatla orta saha ve defans 4 lüsü arasında çok büyük kalite farkı vardı.

Avrupa Ligi ön elemelerinde içerde coşuyorduk ama oynadığımız takımlar da çapı belli olan,bize koysan PTT'de zor oynayacak olan takımlardı.Tamamen skor odaklı yorum yaptığını düşünüyorum yukardaki yorumunda.Taraftarın geneli evet havaya girmişti ama o dönem ligdeki oynanan futbola iyi diyemem,maçları izledim çünkü,gözümle gördüm futbolu.

Tabiki izledim. Ben acikcasi 7-8 sene sonrasi, hersey belli olmusken, kafadan konustugunu düsünüyorum, iyi degil felan diye. Ve demek istedigim olayi da sulandiriyorsun, nedense. Skor odakli konusuyor diyorsun, yok ne ile konusacam ? Bir mac degil iki mac, goller bir macin meyvesidir. Sürekli pozisyon üreten, topa sahip olan bir Galatasaray vardi. Rüstü BJK macinda hata yapana kadar, Kewell´in kac topunu cikardi köseden. Kaybetmeyi unutmus gibiydik. Bir beraberlik sonrasi takimin belinin kirilmasini da ilk defa duyuyorum. Ankaragücü macinda o 3 gol sok etkisi yaratti. Sonra iki üc hafa sonra kadiköye gittik, takim tamamen dagildi. Ve bir daha Kasimpasa macina kadar iyi futbol görmedik.

Valla Riekerink benden tam not aldi.

Rakibi cok iyi analiz etmis.

Resmen bjk mahkum oynadi kendi evinde.

60 ta ozellikle Selcuk ve Tolganin bile pili bitti malesef. Selcukun Tolgaya destegi azaldi. Tolga da cok yoruldu.

Herkesin desteksiz atip tuttugu "oyuna gec mudahale" konusu bizim bu forumun nasil i.basini papagan gibi tekrarladiginin ispatidir.

Cunku oyuna kimle mudahale edecekti seklindeki soruma alabildigim cevaplar 2 yildir tek mac yapmayan Hamit ve hazirlik doneminden beri oynadigi tum maclarda surunen Sinan.

Hamit ve Sinan oyunu kazandiracakmis bize! :)

Bize oyunu kaybettiren kornerden gelen topu seyreden ve 2. Golde de onunden yuvarlanarak giden topu arkaya birakan stoper bozuntusu Ched den baska kimse degil.

Tekrar golu bulup fisi cekme firsatini da josue denen gerizekali 4 metre yaninda bombos duran Erene pas atamayip topu ayagina dolastirmasi ile kaybettik.

Yonetimin yapmasi gereken 2 sey var.

Riekerink ile sozlesme uzatmak
Istedigi adamlari transfer etmek.

Birilerinin hayali olan Terim mevcut butcemizin 2 kati para ile dunku takimin yarisi kadar futbol oynatir anca.

Riekerink dun bu ulkenin en iyi 2. Teknik adamini deplasmanda mat etmistir alternatifsiz ve sakat dolu kadrosu ile.

Hem takimin pili bitti diyorsun, hemde degisiklik konusunda taraftarlar desteksiz atip tutuyor diyorsunuz Koray bey. Ve sahanin icinde olan sabri, selcuk cok mu fit, yasin cok mu üst düzey de, Josue, Hamit, Cavanda, ve Sinan´i begenmiyorsun.

Tabiki izledim. Ben acikcasi 7-8 sene sonrasi, hersey belli olmusken, kafadan konustugunu düsünüyorum, iyi degil felan diye. Ve demek istedigim olayi da sulandiriyorsun, nedense. Skor odakli konusuyor diyorsun, yok ne ile konusacam ? Bir mac degil iki mac, goller bir macin meyvesidir. Sürekli pozisyon üreten, topa sahip olan bir Galatasaray vardi. Rüstü BJK macinda hata yapana kadar, Kewell´in kac topunu cikardi köseden. Kaybetmeyi unutmus gibiydik. Bir beraberlik sonrasi takimin belinin kirilmasini da ilk defa duyuyorum. Ankaragücü macinda o 3 gol sok etkisi yaratti. Sonra iki üc hafa sonra kadiköye gittik, takim tamamen dagildi. Ve bir daha Kasimpasa macina kadar iyi futbol görmedik.

Yahu senle o dönemde konuşmadık ki.O dönemki düşüncelerim hakkında ne desen havada kalır.Sen x diyeceksin ben y.O konu bir sonuca varmaz.

Skor odaklı konuşmak yerine sahada oynanan futbol hakkında konuşabilirsin işte,benim vurgu yaptığım olay bu.

Aga zaten dedik ya,bireysel yeteneklerle işi götürüyorduk diye.Keita 3-4 adamı çalımlıyordu,dribbling yapıyordu kanattan,attırıyordu Baros'a,Nonda'ya,Kewell uzaktan,yayın oradan kaleyi yokluyordu.Buydu olay yani.İyi futbola en yakın örnek 2 gün önceki maç işte.Bizde orta saha diye bir şey yoktu 2009-2010'da.Hep aksak kalıyorduk bunun yüzünden.

ne yani dursunu beğenip jor hocamızı beğenmiyorumusunuz sarper bey?

Yahu senle o dönemde konuşmadık ki.O dönemki düşüncelerim hakkında ne desen havada kalır.Sen x diyeceksin ben y.O konu bir sonuca varmaz.

Skor odaklı konuşmak yerine sahada oynanan futbol hakkında konuşabilirsin işte,benim vurgu yaptığım olay bu.

Aga zaten dedik ya,bireysel yeteneklerle işi götürüyorduk diye.Keita 3-4 adamı çalımlıyordu,dribbling yapıyordu kanattan,attırıyordu Baros'a,Nonda'ya,Kewell uzaktan,yayın oradan kaleyi yokluyordu.Buydu olay yani.İyi futbola en yakın örnek 2 gün önceki maç işte.Bizde orta saha diye bir şey yoktu 2009-2010'da.Hep aksak kalıyorduk bunun yüzünden.

Tamam, peki, bana son 15 sene icinde daha coskulu, ve daha gazda basladigimiz bir sezonun örnegini ver ? Ben hem oynadigimiz futbolu, hem taraftarimizin girdigi havayi, hemde galatasarayin futbolunun, uzun yillardir rakip taraftarlarca da, okadar övüldügü baska bir dönem yok aklimda. Ve dönemde daha Elano katilmamis idi bile takima. O orta sahaya iste Elano girecek idi, ama bir türlü oturamadi. Hatta oturtmak adina, takimin isleyen dengesi dahi bozulmusdu.
Nerdeyse tüm galibiyetleri mest ederek aldigimiz baska bir sezon basi hatirlamiyorum. Ama sonuc anlaminda bir ifadesi yokdu.

Sorumlu belli,

42de032a99e24de9b171fe62ab70c0da.jpeg

Hocanın bence çok az payı var dünkü beraberlikte.Suçun aslan payı bunda.

ne alakası var cenke vurduran kim?

Tamam, peki, bana son 15 sene icinde daha coskulu, ve daha gazda basladigimiz bir sezonun örnegini ver ? Ben hem oynadigimiz futbolu, hem taraftarimizin girdigi havayi, hemde galatasarayin futbolunun, uzun yillardir rakip taraftarlarca da, okadar övüldügü baska bir dönem yok aklimda. Ve dönemde daha Elano katilmamis idi bile takima. O orta sahaya iste Elano girecek idi, ama bir türlü oturamadi. Hatta oturtmak adina, takimin isleyen dengesi dahi bozulmusdu.
Nerdeyse tüm galibiyetleri mest ederek aldigimiz baska bir sezon basi hatirlamiyorum. Ama sonuc anlaminda bir ifadesi yokdu.

Taraftarın bir kesminin takım ilerde daha iyi olur,şimdi bu farklı galibiyetler iyi diyerek havaya girmesi normal.Takım kazanınca oturup üzülecek hali yok kimsenin.Bunda hemfikiriz,farklı galibiyetler bir coşku getirmişti.Ama benim gibi oynanan futbolu dile getirenler de vardı misal al sana Hakan Şükür'ün o dönemki bir yazısı mesela Hakan Şukur'un G.Saray analizi.

Rakip taraftarlarınki ise net skor taraftarlığı.

Top önünden geçerken öküzün trene baktığı gibi bakan kim?

hakan denilen adam öküzün trene baktığı gibi her maç bakıyor önünden geçen topa daha tek laf ettiğini görmedim.İlk defa dün iyi maç çıkarttığını söyledim hakanın iyi oynadığı zaman iyi oynadı diyoruz ancak sen art niyetlisin ched her topu kesecekse o hakan denilen adam oynamasın olsun bitsin o zaman.Cenki kim marke ediyorsa asıl sorumlu odur kardeşim ched her zaman her topu kesemez.Biraz vicdan yahu bu daha 1-1 lik kayseri maçında hakan yanından geçen topa dokunmuyor kalkıp dedinmi öküzün trene baktığı gibi baktı diye?İşin gücün çamur atmak.

Taraftarın bir kesminin takım ilerde daha iyi olur,şimdi bu farklı galibiyetler iyi diyerek havaya girmesi normal.Takım kazanınca oturup üzülecek hali yok kimsenin.Bunda hemfikiriz,farklı galibiyetler bir coşku getirmişti.Ama benim gibi oynanan futbolu dile getirenler de vardı misal al sana Hakan Şükür'ün o dönemki bir yazısı mesela Hakan Şukur'un G.Saray analizi.

Rakip taraftarlarınki ise net skor taraftarlığı.

Benim istisnalar ile bir ilgim yok ki, genelin görüsüne göre birseyler anlatmaya calisiyorum. Hakanin köse yazisini koydun, kücük hakanin ve digerlerinin de aciklamalarini koyabilirsin. Eski bir cok Galatasaray´in papaz olmasinin basli nedenlerinden biri, o dönem medya üzerinden yaptigi elestirileriydi, hakli cikmalarina ragmen hala bir tavir vardir onlara karsi. Elestirilerde hep bir art niyez araniyordu. Cünkü futbolcu eskilerimiz hep kirgin ayrilmisdi o dönemler civari, ve büyük Hakan ile doruk noktasina gelmisdi sonuc olarak. Buna daha birkac ay önce degindim biryerlerde.

Son düzenleme:
serkan bey sarperi kendine hedef seçmiş gibi görünüyor Allah taksireti affetsin diyelim.:(

hakan denilen adam öküzün trene baktığı gibi her maç bakıyor önünden geçen topa daha tek laf ettiğini görmedim.İlk defa dün iyi maç çıkarttığını söyledim hakanın iyi oynadığı zaman iyi oynadı diyoruz ancak sen art niyetlisin ched her topu kesecekse o hakan denilen adam oynamasın olsun bitsin o zaman.Cenki kim marke ediyorsa asıl sorumlu odur kardeşim ched her zaman her topu kesemez.Biraz vicdan yahu bu daha 1-1 lik kayseri maçında hakan yanından geçen topa dokunmuyor kalkıp dedinmi öküzün trene baktığı gibi baktı diye?İşin gücün çamur atmak.

Ya 2. golde forumdan birini koy,dikler mikler,bir şey yapar o topu uzaklaştırır veya uzaklaştırmaya çalışır bir şekilde.Hiçbir rakip oyuncu yok,Cenk bile şaşırdı top ayağına gelince,Chedjou nasıl olsa alır diye umudunu yitirmişti o da orada.Muslera bile normalde yemeyeceği bir gol yedi,beklemiyordu çünkü o derece bir mallığı.Hiç fanboyluk taslama bana.Hakan-Ched ikilisinden birinin oynamaması gerekiyorsa net olarak Chedjou bu.

Geri
Üst Alt