- 16 Haziran 2010
- 204.135
- 156.220
- 6.838
Jorge Jesus:
"Burada olmak benim için büyük bir gurur. Türkiye'ye, Fenerbahçe'ye gelirken Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Beklentileri de biliyordum."
"Buraya maddi sebeplerle gelmedim çünkü beni isteyen başka kulüpler de vardı. Tutkulu taraftarlara sahip bir takımda olmak istiyordum. Benim çalışma metodum, Fenerbahçe taraftarlarına benziyor. Ben de işime tutkuyla bağlıyım."
"Gerekli imkanlara sahibiz, bu yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz."
"Benfica ile Kadıköy'de oynadığımız Fenerbahçe maçı çok zorlu geçmişti. O sezon Fenerbahçe takımı çok kuvvetliydi. Belki de o turda şans bizim için belirleyici oldu ve adımızı finale yazdırdık."
"Benim tek bir sistemim yok. Futbolda sistem çok önemli ama başka önemli şeyler de var. Oyuncular çok önemli. Elinizdeki oyuncular için en ideal sistemi belirlemeniz çok önemli. Ben genellikle 4-4-2 oynadım ama maça göre sisteminizi değiştirebilirsiniz."
"Kim Min-Jae çok iyi, Avrupa'da her takım isteyebilir. Arda Güler çok yetenekli, gelişecek. Takımımıza yardım edeceğinden hiç şüphem yok."
"Başkanımız ilk günden beri çok kararlı şekilde beni istediğini gösterdi. Bu benim için gerçekten önemliydi. Kararlılığı beni ikna etti. Kararlı insanları severim. Onu bu şekilde görmem, buraya gelme kararımı çok etkiledi."
"Futbolda geçmişte başardıklarınız çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim."
"Burada önemli olan Jorge Jesus, Mesut Özil, başka bir isim değil, Fenerbahçe. Ben de Fenerbahçe'deki oyuncularla devam edeceğim."
"Takımın maddi olarak içinde bulunduğu durumun farkındayım. Bizim için önemli olan takımın kalitesini artırabilmek, devrim yapmayacağız, sadece denge sağlamak istiyoruz. 4-5 oyuncu alacağız. Kulübün maddi şartları içinde elimizden geleni yapacağız."
"Ofansif açıdan daha yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var. Futbolda yetenekli oyuncunun yeteneğini sahaya yansıtabilmesini sağlamak gerekiyor. Ön bölgede oynayabilecek, göze hoş gelecek futbolculara da odaklanacağız."
"Belirttiğim gibi; Fenerbahçe'nin şartları en iyi seviyede. Kontrat konusunda bu benim için yeni değil. 1 yıllık imza atarım. Maddiyat değil, sportif kısmı daha çok önemsiyorum. İşler yolunda giderse kontratı yenileriz. Portekiz dışında çalıştığımda hep bunu yaptım."
-Türk hakemleri hakkında
"Tutkulu taraftarların olduğu her ülkede geçerli bir problem hakem konusu. Çok tutkulu olduğumuz zaman bu, görüşlerimizi etkileyebiliyor. Hiç şüphe yok ki Türkiye'de iyi ve büyük hakemler olduğunu biliyorum."
"Sonuç istediğimiz gibi olmadığında suçu hakemlere atmamamız gerekiyor. Benim prensiplerimden biri de bu."
"Oyuncularla çalışabilmek için toplamda 5 haftamız olacak. Şampiyonlar Ligi maçları oynanacak. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Yaklaşık olarak 6-7 tane hazırlık maçı oynamak istiyoruz."
"Kalpten istiyoruz ki taraftarımızın bir parçası olalım."
"Alex, bu kulüp için bir idol. İyi arkadaşım, gelmeden konuştuk. Fenerbahçe taraftarı gerçekten 12. oyuncu. Büyük bir takımı büyük yapan, taraftarlar ve kupalarıdır. Bizim de yapmamız gereken, onları kupalarla taçlandırmak."
"Futbolda galip gelmek önemlidir ama tek önemli şey değildir. Taraftarlara güzel bir şov da izletmeniz gerekiyor."
"Oyuncularımdan beni önce büyük bir teknik direktör olarak görmelerini isterim, sonra baba gibi görebilirler. Bu konuya yaklaşımım bu şekilde."
"15 yıldır Süper Lig'i hiçbir yabancı teknik direktörün kazanamaması, değiştirmek istediğim bir durum. Benim için sebeplerden biri."
"Bir kadın gazeteciden soru aldığım için çok mutlu oldum. İsmail Kartal ile henüz konuşma fırsatım olmadı. Kendisi sezonu başarılı bir şekilde kapattı ve bir fark yarattı. Biz de kaldığı yerden devam edeceğiz. "