João Pedro Fenerbahçe’de

Iyide ustad avrupada olmanin bu defa pek alakasi yok sanki. Oyuncu ile zaten anlasmisiz habere gore. Kulubuyle anlasmaya çalışıyormuşuz. Olay tamamen parada bitiyor yani.
Oyuncu bu saatten sonra her türlü yoluna bakar. Anlaş anlaşma çok bir şey fark etmiyor. Buna kalırsa yakın zamanda da anlaştığın ve giden çok futbolcu var. Bknz; MHY, Gedson.

Avrupa durumu ise şahsi görüşüm. Muhtemelen gelince röportajında bahsetme ihtimali var.

Menajer olayı yalan değil orda menajere talimat verip yüksek komisyon iste transferi beklet demedikleri ne malum. Koç menajere kolayca ulaşır zaten. Menajer 2.6 milyon istediği gün bu işte bir iş var, fbnin işi bu demiştim ki bu transfer gedson işine çok benziyor onuda menajer bozmuştu.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bize sadece ' masada biz varız ve menajer kaynaklı ' diye aktarıldı. Yani oyuncu zaten tamam çözülebilir dururken, işin aslı öyle değilmiş. Bundan bahsediyorum.

Oyuncuyu beğenenlerdenim ama burda direk ilk 11 oynayacaktı gelseydi oraya gitse ilk 11 için yarışacak.Joshua King daha yeni alındı bunun üzerine hâla o kulübe gidiyosa yatmak için de transfer olabilir tabii ben kesin bu Joshua King'i keserim diyosa yedek bırakırım diyosa bence hata ediyodur.Öyle hafife alınacak bi oyuncu değil..

İyi oldu. Para çöpe gitmemiş oldu böylelikle.

Oyuncuyu beğenenlerdenim ama burda direk ilk 11 oynayacaktı gelseydi oraya gitse ilk 11 için yarışacak.Joshua King daha yeni alındı bunun üzerine hâla o kulübe gidiyosa yatmak için de transfer olabilir tabii ben kesin bu Joshua King'i keserim diyosa yedek bırakırım diyosa bence hata ediyodur.Öyle hafife alınacak bi oyuncu değil..

Aslinda bu yazinda da belirttigin gibi.. Kadro kalitemiz utanc verici duzeyde. Hele orta saha.

Senin çöp olmayan futbolcu anlayışın hangisi
Benim çöp olmayan futbolcu anlayışım,
-ununu eleyip eleğini asmış yaşa gelmemiş
-aldığın paranın daha fazlasına satabileceğin
-gelecek vaat eden

futbolcudur.

daha önce yaptığımız transferlerden örnek verecek olursak benim çöp olmayan futbolcu anlayışım;
marcao
nelsson
alex telles
bruma (geldiği yaşlardaki hali)

hatta ve hatta morutan ve mohamed. tutmazsa, başarısız olurlarsa, en kötü aldığın fiyatlara satarsın. peki joao pedro başarısız olursa kime kaça satacaksın?

benim çöp olmayan topçu anlayışım bu gibi futbolculardır. alırsın, aldığından fazlasına satarsın. elinde kalmaz.

ha ama bazı taraftarlarımız fazlasıyla meraklı yeni falcao'lara. o da öyle düşünenlerin fikri. yapacak bişe yok. kulübü yöneten ben olsam, 30+ hiçbir yabancı futbolcuyu (bonservis ödeyerek) kapıdan içeri sokmam.

yemin ederim moderatörlüğümü sevmesem öyle şeyler yazacağım ki

Bitmek bilmeyen para

Ali koc tüm tuslara basiyor sampiyon olmak. Abi tamam anladik yillardir hasretler de, bu kadar getirisi yok ki bi sampiyonlugun, hayir ne gerek var 58 tane yabanci topcu bulundurmaya kadronda.

Gesendet von iPhone mit GSCimbom Forum

Sırf topçuyu rakibime kaptırmayayım diye 3 edecek oyuncuya 5 vermek 6 vermek akıllı adam işi değil. Bunu yapıp da başarılı olan hiçkimseyi gösteremezsiniz bana.
Alper Potuk, Mehmet Topuz vb. sayısız örnekle dolu geçmiş transfer dönemleri.

Benim ilgilendiğim futbolcuya girip fiyat mı yükseltiyorsun? Buyur al hayrını gör. Madem ortalıkta birimizden birine girecek bir kazık var, sana girsin der geçerim kenara.

Fener bugün yaptığı tatlı tatlı transferlerin acısını mali anlamda elbet çekecektir yakın dönemde. Ha çekmezse, bu da zengin başkanları sayesinde olur.

Bizim 150-200 milyon euro'ları hibe edecek bir başkanımız olmadığına göre, fazla uçmaya gerek yok. Yoksa 2-3 sezon sonra yine ağlamaya başlarız FFP diye.

Bunlar kadar ucuz basit onur noksanı bir kulüp daha yoktur herhalde

Ulan bir de bunu içlerine nasıl sindiriyorlarsa cidden fblilere acıyorum yani galatasaray almasın biz 2-3 fazla verip alalım demek

Gerçekten ama gerçekten acınası ve çok dramatik

Ezikliklerini anlatmaya kelimeler yetmiyor

-gelecek vaat eden

futbolcudur.

daha önce yaptığımız transferlerden örnek verecek olursak benim çöp olmayan futbolcu anlayışım;
marcao
nelsson
alex telles

hatta ve hatta morutan ve mohamed. tutmazsa, başarısız olurlarsa, en kötü aldığın fiyatlara satarsın. peki joao pedro başarısız olursa kime kaça satacaksın?

benim çöp olmayan topçu anlayışım bu gibi futbolculardır. alırsın, aldığından fazlasına satarsın. elinde kalmaz.

ha ama bazı taraftarlarımız fazlasıyla meraklı yeni falcao'lara. o da öyle düşünenlerin fikri. yapacak bişe yok. kulübü yöneten ben olsam, 30+ hiçbir yabancı futbolcuyu (bonservis ödeyerek) kapıdan içeri sokmam.
Dediğin doğru ama o mantıkla gidersen bu ülkede her sene 10. 15. Lige oynarsın malesef

Dediğin doğru ama o mantıkla gidersen bu ülkede her sene 10. 15. Lige oynarsın malesef
Benim kafamdaki model, Porto, Benfica, Ajax gibi modeller. Ki bu takımlar her sezon 10. 15. sıralarda bitirmiyor liglerini. Üstelik Avrupa'da da bizden kat kat kat kat başarılılar.
-Altyapıdan yetiştirme
-Ucuz maliyetli yetenekli oyuncuları parlatma
temelleri üzerinden yürütülmeli bence tüm strateji. En azından ekonomik anlamda düzlüğe çıkana kadar. Sen zaten oyuncu yetiştirip satar ve bundan kar sağlar hale gelirsen, elde ettiğin bonservis gelirleriyle elini kolunu sallaya sallaya istediğin transferi yaparsın.

Ama zaten borç batağındayken geri dönüşümü olmayan yatırımlar yapmaya devam edersen, bunun sonu iflasa gider.

-gelecek vaat eden

futbolcudur.

marcao
nelsson
alex telles

Bahsetmiş olduğun genç ve yatırım bazlı futbolcu anlayışına katılıyorum. Lakin bu tip söz konusu Pedro gibi adamlar da takım için önemli veteran görevi gören futbolcular. Özellikle kimliğini kaybetmiş veya bulmak üzere yola çıkmış takımlar için çok çok önemli. Profesyonel hayatı üst düzey olması en önemli kriter olmalı ki, öyle bir yapıda gözüküyor. Bu yaşlardaki futbolcularda da futbolcu kimliği belli yer etmiş ve bahsettiğim kriter ile birlikte her takımda görmek istenir. Futbolcu kıyası olmamakla birlikte mesela;

Dusan Tadic
Josip Ilicic

gibi vs.

Joao Pedro soru işareti olan bir futbolcuydu. Olayın bu noktaya gelmesi hata tabi. Aylarca adamın transferi basında konuşuluyor. Ama gelinen süreçte alınmaması da doğru. Ben Pedro'nun net bir transfer olmadığını düşünüyorum. Büyük takım tecrübesi olmaması, küme düşmeme mücadelesi veren bir takımda nispeten kendilerine göre açık oynayan takımlara karşı oynamış olması vs adamın aslında Anadolu takımı futbolcusu olduğu imajı veriyor bana. Kapanan takımlara karşı ve baskı altında görürüz bakalım. Ama tutmazsa İtalya Ligi etiketi olduğu için zararlarının bir kısmını belki karşılayabilirler.

Bahsetmiş olduğun genç ve yatırım bazlı futbolcu anlayışına katılıyorum. Lakin bu tip söz konusu Pedro gibi adamlar da takım için önemli veteran görevi gören futbolcular. Özellikle kimliğini kaybetmiş veya bulmak üzere yola çıkmış takımlar için çok çok önemli. Profesyonel hayatı üst düzey olması en önemli kriter olmalı ki, öyle bir yapıda gözüküyor. Bu yaşlardaki futbolcularda da futbolcu kimliği belli yer etmiş ve bahsettiğim kriter ile birlikte her takımda görmek istenir. Futbolcu kıyası olmamakla birlikte mesela;

Dusan Tadic
Josip Ilicic

gibi vs.
Abi alınabilecek seviyedeyse al tabi ama, menajer oyununa ya da rakibin fiyat arttırmalarına gelip de sırf rakibe gitmesin diye ederinden fazla para ödemek kulübü zarara sokmaktır diyorum ben. O zaman karşındakilerin tuzağına düşmüş olursun. Piyasada futbolcu bitmedi. Asıl yatırımı scoutinge yap, zaten her mevki için minimum 2-3 alternatif olur önünde.

Ha bunları yapamıyorsan ya da o sistemi kurmak için yeterli zaman henüz yoksa, o zaman bari transferi gizli yürütmeye çalış. Her ilgilendiğin oyuncuyu medyaya servis etme. Telefon edip de "x oyuncuyla ilgileniyor musunuz?" diye soran her gazeteciye "evet ilgileniyoruz" deme.

Transferi (görüldüğü kadarıyla) gizli yürütemiyoruz. Gizli yürütemeyince taraftar beklentisi oluşuyor. Taraftar beklentisi oluşunca menajerin ve oyuncunun eli kuvvetleniyor. Binevi "mecbur alacaksınız" noktasında görüyorlar işi. Bir de rakip kulüpler devreye girince, sonuç böyle oluyor malesef.

Geri
Üst Alt