Johan Elmander

Cevap: #9 Johan Elmander

Viking Reis oynmasi lazim.

Umut kapanan takimlara karsi (90%) cok yetersiz kaliyor.

Elmander pas alisverisini, ve ofans ile ortah saha ya "köprü" Isi yapiyor.

Banko Elmander-Burak ikilisi oynamasi lazim.

Çok eleştiririm Elmander'i, özellikle pozisyona girememesi, bitiriciliği yüzünden ama 4-4-2 için ne kadar önemli olduğunu gördüm.

Bitiricik problemi olsada oynaması lazımmış takımın gidişatından anladığım üzere.

Bitiricilik sorunu 3 forvetimizde de var ama pas yüzdesi ve topu saklama özelliği Elmander'de daha fazla.

elmandersiz olmuyor arkadaslar forvetlerimiz sırtı dönük top alıp veremediğinden selcuk vs formu düşüyor.. elmander hem top saklıyor hem de kat edebiliyor topla kesinlikle formayı alacaktır. Kaptırmayacaktır ve cluj macını alacak biliyorum cok güveniyorum..

Bazı arkadaşlar vardı, koşuyor koşuyor da başka ne bok yiyor diyen?

İşte o koşular olmadığı için rakip defans şeyini sallaya sallaya oyun kuruyor ve orta sahan onlara basmaktan başka hiçbişey yapamıyor.

Elmander, Ujfaluji, melo, muslera.. Geçen sene bizi şampiyon yapan dişli.. Dişliyi bozduk net olarak sıçtık.

Futbolu çirkinleştiriyor.

Ne zaman oyundan çıkıyor oyun hareketleniyor,pozisyonlar artıyor. :ka21:

vwsxp4.gif

Bazı arkadaşlar vardı, koşuyor koşuyor da başka ne bok yiyor diyen?

İşte o koşular olmadığı için rakip defans şeyini sallaya sallaya oyun kuruyor ve orta sahan onlara basmaktan başka hiçbişey yapamıyor.

Elmander, Ujfaluji, melo, muslera.. Geçen sene bizi şampiyon yapan dişli.. Dişliyi bozduk net olarak sıçtık.
aynen renktaş burda elmadere atıp tutanlara söyluyorum takım pozisyona giremiyor ileride sıfır etkinlik! öyle klavye başında atıp tutmakla olmuyor, malesef takımın gucu oynamadığı zaman abartmıyorum yuzde 40 düşüyor!

Elmander'e bende atıp tutuyordum o olsaydı bu neticeler olmaz mıydı?

net olarak olmazdı, takımda sence bir ayarsızlık yokmu! elmandersiz ileride top tutamıyoruz rakip defansı yoramıyoruz, pozisyona giremiyoruz

Ama dün cümbür cemaat ikinci gol için yüklenmek ve Cris'in doksanlı yıllardan kalma sarkık libero oynaması puan kaybetmemizin en önemli etkenleriydi. Savunmamız son dakikaları çakılı oynasaydı 3 puan bizimdi tabii ki bunlar faraza olarak kalacaktır.

Forvette Elmander-Umut ya da Elmander-Baros oynamayacaksa tek forvet oynamalı bu takım.Elmander olduğunda dizilişimiz 4-4-2 oluyor ama sahada 4-5-1 oynuyoruz bu da Elmander ortasaha gibi oynadığı için;Burak,Umut gibi oyuncular varken sahada da 4-4-2 oynuyoruz ve net bir şekilde olmuyor.Bu yüzden ya Elmanderli 4-4-2 ya da Burak(mecburen) ve Emre(ofansif ortasaha)'li 4-4-1-1 oynamalıyız diye düşünüyorum.Selçuk Melo'nun hatalarını toparlamaktan ileri çıkamıyor ve geçen seneki gibi takımın beyni olamıyor net görülüyor bu.Belki bunu Emre yapabilir.

Cok kosmak ve zeki kosmanin arasinda daglar kadar fark var.

Aykut Kocamal diyordu ya Gladbach söyle böyle kosuyor. Adam gecen senenin istatiklerine bakmis. Reus´un topsuz oyunu, kosulari Gladbach´i ucurdu. Yoksa bi takim 160km kosabilir, Baris Özbek gibi delidanalar varken bi cacik olmaz.

Gelelim Elmander´e. Cok VE Zeki kosuyor. Nerde nasil kosacagini biliyor üstünede top rakipdeyken inanilmaz pres yapiyor. Yani bu adamin futbolu Mustafa Sarp seviyesine olsada yine is yapardi. Ama kosmakla bitmiyor Elmander´in özellikleri. Fizik gücünle topu cok iyi sakliyor. Ben acikcasi Elmander´i forvet olarak degil, kaleye yakin oynayan ortasaha oyuncusu olarak göriyorum. Umut´da cok kosuyor mesela, ama Elmander gibi ortasahada pas trafigine katilmiyor. Elmander topu rakip sahanin 2ci bölgesinden 3cü bölgesine cok iyi tasiyor. Bu takimda bunu 4 kisi iyi yapiyor. Biri Engin, o zaaten bu takimin Iniesta´sidir. Emre de iyi maclarinda yapiyor bunu, ama baya istikrarsiz sekilde. Amrabat´da yapiyor, farkli bi sekilde olsada basariyor ve yazdigim gibi Elmander.

Umut baya formdaydi, duran toplarda iyi duriyordu, gollerini atti. Ama artik sira Burak-Elmander ikilisinde. Umut gibi bi yedek´de boru degil yani.

Muslera

Eboue-Semih-Dany-Hakan

Engin-Melo-Selcuk-Amrabat

Elmander-Burak

Aslinda Riera´yi Hakan´in yerine yazardimda ama kim cikacak? Muslera mi? Eboue mi? Dany mi? Melo mu? Amrabat mi? Elmander mi?

net olarak olmazdı, takımda sence bir ayarsızlık yokmu! elmandersiz ileride top tutamıyoruz rakip defansı yoramıyoruz, pozisyona giremiyoruz

Yalnız Elmander bu sene ileridede top tutamıyor. O kadar kötü durumda. Bence son 3 mac Elmander olsa yine neticeler aynı olurdu. Biz takım olarak formsuzuz

Geri
Üst Alt