# Juan Pablo Pino

Cevap: #20 Juan Pablo Pino

Çok pozisyon kaçırdı diye eleştrilmesi bana mantıklı gelmiyor pek. Baros'un da aşırı top ezdiği ve akıl almaz pozisyonlarda kaçırdığı gollerin olduğu bir sürü maç biliyoruz, ama o maçlarda bile pozisyona giriyordu, atamasa bile birşeyler yapmaya çalışıyordu ki genelde kötü de oynasa atıyordu. Pino'da da o durum var. Hem kendisinin gerçek mevkisi santrafor değil ama elinden geleni yapıyor. Gereken pozisyonlarda gol yapamamış olmasından doğal birşey yok ama gene golünü attı dün.

Yeni yerine alıştıkça her geçen gün daha çok gol atacaktır.

Yeni yerine alıştıkça her geçen gün daha çok gol atacaktır.

Arkadaslar yerine alışmakla bence alakası yok. Pino iyi pozisyona griyor olması gerektiği yerde oluyor ama son vuruşları ve bazı tercihleri hatalı. Mesela dün karşı karşıya kaldığı pozisyonun birinde topu sağa çekim derken kaptırdı orda vursa mesela bu tarz tercih hataları da var. Ben Hagi den şunu beklerim. Pinoya antremanlardan sonra yanına 1 kaleci 2 de adam verip çalıştırması lazım ha adam çalışmak istemesse filan demeyin zorlada olsa çalıştırılması lazım.

Aslında ben yıllardır şeyi düşünürüm. Türk futbolunda hep bir son vuruş sorunu var. Ayrıca defans sorunlarımız kaleci sorunlarımız malum. Galatasarayımızdada bu sıkıntı var. Kaleci antrönörü olduğu gibi bu adamlarada yol gösterilse olmazmı mesela Türkiyenin en iyi son vuruş yapan oyuncularından biri Tanju dur. Ne olursa olsun geçinmesi zor da olsa bu işi ondan daha iyi öğretecek biri olduguna inanmıyorum. Ben yönetim de olsam sırf Tanju için söylemiyorum ama bu tip eski iyi futbolcuları direk altyapıya yada takıma T direktör yapacama eğitim için görevlendirebilirim. Genç takımlar dahil gelecek vadeden adamları daha orada eğitmeye baslasalar olmazmı bu şekilde 1 forvet 1 ortasaha bir defans ve birde kaleci antrönörü olsa alt yapıdan da hazır gelir oyuncular. Çok zor bi sey değil bence tüm altyapıyı bir kişiye verirsiniz bu adamlarıda altına monte edersiniz. Ama sadece A1 ve A2 ile değil altyapıdaki çpcukları bile haftada belli saatlerde çalıştıracaklar. Gerektiğinde antremanlardan sonra Pino gibi ihtiyacı olanlarıda 1 er saat çalıştırırlar. Bilemem ne düşünürsünüz

Yani bu 3 4 adamın tek işi gençlere ve takımda eksiği olanlara mantalite son vuruş pozisyon bilgisi gibi şeyleri aşılamak olcak.Tabi bu işe aldığın adamlarda bu işi bilecekler ki öğretebilsinler. İnanıyorum 1-2 sene böyle olsa sorun kendiliğinden çözülür. Küçük yaştakileride sayarsak bu eğitim 8 10 seneyi kurtarır bence.

Mesele cok gol kacirmasi degil, nasil gol kacirmasi. Sen kalenin 3 metre dibindeysen topa abanmayacagini bilmen gerekir profesyonel futbolcu olarak. Kacirsan da ayaginin iciyle teknik sekilde köseye atmaya calisirsin. Pino inanilmaz derecede amatörce harciyor pozisyonlari. Elestiriler bu yüzden bence. Hakan Sükür´de cok gol kacirirdi ama nedenini de kendisi aciklamisti. " Hep köseye gitsin diye top cok gol kacirdigim olmustur ". Ama Pino´nun kacirdiklarini lütfen dikkatle izleyin. Ilginc bir futbolcu. Hem yetenekli hem amatör :)

Mesele cok gol kacirmasi degil, nasil gol kacirmasi. Sen kalenin 3 metre dibindeysen topa abanmayacagini bilmen gerekir profesyonel futbolcu olarak. Kacirsan da ayaginin iciyle teknik sekilde köseye atmaya calisirsin. Pino inanilmaz derecede amatörce harciyor pozisyonlari. Elestiriler bu yüzden bence. Hakan Sükür´de cok gol kacirirdi ama nedenini de kendisi aciklamisti. " Hep köseye gitsin diye top cok gol kacirdigim olmustur ". Ama Pino´nun kacirdiklarini lütfen dikkatle izleyin. Ilginc bir futbolcu. Hem yetenekli hem amatör :)

Anlayamıyorum ben hala.

Heyecanlanıyor galiba.

Bratu'ya benzetiyorum :p her maç 10 tane net gol pozisyona girip atamayan forvet.

bencillik de var biraz

İşte bu yüzden bu hali ile takıma skor açısından zarar veriyor. 8 futbolcu bir şekilde o pozisyon için ileri çıkıyor ve gayet net fırsatları "bakmadan-görmeden-düşünmeden" vurarak harcıyor. Bu enerji+moral kaybı. Diğer oyuncularda da panik yaratıyor dolayısıyla. Pino 11 in için ideal bir forvet değil asla. Yeteneği var o da hız ve özgüvenden ibaret. Özgüveni ise çok fazla olur olmadık yerden şut atması ile. Futbol önce beyin oyunu ve bu adam gerçekten bencil ve son tercihi oldukça kötü. Yoksa biz pozisyona girmesi ve rakibi rahatsız etmesine birşey demiyoruz. Onuda yapmıyorsa zaten bu adam top toplasın.

Pinoyu begensemmi begenmessemmi ,halaa karar veremedim su adama.

Bir yandan diger 10 futbolcumuzdan daha cok heyecan getiriyor,öte yandan sac bas yolduracak basit hatalar yapiyor.

Bir yandan müthis calim atiyor,diger yandan bazen pas atsa süper pozisyona sokacagi arkadasina vermeyip,sacma sapan yerden kaleye vuruyor.

Pino = Calim,Sut,Yetenek

Pino = Bencil,Futbol zekasi yok,Son vurus berbat(Suana kadar)

Kanatta oynasa düzelir diye düsünmüyorum,cünkü basta kanatta oynadigi maclardada,ordan bile kaleye vurmayi denedi sürekli.

Biran önce su topu nasil kaleye kendim sokarim düsüncesinden birazcik kaybetmeli,ve bostaki arkadaslarinida görmesi lazim.

Ve Hagi Pinoya ayaginin iciyle kalenin önünde topu köselere atabilecegini söylese iyi eder.

Hep Kalecinin üzerine vurmazki bir insan!

yazılanların hepsine katılıyorum..zaten görünen köy ortada..

ama sercana 10 milyon euro isteniyosa bu ülkede...

pino türk olaydı bi 10 da ona istenirdi zaar..

özellikleri hemen hemen aynı

Şut tekniklerine çalışması lazım özellikle golcüler için ayak içi çok önemlidir

Aldığı paraya göre bence fazlasını bile veriyo. Yararlı ve artısı eksilerinden çok ilerde.

Gönderirlerse niye gönderdiler demem, kalırsa da gene ne işi var demem. Kalsa da olur gönderilse de olur.

Geri
Üst Alt