#KadınaVeÇocuğaDokunma ❗️

yeni nesil sarkilar,rapci denen soytarilarinda bu durumda payı var

biz gencken sagopa,ceza flan dinlerdik rap müzikte,simdi cakal i makali cartı curtu bitmiyor

sözler les,suca tesvik diz boyu,bu alanda bir denetim sart

ülke her alanda pislik icinde resmen

bu pisligi temizlemek 20-30 seneyi alir,bizim omrümüz yeter mi muamma

yeni nesil sarkilar,rapci denen soytarilarinda bu durumda payı var

biz gencken sagopa,ceza flan dinlerdik rap müzikte,simdi cakal i makali cartı curtu bitmiyor

sözler les,suca tesvik diz boyu,bu alanda bir denetim sart

ülke her alanda pislik icinde resmen

bu pisligi temizlemek 20-30 seneyi alir,bizim omrümüz yeter mi muamma
Ah o devrimciler olsaydı..

En dibi görmeden bu toplum düzelmez. Artık kanlı bir iç savaş mı olur , büyük ambargo yiyip dünyadan izole mi ediliriz bilemiyorum. Çürümüş yapı en baştaki saray ağasından en sondaki vasıfsız vatandaşa kadar inmiş. Okul kantinleri bile mafyalasmış bir ülke düşünün. 15-20 yaş arası gençler özenti gangster olmuş. Ölmeyi bayılmak, cezaevinde millete karılık yapmayi bedel ödemek zannediyorlar. Bu ülke komple baştan insa etmek lazım. 25 yılda ülkeyi 225 sene geri attılar..

Tapatalk kullanılarak gönderildi #since1905

1728212862277.png

milli takıma alınan oyuncu hakkında da bir takım iddialar var. doğru mu değil mi bilmiyorum

İnsanlara insanlığı öğretmeye çalışıyoruz arkadaş işe bak...

halk çürümüş
halk yozlaşmış
halk eğitimsiz, cahil
zorbalığı seven, empati yoksunu bir gençlik ve insanlık yetişiyor.

her geçen günün sonunda 'dün'ü arıyorum bu ülkede

Yok discord yok panel ne bunlar! Bu nasıl bi büyüme şekli lan. İlk internet kafeye gittiğimde 8.sınıftım evdekiler kızacak diye ödüm koptuydu. 32 yaşındayım böyle bişey görmedim
Bu nasıl bi büyüme şekli dünden beri düşünüyorum. Bunlar nasıl aileler, yapıp yapıp sokağa salmışlar ilgi alaka 0 belli ki. Biz okulda küfür bile etmeye korkardık, önce öğretmen ağzımıza ederdi sonra da akşama evde içinizden geçerlerdi. Bunlar şeytana tövbe ettirir, ben böyle şeyler ömrüm boyunca görmedim. Hiçbir değere saygısı olmayan oç yetiştirmekten başka bi bok yapmamış aileler.

Yok discord yok panel ne bunlar! Bu nasıl bi büyüme şekli lan. İlk internet kafeye gittiğimde 8.sınıftım evdekiler kızacak diye ödüm koptuydu. 32 yaşındayım böyle bişey görmedim
Aynen öyle. Çocukluğundan beri internet kullanan, hayatı internetle, bilgisayarla geçmiş bir adam olarak anlamakta zorlanıyorum mevzuların çoğunu. "Bu ne oğlum? Nası bi dünya bu?" diye boş boş bakarken buluyorum kendimi yazılan şeylere.

Bu nasıl bi büyüme şekli dünden beri düşünüyorum. Bunlar nasıl aileler, yapıp yapıp sokağa salmışlar ilgi alaka 0 belli ki. Biz okulda küfür bile etmeye korkardık, önce öğretmen ağzımıza ederdi sonra da akşama evde içinizden geçerlerdi. Bunlar şeytana tövbe ettirir, ben böyle şeyler ömrüm boyunca görmedim. Hiçbir değere saygısı olmayan oç yetiştirmekten başka bi bok yapmamış aileler.
Çocuk odaya kapanıp bilgisayar başına oturduğu zaman "iyi bari sesi kesildi" gözüyle bakıyorlar belli ki. İçerde ne tür pisliklere bulaşabileceğini hayal bile edemiyorlar.

Öncelikle ailelerin bilinçlendirilmesi lazım. İnternetin sadece oyun oynanan, film izlenen, arkadaşlarla konuşulan bir yer olmadığını anlamaları ve çocuklarını sıkı şekilde denetlemeleri şart.

Her şeyden öte, çocukların ailelerine her şeyi ama her şeyi anlatabilecekleri kadar güvenmeleri şart. Bunun yolu da korkudan değil, destek olmaktan geçer. Çocuk, her şeyi ailesine anlatabileceğini, ailesinin onu her şeyden koruyabileceğini ve yaptığı hatalar nedeniyle onu suçlamayacağını bilmeli ve bunu hissetmeli.

İçinde bulunduğumuz dönem, çocukların ilgiye, denetime ve desteğe en çok ihtiyaç duyduğu dönem. Çünkü artık tehlike sadece sokaklarda değil. Tehlike evin içinde.

Eskiden mahalle kavrami vardi. Herkes birbirini, colugunu cocugunu, yaslisini kollardi. Zibidilere, ayyaslara, sapiklara hep bwraber ayar verirdi. Gerekirse sokak ortasinda dover, tutar karakola gotururdu. Ahlaksizlik bu kadar tavan yapmamisti. Simdi kimse kimseyi tanimiyor, herkes birbirine dusman. Yolda biri dusup bayilsa telefonunu cikarip resmini cekiyot sonra da internette dalga geciyor. Hastaneler de doktor hastanin atesini olcuyor yaninda asil yapmasi gereken 10 tane genc aval aval bakiyor. Kimse kimseye bi sey ogretmiyor. Cocuklar hayati yutubtan, tiktoktan ogreniyor. Boyle bir hayat yok halbuki. Gelecek karanlik.

Eskiden mahalle kavrami vardi. Herkes birbirini, colugunu cocugunu, yaslisini kollardi. Zibidilere, ayyaslara, sapiklara hep bwraber ayar verirdi. Gerekirse sokak ortasinda dover, tutar karakola gotururdu. Ahlaksizlik bu kadar tavan yapmamisti. Simdi kimse kimseyi tanimiyor, herkes birbirine dusman. Yolda biri dusup bayilsa telefonunu cikarip resmini cekiyot sonra da internette dalga geciyor. Hastaneler de doktor hastanin atesini olcuyor yaninda asil yapmasi gereken 10 tane genc aval aval bakiyor. Kimse kimseye bi sey ogretmiyor. Cocuklar hayati yutubtan, tiktoktan ogreniyor. Boyle bir hayat yok halbuki. Gelecek karanlik.
Çünkü her şey yüzeyselleşti, her şey sosyal medyada dönmeye başladı. Aşklar, sevgiler, aile ilişkileri sosyal medyada olmayı başladı.
Yüzeysellik olan hiçbir şey doyumlu değildir. Sokakta büyüyen biriyle medyada büyüyen biri hayat olarak tamamen farklıdır. Benim lise zamanımda bile discordta arkadaşımın satanist tayfası vardı. O zamandan geliyorlar. Ama mesele bu değil. Mesele tamamen din kapitalizm emperyalizm.

Çünkü her şey yüzeyselleşti, her şey sosyal medyada dönmeye başladı. Aşklar, sevgiler, aile ilişkileri sosyal medyada olmayı başladı.
Yüzeysellik olan hiçbir şey doyumlu değildir. Sokakta büyüyen biriyle medyada büyüyen biri hayat olarak tamamen farklıdır. Benim lise zamanımda bile discordta arkadaşımın satanist tayfası vardı. O zamandan geliyorlar. Ama mesele bu değil. Mesele tamamen din kapitalizm emperyalizm.
Din dayatmasi maalesef buyuk sorun. Cunku dogruyu ogretmiyorlar sadece korkutuyorlar. Hadi din sev sevme sorun degil. Ama ahlak, etik, insani, hayvani, dogayi sevme, birbirine saygi duyma gibi seyleri de kimse birbirine ogretmiyor, asilamiyor, pozitif kavramda hic bir etkilesimde bulunmuyor. Okullarda dersin adi din dersi degil din ve ahlak bilgisi halbuki. En azindan eskiden oyleydi. Simdi din sadece dalga gecilen fanteziye dayali bir kavrqm. Ahlak, zaten yok ki bulasin. Kulturel kokenlerimizde boyle bir hayasizlik, dusuncesizlik, hosgorusuzluk olsa neyse de oyle bir toplum da degiliz ki biz. Alt yapi olmadan direkt ust yapiya gecisin , benim memurum isini bilirden, kirmizi noktali ekrqnlardan bugunlere gelen bir sosyal cokus. Dip te henuz gorulmus degil.

Toplumun temizlenmesi şart cezaların ağırlaştırılması gerekiyor ne de olsa birini öldürünce 10 yıl yatıp sonra çıkacaklarını biliyorlar caydırıcı cezalar olmadan sorun hiçbir zaman çözülmeyecek.
Hapishaneler ceza değil ki, ceza evinde aşçı memur arkadaşım var. Onların yediklerini ben yiyemiyorum. Haftada ne kadar et yiyecekleri falan hep belliymiş

Geri
Üst Alt