GSCimbom

Üye Görüşü Kadro Derinliğinin Önemi ve Devre Arası Transfer Hamleleri

Batıkan Kanarya

Üye GörüşüKadro Derinliğinin Önemi ve Devre Arası Transfer Hamleleri

Batıkan Kanarya ·

Cevap
225
Okunma
6,8K
Sayfa
1/12

Devre Arasında Hangi Mevkilerde Derinlik Sağlanmalı?

• Kullanılan toplam oy
    73

Batıkan Kanarya

P. Griffin
Yönetici
Moderatör
Dün Bjk maçından sonra açmak isterdim ama bugüne nasip oldu.

Çer çöp doldurmadan 2-3 adam daha alarak iyi bir kadro derinliği yaratılabilirdi. Büyük efor sarfedilen maçlardan 3-4 gün sonra oynanacak lig maçlarında çok işe yarayabilirdi bu derinlik.

Bjk maçını aslında çok rahat alabilirdik ama yeterli derinlik olmadığı için mental ve fiziksel olarak yorgun bazı topçuların üzücü oyununa şahit olduk.

Devre arası as bir sol stoper, yedek veya gerektiğinde Leminayı yedekleyebilecek bir 6 numara ve çalışkan bir kanat alınması yönünde talebimi yönetime buradan iletiyorum. Bu şekilde gerekli derinliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum.

Şahsi fikrim eğer clde bir üst tura çıkarsak hoca kimi isterse alınmalı ama eğer çıkamazsak sadece 1 kiralık os ve stoper alınmalı fazlası olmamalı.Bjk maçı için kesinlikle katılmıyorum bu arada hocanın kendi açıklaması var çok derin kadrom var,seçerken zorlanacağım falan diye kendisi dedi , oynamayan oyuncuları da bir anda atıp muazzam ötesi performans beklemek de absürt olur zaten.Berkan,Arda,Kaan falan hiç oynamıyorlar mesela oynamayan oyuncu salar da.Berkan falan arada rotasyon için kötü oyuncu değil.Dün kesinlikle 3-4 oyuncu dinlendirilip maçı tutup en kötü 2.yarı oyuna alınmalıydı , Conte bunu yapıp maçı çevirdi mesela bugün.Senede sadece 3-5 dakika oynattığın oyuncuyu maça atıp harikalar yaratmasını bekleyip yaratamayınca rotasyon kötü olmaz

Serie A'da kötü günler geçiren Laziolu Matteo Guendouzi kardeşimiz ocakta ekibimize katılmalıdır.

7e9ed5e7-021a-4e9d-ad32-4721a1e461f1.gif

Stoper, orta saha ve kanat eksikligi bariz görünüyor.

Ugurcan
Singo Sanchez Abdülkerim Jakobs
Torreira Lemina
Yunus Ilkay Baris
Osimhen

1 Günay
2 Sallai
3 Eren
4 Sara
5 Sane
6 Icardi
7 Stoper
8 Orta Saha
9 Kanat

Mac kadrosunu neredeyse kusursuz hale getirecek bir planlama yapilmis olur.

Mete, Arda, Kazimcan, Kaan, Berkan, Ahmed ve Yusuf gibi 7 oyuncudan sadece 1'i böylece yedek kulübesine yazilmis olur. Sadece listeye yazmak icin kadroda tuttugumuz oyuncular var. Bunlarin icinde Arda Ünyay en fazla sansi hak eden isim bence.

Sezon boyunca yedek stopersiz oynanmaz, sezon boyucna 1 orta saha ve 1 kanat yedegiyle maclar bitmek bilmez. Yedek demisken bizim dogrudan ilk 11'i kuvvetlendirip mevcutlari yedege atmamiz gerekiyor. Abdülkerim ve hatta Lemina'dan iyisi lazim. Orta sahaya sertlik + kalite katacak oyuncu lazim. Kanatlarda Yunus ve Baris cok bos kaldi, pas bile vermez oldular. Gol atsalar neyse ama daglara taslara gidiyor sutlar (Özellikle Baris cok dikkat cekmeye basladi).

Çer çöp doldurmadan 2-3 adam daha alarak iyi bir kadro derinliği yaratılabilirdi. Büyük efor sarfedilen maçlardan 3-4 gün sonra oynanacak lig maçlarında çok işe yarayabilirdi bu derinlik.

Bjk maçını aslında çok rahat alabilirdik ama yeterli derinlik olmadığı için mental ve fiziksel olarak yorgun bazı topçuların üzücü oyununa şahit olduk.

Devre arası as bir sol stoper, yedek veya gerektiğinde Leminayı yedekleyebilecek bir 6 numara ve çalışkan bir kanat alınması yönünde talebimi yönetime buradan iletiyorum. Bu şekilde gerekli derinliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum.

Stoper, ön libero, bek gündeminden nasıl çıkacağız ? Geriye adam doldurmaya doymadık. Hücum zenginliğimiz çok kısıtlı. Birinci öncelik kanat ve forvet transferi olmalıdır. Oyuncu değişikliği hamleleri en fazla hücumda gerekiyor. Sane çok kötü, Barış formsuz, Yunus etkisizleşmeye başladı. Hücum önceliği her zaman çok kritik.

Ilkay Gündogan transferiyle Avrupa kadrosunu vermis olabiliriz ama yeterli süre vardi. Ilk 11 seviyesinde olmasa da sahaya rahatlikla atabilecegin oyuncular fark yaratirdi. Yedek stoper olarak Mete ve Arda ile yola ciktik, tam bir akil tutulmasi. Orta sahada yeterince derinlik yok. Sari karti cebinde atilma tehlikesi bulunan Lemina'yi kulübeye cekebilecek tek bir oyuncumuz yok. Maclar bitmek bilmiyorsa bir de kanatlarda oyunu rahatlatip rakibe kart + faul aldiracak oyuncu eksikliginden kaynaklaniyor. Oyun zekasi düsük ve atletizm ile öne cikan düz bir oyuncu bile ciddi etki ederdi. Sallai sadece ileri geri kosuyor, önde hic bir sekilde tehlike arz edebilecegine dair inanc yok. Gönderdigimiz oyuncularin icinde aman aman bir performans gösteren oyuncu olmasa da biz kadroyu temizlerken oyuncular alinacak diye seviniyorduk, gitmesi gerekenler gitti ama gelmesi gerekenler gelmedi.

İmza ✍️

Topla ileri çıkabilen bir orta saha, Casadei mesela
10 numara, kanat veya santrafor
Sol stoper, Singo gibi bulabiliyorsanız hemen alın

Maddi anlamda Psg, City veya Liverpool olmadığımızı hatırlayınız.

İlkay
Torreira
Lemina
Sara
Kaan
Berkan orta sahalarına 1 İlkay veya 1 Torreira daha ekleyemezsin. Maddi olarak da ekleyemezsin, oynama dengesini sağlayamadığında sıkıntı da çıkabilir.

Misal Icardi oynamadığı için mutsuz diyorlar. Doğrudur değildir ama doğruysa bile bu çok normal. Yönetmek de problem. 1 mevkiyi yönetirsin hadi belki ama her mevkide yedek aynı kalitede olamaz, bu çok mümkün değil; bir çok açıdan mümkün değil. Premier lig takımları hariç onlar 1 Ocakta bile maç yapıyor.

Gidip 2 genç alsak taraftarın %90ı da kim bu zurnacılar diyecek; öyle de memnun edemezsin.

Velhasıl kelam her şeyi transfer ile çözmeye çalışmaktan vazgeçin.

Geri