GSCimbom

Üye Görüşü Kadro Derinliğinin Önemi ve Devre Arası Transfer Hamleleri

Batıkan Kanarya

Üye GörüşüKadro Derinliğinin Önemi ve Devre Arası Transfer Hamleleri Sayfa 4

Batıkan Kanarya ·

Cevap
225
Okunma
6,8K
Sayfa
4/12

Devre Arasında Hangi Mevkilerde Derinlik Sağlanmalı?

• Kullanılan toplam oy
    73
Ekli dosyayı görüntüle 305168

Burada benim eleştirdiğim şey yaklaşım. Bu benim aklımda kalan 1 adet post. Bir önemi de yok. O dönem bu fikri defalarca farklı şekillerde yazdığını anımsıyorum. Doneler koydun vs... Haklı da çıkabilirdin ama çıkmadın. Sonunda Galatasaray şampiyon oldu ve sen de ben de sevindik. Bu sezon aynı o dönem gibi herkesin kabul ettiği bazı olumsuzluklar var.

Eğer sen bir "Taraftar" 'san sadece olumsuzlukları yüceltmezsin. Olumsuzu mutlaka konuşursun ama olumlu şeyleri de arada yazarsın. Ben ne zaman görsem olumsuz bir postunu okuyorum. Eleştiri dediğimiz şey sadece olumsuzlukları konuşmak değildir olumlu eleştiri de yapılabilir. Anlatabilmişimdir umarım.
O mesaj silinmiş mi şu an peki yoksa orada duruyor mu hala?

kerem yunus barış boey daha da sayarım, hoca genç düşmanı falan değil. Senin alt yapından sabri kadar oyuncu çıktı hoca mı oynatmadı?
yusufa kimseye verilmeyen şanslar verildi, hala yer kaplıyor sıfır performans. devre arası hemen gitmeli
Bu saydiklarin hepsi olmus futbolcular, benim kastim Arda gibi firsat bekleyen futbolcular. Heralde 19 yasinda olup messi vari bir oyuncuyu okan tabiki oynatir. Daha tam olmamis gencleri diyorum ben.

O mesaj silinmiş mi şu an peki yoksa orada duruyor mu hala?
Neyse beklediğim gibi cevap yok, tek tek tüm mesajlara bakamam ama o gün attığım mesaj:

Transfer Nöbeti #11 | 2024 Yaz Arşiv , bir şeyi dönüp değiştirmiş olsam bunu değiştiririm ya da o mesajın değiştirilmiş hali budur, onu da o an yapmışımdır, ben 1 gün sonra dahi dönüp mesaj editlemem, editlemek istesem o yaz attığım tüm postları silerim çok zor iş değil.

Ben o yaz defalarca şampiyon olamayacağız yazdım, farklı bilimum konuda da duruyordur zaten ne zaman biri bel altı vurmaya çalışsa o yaz yazdıklarımı gösteriyor, şaşırmadım.

Yani hiçbirşeyi dönüp de silmedim, forumda da bir ton tutmayan postum vardır, tutanlar da her zaman daha fazladır mesela ilk sene bizim şampiyon olacağımızı defalarca söyledim kimse güvenmiyorken.

2024 yazını da defalarca yazmama rağmen son kez tekrar yazacağım, 1 haziran civarında bu sezon şampiyon olamayız dedim bu teknik değil yönetimsel, ET'yi bile tutamamış olmanın getirdiği bir yorumdu, devamında Hatip yaz boyu sıçtı. Şubat döneminde de Yunus da dönemiyorken, kesin 6-8 puan kaybedeceğiz, Fenerin ne kadar kaybedeceğine bakar şampiyonluk dedim, biz 6 kaybettik Fener bizden fazla kaybetti, yine de o teknik bir yorumdu çünkü takım hiç sahada reaksiyon veremiyordu.

Son gün Osimhen piyangosu tutup üstüne Yunus öne çıkınca teknik olarak fikrim değişti zira ilk yorumum teknik değildi, ha mesele de değil teknik olarak da yanılabilirim.

Neyse bunlar mesele değil, @Mert S. Yüksel sen bana iftira atamazsın, geriye döndün yazdıklarını editledin vs diye

Dün Bjk maçından sonra açmak isterdim ama bugüne nasip oldu.

Çer çöp doldurmadan 2-3 adam daha alarak iyi bir kadro derinliği yaratılabilirdi. Büyük efor sarfedilen maçlardan 3-4 gün sonra oynanacak lig maçlarında çok işe yarayabilirdi bu derinlik.

Bjk maçını aslında çok rahat alabilirdik ama yeterli derinlik olmadığı için mental ve fiziksel olarak yorgun bazı topçuların üzücü oyununa şahit olduk.

Devre arası as bir sol stoper, yedek veya gerektiğinde Leminayı yedekleyebilecek bir 6 numara ve çalışkan bir kanat alınması yönünde talebimi yönetime buradan iletiyorum. Bu şekilde gerekli derinliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum.

Seni tanımıyorum sevgili Kuzey ama futboldan anlayan bir üye gibisin, gerçekleri haykırmaktan geri durmamışsın

Devre arası kaliteli ve isimli bi 8 numara gelir ortasahaya. Artı sol stoper mümkünse düşük maaşlı gençleri bulmalılar. Bu eksikler kapanacaktır. Yedekleme yaparlar.

Singo-Sanchez olmadığında Başakşehir maçıyla boyumuzun ölçüsünü alacağız bakalım. Panik olmuştur şimdiden teknik ekip.

Ben gerçekçiyim, 3 ay sonra gerçekleşecek olanları söylüyorum, Turp ve türevleri gibi riyakar da değilim.

10 kontenjanla sezona girip bundan sonra bende diyen hoca kadrodan şikayet edemez.

Yedeğe düşen herkes bok gibi oynamaya başlıyor bir de gelip yedeklere para verelim diyorsunuz.

Tarihin en pahalı üçüncü transferi Sara, Demirbay’dan kötü oynuyor, önce bunu çözün.
Bu sebeple ilk 11'e sol stoper transferi dışında bütçeli bir transfer asla yapılmamalı.

Herhangi özellikle yüksek maaşlı, isimli oyuncu transferine karşıyım. Devre arası fırsat doğarsa takımın da her sene yaşlandığı da düşünülerek takip edilen genç oyuncularda özellikle orta saha, sol stoper bölgesine u23 isim alınabilir. Onun dışında oyuncu satılmadan oyuncu alınmasını yanlış görüyorum eğer gelecek oyuncu yerli bir oyuncu değilse. Yerli oyuncu önemli sürekli belirli kalitede bir yerli oyuncu alma şansı olmuyor çünkü.

Neyse beklediğim gibi cevap yok, tek tek tüm mesajlara bakamam ama o gün attığım mesaj:

Transfer Nöbeti #11 | 2024 Yaz Arşiv , bir şeyi dönüp değiştirmiş olsam bunu değiştiririm ya da o mesajın değiştirilmiş hali budur, onu da o an yapmışımdır, ben 1 gün sonra dahi dönüp mesaj editlemem, editlemek istesem o yaz attığım tüm postları silerim çok zor iş değil.

Ben o yaz defalarca şampiyon olamayacağız yazdım, farklı bilimum konuda da duruyordur zaten ne zaman biri bel altı vurmaya çalışsa o yaz yazdıklarımı gösteriyor, şaşırmadım.

Yani hiçbirşeyi dönüp de silmedim, forumda da bir ton tutmayan postum vardır, tutanlar da her zaman daha fazladır mesela ilk sene bizim şampiyon olacağımızı defalarca söyledim kimse güvenmiyorken.

2024 yazını da defalarca yazmama rağmen son kez tekrar yazacağım, 1 haziran civarında bu sezon şampiyon olamayız dedim bu teknik değil yönetimsel, ET'yi bile tutamamış olmanın getirdiği bir yorumdu, devamında Hatip yaz boyu sıçtı. Şubat döneminde de Yunus da dönemiyorken, kesin 6-8 puan kaybedeceğiz, Fenerin ne kadar kaybedeceğine bakar şampiyonluk dedim, biz 6 kaybettik Fener bizden fazla kaybetti, yine de o teknik bir yorumdu çünkü takım hiç sahada reaksiyon veremiyordu.

Son gün Osimhen piyangosu tutup üstüne Yunus öne çıkınca teknik olarak fikrim değişti zira ilk yorumum teknik değildi, ha mesele de değil teknik olarak da yanılabilirim.

Neyse bunlar mesele değil, @Mert S. Yüksel sen bana iftira atamazsın, geriye döndün yazdıklarını editledin vs diye
rakibe mourinho gelmiş, erden timur gitmiş tam da galatasaray'ın 2 sene şampiyon olup dağıldığı senaryo gerçekleşecekken osimhen hem psikolojik hem teknik anlamda rüzgarı tersine çeviren hamle olmuştu. osimhen olmasaydı geçen sene şampiyonluk hikayeydi ister kabul etsinler ister etmesinler.

Taraftarı kim s...yor? Taraftar istiyor-istemiyor diye kadro planlaması yapılmaz, yapılmamalı zaten. Yarışmaya heveslendiğimiz büyük Avrupa kulüpleri, kadrosunda Dünyanın en iyi 10 futbolcusundan ikisini bulundurduğu mevki için bile bir ''Cevher'' bulduğu zaman 10 milyonlar dökmekten çekinmiyor, o sayede hep zirvede kalıyorlar. Senin hocan ise kadro genişlerse mevcutları idare edemem diye tırsıyor. Böyle davranırsan, nasıl genç oyuncu keşfi yapıp geliştireceksin de parlatıp zamanı gelince pazarlamak suretiyle sürdürülebilir döngü sağlayacaksın? Her sene 150 milyon bonservis harcayabilecek durumu yok bu kulübün. Harcandığında da ortaya futbol namına ne konuyor?
Taraftarın riyakarlığını anlatıyorum orada. Boey için ilk 2 yıl Fatih Terim’in ne komisyonculuğu kalmıştı, ne dandik hocalığı. Tonla şey yazan insanlar tek özür diledi mi? Veya ders çıkardı mı genç oyuncuya sabır konusunda veya anladı mı scout transferinin mantığını? Taraftarımız inanılmaz şımardı özellikle 25 yaş altı taraftarımız 1 kötü maç ile 3 yıldır şampiyon olan hocayı kapının önüne koyuyor. Eleştiri kültürü güzeldir ama bu eleştiri kültürü ile açıklanamaz. Takımın eksiklerini görmek güzeldir ama her mevkiye 30 milyonluk adam alamayacağımız aşikardır; bu en hafif tabirle aç gözlülüktür; hangi ülke takımı olduğunu bilmemektir. Adamın 30 milyonluk transfer isteğini geçtim yedeğe de aynı kalite istiyor. Demiyor ki 2 milyona bir genco alalım gerekirse Boey gibi, Barış, Ozan Kabak gibi bekleyelim 2 yıl. 2 milyonluk adam aldığın anda o da 11 kişiyi ipe dizecek, savunmacıysa anında Cannavaro kesilecek. Bunlar olmazsa alanın Allah belasını versin, komisyoncu herifler, yönetim istifa vs.

En sondaki yönetim istifa vs cümlesini yazarken Cannavaro Özbekistan Milli takımında diye maçkolikten bildirim geldi ben Cannavaro örneği verdikten 10 saniye sonra falan. Bunu da enteresan bir dip not olarak eklemek istedim.

Yenemediğin rakibinin rotasyonunda da Essien falan var sanki, yedekten soktukları adam Kartal Kayra.

Siz akıllanmazsınız hele de şu Murhan vb tipler. Ahmed gelmeden önce gelsin yazarlar, gelince bunu kim aldı derler, utanmaz herifler.

Hoca kadroya ok demiş, bitti, gerisi beni ilgilendirmiyor. Her önüne gelene 30 kağıt gömmeyi o tercih etti he bir de rotasyona para verip yedekte falan oturtalım.
Aynen öyle; Avrupada baksak: Alkmaarda bebelere elendik, Prag’a elendik. Kopenhag bizim yerimize gruptan çıktı. Hala kadrodaki eksiklere bağlanıyor, kadro kalitesine bağlanıyor. Saha içi planının, teknik taktiin zerre önemi yok. 24 tane Osimhen-Singo ayarında(bonservis bedeli olarak) adam ile bu işin çözüleceğini düşünmek, ayrıca bizim maddi olarak bunu yapabileceğimi düşünmek de çok garip ya valla. Böyle düşünen adam ya PSG’yi tutsun ya da komple futbol izlemeyi bıraksın.

Aynen öyle; Avrupada baksak: Alkmaarda bebelere elendik, Prag’a elendik. Kopenhag bizim yerimize gruptan çıktı. Hala kadrodaki eksiklere bağlanıyor, kadro kalitesine bağlanıyor. Saha içi planının, teknik taktiin zerre önemi yok. 24 tane Osimhen-Singo ayarında(bonservis bedeli olarak) adam ile bu işin çözüleceğini düşünmek, ayrıca bizim maddi olarak bunu yapabileceğimi düşünmek de çok garip ya valla. Böyle düşünen adam ya PSG’yi tutsun ya da komple futbol izlemeyi bıraksın.
Alkmaar'daki gibi çocukları toplasak ve yetiştirebilecek olsak onlardan 2-3 tane atalım derdim, öyleki 2 genç kontenjanını neredeyse boşta bıraktık.

FT'nin zamanında aldığı ve OB'nin geliştirdiği adamları OB döneminde alsak muhtemelen çöp statüsüne geçerlerdi, öyle genç alıp yetiştirme ihtimalimiz pek yok. Yaşlı alsak onların da maaşı yüksek oluyor.

Umarım 30ar milyon euroya aldığımız Uğurcanla Singo ve Sane düzenli olarak beklentileri karşılar artık ona bile ok olma noktasına geldim.

Zeki yavru uçurur diyorum

üst üste 3 korneri kaleye vurup harcayınca biz:

1759754316932.webp

Geri