Kahvaltı Tercihiniz Nasıl?

10-12 yıl kadar kahvaltı etmedim ve sadece akşamları yemek yedim, o yediğim yemekte haliyle ağır bir yemek oluyordu. Kalkar kalkmaz kahve eşliğinde 2-3 sigara içerdim gün içinde de akşama kadar böyle devam ederdi. Sonra (2 yıl önce) acı şiddeti açısından doğum sancısından 1 puan fazla olan safra kesesi atakları başladı tabi ben ilk zamanlar safra kesesi atağı olduğunu bilmiyordum, o dönemler ABD'ye yerleşme planlarım vardı ülser vs'dir diye üstüne gitmedim lakin geçiştirilecek bir şey olmadığını bir kaç gün içinde anladım çünkü bir 5 dakika falan yerden yere atlıyorsun öyle bir acı.

Sonra öğrendim ki safra kesesi taşla dolmuş, neticesinde safra kesesi alındı.

Uzun lafın kısası; yaşınız gençken bana bir şey olmaz diye ortalıkta gezmeyin inanın sonra çok pişman oluyorsunuz, o zamanlar bana da bu çok söyleniyordu ama dinlemiyordum tabi, siz gelin bu tavsiyeye kulak verin.

Onu bunu şunu yemeyin vs şeklinde değil ama kötü alışkanlıkları rutininiz haline getirmeyin kafi.

2 yumurta, ballı ekmek ve çaydan ibaret.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Uzun lafın kısası; yaşınız gençken bana bir şey olmaz diye ortalıkta gezmeyin inanın sonra çok pişman oluyorsunuz, o zamanlar bana da bu çok söyleniyordu ama dinlemiyordum tabi, siz gelin bu tavsiyeye kulak verin.

Onu bunu şunu yemeyin vs şeklinde değil ama kötü alışkanlıkları rutininiz haline getirmeyin kafi.

İMZA ...

( Müsaadenizle tabii ki...)

Genelde Protein shake vanille ice cream
+
Nadiren Türk kahvaltasi hafta sonlari
+
Nadiren de
8a3a484702b9bbaa70e8e8ba1ec8bb70.jpg

Tercih mercih yok.Bam bam bam
Olmazsa olmazlarım
Çay-Yumurta-peynir
Özenerek hazırladığım
Ev yapımı çekirdeksiz yeşil zeytin-domates-yeşil biber-varsa yeşil soğan-maydanoz-nane-kekik-ceviz içi-nar ekşişi ve tabiiki sıcak pide+kaliteli deri peyniri.Kralını tanımam.En az 2 pide bam bam bam
Nar ekşişi yanına kışın turunç suyu da iyi gider.

Genelde Protein shake vanille ice cream
+
Nadiren Türk kahvaltasi hafta sonlari
+
Nadiren de
8a3a484702b9bbaa70e8e8ba1ec8bb70.jpg

Günleri gıda yelpazesini imkanlar ölçüsünde çeşitlendirerek geçirmek iyi bir fikir sayılır.

Ama dengeyi kaybetmemek ve mümkün olduğunca doğal, yani işlem görmemiş cinsden olanlara ağırlık vermek uzun vadede daha sağlıklı olabilir..

Tercih mercih yok.Bam bam bam
Olmazsa olmazlarım
Çay-Yumurta-peynir
Özenerek hazırladığım
Ev yapımı çekirdeksiz yeşil zeytin-domates-yeşil biber-varsa yeşil soğan-maydanoz-nane-kekik-ceviz içi-nar ekşişi ve tabiiki sıcak pide+kaliteli deri peyniri.Kralını tanımam.En az 2 pide bam bam bam
Nar ekşişi yanına kışın turunç suyu da iyi gider.

Pideler porsiyonluk mu yoksa tam pidemi.. ?
Gerisi için afiyet olsun..

2.JPG

Kızarmış sıcak bir iki dilim ekmekle, işkembe , paça, tavuklu şehriye candır can...:ayatollah::hat:

Tam pide ama sıcacık olacak.Adana-Antep-Hatay yöresinin pidesi.

Gel bi anlaşma yapalım..
2 tane olarak senin istediğin olsun,
Ama pide değil; tavada gevretilmiş yuvarlak lavaş yada tandır açması olarak benim istediğim olsun ..

Çünkü 2 tam pide zaman içinde sorunlara neden olabilir.. Üstelik de sıcak olması, içinin hamur vaziyette olarak mideye oturması anlamına gelebilir.. Dikkat et derim..

Gel bi anlaşma yapalım..
2 tane olarak senin istediğin olsun,
Ama pide değil; tavada gevretilmiş yuvarlak lavaş yada tandır açması olarak benim istediğim olsun ..

Çünkü 2 tam pide zaman içinde sorunlara neden olabilir.. Üstelik de sıcak olması, içinin hamur vaziyette olarak mideye oturması anlamına gelebilir.. Dikkat et derim..
Lavaşla tandırı sevmiyorum ama her zaman 2 pide yemiyorum.Biraz abartılı yazdım :)

Bu arada etli yada yağlı türden kahvaltıyı tercih edenlerin içecek olarak sıcak bişeyleri ( Mümkünse su bardağında DUBLE DUBLE SIÇAK ÇAY ) tercih etmesini tavsiye ederim.
Çünkü ayran yada soğuk su gibi şeylerin bu tür yağlı besinlerle beraber tüketimi midenin ısısını düşürerek gıdaların da midede soğuyup zor hazmına ve yeterince istifade edilememesine neden olabilir.

Hatta gün içinde Fast Food olarak yenilen döner, kokoreç, söğüş vs gibi yağlı et içeren beslenme türlerinde en az beden ısısnda veye sıcak içecekler belki alışkanlık dışı olabilir ama;bence olmazsa olmaz türde bi ihtiyaç..

Kurban bayramı vesilesi ile bu aralar, köy yufkasının içine soğuk kavurma + içecek

baton-kavurma.jpg

images-102.jpg

Fuırkan malzemeler elinin altındayken ve bitirmediysen;
Hani yufkaları ıslatıp bezle kapatarak yumuşatıyosunya; işte o zaman yufkanın içine yeterince kavurma+incve kıyılmış kuru/taze soğan+ince kıyılmış biber ve dilersen pul biberle harmanla standart gözleme yapar gibi üstüne katlayarak kapat. Teflon tavada en kısık ateşte tavanın üzerine kapak niyetine gazete yada kağı türü nemi dışarda ısıyı içerde tutacak bişeyler örterek arada da tersyüz ederrek 8-10 dakka pişir bi dene..

Sonra da soğuk kavurma ile yediğin şekil i,le kıyaslama yap bakalım nasıl olacak tercihin..

Son düzenleme:
Tamer Tuna; reys bu normal kavurma gibi olmaz, hayvanın yağı ile yapılıyor soğuk yenmesi makbuldür bana göre. Ben kokulara hassas bir insanım tekrar bu soğuk kavurmayı ısıtınca kokusundan yiyemem :D

Dediğin gibi soğuk kavurma: tost, pide, gözleme gibi alanlarlarda kullanılıyor ayrıca yumurta kırıpta yenir. Tabi tercih meselesi bazı insanlar kokulara çok hassas değildir tüketebilir.

@Tamer Tuna; reys bu normal kavurma gibi olmaz, hayvanın yağı ile yapılıyor soğuk yenmesi makbuldür bana göre. Ben kokulara hassas bir insanım tekrar bu soğuk kavurmayı ısıtınca kokusundan yiyemem :D

Dediğin gibi soğuk kavurma: tost, pide, gözleme gibi alanlarlarda kullanılıyor ayrıca yumurta kırıpta yenir. Tabi tercih meselesi bazı insanlar kokulara çok hassas değildir tüketebilir.

Yedigim et, hayvaninin kokusunu icermiyorsa, ona etim demem furky...

Sanırım 2 haftadır kahvaltım şu şekilde; 200 ml laktozsuz süt ile birlikte 100 gr yulaf ezmesi ve 5 haşlanmış yumurta. 2 si tam 3 ü sadece beyaz olmak üzere. Ama alışamadım midemi bulandırıyor.

Geri
Üst Alt