Karalar Bağlamayın Henüz Herşey Bitmedi

Sahadaki çaresizliği taraftar hissediyor. Üç 90 dakika da oynansa yenemeyeceğini hissettiriyor takım. İşte insanın şevki orada kırılıyor. Yoksa puan kaybından dolayı kimse karalar bağlamaz bence.

Biten bir şey tabi ki yok.Ancak gereksiz ısrarlardan vazgeçilmezse ki hocanın basın toplantısının tamamını az önce izledim vazgeçeceğini sanmıyorum işimiz çok zor.

Sahadaki çaresizliği taraftar hissediyor. Üç 90 dakika da oynansa yenemeyeceğini hissettiriyor takım. İşte insanın şevki orada kırılıyor. Yoksa puan kaybından dolayı kimse karalar bağlamaz bence.

Takim zerre calismiyor ve hazirlanmiyor. Onyekurunun bu kadar gol kacirmasi normal degil. blowtasta, Larin sergenden once kopegin bir yerine sokuluyordu, adam simdi nerdeyse her hafta assist ve gol yapiyor. Bunlar calisarak gelistirilmis seyler, Sergen zaten Larinin arka direkteki assist ve golleri, calisarak yaptiklarina soyledi.

Takimda taktik ve yer dagilimi, arti hucum setleri inanilmaz eksik derecede. 4 senedir takimin basinda, daha guzel hucum futbolu izledigimiz mac sayisi 15'a falan gecmez, 4 senede.

Kos kocaman bir fiyasko, ustune bu rezil futbolu izlemek icin senelik 2-3m euro para veriyoruz.

Haftayada bu konudan bekliyorum her hafta açılmaya başladı:D

Takim zerre calismiyor ve hazirlanmiyor. Onyekurunun bu kadar gol kacirmasi normal degil. blowtasta, Larin sergenden once kopegin bir yerine sokuluyordu, adam simdi nerdeyse her hafta assist ve gol yapiyor. Bunlar calisarak gelistirilmis seyler, Sergen zaten Larinin arka direkteki assist ve golleri, calisarak yaptiklarina soyledi.

Takimda taktik ve yer dagilimi, arti hucum setleri inanilmaz eksik derecede. 4 senedir takimin basinda, daha guzel hucum futbolu izledigimiz mac sayisi 15'a falan gecmez, 4 senede.

Kos kocaman bir fiyasko, ustune bu rezil futbolu izlemek icin senelik 2-3m euro para veriyoruz.
Takımın çalışmadığı zaten oynanan hücum organizasyonundan belli ne yaptığımız belli değilki her takımın sahaya yansıttığı bir taktik anlayışı olur biz ortaya karışık Allah ne verdiyse hücuma cıkmaya calısıyoruz buradan belli.Eskiden takımımız böyle değildi.

Vallaha en ufak ümit varsa ben asla Galatasarayimdan ümidi kesemem. Geçmişten gelen vinerligimiz var. Takım artık bazı şeylerin ciddiyetine varmalı. Teknik heyet ise en azından son 10 maç için sabit kadro ile devam etmeli

Hoca´nin oyuncu degistirme hakkini sakatlik disinda yeniden 3 oyuncuya kisitlarsak sansimiz en az 50%artar...

Kimse ne olacağını bilemez ancak ben nedense sizin gibi düşünmüyorum. Takımın çok kötü olduğundan bahsediyorsunuz ben ligde iyi bir takım göremiyorum zaten. E herkes kötü ise kötünün iyisi sampiyon olacak. Neden kötünün iyisi biz olmayalım. 12 hafta kalmış bir şekilde gelmişsin buraya kadar. Ne yapalım bırakıp gidelim mi. Diyosunuz ki takim o havayı vermiyo kötü. Şuan o havayı veren takım sayısı o kadar az ki Dünya'da zaten. Pandemi seyirci yok. Motivasyon yok. Normal böyle olması. Herneyse benim bugün gördüğüm takim hiçte kötü değildi. Geçen haftada kötü değildi. Mücadelesi eksikti geçen hafta ve kadro çok yanlıştı. Ama yinede hakem olmasa maçı cevirebilirdi. Önceki haftalarda ise alisma süreci ki halen devam ediyor. Bahane iyi birşey değil ama gördüğümüde söylemem lazım bahane olarak değil gerçek bu. Neyse insanların hemen birşeylerden vazgeçmesini anlamıyorum. Ben bir işte umut gördüysem sonuna kadar herşeyi yaparım. Fatih hocaninda farklı olduğunu düşünmüyorum. Daha önce defalarca şahit olduk buna.

Takımın kötü olma mevzusuna geri dönünce. Herkes istediğini düşünebilir bunda sıkıntı yok zaten forumların var olma amacı bu. Bende bu bağlamda takimin kötü değil sadece bir süreçten geçtiğini ve birkaç şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Önümüzde 12 hafta var. Şansımız da var. Yapılacaklar belli bence.
1- Son vuruşlarda beceriksizlik. Çalışmayla düzelecek birşey. Kötü futbolculara ogretemezsin ama bunu daha önce yapmis olan yine yapar. Onyekuru gibi. Biraz son vuruş çalışsın bazı hücum oyuncuları.
2- Mücadele. İlk yarida maçlarımızın çoğunu mücadelemiz sayesinde kazandık. Yine yaparız yeterki oyuncular istesin.
3- Ruh. Ruhu Fatih hoca ve Arda tekrardan yesertmek zorunda.

Bunları sıfırdan yapmak zor ama zaten bu özellikleri olan bir takımın futbolcularının bu özelliklerini tekrar göstermelerini sağlamak zor olmasa gerek. Hoca doğru onbir i bulup kazanma hırsını tekrar aşilarsa olmayacak birşey değil. Bunları yazarken belki bazıları kızıyor bana ama bugün ben sahada hiçte kötü bir takım görmedim. Son vuruslar ve bireysel olmayacak şanssız hatalar yaktı bizi. Hanginiz Muslera orda çıkıp hata yapacak diye beklerdiniz. Yada Linnes in o hatayı yapacağını. Birde kötü zemini ekle iyi bile dönüş yaptık. Yani ben herkesin aksine bu gece bir ışık gördüm. Geride olmadığımız dakikalarda bile Sivas top görmedi. Adamların atağı yok yahu. Karşında ikinci lig takımı yok bu arada. Sivas pis takim biliyosunuz. Ben açıkçası rızanın böyle otobüs çektiğini uzun zamandır görmedim. Otobüsü de Rıza cekmedi baskı ile çektirdik. Yerden kalkamadilar en az 12-13 dakika uzaması gerekirdi o ayrı konu zaten

Birde şu böyle konular açıldı tekrarcilara gelelim. Siz vazgeçmissiniz. Yukarda dedim ya birşeyi istiyorsan sonuna kadar kovalamak mücadele etmek gerekir. Biz daha önce bunu yaptık. O zaman seyirci olduğu için takımın ruhu farklı görünüyodu şuan seyirci olmadığı için farklı görünüyor ama giden birsey yok.
Herkesin düşüncesine saygılıyım. Ama bende böyle düşünüyorum.
Bundan sonra artık ciddi manada Arda ve Hoca ya iş düşüyor. Konuşulmadı hiç ama eminim ki oyuncularımız hakemler yüzünden aşırı motivasyon kaybetti bununda etkisi var. E bunları biz değil teknik ekip artık bir zahmet çözsün.
4 maç sonra tekrar bu konuda iyi sonuçlarla görüşmek üzere inşallah.

Son düzenleme:
Haftaya bjk puan kaybeder biz kazanırız tablo değişir, karalar bağlamaya gerek yok. Ama oynadığımız oyun malesef zevk vermiyor 8 maçlık seride bile öyleydi.

Tabiki besiktas puan kaybedecek ama bizde öyle, bu futbol ile sampiyonluk hayal, nasil daha iyi oynariz yerine bay mazeret her hafta bir suclu buluyor ya hakem ya zemin ama neden aylardir rezil futbol oynuyoruz aciklamiyor

Mi 9T Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ya bırakın şu polyanacılığı, görünen köy kılavuz istemez, mal ortada malesef, daha bilmem kaç eksiği olan stopersiz Sivas’ı yenemiyormusun, bundan sonraki maçlarda sıfır kayıp yapman lazım yapabiliriz diyebiliyormusunuz bu takımla, ben diyemiyorum malesef

Bizim oynadığımız futboldan uzun zamandır zevk almıyorum. Kazandığımız maçlarda bile. Ama genel olarak baktığımızda fb ve bjkden daha fazla pozisyon bulduğumuzu düşünüyorum. Fakat bunun skora çevrilmedikçe, tabelaya yansımadıkça bir önemi yok. Bu zaman kadar şahsi fikrim bjk ligde, biz olmayalım diye fenerbahçe'nin organize kötülüğünün yedekte tuttuğu bir adaydı. Yani açacak olursam, kendileri olmazsa diye bu zamana kadar, hatta belki fenerden bile daha sinsice bir şekilde kollandı ve bugünlere geldi. Futbol olarak değil ama fiziki güçleri ve orta sahalarının diriliği, dar kadrolarına rağmen sakatlık sıkıntısı yaşamamaları, bunların üzerine de çıkmayan kartlar ve hakem ittirmeleri haliyle bjkye kazanma alışkanlığını kazandırdı ve bu bir takım için ekstra motivedir. Bizim sekiz maçlık serimiz gibi. Kötü oyun, istediğimizi tabelaya yansıtma ve haneye yazılan üç puan -ki bana göre bunların çoğu kişisel başarılarla sağlandı, taktik teknik ile değil- Ankaragücü maçına kadar bizleri sarhoş edip uyuttu. Yapılan operasyonda tuz biber oldu ve haliyle bay haftamızı da geçirmediğimiz için bir özgüven kaybına sebep oldu. Biz saha dışındaki şeylerle de mücadele ettiğimiz için takımın psikolojisi bunu kaldıramadı. Biz ki geriye düştüğümüz maçlarda bile örnek dünkü maçımız çabuk demoralize olan takımız. Bu sebeple liderlik gittiğinde de benzer psikolojiye girdik. Bjk kazanan takım olarak bunu hiç yaşamadı. Hakemlerle de, bir diğer rakip olan fb ile de savaşı olmadı, tam tersine bu süreçte onlarla bir hareket ettiler de denilebilir. İki kulüp arasındaki kaos arasında hakemler hakkında neredeyse her hafta verilen demeçler sayesinde belki çoktan kopacakları noktada lige tutundular. Ben kötü oynuyorlar demiyorum, altını da çizeyim. Sadece bizden daha dirençli olduklarını düşünüyorum. Kondisyonerleri mi artık başka şeyler mi bilmem ama bizden bu manada mental anlamda daha iyiler ve o sebeple zaten genelde sıkıntı yaşamıyorlar. Biz bu fiziki gücümüzü max 60lara çıkarsak o dakikalara yani zaten bu ligde rakibimiz olmaz. Genelen olduğumuz sezonlarda da aşağı yukarı verim performansımız budur. Özetle ben bu haftadan sonra hakemlerin, bizim de biraz zirveden uzaklaşmamız sebebiyle, tek desteği artık sadece fenere vereceğini, onların şansını artıracaklarını, beşiktaş'tan da bu desteği çekeceğini düşünüyorum. Hakemsiz ve çıkan kartlardan sonra göreceğiz asıl bjkyi. Bana göre bu bir şekil onları maskeliyordu. On kişi bitireceğiniz maçları öyle almak kolay olmaz misal. Bir maç olur her maç olmaz. Nasılsa almıyoruz diye serbestlikleri de olmaz, böyle bir tokadı da en çok fb maçında yiyeceklerini tahmin ediyorum ve lig o gün tekrardan başlar, eğer ki biz iki maçı kayıpsız geçersek. Yoksa zaten konuşmaya gerek yok. Ben asıl amacın feneri yetiştirmek olduğunu düşünüyorum, biz ekmeklerine iki maçta yağ sürdük, sıranın beşiktaş'a geçtiğini tahmin ediyorum. İddia oranları için genelde işte oynayan kişi sayısı falan diyorlar ama dikkate de almak gerek. Bu ülkenin futbolunda dönen kirli dolapları da düşünürsek. Benim gözümde borsa oyunlarından, transfer dönemi gerçekleşenlerden bir farkı yok. En azından bizim ülkemizde böyle. fb düşük, bjk ondan bile yüksekti farkındaysanız. Biz fb ile eşittik. Zaten iki maçta lig dengelenirse dediğim gibi yarış bizle fb arasına dönecek demektir. bjk bizim yaşadığımız Ankaragücü maçı benzerini fener karşısında yaşasın, en önemli adamlarından biri ya da birileri gitsin, istenmeyen bir sonuç alsın bizden beter dağılır. Alışkanlığın sonu daha büyük hüsrandır her zaman. Hele de rakip şampiyon adayı başka bir ekipse. Yani zaten böyle durumda tff, mhkde tarafını fbye çevirecektir ve ona puan olarak en yakın taraf biziz. Ama ekstra bir sıkıntımız var, biz ikili genel onlardan daha iyiyiz ve muhtemelen genelde de önlerinde bitiririz. Bu durum yenmeleri halinde tffnin atayacağı rakibin ibresini her an, TR kupasıyla da susturcaklarını tahmin ettiğim bjk olabilir. Bu tamamen benim tabi gözlemlerime dayanarak yazdığım şeyler. Son dönemlerde olanlara göre, yapılan hamlelere karşı çizdiğim bir şey. Yoksa bizi hakemler kadar Fatih Terim hoca da gerek yanlış kadro seçimi, gerek çok geç yaptığı değişiklik hamleleri, adaletli forma dağıtmayışı, düzeltmesi gereken misal bu maç orta saha iken defans ile değişikliğe giderek oynaması gibi hatalar da yaktı. Ki kendisi Erzurum maçına iyi bugünkü maça da muhteşem dedi. Göz izanı olan kimse böyle bir şey diyemezdi ama ne yazık ki. Gerekli sayıda ya da bize göre çok pozisyona girmiş olmamış oyunu tamamen domine ettiğimiz anlamına gelmez. Nitekim de beceriksizliklerimizin bedelini ödüyoruz. Bugün Falcao bir golcü olarak bence yapması gereken her şeyi yaptı ve Mohamed eksikliğini de hissetmedik skorer anlamda, gerekse mücadelesi de. Çok hırslı ve istekliydi beni de utandırdı bu manada. Almayı tek isteyen oyuncuydu belki de. Belki Mohamed ile olsalar Onye yerine bu iki adam fişi çekecekti. Ya da bugün Feg yerine Falcao kullansa bambaşka şeyler konuşacaktık. Yani penaltı olunca atan adam belli. Falcao varsa o atıyor. Ya da Mohamed...Şimdi serbest vuruşta, frikikte kim olursa. Ben bunlarda da eksik olduğumuzu düşünüyorum. Korner atışlarımız da keza çok tehlike yaratmıyor. Yani baktığımızda kazanımlarımız hep bireysel. Muslera, Onye hayat verdi, Mohamed öpücüğünü kondurdu, Falcao belki bugün 1 puan alarak bile bizi hayatta tuttu. Bunu bilmeyiz, henüz 12 hafta var önümüzde. Kimse dolu dolu gitmez ama biz çok yanlış yerlerde kayıp yaptık ve ekmeklere yağ sürdük. Hani derler ya Okyanusu geçtik derede boğulduk, bizim ki o hesap. Açıkçası umudum yok ama beklentilerim var. Ne mi, fener deplasmanlarda iyi bu sene evinde kayıp yapmaya devam ediyor. Geçen seneden sonra dağıttık adamları. Harbiden hatıra odasına döndü orası. beşiktaş küçük yani kolay maçları aradan çıkardı ama bakalım bu zorlu süreçten bizim gibi kayıpsız geçebilecek mi, ki arada fb maçı öncesinde olan bir kupa maçı var. 120dk artı penaltıyı Konya maçında bile yaşamış takımdan bahsediyoruz. Bu uzatma haliyle derbi maçına yansıyacak performans olarak. Yeter ki Fatih Terim kendi ayağına sıkmasın. Ben kayıp yapacaklarına inanıyorum ama bize güvenemiyorum ve bunun da ne yazık ki en büyük sebebi kendisi. Umarım silkelenir, kendine gelir. Adil bir şekilde formayı dağıtır, oyunu okumakta geç kalmaz ve bizi tekrardan potaya sokar. Yemin ediyorum ki kupa umurumda değil, o işin sembolik şeyi. Ben bu pis düzeni, bize bunları yaşatanları yenmek istiyorum. Haklı, doğru olan kazansın istiyorum. Bireysel çaba harcayan bazı futbolcularımızın emekleri boşa gitmesin istiyorum. En son bunu son iki şampiyonluğumuzda dilemiştim. Yaklaşık zaten özellikle on senedir olanları sıralasak her şampiyonluğumuz bir bu kadar zorlu, kıymetli değerli. Bu sene sadece artık utanmadan açıktan cephe almaları. Hakemleri sipariş etmeleri, kafalarına göre tehditler vs. Arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş hesabı işte. Tek amaçları bizim arayı açmamamız. Dile kolay en yakın rakibine 4 kupa fark atmak. Psikolojik ve rakamsal yansıması 1996-2000 dominesi gibi. Tabi haliyle olamazlarsa bjk yedekte tutuldu. Kaldı ki sponsorları da koçlar. Yani maddi kaybı da olmayacak Ali efendinin. Beko da onların. 3 fark üstünlüğü olacak hatta 19a 16. Üstünlük geride olmaktan her zaman daha iyidir. Ama fb bugün yetiştirilirse ibre sadece ona, bjkyi de doğramaya dönecek. Bakalım, izleyip göreceğiz. Ben de Allah büyük diyorum...Umarım ilahi adalet tecelli eder. Yeter ki Fatih Terim de artık özeleştirisini yapsın. Birinde önde olduğunuz zaman bahaneler üretmiyorsak o sistemi yendiğimizi iddia ediyorsak geriye düştüğümüzde de yapabiliriz. Elinde alternatif olarak bu lige yetecek bir kadro var. İdareli ve doğru kullanıldığı takdirde imkansız değil ama ısrar ve inat ederse bazı şeylerde maalesef elveda deriz. Son kritik maçımız bu zaten. Ya tamam diyeceğiz ya devam...

Çok kafa ütüledim biliyorum. Bu da ilk yazım bu sitedeki ama bir şekilde içimi dökmek istedim. Kusurlarım olduysa ve vaktinizi boşa çaldıysam affola. Umarım daha çok olanlar ve inananlar yani Galatasarayımız kazanır. Allah yardımcınız olsun aslanlarım.

Geçmişte geriye düştüğümüz maçları çeviriyorduk şimdi kesin puan kaybediyoruz böyle devam edersek zor.
2-0 geriye düştüğümüz maçta bile geri dönüşlerimiz vardı şimdi öne geçtiğimiz maçı vermezsek sevinir hale geldik takımda özellikle orta sahada isyan edecek takımı ayağa kaldıracak bir adam şart Melo olsa hepsini tokatlar yine gaza getirirdi ...

Taraftarin olmamasi en kotu durum yoksa dun maci almistik

Ligde en uyuşuk futbolu biz oynuyoz rakip kale önüne gidene kadar yan pas geri pas 3 gün geciyo rakip iyice yerleşiyo ordan tekrar geriye pas bizim takımı savunması cok kolay arkada biraz kalabalık disiplinli dur tmm hic bir çözüm üretemiyoz

Geri
Üst Alt