Kaybetme Lüksümüz Yok

Öner Güzel

Kırmızı Üye
Rakibin puan kazandığı haftada, kaybetmeye lüksümüz yok. Dönüşü olmayan yola gireli uzun zaman oldu. Rakibin beklenmedik puan kayıpları, bizi havaya soktu. Arena'da güzel oyunla alınan galibiyetler de buna yardımcı oldu.

Her ne kadar evinde kazansa da, deplasmanda kaybetmeyi alışkanlık haline getirmiş bir takım, buna müdahale edemeyen bir teknik heyet var. Maalesef deplasman fobimiz, içerde aldığımız galibiyetlerin anlamlı hale gelmesini engelliyor. Hemen hemen hepimizin saygı duyduğu Mancini, takip ettiğim kadarıyla 20 puan kaybettiğimiz seride, ilk defa bugün "Deplasman fobimizi yenmeliyiz." diye açıklama yapıyor.

Realist ve dediğini yapan bir teknik direktörümüz olduğunu kabul edersek, deplasman fobisinin mental bir sorun olduğunu henüz algılayabildiği gibi iyimser bir tahminde bulunursak, şu andan itibaren atacağı adımları beklemeliyiz.

Üç sorunumuz var. Forvetimiz yok, çıkarken top kaybediyoruz ve oyuncularımız birbirlerini tanımıyor.

Forvetimiz Yok

Galatasaray'ı takip etmeyen biri baktığında, forvet hattımızı belki de mükemmel olarak nitelendirecektir. Son 2 yılda yaptığı muhteşem istatistikle bütün futbolseverlerin tanıdığı bir oyuncu haline gelen Burak, yorum yapma gereğinin olmadığı Drogba, her nedense Ferguson, Mourinho gibi üst düzey teknik direktörlerin, her seferinde ayrı bir parantez açtığı Umut gibi oyunculara sahibiz. Ancak bunlardan ikisi top kontrol, dribbling, oyun zekası ve daha birkaç olmazsa olmaz özelliğe sahip değil, bir tanesi ise kariyerinin son günlerini yaşıyor.

Top Kayıpları

Özellikle deplasmanlarda yaşadığımız top kayıplarında, topu geri kazanmada sıkıntı yaşıyoruz. Bunu da sık sık yaptığımız için, maçlar, sıkıcı orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Arena'da hop oturup, hop kaldıran takımımızı deplasmanda, dersten sıkılmış, uyumasına ramak kalan öğrencinin suratında oluşan ifadeyle izliyoruz. Burak, Umut gibi pres anlayışının tabiri caizse "Allah Allah" olduğu forvetlerle, fiziği Bank Asya seviyesinde olan orta saha! Selçuk ile, kariyerinin hiçbir döneminde bu sistemde oynamamış, oynamaya da müsait olmayan Sneijder ile, bu duruma mahkumuz. Tek başına Melo da bir yere kadar.

Birbirini Tanımayan Oyuncular

Bu alt başlıkta süslü kelimelerle, akıcı yazı yazmaya çalışmaya gerek yok.

Burak'a sırtı kaleye dönükken pas atan tayfa,

Burak'a kontrol gerektirecek şekilde uzun top atan tayfa,

Selçuk'a kendi yarı sahamızda pas veren tayfa,

Sabri'ye orta açma imkanı sunacak şekilde pas veren tayfa,

En önemlisi de, rakip ceza alanında yarattığımız her tehlikede, mutlak gol atacağı bir pozisyonda duran Sneijder'e bakması gereken tayfa. Zor değil, kafasını kaldırdığı yerde 10'u görecektir çünkü. Unutulan adam, keşke biraz daha baskın karakterli olsaymışsın!

Ben bu saatten sonra şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum.Fark yine 4 e iner, hatta 3 e bile inebilir ama bu seneden umudumu kestim artık.Türkiye Kupası'yla sezonu kapatırız.

Ya bizim hiçbir zaman kaybetme lüksümüz yoktu ki, zaten devreye 8 puan farkla girdik, herifler pata küte puanlar kaybetti ama 6 hafta sonunda indirilen puan farkı sadece 2 !! Böyle şampiyon olunmaz. Adam gibi bir takım olsa şimdiye eşitlemişti puanları.

Bence TÜRK TELEKOM arenaya İKİ TAKIM DA EŞİT PUANLA GELECEK!!!

Şimdi birçok kişi bana kuş damgası vuracak ama yine de söylemedem geçemeyeceğim: 3 yıldır Ligtv sahibiyim ve 3 büyüklerin hemen hemen her maçını izledim. Bu sene biz şampiyon olursak (ki mümkün hala), futbolun hakikaten adaleti yok. Fb ve Bjk, bizden çok daha iyi mücadele ediyor, savaşıyor. Ama Bjk ile bariz kalite farkımız olduğundan onlardan üstte yer almalıyız. Bu adil. Ancak diğer takım maalesef şampiyonluğu şu ana kadar ki mücadele ile hakediyor. Yine de inşallah biz şampiyon oluruz.

Şimdi birçok kişi bana kuş damgası vuracak ama yine de söylemedem geçemeyeceğim: 3 yıldır Ligtv sahibiyim ve 3 büyüklerin hemen hemen her maçını izledim. Bu sene biz şampiyon olursak (ki mümkün hala), futbolun hakikaten adaleti yok. Fb ve Bjk, bizden çok daha iyi mücadele ediyor, savaşıyor. Ama Bjk ile bariz kalite farkımız olduğundan onlardan üstte yer almalıyız. Bu adil. Ancak diğer takım maalesef şampiyonluğu şu ana kadar ki mücadele ile hakediyor. Yine de inşallah biz şampiyon oluruz.

hehe

Katılıyorum. Diğer iki takım da bizden çok daha kalitesiz kadrolara sahip olmalarına rağmen şampiyon olmak için deliriyorlar adeta. Bizimkilerse potansiyallerinin %10'unu falan yansıtıyorlar sahaya. Ruhumuz yok maalesef.

Artık önümüzdeki sezonun planlarını yapalım kendinize gelin.

cahilin ve körün kim olduğu belli.kuş seni.hakemlerle 10-15 puan toplamış şikecilere haketti diyosan bu forumda işin yok.

Ben hakemlerle puan kazanmadılar diyor muyum? Yazdığımı iyi oku. Mücadele diyorum, hırs diyorum, ruh diyorum anlamıyor musun? Sana tavsiyem otur, objektif bir gözle şikecilerin 1 maçını izle. Ağızlarından salya çıkararak nasıl rakibe saldırdıklarını bir gör.

11 mac kalmis galiba.

6 mac kendi sahada.

5 deplasman.

o 5 deplasman dan anca 6 puan alabiliriz.

diger kalan 6 mactan da 5 galibiyet 1 beraberlik desek, 16 puan.

Eder toplam 22 puan. Suanda 45 puanimiz var, yani 67 puan aliriz maksimum.

Yeter mi yetmez mi bilemem, Fener e bagli.

Şu rizeye bedavadan puan verdik...bu maç dönum noktası olabilirdi..

Daha çoook sular akacak, herkes kaybedecek. Umarım derbiyi saymazsak Fenerbahçe'den 1 maç daha fazla kazanırız.

11 mac kalmis galiba.

6 mac kendi sahada.

5 deplasman.

o 5 deplasman dan anca 6 puan alabiliriz.

diger kalan 6 mactan da 5 galibiyet 1 beraberlik desek, 16 puan.

Eder toplam 22 puan. Suanda 45 puanimiz var, yani 67 puan aliriz maksimum.

Yeter mi yetmez mi bilemem, Fener e bagli.

67 puan 2.liğe bile yetmez.

Geri
Üst Alt