Kaza Sonrası Pert-Onarım Hakkında Bilgi ?

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
28 Mart sabahı kaza yaptım. Daha önce paylaşmıştım.

Allah'a şükürler olsun ki sağlık durumları iyiye gitti ve şimdi mal derdine düştük.

Aracım şu an karşı tarafın sigorta şirketinin (Halk Sigorta) anlaşmalı özel servisinde... Muhtemelen pert verecekler.

Kusur durumu ise karşı taraf % 75 benim % 25... Ben buna itiraz edecektim.

Çünki bana isnat edilen kusurun karşı tarafça da işlendiğini düşünüyorum. Ancak kaza raporunda bunu belirtmemişler.

Benim kusurum; " Kavşağa yaklaşırken hızını azaltmamak"...

Ancak kaza yaptığımız yer sokak arası ve gidebileceğin hız max: 20-30 km....Yani laf olsun diye yazılmış bir kusur.

Karşı tarafın kusuru ise; " Soldan gelenin sağdan gelene yol vermemesi"

Kaza yerinde herhangi bir tabela veya yol hakkını belirten bir uyarı yok. O yüzden eşitliği sadece sağdan gelen yol ver durumu bozuyor.

Karşı tarafın kusuru asli kusur benim kusurum ise tali kusur... Bu yüzden kusur oranları %75-%25 benim lehime...

Kaza tutanağına itiraz etmekten vazgeçtim. Çünki 2-3 ay gecikecek. Mahkeme vs durumları falan.

Mahkemeden %100 haklı çıkma ihtimalimde yok... Bende vazgeçtim.

Ancak aracım perte çıktığında ben aracımın bedelinin %75 ini alacağım.

Aracım 97 Uno... Yaklaşık 8.000 TL değerinde.... Alacağım rakam 6.000 TL...

Ancak bazı durumlara açıkçası aklım ermedi. Bende sizlerden bilenler varsa yardım almak istedim.

Bana birkaç teklif sunulacakmış...

1- Aracımın tamamını pert bedeli olarak alıp aracımı onlara vereceğim.

2- Aracımın onarım bedelini alıp araç bende kalacak.

3- Aracımın onarımını isteyeceğim.

3. ihtimalde şöyle bir durum sözkonusu; Aracım tramere gireceği için otomatikman değeri düşecek. Satmak istediğimde isteyen aracımın tramer ve hasar durumunu görüp fiyatı düşürecek.

Sizlerden bilgisi olan veya daha önceden başına gelen varsa fikir ve önerilerinizi soracağım.

Şimdiden teşekkürler...

10001178_10201526738158799_811719131_o.jpg

Bu arabadan hayır gelmez abi, ne yapıyorsan yap, çirkeflik yap perte çıkar ve 6 veya 6500TL civarını para al kurtar kendini.

Pert bedelini al. Bunu yaptırırsan ne arabadan sana hayır gelir ne de elinden çıkarabilirsin.

Bu arabadan hayır gelmez abi, ne yapıyorsan yap, çirkeflik yap perte çıkar ve 6 veya 6500TL civarını para al kurtar kendini.

Pert bedelini al. Bunu yaptırırsan ne arabadan sana hayır gelir ne de elinden çıkarabilirsin.

Durum öyle görünüyor. Ptesi-Salı belli olacak hasar ve karar... Umarım hayırlısı olur.

Ama şöyle de bir durum varmış; Ben 8.000 TL diyorum ama diyelimki sigorta şirketi aynı durumdaki başka bir aracı misal 6000 TL den bulsun rayiç bedelini hemen 6000 TL diyormuş araç bedelini. Senin kaça aldığın , aracın o günki değeri fasa fiso oluyormuş.

Yani keser misali kendine... Ha o rakama itiraz ve kabul etmemem hakkım var. Bakalım :(

Parayi almak mantikli olan abi.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum öyle görünüyor. Ptesi-Salı belli olacak hasar ve karar... Umarım hayırlısı olur.

Ama şöyle de bir durum varmış; Ben 8.000 TL diyorum ama diyelimki sigorta şirketi aynı durumdaki başka bir aracı misal 6000 TL den bulsun rayiç bedelini hemen 6000 TL diyormuş araç bedelini. Senin kaça aldığın , aracın o günki değeri fasa fiso oluyormuş.

Yani keser misali kendine... Ha o rakama itiraz ve kabul etmemem hakkım var. Bakalım :(

Bu işler böyle maalesef abi, sıfır km 30.000TL'ye araba al, kasko bedeli 35.000TL fln yazar ancak pert durumunda kasko şirketi sana 31-32.000TL ancak öder.

Geçmiş olsun Ahmet abi. Mantıklı olan paranı almandır. Çünkü kazalı aracı şimdi yaptırıp satmaya kalksan 6000 TL ye satılır. Aynı paraya denk gelir. Noter vs. de cabası.

★★★SⅢ Tapatalk ★★★

Daha once baya buyuk bi kaza yaptim aracimin hali bunun gibi degildi taninmayacak haldeydi mecbur pert bedeli verdiler . Sigorta isleri cok sikinti cok uzatiyorlar meseleyi . Eger 6000 alabilirsen hic dusunme al , arkana bakmadan kac derim :) .

Geçmiş olsun Ahmet hocam.

Arkadaşların geneli gibi, perte çıkmış bu araç. Empati kuralım. Sen böyle bir kaydı olan aracı alır mıydın ?

Demem o ki elden çıkartamayacağın gibi istediği kadar tamir edilsin ilerleyen zamanda sıkıntı da yaratır. O açıdan 1-2 bin zarar deme al paranı. Bir süre kenara para koy yeni bir araç ya da daha fazla koy hazır uğraşmışken model yükselt bahane ile.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim hepinize. Dediğiniz gibi zaten niyetim de model yükseltmek... Kıyıda köşede 5-6 bin liram var.

Alacağım 6 bin liraya ekleyip Allah nasip ederse Palio, alt model Pegueot veya Toyota Corolla var aklımda.

Ama parayı görmeden henüz bir karar vermedim. Hatta geçen gün Seat Cordoba gördüm. 11bin liraya... Ful ama içime sinmedi.

Ptesi-Salı herşey belli olacak. Bakalım. Nasip. Herşeyin hayırlısı...

Az önce karşı tarafın sigorta şirketi ile görüştüm. Aracımda 8750 TL hasar çıkmış. Aracımın bedelini de 8-13 bin aralığında belirleyecekler sanırım. Ben 10-11 bekliyorum. O zaman da 8-9 gibi bir rakam alırım. Ama her şey 1 hafta içinde belli olacakmış. Açıkçası bu rakamlara çok sevindim. Bakalım hayırlısı.

Sizlerle paylaşmak istedim. ;)

GT-S5301 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ayrıca 8000 tl. senin kafandaki değer mi yani piyasası mı öyle... Genelde piyasa fiyatının altında bir değer veriliyor..Benim arkadaın Civici pırıl pırıldı satsa 33'ten aşağı bırakmazdı kasko 29 lira verdi.. Yani aracını 6-7 bin tl. sayıp üztüne %25 senin kusurunu düşebilirler..İyi araştır derim..

Bu aracı da kesinlikle yaptırmanı tavsiye etmem paranı almaya bak.. Araba 17 yaşında bir de bu kadar işlem görecek dikiş tutması çok zor olur başına çok masraf açar ileride..

Tramer e hasar girdi mi bi daha cok ugrasiyorsun abi. Parayi al temiz

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

aracın tamir bedelini öderlerse

atıyorum 2000 TL verdiler çıkmacıdan parça alıp aracı işçilik boya vs dahil 700-800'e halledebilirsin : 1200 TL kar..aracın düşen bedelini karşılar az çok

ama 6000 verirlerse ver gitsin..

yenisini al uğraşma saniyelerde falan

97 den biraz daha eski olsa yaptır hurda indirimini bekle derdim

bu arada büyük geçmiş olsun

Ayrıca 8000 tl. senin kafandaki değer mi yani piyasası mı öyle... Genelde piyasa fiyatının altında bir değer veriliyor..Benim arkadaın Civici pırıl pırıldı satsa 33'ten aşağı bırakmazdı kasko 29 lira verdi.. Yani aracını 6-7 bin tl. sayıp üztüne %25 senin kusurunu düşebilirler..İyi araştır derim..

Bu aracı da kesinlikle yaptırmanı tavsiye etmem paranı almaya bak.. Araba 17 yaşında bir de bu kadar işlem görecek dikiş tutması çok zor olur başına çok masraf açar ileride..

8000 TL ye aldım. Şu an en az o kadar piyasası... Debriyaj-4 lastik-motor hepsi yepyeniydi

Hatta benzin ve LPG depo full idi... :(

Yani ben onu kazasız halde 8-9 a satabilecek durumdaydım. Bende dediğin gibi az bir rakam olabiliceğinden endişeleniyordum. Ancak sabah görüştüğümde dedikleri bu.

Tramer e hasar girdi mi bi daha cok ugrasiyorsun abi. Parayi al temiz

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

Aynen öyle Cenk. Bende bir an önce sonuca ulaşmak istiyorum. Hatta bu yüzden rapora itiraz bile etmedim. Çünki bir anda iş uzayacak.

aracın tamir bedelini öderlerse

atıyorum 2000 TL verdiler çıkmacıdan parça alıp aracı işçilik boya vs dahil 700-800'e halledebilirsin : 1200 TL kar..aracın düşen bedelini karşılar az çok

ama 6000 verirlerse ver gitsin..

yenisini al uğraşma saniyelerde falan

97 den biraz daha eski olsa yaptır hurda indirimini bekle derdim

bu arada büyük geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Yaptırmasına yaptırırım ama tramere gireceği için zaten ederi düşecek. O yüzden onarımdan edeceğim kar , satışta elden gidecek bu seferde...

Geri
Üst Alt