- 25 Nisan 2011
- 20.486
- 13
- 1.088
28 Mart sabahı kaza yaptım. Daha önce paylaşmıştım.
Allah'a şükürler olsun ki sağlık durumları iyiye gitti ve şimdi mal derdine düştük.
Aracım şu an karşı tarafın sigorta şirketinin (Halk Sigorta) anlaşmalı özel servisinde... Muhtemelen pert verecekler.
Kusur durumu ise karşı taraf % 75 benim % 25... Ben buna itiraz edecektim.
Çünki bana isnat edilen kusurun karşı tarafça da işlendiğini düşünüyorum. Ancak kaza raporunda bunu belirtmemişler.
Benim kusurum; " Kavşağa yaklaşırken hızını azaltmamak"...
Ancak kaza yaptığımız yer sokak arası ve gidebileceğin hız max: 20-30 km....Yani laf olsun diye yazılmış bir kusur.
Karşı tarafın kusuru ise; " Soldan gelenin sağdan gelene yol vermemesi"
Kaza yerinde herhangi bir tabela veya yol hakkını belirten bir uyarı yok. O yüzden eşitliği sadece sağdan gelen yol ver durumu bozuyor.
Karşı tarafın kusuru asli kusur benim kusurum ise tali kusur... Bu yüzden kusur oranları %75-%25 benim lehime...
Kaza tutanağına itiraz etmekten vazgeçtim. Çünki 2-3 ay gecikecek. Mahkeme vs durumları falan.
Mahkemeden %100 haklı çıkma ihtimalimde yok... Bende vazgeçtim.
Ancak aracım perte çıktığında ben aracımın bedelinin %75 ini alacağım.
Aracım 97 Uno... Yaklaşık 8.000 TL değerinde.... Alacağım rakam 6.000 TL...
Ancak bazı durumlara açıkçası aklım ermedi. Bende sizlerden bilenler varsa yardım almak istedim.
Bana birkaç teklif sunulacakmış...
1- Aracımın tamamını pert bedeli olarak alıp aracımı onlara vereceğim.
2- Aracımın onarım bedelini alıp araç bende kalacak.
3- Aracımın onarımını isteyeceğim.
3. ihtimalde şöyle bir durum sözkonusu; Aracım tramere gireceği için otomatikman değeri düşecek. Satmak istediğimde isteyen aracımın tramer ve hasar durumunu görüp fiyatı düşürecek.
Sizlerden bilgisi olan veya daha önceden başına gelen varsa fikir ve önerilerinizi soracağım.
Şimdiden teşekkürler...
Allah'a şükürler olsun ki sağlık durumları iyiye gitti ve şimdi mal derdine düştük.
Aracım şu an karşı tarafın sigorta şirketinin (Halk Sigorta) anlaşmalı özel servisinde... Muhtemelen pert verecekler.
Kusur durumu ise karşı taraf % 75 benim % 25... Ben buna itiraz edecektim.
Çünki bana isnat edilen kusurun karşı tarafça da işlendiğini düşünüyorum. Ancak kaza raporunda bunu belirtmemişler.
Benim kusurum; " Kavşağa yaklaşırken hızını azaltmamak"...
Ancak kaza yaptığımız yer sokak arası ve gidebileceğin hız max: 20-30 km....Yani laf olsun diye yazılmış bir kusur.
Karşı tarafın kusuru ise; " Soldan gelenin sağdan gelene yol vermemesi"
Kaza yerinde herhangi bir tabela veya yol hakkını belirten bir uyarı yok. O yüzden eşitliği sadece sağdan gelen yol ver durumu bozuyor.
Karşı tarafın kusuru asli kusur benim kusurum ise tali kusur... Bu yüzden kusur oranları %75-%25 benim lehime...
Kaza tutanağına itiraz etmekten vazgeçtim. Çünki 2-3 ay gecikecek. Mahkeme vs durumları falan.
Mahkemeden %100 haklı çıkma ihtimalimde yok... Bende vazgeçtim.
Ancak aracım perte çıktığında ben aracımın bedelinin %75 ini alacağım.
Aracım 97 Uno... Yaklaşık 8.000 TL değerinde.... Alacağım rakam 6.000 TL...
Ancak bazı durumlara açıkçası aklım ermedi. Bende sizlerden bilenler varsa yardım almak istedim.
Bana birkaç teklif sunulacakmış...
1- Aracımın tamamını pert bedeli olarak alıp aracımı onlara vereceğim.
2- Aracımın onarım bedelini alıp araç bende kalacak.
3- Aracımın onarımını isteyeceğim.
3. ihtimalde şöyle bir durum sözkonusu; Aracım tramere gireceği için otomatikman değeri düşecek. Satmak istediğimde isteyen aracımın tramer ve hasar durumunu görüp fiyatı düşürecek.
Sizlerden bilgisi olan veya daha önceden başına gelen varsa fikir ve önerilerinizi soracağım.
Şimdiden teşekkürler...