# Kazımcan Karataş

Bazen ice dogru giriyor ve boylece rakibi sasirtiyor, sevdim bu ozelligini

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Dün İstanbulspor'lu futbolcuyu sakatladı adam sağına hamle gelir diye oraya doğru pozisyon aldı bir anda çevikliğiyle topu soluna doğru atınca hamle yapmaya kalkarken kasığını zorladı olduğu yerde kaldı hem hızlı hem çevik iyi kullanıyor. :asd:

Galatasaray Kazımcan Karataş'ın ligde sahada olduğu son 5 maçta 14 gol atarken sadece 1 gol yedi.

Galatasaray Kazımcan Karataş'ın olmadığı son 5 maçta 9 gol yedi.

Kazımcan vs Adekugbe:

Kazımcan'ın oynadığı maçlarda Galatasaray kalesine ceza sahası içinden şut girişimi sayısı 2.75 maç başına. Ceza sahası dışından ise 4.5 maç başına.

Adekugbe'nin oynadığı esnada Galatasaray kalesine ceza alanı içinden 7 şut girişiminde bulunulurken ceza alanı dışından ise 4.25 maç başına şut girişiminde bulundu rakipler.

Sadece 20 yaşında yabancı kuralı aynı kaldığı durumda bizim için çok büyük bir şans

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Altay dönemlerinde genel de sol çizgi de baya iyi oynuyordu hücum yönünden fazlasıyla katkı verir skorda yapar ama defansif zaafları olacaktır arkasını birisi toparlayabilirse sol çizgiye acayip enerji katar. En iyi özellikleri dar alanda hızlı ve keskin dönüşleri bir anda topu kaptırıyor gibi olur ama 2-3 kişiyi oyundan düşürür bir de topla kısa mesafe de al ver yapması da baya iyi dediğim gibi defansif anlamda sıkıntı yaratır onu çözersek bence 11'de 2-3 maç alıştıktan sonra formayı bırakmaz.
İlk geldiği zamanlarda söylemiştim o andan bu yana defansif olarak üstüne çok fazla koydu seneye çok daha iyi olacaktır potansiyeli büyük inanılmaz bir fizik yapısı var bir üst sıçramaya yaparsa ilerleyen senelerde sol bek aratmaz.

Neyse biraz da teknik yorum yapalım.
Bir kere hiç heyecan yapmıyor, özgüvenli ve hırslı. Pas oyunununu geliştirebilir ama şu haliyle bile Adekugbe'den çok taha iyi. Tackle özelliği çok iyi. Savunmada aksaklık ortaya çıkarmıyor. Ayrıca hava topları da iyi fizikli bir oyuncu. Bu sene ön plana çok çıkmadı. Önü çok açık nazar değmesin.

G702 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şu an tertemiz oynuyor. Genç bir Türk oyuncuya göre özgüveni şahane. 🧿

Fakat dün * kaptırdığı top ciddi sıkıntı neredeyse son adamdı orada risk almaması lazımdı.

Onun dışında set oyununa döndüğümüzde sağına doğru attığı çalım şu an kimse ondan öyle bir hareket beklemediğinden sıkıntı olmuyor ama rakipler buna alıştıkça o hareketi her zaman yapamaz.

O çalım şekli ciddi sıkıntı çıkarabilecek bir şekil çünkü taç çizgisine değil sahanın içine doğru çekiyor topu orada kaptıracağı bir top direkt stoperlerle baş başa bırakır.

ozellikle,
(*) dan itibaren nokta atisi tespitler olmus sevgili nurullah.
kalemine saglik.

kendisi ozelinde -dun en begendigim defansif karesi ;
stoper'in kademesine kayarak/tackle giriip topu savusturmasi.
pozisyon bitimi nelsson kendisini tebrik ediyordu.

basa donersek ,
bence de - riskli, ve ileriki doneminde tahmin edilebilirligi kolay olacak olan *topla kimi hareketlerini zamanla guncellemeli ~ ekstralar katmali.
bu baglamda kendi bolgesi ikonik ve bilinen dunya yildizlarinin maclarini izlemesi de buyuk katki yapacaktir ileriki donemine dair...
oyun skala bazli potansiyel kendisinde mevcut. bunu ust seviyelere cikarmak kendi elinde.

Beklenmeyen driblingleri büyük ihtimalle altyapılarda forvet olarak eğitilmesinin mirasıdır

oyun kurulumunda çok iyi, yerli beklerde pek rastlanmayan bi özellik.

Önde pres yapan rakibi dripling yaparak kırıyor. Bu çok değerli bir özellik. Defans çizgisini bozma gibi bir alışkanlığı vardı onu da yapmamaya başladı. Kendini geliştirmeye devam eder umarım. Sakatlık problemi olduğu söyleniyordu. Umarım istikrar yakalar.

ozellikle,
(*) dan itibaren nokta atisi tespitler olmus sevgili nurullah.
kalemine saglik.

kendisi ozelinde -dun en begendigim defansif karesi ;
stoper'in kademesine kayarak/tackle giriip topu savusturmasi.
pozisyon bitimi nelsson kendisini tebrik ediyordu.

basa donersek ,
bence de - riskli, ve ileriki doneminde tahmin edilebilirligi kolay olacak olan *topla kimi hareketlerini zamanla guncellemeli ~ ekstralar katmali.
bu baglamda kendi bolgesi ikonik ve bilinen dunya yildizlarinin maclarini izlemesi de buyuk katki yapacaktir ileriki donemine dair...
oyun skala bazli potansiyel kendisinde mevcut. bunu ust seviyelere cikarmak kendi elinde.
Eyvallah abi teşekkürler. :hat:

İşaretlediğim yerde bahsettiğin pozisyonu unutmuştum sen hatırlatınca aklıma geldi gerçekten çok doğru bir kayma yaptı orada. Ayrıca maç içinde bir çok kez hücum bölgesine pozisyon gereği çok doğru topsuz koşular yaptı ama Torreira çok diyagonal pas denemediğinden pek o koşuları değerlendiremedik. Sergio'da 2. yarının başında çıkınca oraya çok top aktaramadık.

Dediğin gibi potansiyelli olduğunu fazlasıyla gösterdi. Hareketlerini de zamanla güncelleyecektir fakat oynadığı tüm maçlarda bahsettiğim çalımı hep yapıyor. Rakip analizciler kanat oyuncularına mutlaka söylerler ben o yüzden ufaktan uyarımı yapayım dedim. :red:

Eyvallah abi teşekkürler. :hat:
rica ederim sevgili nurullah .
forumumuz da -yapmis oldugun yorum gibi- nitelikli yorumlari okumak ayri bir haz tarafim adina. belirtmeden gecmek istemedim.
İşaretlediğim yerde bahsettiğin pozisyonu unutmuştum sen hatırlatınca aklıma geldi gerçekten çok doğru bir kayma yaptı orada.
genelde kanat beklerde -oncelikli- baktigim nuanslar arasinda <-> kademeye giris. bold onem arz ediyor. bu yuzden, bu kare benim gozlemim de - deger tasiyordu...
nacizane -izledigim maclari- klasik olarak izlerken genelde *anlik not aliyorum ,bi nevi eskiden kalma analiz gozlem scout aliskanligi hobim. bu kare de -aldigim anlik notlarimda idi-belirtmeden gecmek istemedim.

Ayrıca maç içinde bir çok kez hücum bölgesine pozisyon gereği çok doğru topsuz koşular yaptı ama Torreira çok diyagonal pas denemediğinden pek o koşuları değerlendiremedik. Sergio'da 2. yarının başında çıkınca oraya çok top aktaramadık.
cok saglam bir noktaya daha parmak basmissin. bunu okurken ,
bu konuyu sevgili @Murat Durmaz 'a random bir macimiza dair bu sezon deginmistim -onu hatirladim.
ister kazim,ister sam vs oynasin, o bolge de kanat bek oyuncumuz deplase olup bos beklerken nedense diyagonal pasi gerektigi kadar dusunmememiz buyuk hata diyordum oyunumuza dair. kismen sergio bunu yapiyor,fakat lucas 'in yeteri kadar denememesi,dunku macta dedigin gibi 2.yari daha da siritti bu yonumuz ozelinde.

Dediğin gibi potansiyelli olduğunu fazlasıyla gösterdi. Hareketlerini de zamanla güncelleyecektir fakat oynadığı tüm maçlarda bahsettiğim çalımı hep yapıyor. Rakip analizciler kanat oyuncularına mutlaka söylerler ben o yüzden ufaktan uyarımı yapayım dedim. :red:
nitelik dolayli onemli bir tespitti. zamanlamasi cok iyi di. tebrik ederim.

tekrardan kalemine saglik canim benim.

saygi ve selamlar

Kazımcan Karataş, Aslanım! Geldiğin günden beri Altayda yaptıklarını da bildiğim için hep güvendim. Geç oldu ama sonunda formayı aldı ve güven veriyor artık. Ofansta topla kat edişleri üst seviye, Savunma performansı iyi daha da iyi olacak. Türk futboluna yepyeni, 20 yaşında, Atletizmi ve Tekniği üst seviyede potansiyelde bir Sol bek kazandırdık. Daha da üstüne koyarak devam KK88 FB_IMG_1684322213960.jpg

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Topu içeri çekip rakibiinden sıyrılıp öne doğru gitmesi muazzam..Bu çok çok önemli bir özellik..özellikle kapanan takımın dengesini bozmak çok önemli ve rakip kabak çiçeği gibi açılıyor.

İşte hep bundan bahsettik..orta saha ve kanattada böyle oyuncular lazım.Bizim en büyük sıkıntımızda buydu.Aslında rakibin dengesi bazen öyle kolay bozulurki ama işte o hamleyi yapamıyoruz.Hep sağa sola pas,yok uzun pas böyle böyle açmaya çalışıyoruz rakibi.Hiç dripling yok.Yani şu ligde bunu yapamamak bizim kadronun abartılmaması gerektiğini gösteriyor.

Ortlarini pek goremedik henuz Kerem ve Sergio yuzunden ama kalan kisimlariyla Caner'e yakin bir oyun tarzi var.

Geri
Üst Alt