Kebap mı, Pizza mı?

y3ezuzut.jpg

Ne dersin Ademcim

Fatih hocam burada senin kebabını yerim adam ol gibi bakmamış mı

Konuyu başlatan arkadaşın Türkiye de ikamet etmediği nasılda belli oluyor hemen..

Türkiyede yaşayan birisi olsaydı eğer, bu soruyu tabiiki; LAHMACUN/PİDE Mİ yoksa KEBAP MI diye sorardı kesinlikle..:cigara:

PİZZA DA NEDİR YAAAAWWWW........:sopa:

Cevabım ne pizza ne de kebap, nerede yenildiğine göre değişir çünkü.

Kebap tabi ki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayin Arslaner bu hasbelkader her besin icin gecerli degil mi ? Soruyu degistireyim, 5 yildiz verecegin kebabcida Kebab mi, 5 yildiz verecegin pizzacida pizza mi ?
Bence değil sayın çakar, isterse 10 yıldız olsun vietnam mutfağını sevmem ama pizza ve kebap için bu geçerli değil. Zaten kebap mı pizza mı diye soru olmaz, kebap mangalda veya odun ateşinde pişmiş et yemeklerine verilen genel isim kökeni de arapça. İtalyan mutfağımı ortadoğu mutfağı mı şeklinde sorulsaydı daha isabetli olurdu zannımca, ha benim cevabım yine aynı olurdu.

Bence değil sayın çakar, isterse 10 yıldız olsun vietnam mutfağını sevmem ama pizza ve kebap için bu geçerli değil. Zaten kebap mı pizza mı diye soru olmaz, kebap mangalda veya odun ateşinde pişmiş et yemeklerine verilen genel isim kökeni de arapça. İtalyan mutfağımı ortadoğu mutfağı mı şeklinde sorulsaydı daha isabetli olurdu zannımca, ha benim cevabım yine aynı olurdu.

O yüzden zaten cogu besinler dedim, cünkü senin genelde pek tradisyonel yemek ayirt emezmissin gibi geldi bana. ^^

Peki, o vakit kebab yanlis mi kullaniliyor bazi yemeklerde ? Meraktan soruyorum bunu. Mesela normal firinda yapilan bazi yemeklerede Türkiye´de kebap deniliyor. Yada Cevapcici var balkan ülkelerinde. O da normal firinda yapiliyor, özü kelimenin kebabdir. Genelde domuz ile yapilir (Bosna, Arnavutluk disinda), cok lezzetlidir.

Peki, O vakit bir daha sorayim, degistirerek soruyu.

Ikimiz Amerika´da hapise düstük, idam ile yargilaniyoruz, ve idam cezasina carpitildik. Ikimizin de idama az bir süremiz kalmis, kuru kuru düsünüyoruz, birimiz oturuyor basi egik, digeri volta atiyor... Ikimize de besin anlaminda, son istegimiz soruluyor. Ancak Pizza ve Kebab´da özel bir hakkin var. Tanidigin en iyi Kebap ustasini, yada Pizza ustasini getirtip, en sevdigin Pizza yada Kebab seklini (mesela Mozarella, Adana) yaptirmayi teklif ediyorlar.

Hangisini secerdin ?

A: En sevdigin Kebab ustasindan, en sevdigin kebap seklini mi, oysa hangisi ?
B: En sevdigin Pizza ustasindan, en sevdigin Pizza seklini m, oysa hangisi ?
C: Herhangi bir baska besin mi, oysa, hangisi ?

Son düzenleme:
kultursuz insanlarin pizza demesine sasirmam isin gercegiyle hasir nesir olalim derseniz

kebap tabi ki.

ama pizza daha doyurucudur. çünkü 1 porsiyon kebapla karın doymaz. etrafındakilerle ancak

İtalya'da pizza yemiş varsa onlar karşılaştırsın da. Pizza ile kebap kıyası ne alaka? Lahmacun ile kıyaslasanız neyse.

2 si de değil, odun ateşinde kuşbaşı.

Vay Be...
Kuşbaşının odun ateşi görmüşünü kebapdan saymayanlarla karşılaşmak da varmış hayatta..

Boşuna '' HAyat teneffüsü olmayan bir dersanedir. '' dememiş eski büyükler. Bakalım daha neler öğrenicez. Kısmet......

Sayin Arslaner bu hasbelkader her besin icin gecerli degil mi ? Soruyu degistireyim, 5 yildiz verecegin kebabcida Kebab mi, 5 yildiz verecegin pizzacida pizza mi ?

Bu tercih damak zevkinden ziyade, çok başka konularla etkilenecilecek bir durum bence...

Mesela kiş bedenen fazla çalışıp yediğini kolay eritip/yakmakta problem yaşamayan bir hayat tarzı olanlar, işin kolayına kaçıp sipariş pizzaya eğilimli olabilirler, mangal keyfine yada ocakbaşı yapmaya uygun olmayabilirler.:D

Yada yaşadığı kültür ve gelenekler de bu tercihte çevre etkisi yaratabilir. EU da dumansız hava sahası sevdası olduğu için, yaşayanların odun ateşi lezzetinde bile değil, blidiğin infrared fırın pizza ağırlıklı tercihe eğilimli olması da bu nedenle olabilir. Çünkü çevresinde ve hatt Anna/Babasından bile başka bir tercih şekli görmemiş ki adam.:oley:

Ama asıl gerçek tercih sebebi sağlık da olabilir..:confused:
Eğer kişinin bünyesi fit bir bedene ve hızlı bir metabolizma yapısına sahipse; % 70-75 den fazlası bildiğin hamur olan pizzaya yatkın olması anlaşılabilir.
Ama, kişi biraz topluca üzeri durumda hatta şişmana yakınsa, hele birde ayakkabı bağlama sorununu sık yaşıyorsa, canı çekse bile pizzadan uzak durup, az ekmek/lavaşlı kebap alışkanlığına kayması da muhtemel ...:asd22:

Gibi geliyo bana biraz..

Daha ince hamurlu oluyor İtalya'da kebap kıyası saçma tabi. La Fontana Di Trevi diye bir yer var Taksimde orada güzel yapıyorlar pizzayı. Şaraplarıda fena değil.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Duyduğuma göre EU da Türk lahmacunu kilo yapıyor, Ama italyan pizzasının hamuru kilo yapmayan extra ince hazırlanır diye reklam kampanyası yapıyolarmış...:D

E tabii; yiyip peşinden giden aşırı okumuşların bu kadar bol olduğu sürece, böyle kampanyalarıda yapanlar çıkar..:oley:

Duyduğuma göre EU da Türk lahmacunu kilo yapıyor, Ama italyan pizzasının hamuru kilo yapmayan extra ince hazırlanır diye reklam kampanyası yapıyolarmış...:D

E tabii; yiyip peşinden giden aşırı okumuşların bu kadar bol olduğu sürece, böyle kampanyalarıda yapanlar çıkar..:oley:
Zevk meselesi eleştirelecek bir husus göremiyorum. Yol kenarında mangal yapmaktan iyidir herhalde.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt