Keita Transferinden Vazgeçildiği KAP'a Bildirildi !

Cevap: # Abdul Kader Keita

Keita’nın bedeli 2.4 milyon Euro

G.Saray, Terim’in onay verdiği Fildişi sahilli eski oyuncusunun transferini bitirmek üzere.

GALATASARAY’a dönmek isteyen Abdul Kader Keita’ya teknik direktör Fatih Terim’in de onay verdiği ve bu transferin bitmesinin an meselesi olduğu belirtildi. Sarı kırmızılılar, geçen yıl 8 milyon 150 bin Euro’ya Katar’ın Al Sadd Kulübü’ne sattıkları Fildişi Sahilli futbolcu ile 1.6 milyon Euro karşılığında karşılığında 1 yıllık anlaşmaya vardı. Katar ekibine de kiralama bedeli olarak 800 bin Euro öneren Galatasaray yönetimi, bu transferi toplam 2.4 milyon Euro’ya bitirmeyi planlıyor.

Sarı kırmızılıların ayrıca İsveç’in GAIS takımından almak istediği 21 yaşındaki Türk futbolcu Mervan Çelik’e, Alman ekibi Mönchengladbach’ın da talip olduğu öğrenildi.

Hürriyet Avrupa - Bedeli 2.4 milyon Euro

Cevap: Keita'nin menajeri konustu!

Tamam bir şekilde gitti. Tamam sorunlu belkide. Ama atlıyor herkes. Engin Baytar diyoruz sorunlu... Keita diyoruz sorunlu neden göndersinler. Arkadaşlar futbolcu camiasında "sorunsuz" oyuncu diye bir kavram yok. Evet bazıları uç noktada sorunlu. Ama mesele onu adam etmekte. Disipline almakta alamıyorsan zaten büyük kulüp değilsin.

Klasik örnekler, Eto'o, Ronaldinho ve Hagi sorunluydu misal. Barca-Real hep sorunları sebebi ile gönderildi ama bize neler kattığı ortada. Arda'ya sorunsuz diyebilecek var mı ? Bence gayet sorunlu bir oyuncu o da. Az çok çıtlatıyorlardı Florya da yaptığı tripleri vs. Yine aklıma gelen Servet, o da sorunlu hatta bariz dışarı vurduğu günler oldu. Sorunun boyutu-tipi-sebebi değil onu yönetebilmek meseledir.

Teknik Direktörlük tahtaya dizilişi yazıp form durumuna göre oyuncu seçmek kadar kolay olsa 3-4 T.D ilah ilan edilmezdi (mecaz-ı mürsel !). O psikolojiyi yönetmek, oyuncudan verim almak iş aslında. Rijkaard iyi bir taktik hocasıdır kanımca ama asla iyi bir T.D olamaz. Bunu zamanla daha iyi görecek herkes.

Kısacası, Engin Baytar-Keita alınmalı. biri sol kanadı, biri de sağ kanadı toparlar. Keita belki eskisi gibi iyi olmayabilir ya da tam tersi. Ama bonservis verilmeyecek ve sınırlama kalktı o halde alıp gelsinler. O kötü günlerde hepimizi -maç seçsede- heyecanlandıran tek isimdir. İyi bir takımda ve ortasaha ile neler yapabileceğini tahmin bile edemiyorum.

Lay lay lay lay lay laay abdul kader keitaa :animation: .Bekliyoruz

Sola da başka birisi alınır,alınmalıdır...Takımın 2 açık oyuncusuna ihtiyacı var,Keita nın -hele de düşük bir maliyetle- alınması sola adam alınmasına niye engel olsun ki?...

Kontenjan konusuna gereğinden fazla takılıyorsunuz;sahada olabilecek sayının çok üzerinde ve iddialı isimler bulunduran takımları çok gördük (Biz pek değil ama BJK-FB),çok iyi futbolcu olupta sezonun çoğunu kontenjan nedeniyle oynayamadan geçiren bir futbolcu görmedim daha ben;koca sezonda 3-5 maç kontenjan sorunu olur 8 yabancımız olursa;sakatlığı var,cezası var,formsuzluğu var,olmadı rotasyonla halledilir...Tabi sezon başında umutla ve büyük paralara transferler yapılmış oluyor,kimse bunlardan bazılarının verimsiz olacağını,sakatlık ihtimalini filan aklına getirmek istemiyor...

Transfer için öncelik sıralaması şöyle olmalıydı bana kalsa:

1.Solbek (Hoca öyle düşünmüyor anlaşılan,karamsarım bu konuda)

2.Sol kanat

3.Sağ kanat

4.Stoper

5.Orta saha

6.Santrfor (Baros-Elmander den birisi gidecek olursa 3.sıraya çıkar)

Alınmasına çok sevindiğim ve hiçte yanıltmayan Kazım burada kilit konumunda.İleri üçlünün her yerinde gönül rahatlığı ile oynatırsın.Santrforu 6. sıraya yazmamın sebebi de Kazımın orada başrolü alabilecek kadar iyi olacağını düşünmemdir...

2.4 cok, gerci bonservisi yoksa, cokda degil, sonucta urfali bile 2.3 falan aliyor

@Burak,

KEsinlikle katılıyorum. Arda takımda olsa bile ben oraya transfer beklerdim yönetimden en azından o bölgede de oynayabilen bir forvet oyuncusu. Yetersiz kalırdık.

Nonda yerine Gio oynar aman salla,Meıra yerine Kewell oynar dert etme,adam genç takımda bile stoper oynamış bla bla bla Şimdide Keıta solda oynar dalgası çıktı.Aşık olmuşuz,mantıklı düşünemiyoruz.Bu takım´için Keıta en gereksiz transfer olur.Sola skorer,yaratıcı bir oyuncu şart Arshavın tarzında.Gerekirse Eboue sağa geçer ve yardırır.Ama sola adam şart.

Pino ne güne duruyor ?

Nonda yerine Gio oynar aman salla,Meıra yerine Kewell oynar dert etme,adam genç takımda bile stoper oynamış bla bla bla Şimdide Keıta solda oynar dalgası çıktı.Aşık olmuşuz,mantıklı düşünemiyoruz.Bu takım´için Keıta en gereksiz transfer olur.Sola skorer,yaratıcı bir oyuncu şart Arshavın tarzında.Gerekirse Eboue sağa geçer ve yardırır.Ama sola adam şart.
O zaman Keita + Benayoun diyorum

Keita' ya nasıl gereksiz bir transfer olur diyebilirsin anlamış değilim

Keita gelirse Keita, Kazim ve Baros ile sikinti yasariz gol yollarinda dogrudur, ancak Keita ve Kazim'in arasina Arshavin'i alirsak o zaman iste rakip' darma dagan eder bu üçlü.

bu sene bence fazla fantaziye gerek yok mervan(hiç izlemedim ama izleyen iyi diyor..) + keita + eboue yeterli olucaktur...sol kanatta mervan,keita,pino,kazım dan biri oynar. bana göre en uygun kadro .. keitayı sağa koyup.. kazımı serbest oyuncu konumunda (orta saha oyuncularının onunde) olması oldukça iyi olucaktır. sol kanada da mervan 11 e girebilirmi bilmiyorum ama giremesse yukarıda yazdığım 4 oyuncudan hangisi en verimli olursa o kullanilabilir...

ara transferda hamit

sezon sonunda ozan ipek(sözleşmesi bitiyor) , serdar aziz , sercan ve murat ceylanla türk kalitesini baya bi arttırmış oluruz..

bu sezon başarısız olan 1 2 yabancıyı gonderıp seneye 2 tanede 8M civarında yabancı oyuncu aldıkmı mükemmel olur.. :)

hayırlısı :)

bu sene bence fazla fantaziye gerek yok mervan(hiç izlemedim ama izleyen iyi diyor..) + keita + eboue yeterli olucaktur...sol kanatta mervan,keita,pino,kazım dan biri oynar. bana göre en uygun kadro .. keitayı sağa koyup.. kazımı serbest oyuncu konumunda (orta saha oyuncularının onunde) olması oldukça iyi olucaktır. sol kanada da mervan 11 e girebilirmi bilmiyorum ama giremesse yukarıda yazdığım 4 oyuncudan hangisi en verimli olursa o kullanilabilir...

ara transferda hamit

sezon sonunda ozan ipek(sözleşmesi bitiyor) , serdar aziz , sercan ve murat ceylanla türk kalitesini baya bi arttırmış oluruz..

bu sezon başarısız olan 1 2 yabancıyı gonderıp seneye 2 tanede 8M civarında yabancı oyuncu aldıkmı mükemmel olur.. :)

hayırlısı :)

Aynen, Kazim sag'da çok pasif oynuyor, milli takim'da forvet arkasi gibi oynadi Estonya karsisinda, ilk yarida, 2 gol, ikinci yari sag'da hiç birsey yapamadi.. Ya forvet arkasi, ya da sol'da oynamasi lazim bence, geçen yil 1 maç sol'da oynamisti zaten, golünü de içeri katlederek atmisti.

son durum nedir beyler baya şeyler kaçırmışım keitanın menejeri konuşmuş fakat aslı astarı varmı?

Geri
Üst Alt