sevgili alper, onceliikle , acildigina memnun oldugum bir basliik . < bi an scout bolumunde acildi sandim .
basa donersek ,
*u17 dunya kupasi donemi kendisiyle beraber 12 civari yetenegi o donemki japon jenerasyondan nacizane takibe almistim.
o kadro dan, melez kaleci zion suzuki suan parma da yer aliyor. ligin en potansiyelli kalecilerinden. ki , bir suredir muslera sonrasi nacizane onerilerim de kendisi de yer alir . gerci tren parma gecisi kacmis olsa da, daha da kacacak durum nedir derseniz ; ileride kendisini manu da gorursek -sasirmamali. parma oncesinden bugune halen takipteler. ilk teklifi kabul etmemisti oyuncu ,parma'yi secmisti sureklilik babinda .
bu jenere kanimca japonlarin altin jenerelerinden . haliyle bayagi yetenegi listeme almistim. kubo ise bu kadro nun elmasi idi nazarimda. ki , real madrid sureci , hali hazir da r sociedad gidisati .
suraya geliyorum , malesef ne biz , ne ligin genelinde *ASYA geneli *yetenek havuzuna *bakis konusunda avrupa liglerine nazaran bayagi gerideyiz . arada nagatomo vs oluyor .
mcity nin fransa liginden aldigi asyali stoper de elden kacan baska bir deger. listemde olmasindan dolayi forumumuzda da ara ara degindigim oldu .
neyse. bugune gelelim , k nakamura *gamba cikisli . ulke nin iyi altyapilarina sahip devlerinden gamba osaka. j lig ozelinde de ofansif goze hos gelen futbol oynarlar . gamba nin panasonic le bagi vardir. bildim bileli sistem takimidir. bu denklemde kawasaki frontale tepedir nazarimda.
nakamura avrupa ilk cikisi klasik hollanda ile yapmisti. ki , japonlarin genelde ilk cikis ligleri hollanda,belcika,portekiz oluyordu,halen de oyledir.
daha tepe ligden almanlar bu yonden bayagi scout yaptilar bu havuz dan . halen de yapiyorlar . nacizane dusuncem, fransa, ispanya, ingiltere ligleri de bu havuz dan son yillarda verim alan liglerdir . arada italya da adim atiyor. parma disinda, napoli de yer alan gurcu , lazio nun alman liginden alip degerlendiremedigi japon . vs vb .
son olarak ; *reims de diger japon cok begendigim bir yetenektir.
*junya ito. kanat dan akmasi babinda japon onyekuru diyebilirim . ancak, kendisi daha donanimli ve derinlikli versatile yonleri ile nazarimda daha albenilidir. bir kac defa oneri olarak yazmisligim olmustu. bizim yuto donemi.
sozun ozu , nakamura yetenek olarak ito ile beraber kanimca fransa liginde sinifi gecmis yeteneklerdendir tarafim adina . reims de her ikisinden eminim memnundur.
ps; bu nakamura jeneresinde o turnuva da son 16 da ingilizlere penaltilarla elenmislerdi. ingilizlerin bold altin donemidir u17 baz da.
finalde ispanya'yi surklase ederek yenip kupaya uzanmislardi. 5-2
*palmer ve *connor gallagher bu jenereden listeme bu turnuva dolayli aldigim isimlerdi .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
@Hayri Cund ,
@Ozan Puki
saygi ve selamlar .