Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri

Yaz başı seninle hem Florya hem de Kemerburgaz için kaç yazı yazmışızdır.

Dursun'un planladığı olmadı işte.

Kemerburgaz'da sözde açılış. Trollere yaptırılan ve yöneticilerin söylediği 3-4 haftaya bitecek saçmalıkları.

Hepsi Florya içindi.

Eğer ET, Florya kurulu öncesi çıkıp Fatih Altaylı ile konuşmasaydı. Sonrasında Süheyl ve Rezzan başta olmak üzere muhalefet Florya kurulunda o önemli madde 4'ün revizyonunu istemeseydi hepimiz olacakları biliyorduk.

Bugün Florya bir müteahhide verilmiş olacaktı. Dursun'da planı işlemiş şekilde mutlu mesut olacaktı.

Ama o maddeler sonrası belli ki firmalar geri adım attı.

Yoksa en başından belliydi Kemerburgaz'ın bitirilmeyeceği. Yazdık kaç defa.

Şu son yaşanan olaylar sonrası çivi bile çakan adam yoktur.

Bu yüzden acil olarak bizim dursun ve yönetiminden kurtulmamız lazım. Bunlar miladını doldurdurlar. Bu saaten sonra hiç bir şey yapmazlar.

Yeni ve güçlü bir yönetim ile hem sportif anlamda hem de bu tarz konularda geç kalmadan devam etmemiz şart.
bence çok firma yoktu bu işin planlamasında -ne zaman başkan o nisan mali kongremi - bilanço toplantısı mı neydi- orda "BB den çıkacağız , ön satıştan gelen parayla" dediği anda çoktan rakamsal ve süreç planlaması birileriyle yapılmış diye yorumlandı..

hatta soyadını hatırlamıyorum - Vedat *bilmemne* - M başlayan otel serisini yapan adam diye konuşanlar olmuştu. (Mandarin diyesim geliyorda niyeyse Iron Man çizgifilmindeki yeşil kötü karaktere gidiyor kafam- yanlış isim veriyor olabilirim)

tahminen maddeler o düzeni bozdu - daha doğrusu süreç kısmını etkiledi ve kulüp daha güvencede , yapacakalr daha risk alacak şekle geldi ve sonuçlanmadı.

Polat'ın komisyon başı vs olması etmesi tamamen görünürde bir şey bana göre.

benim beklentimde oldu bittiye gelmeden - ihale ya da teklif farketmez TANITIM YAPILAN , projesini vs gördüğümüz bir şeyler izlenmesi lazım (bize açık olmasada divana).

ellerine yüzlerine bulaştırlar ama ÇOK ÇOK İYİ OLDU.

çünkü ikinci Riva senaryosu olacaktı ve olmuş bitmişlerle cadı avı gibi defedilecekti bazı isimler.

Suç kanıtlanmadan haksız ithamlar yapmak istemiyorum. Ama cidden bir dolaplar dönüyor.

2 senedir en fazla gelir toplayan kulüp durumdayız. Futbolcu satışı, geçen seneki cl geliri, devasa sponsorluklar. Bir sürü ekstra var.

ET geçen sene yıl içinde ki bir röportajında 200 milyon euro üzeri gelir beklediklerini söylemişti. En son 230 milyon euro gelir ile kapandı yıl diyenler oldu.

Bu sene doğru düzgün bir para bile harcamadık.

Tüm bunlara rağmen bizim borcumuz 1 kuruş azalmıyor. Uefa tepemizde oluyor. Kasa da para olmadığı için oyuncu alamıyoruz.

Ama şikeci denen şerefsizler bilmem kaç milyon euro borç azalttık diye bildirim yapıyorlar. Üstelik 2-3 yıldır transferde deli para harcamalarına rağmen. Bizim kadar cl ya da diğer sponsorluk gelirleri olmamasına rağmen.

Tinerciler dünya kadar para harcayıp transfer üstüne transfer yapıyorlar. Ve bizim gibi 1 tane oyuncuya para ödenmedi, gecikti haberleri çıkmıyor.

Bizde ise bunkadar gelire rağmen köhn'ün parasının geciktiğine dair haberler çıkıyor.

Üstüne en son yaşanan kanıtlanmasa da yaklaşık 50-60 milyon euro civarı bir para denilen karaborsa bilet olayları çıkıyor.

Tüm bunları düşününce haksız ithamlar yapmamak adına susuyorum. Ama yönetimin temiz olduğunu düşünecek kadar da saf değilim.

Bu yüzden dursun ve yönetimi ekim ayındaki olağan kurulda ibra edilmemeli. Yeni ve güçlü bir yönetim gelip ibra edilmeyen dursun ve yönetimini ayrıntılı şekilde incelemesini istiyorum.

Galatasaray'ı düşünen her bir taraftarın yapacağı gibi...

Bir insanın üzerinde birçok şüphe varsa o insan dürüst değildir nokta.

aceleniz ne kardeşim yapılıyor işte tesisler. zaten floryayı sattırmıyorsunuz erken bitmesinin bir anlamı yok.

bu adamında mesaisi bitmek üzere - içerideki hiç bir şeyi videoya alamayacağı için kanal ömrünün sonuna gelmek üzere.
Daha alt yapı tarafının inşaatına başlanacak Ekim sonunda özellikle bu Florya ihalesinden sonra sanırım orayı çekebilirse çeker ama giremeyebilir herhalde oraya.

Daha alt yapı tarafının inşaatına başlanacak Ekim sonunda özellikle bu Florya ihalesinden sonra sanırım orayı çekebilirse çeker ama giremeyebilir herhalde oraya.
oraya kazma vurabilirse ne ala :)

gider gider - adam çalılarda yaşadı 4 ay boyunca şuraları görüntülemek için.

parsel dışında olduğu sürece dokunamazlar :D

oraya kazma vurabilirse ne ala :)

gider gider - adam çalılarda yaşadı 4 ay boyunca şuraları görüntülemek için.

parsel dışında olduğu sürece dokunamazlar :D
Mevcut A takım için işler yeniden hızlanır Ekim ayı Genel Kurul'a kadar yetiştirirler orayı. Sonrada alt yapı bölgesi için temel atma vb. yapılır Genel Kurul'da göstermek için ondan sonra Genel Kurul bittikten sonra işleri yavaşlatırlar yine diye tahmin ediyorum A takım yerinde böyle yaptılar, işler o piknik gününe kadar olan hızla devam etseydi çoktan bitmiş olurdu çünkü.

Bu sürede zemin de boka döner.
Bari altyapıyı falan götürün de duşlarını almak için stadyuma bir uğrarsınız.
Kazara iyi zeminde belki bir topçu kazanırız.

Bu sürede zemin de boka döner.
Bari altyapıyı falan götürün de duşlarını almak için stadyuma bir uğrarsınız.
Kazara iyi zeminde belki bir topçu kazanırız.

Eğer bakımları olmaz ise dediğiniz gibi sıkıntı olur. Kesimi, ilaçlaması, gübre takviyesi vb. bir sürü bakım işi var.

Umarım bunları yapıyorlardır.

Bizi öyle bir noktaya getirdiler ki en basit bir konuda bile güven vermiyor yönetim.

direkt verdiğim zaman diliminde anlatılıyor.

Dinleyin de yaşanan rezilliğin boyutunu içinizde hissedin.

bu konuşmayı bilmez miyim yav - şu adamın bu konular üzerindeki muhalefetini çok doğru ve yerinde buluyorum.

saçmalandı hiç edildi işte gidişatı.

demeye getirdiğim, başkan o zaman Riva işini bağlayna ve bilen kişiydi ya - söylesin gelirini açıklasın bugüne kadar...

anca "kapım açık , gelin anlatayım" der.

direkt verdiğim zaman diliminde anlatılıyor.

Dinleyin de yaşanan rezilliğin boyutunu içinizde hissedin.

Dinlenirse kahrolursunuz da yine de yazayım.

500 milyon dolar ön ödeme alıyoruz ipotekler kalksın vs için.
Bunu 350-370 ne ise milyona denizbanka kırdırıyoruz.
Ve bu para aslında ön ödeme değil krediymiş. Biz krediyi kırdırmışız abi benim aklım almıyor bu muhabbeti.
Şart da şu emlak konut bizim adımıza bir hesap açıyor buradan bize para veriyor bu parayı çek olarak veriyorlar-> parayı kırdırıyoruz -> emlak konut daire satıp bize para verdikçe vermiyor buraya ödeme yapıyor.
Yapılan ödemeler yetersiz gelince yada yapılmayınca ekstra faiz giriyor yeni krediler çekiliyor. Sürekli bu döngü devam ediyor.

Eksik olan para başka bankadan kredi çekilerek bize kilitleniyor.
Arsa bizim, parayı alması gerken biziz hem %15 gibi komik bir para alıyoruz hemde sürekli faiz sokulmuş bize.

Bakın bunu ben kabullenemem, bir kişi de sen ne diyorsun demedi adama.
Kimse araştırmadı.
2024 yılına kadar kar edememişiz rivada. 125 dairemiz var güya onlardan alınacak para + o gün kırdırdığımız 70 milyon dolar. +125 daire bize kalan bu.
Ulan gidip kredi çekseydik daha iyiydi. En azından senelik %5 farkla öderdin 10 senede.

Kendimi keseceğim.

Dinlenirse kahrolursunuz da yine de yazayım.

500 milyon dolar ön ödeme alıyoruz ipotekler kalksın vs için.
Bunu 350-370 ne ise milyona denizbanka kırdırıyoruz.
Ve bu para aslında ön ödeme değil krediymiş. Biz krediyi kırdırmışız abi benim aklım almıyor bu muhabbeti.
Şart da şu emlak konut bizim adımıza bir hesap açıyor buradan bize para veriyor bu parayı çek olarak veriyorlar-> parayı kırdırıyoruz -> emlak konut daire satıp bize para verdikçe vermiyor buraya ödeme yapıyor.
Yapılan ödemeler yetersiz gelince yada yapılmayınca ekstra faiz giriyor yeni krediler çekiliyor. Sürekli bu döngü devam ediyor.

Eksik olan para başka bankadan kredi çekilerek bize kilitleniyor.
Arsa bizim, parayı alması gerken biziz hem %15 gibi komik bir para alıyoruz hemde sürekli faiz sokulmuş bize.

Bakın bunu ben kabullenemem, bir kişi de sen ne diyorsun demedi adama.
Kimse araştırmadı.
2024 yılına kadar kar edememişiz rivada. 125 dairemiz var güya onlardan alınacak para + o gün kırdırdığımız 70 milyon dolar. +125 daire bize kalan bu.
Ulan gidip kredi çekseydik daha iyiydi. En azından senelik %5 farkla öderdin 10 senede.

Kendimi keseceğim.

Ben hiç Riva'yı kurcalamamıştım. İyi ki de kurcalamamışım. Tam kafayı yemelikmiş. Bu nasıl bir sözleşme resmen bizi kazıklamak için yapılmış.

Üstüne kongre üyeleri ile süreç doğru düzgün paylaşılmamış.

Bugüne kadar ortada yazılan çizilen paraları biz almamışız. Tahsilat olmuyor. Ev satılmıyor. Hepsi yalanmış.

Videoyu şöyle anlatayım Tuna,

En başta Riva'da bir ipotek var. Emlak kredi ile olan anlaşmaya göre kaldırılması bize ait. İpotek rakamını söylemiyor. Bende bilmiyorum doğal olarak. Bu işi çözebilmek için resmi olarak Emlak Kredi ile ek bir ödeme protokolü yapmışız. Bu ödeme protokolüne göre bize toplam 508 milyon TL olacak şekilde vadeli bir ödeme planı taahhüt ediyorlar. Bu vadeli ödeme protokolünü göstererek kulüp deniz yatırımdan rakam kırdırılarak bir para alıyor. Bu rakamında söylemiyor. Bu paradan Riva'nın ipoteği kapanıyor ve dediğine göre az miktarda kalan para ile de futbolcu borçlarının bir kısmı ödenmiş. Başka bir borç ödenmemiş.

Bu deniz yatırım ile olan anlaşmanın detayını yönetim, kongre üyeleri ile paylaşmıyor. Kongre üyeleri sürecin artık Emlak kredi borçlu (ödeme protokolü var) deniz yatırım alacaklı (bu protokol karşılığı verdiği nakit bir para var) şekilde yürüyeceğini sanmışlar.

Ama kulüp ile Emlak Kredi arasında yapılan ödeme protokolüne bir ek daha yapılarak Emlak Konut eğer satış yaparsa bu paraları zamanında ödeyeceğini taahhüt etmiş. Eğer satış olmazsa deniz yatırıma zamanında para ödenebilmesi adına 3. Bir banka nezdinde Emlak Kredi adına KMH hesabı açılmış. Ama bu hesaptaki tüm faiz ödemeleri bize aitmiş. Bu hesap kredili mevduat hesabı. Bankacılık sektöründe tüm krediler içinde en yüksek faiz oranının olduğu bir kredi türüdür. Çok zorda kalmadıkça şirketler bunu kullanmaz. Kullansa da kısa sürede kapatmaya bakarlar. Çünkü faiz oranı çok yüksektir. Eğer günü geldiğinde Emlak kredi satış yapmaz ise ve o günkü deniz yatırıma yapılacak ödeme eksik kalır ise bu kmh hesabından kalan tutar çekilip deniz yatırıma para ödeniyor.

Kmh hesabı kapanana kadar da eksi bakiyede duruyor ve faiz işliyor. Gene söylüyorum bankacılık sektörünün en yüksek faizi işliyor.

Ayhan Özmızrak hesaplarına göre de 2024 başına kadar süreç bu şekilde gelmiş. Kmh hesabı kapandı mı bilmiyorum. Ayhan Özmızrak'a göre hesap kapanmadı.

Özet olarak işin en başında 508 milyon TL'lik kısmın deniz yatırıma kırdırılarak alınan kısmı hariç Riva'dan başka aldığımız bir kuruş bile yok. Kalan villa sayısı da 125 tane.

Geri
Üst Alt