Üye Görüşü Kenetlenin! Başka Galatasaray Yok!

Evet simdi daha guzel anlattin, bu konuda hakli buluyorum seni. Ama gazla falan Avrupa da kalici basari beklemeyecegiz ozaman, kimse kendini kandirmasin. Buraya getirdigimiz yabanci oyuncular ve teknik direktorler, seviyeyi yukseltsin, turk oyunculara yardimci olsun gelisimlerinde, boylece Avrupa da basarili olalim diye getiriyoruz. Simdi tamamen Turk klasina donersek, Avrupa hayalindan vazgecelim. Suanki sartlar geregi bu beraber yurumuyor.

Turk topcusu artik kendini gelistirmeli, yan yatip, arada sirada gaz takip milyonlar kazanma devri kapanmistir, bu taraftar bunu kabul etmiyor artik.

Bu devri bir anda kapatamassın hocam. Adam yatmayı daha cok seviyorsa buna kim engel olacak ?

Engel olamıyoruz iste. Adam geliyor bura benim kariyerimde zirve diyor ve gevsemeye baslıyor. Kimide bu takımda beni kesecek oyuncu yok deyip gevsiyor. Türk futbolcusu kafasına buyruk malesef. Adamlarda İs Ahlakı yok. Yani aldıgım paranın karsılıgını verdim mi acaba diye bir vicdan muhasebesi yapmıyorlar, ya kostum iste daha ne yapayım diyorlar. Yani olay kosmak ise 10 kisilik bir komando timi getirsen, onlarda 90 dakikada 11-12 km yaparlar.

Türk futbolcusunun sorunu atletik olmaması veya gücsüz olması diyelim. bunun nedenide özel hayatlarını antremanlardan daha cok sevmeleri. Hersey 3 büyüklere gelene kadar, ondan sonrası yok.

Avrupa takımları hızlı futbol oynuyor, çok teknik oldukları icin mi ? Bence hayır. Atletik, güclü oyunculara sahip oldukları icin. Messi-Robben-Ronaldo cok iyi tekniğe sahip olabilir ama bu adamları zirveye cıkaran Atletik olarak en üst düzeyde olmalarıdır. Özel yetenekleri doğuştan gelmis kaybolmaz ama Atletik özelliklerini kaybettikleri zaman hepsi çakar.

Türk futbolunun gelismesi icin tek çare kontejanın kaldırılması. Türk topcuları kulüp bulmak icin mecburen deli gibi antreman yapacak. Yani eskisi gibi gevseyemeyecekler. Rekabet şart hocam.

Bu devri bir anda kapatamassın hocam. Adam yatmayı daha cok seviyorsa buna kim engel olacak ?

Engel olamıyoruz iste. Adam geliyor bura benim kariyerimde zirve diyor ve gevsemeye baslıyor. Kimide bu takımda beni kesecek oyuncu yok deyip gevsiyor. Türk futbolcusu kafasına buyruk malesef. Adamlarda İs Ahlakı yok. Yani aldıgım paranın karsılıgını verdim mi acaba diye bir vicdan muhasebesi yapmıyorlar, ya kostum iste daha ne yapayım diyorlar. Yani olay kosmak ise 10 kisilik bir komando timi getirsen, onlarda 90 dakikada 11-12 km yaparlar.

Türk futbolcusunun sorunu atletik olmaması veya gücsüz olması diyelim. bunun nedenide özel hayatlarını antremanlardan daha cok sevmeleri. Hersey 3 büyüklere gelene kadar, ondan sonrası yok.

Avrupa takımları hızlı futbol oynuyor, çok teknik oldukları icin mi ? Bence hayır. Atletik, güclü oyunculara sahip oldukları icin. Messi-Robben-Ronaldo cok iyi tekniğe sahip olabilir ama bu adamları zirveye cıkaran Atletik olarak en üst düzeyde olmalarıdır. Özel yetenekleri doğuştan gelmis kaybolmaz ama Atletik özelliklerini kaybettikleri zaman hepsi çakar.

Türk futbolunun gelismesi icin tek çare kontejanın kaldırılması. Türk topcuları kulüp bulmak icin mecburen deli gibi antreman yapacak. Yani eskisi gibi gevseyemeyecekler. Rekabet şart hocam.

O yuzden yabanci hocalara kizamiyorum sahsen (hepsine degil tabi), adamlar mahkum bizim amator oyuncularla basari yakalamaya, citayi yukseltemiyoruz o yuzden, sonra gelsin Turk antrenor, o Turk antrenorler de tamamen Turk oyunculari koruyor, yabanci oyunculari bi hata da cope atiyorlar, neymis, bizim kendi oz evlatlarimiz mis, onlar la olacakmis. Oyle bir dusunce sahip Turk antrenorlerin 90% da, bu kafalarla yurumez buyuk takimlar. Buyuk takimlar da buyuk oyuncular olur (yabanci), onlari yonetecek, otoriteyi saglacak bir hoca da sart.

Uluslararasi bir takim olacaksak (kalmak istiyorsak) herkes gelisim gostermeli, elbette o yabanci kurali suanda en buyuk handikaplardan birisi. Cunku elimiz kolumuz bagli. Ama bu yuzden de Turk oyunculari gerektiginden fazla kiymete bindirmemeliyiz, yoksa onlara kalirsa bu is zaten olay bitmistir.

Bu soyledigim tamamen kendimi baglar: eger Galatasaray kuculurse, eger Galatasaray bundan sonra sadece Turkiye derse, Avrupa i cope atarsa, boyle bir vizyon sahibi takimin taraftari olamam ben sahsen. Zaten Turk futbolu ilerlemek 'istemiyorsa', ilgi vermem daha, icimde kalir bu renklere olan sevgim ama Futbol dan aldigim zevki ve heyecani, gider yabanci kulublerde/liglerde ararim, Turk futbolu daha umrumda bile olmaz.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt