Cenk Özdemir
Parçalı Üye
- 28 Ağustos 2018
- 4.684
- 2.730
- 698
Ben de bir kulübün altyapısında oynuyordum. Kontratak oldu, 3’e 2 atak yapıyoruz, ben ortadayım, ceza yayının ordayım, kale karşımda, şutuma da güvenirim, ayak içi vurdum, üstten aut’a gitti. Hoca geldi yanıma, osmanlı tokatını bir koydu, ben yerdeyim bu da diyor niye pas vermiyorsun bilmem ne. Ben futbolu bırakmıştım, sakatlığım da olduğu için, Kerem bırakmamış, tebrikler… Malesef Türkiye’deki altyapı sisteminin özeti..NASIL BÖYLE DAVRANILIR?
16-17 yaşında bir futbolcu kafa yapısı ile idmana çıkıyor. Ve bu sizin büyük işler başarmasını beklediğiniz bir çocuk. Bu futbolcuya, çocuğa siz nasıl davranırsınız! İngiltere’de Phil Foden kaç yaşında sahaya çıktı da oynadı! Foden’a, A takımdan bir büyüğü ‘Sen bu topu niye kaybediyorsun’ diye bağırıp üzerindeki kendi yeleğini yırtacak, duvarı yumruklayacak, top kaybettin diye sana küfredecek, senin yanına gelip tehdit edecek. Bu mümkün mü? Burada mümkün. Şu anda Türk futbolunda Arda Güler’e, Emirhan’a, gençlerimize nasıl davranılıyorsa, pamuklara sarmamız lazım. Çünkü onlar bir değer. Belki 10-15 hatta 20 yıl bizi Avrupa’da temsil edebilecek isimler.