# Kim Källström

Cevap: # Kim Kallström

Galatasaray'a gelmesi hayal zira bu adam lyon'da her sezon nerdeyse tüm maçlara çıkıyor. çok isterim buraya gelmesini ancak çok çok düşük bir ihtimali var bence.

------------------------Yasin Pehlivan----------------------------------

-----------Veli Kavlak----------------------Kim Kallström----------------

olur mu olur.Çok da güzl olur.

2 ay önce sözleşme uzatmadı mı bu adam ? Gitmek isteyen niye sözleşme uzatsın.

Neden gelmesin?

- Düzenli olarak forma giydiği ve daha yeni sözleşme uzattığı Lyon gibi üst düzey bir kulüpten memnun olmaması bir hayli zor olduğu için.

- Fransa ligi Türkiye Ligi'ne göre çok daha göz önünde bir lig olduğu için.

- Lyon doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gittiği için.

- Bonservisine astronomik ücretler vermediğimiz sürece Lyon'un satma olasılığı düşük olduğu için.

- Kendisine de bütçemiz ve takım dengelerimiz doğrultusunda Lyon'dan çok çok fazla ücret ödeyemeyeceğimiz için.

Olasılık sıfır değil ama tüm bunlar ciddi nedenler gelmeyeceğini düşünmek için.

- Düzenli olarak forma giydiği ve daha yeni sözleşme uzattığı Lyon gibi üst düzey bir kulüpten memnun olmaması bir hayli zor olduğu için.

- Fransa ligi Türkiye Ligi'ne göre çok daha göz önünde bir lig olduğu için.

- Lyon doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gittiği için.

- Bonservisine astronomik ücretler vermediğimiz sürece Lyon'un satma olasılığı düşük olduğu için.

- Kendisine de bütçemiz ve takım dengelerimiz doğrultusunda Lyon'dan çok çok fazla ücret ödeyemeyeceğimiz için.

Olasılık sıfır değil ama tüm bunlar ciddi nedenler gelmeyeceğini düşünmek için.

Fazla abartıyorsunuz.

1 - Ben bütün sene oynatılmasını ve sözleşmesinin yenilenmesini transfer stratejisi olarak görüyorum. Madem bu kadar üst düzey bir ekip, daha iyilerine layıklar.

2 - Göz önünde olmak mesele değil, parasını verdin mi bir futbolcu için lig önemli değildir.

3 - Buna hiç katılmıyorum. Lyon kendisine ait bir bonservis bedeli netleştirmiştir. Parasını verip anlaşılırsa gelme ihtimali yüksektir.

4 - Bende transfer edileceğini zannetmiyorum ama dediğim gibi bazı şeyleri gözünüzde fazla abartıyorsunuz.

Alınmayacaktır.

Elano bizde kalıcak.

Bu yüzden gerek yok.

Fazla abartıyorsunuz.

1 - Ben bütün sene oynatılmasını ve sözleşmesinin yenilenmesini transfer stratejisi olarak görüyorum. Madem bu kadar üst düzey bir ekip, daha iyilerine layıklar.

2 - Göz önünde olmak mesele değil, parasını verdin mi bir futbolcu için lig önemli değildir.

3 - Buna hiç katılmıyorum. Lyon kendisine ait bir bonservis bedeli netleştirmiştir. Parasını verip anlaşılırsa gelme ihtimali yüksektir.

4 - Bende transfer edileceğini zannetmiyorum ama dediğim gibi bazı şeyleri gözünüzde fazla abartıyorsunuz.

Sizin kafanızda nedense Lyon'un Kalström'ü satacağına/satmak istediğine dair bir fikir oluşmuş. Yoksa hiç kimse sözleşme uzatılmasını durduk yere transfer stratejisi olarak yorumlamaz. Eğer Lyon veya Kalström'ün ayrılmak isteyebileceğine dair bir ek bir bilginiz, tahmininiz varsa ne ala ama havadan "sözleşmeyi bonservisle satmak için yenilemişlerdir" demek çok mantıksız. Atıyorum, Lyon onun yerine daha iyi veya yıldız birini alacak gibi görünüyordur, taraftarla veya teknik direktörle arası iyi değil gibidir, performansı hayal kırıklığı yaratmıştır falan anlarım ama siz böyle bilgiler vermeden "bence onlar sözleşmeyi stratejik olarak uzattı" deyince manasız oluyor.

Elbette parasını verdiğiniz zaman oyuncu gelebilir, ancak iki taraf yakın ücret veriyorsa, şimdiki kulübü "gitmen işimize gelir" demiyorsa, o kulüpte forma bulmakta sıkıntı çekmiyorsa ve mutluysa tabi ki iki takım arasından daha göz önünde olanı tercih eder. Üstelik Şampiyonlar Ligi faktörü de varsa kesin onu tercih eder.

Durumlar böyleyken ve ayrılması için verdiğim örnekler gibi sebepler yokken bir oyuncuyu transfer etmek için birincisi takımını ikna etmek için en azından 8-9m civarında görünen bonservis bedelini, hatta belki de daha fazlasını ödemek, ikincisi oyuncuyu ikna etmek için oradan aldığına fark yaratan bir ücret teklif etmeniz gerekir. Bizde de öyle bir ekonomik güç yok gibi bu sene.

Tekrar ediyorum, ben "imkansız" demiyorum. Adamın gün yüzüne çıkmamış sorunları olabilir, Lyon ikinciliği başarısızlık olarak algıladığından yerine çok daha iyisini almaya çalışıyor olabilir, teknik direktörle arası açılmış olabilir, adamın Türk kız arkadaşı olabilir, yüzlerce sebep olabilir, veya Galatasaray sandığımızdan zengin olabilir ve parayı bastırıp alabilir ancak yukarıdakiler de gözde büyütme değil, transfer gerçekleridir ve bu tarz şartlar oluşmadan oyuncunun gelmesini ummak gerçekçi değildir.

Fransa ligindeki en çok kazanan futbolcularında.

1. Gabriel Heinze – Marseille – 4,5 milyon euro

2. Yoann Gourcuff – Bordeaux – 4,4 milyon euro

3. Lucho Gonzalez – Marseille – 4,3 milyon euro

4. Cris – Lyon – 4,2 milyon euro

5. Lisandro Lopez – Lyon – 4,1 milyon euro

6. Mamadou Niang – Marseille – 3,8 milyon euro

7. Kim Kallstrom – Lyon – 3,7 milyon euro

8. Claude Makelele – PSG – 3,6 milyon euro

9. Bafétimbi Gomis – Lyon – 3,5 milyon euro

10. Michel Bastos – Lyon – 3,4 milyon euro

Takımında her sezon rahat forma şansı buluyor. Şampıiyonlar Ligi'nde rahatlıkla ikinci turlarda oynayabiliyor. Kendisininde bir açıklması vardı takımda olmaktan memnun. Bir tek para konusunda öne geçebilirdik ki zaten doyurucu bir rakam alıyor.

Takımında her sezon rahat forma şansı buluyor. Şampıiyonlar Ligi'nde rahatlıkla ikinci turlarda oynayabiliyor. Kendisininde bir açıklması vardı takımda olmaktan memnun. Bir tek para konusunda öne geçebilirdik ki zaten doyurucu bir rakam alıyor.

noktayı koymuşsun ne diyim...

Eğer bu net aldığı rakamsa üstüne asla çıkamayız. Zaten teknik direktörümüz koskoca Rijkaard 4m alıyor. :) Brütse de onun neti 3 civarıdır sanırım, o zaman da en fazla o kadar veya taş çatlasa 3,5 veririz ve yeteri kadar cezbedici olmaz.

Geri
Üst Alt