Kırmızı Koltuk'ta Levent Akgün

Makine mühendisi için İzlanda nasıl bir yer?

Gece hayatı nasıl?
Makine mühendisi için çalışılabilecek yegane ülkelerden biridir. Yani açıkçası tanıdığım makine mühendisi yok. Bir bakayım araştırayım öyle cevap vereyim. Gece hayatı sağlam, gündüz kahve dükkanı olan yerler gece bar ve dans pistine dönüşüyor. Çok sağlam içiyorlar. Zaten flu bir hayat yaşandığı için çokta etkisini görmüyorsunuz. Ama öyle böyle değil sağlam içiyorlar.

Makine mühendisi için çalışılabilecek yegane ülkelerden biridir. Yani açıkçası tanıdığım makine mühendisi yok. Bir bakayım araştırayım öyle cevap vereyim. Gece hayatı sağlam, gündüz kahve dükkanı olan yerler gece bar ve dans pistine dönüşüyor. Çok sağlam içiyorlar. Zaten flu bir hayat yaşandığı için çokta etkisini görmüyorsunuz. Ama öyle böyle değil sağlam içiyorlar.
Hem Türkiye'de ve hem de orada bulunan sanayi firmaları var mı?

SA

Doumbia nın uçak rezervasyonu noldu?

Hem Türkiye'de ve hem de orada bulunan sanayi firmaları var mı?
Türkiye ile ticaret konusunda çok açık olduklarını düşünmüyorum. Daha THY bile direk uçuşa sahip değil, düşün. Danimarka-Finlandiya üzeri uçuş yapıyoruz. Belki ileri de olabilir ama şu anda Ticaret yönünden bir bağımız yok. En azından benim bildiğim yok.

Çok istemiştim THY de çalışmayı ama şu torpil muhabbetlerinden sonra çok soğudum.
Bu iktidarın sorunu değil ama bunlarda ayyuka çıktı. Eskiden de aynı şekilde devam ediyordu. Ben Cem Kozlu'nun THY'de Başkan olduğu dönemde girmiştim. Babam'da THY'nin bir alt kuruluşunda çalışıyordu. O sebepten dolayı eskiden de böyle selam ile işe giren bir çok kişi var. Liyakat esaslı alımlar, toplam işe alımların yüzde 30'unu anca oluşturuyordur. Ha TGS falan dersen onlar direk torpil sistemi ile çalışıyor.

İnsan yiyeceksiz, giyeceksiz edemez: Bunlar için didinmene bir şey denmez. Ondan ötesi ha olmuş, ha olmamış: Bu güzelim ömrünü satmaya değmez...

Omer Hayyam'in bu sozlerine katilir misin?

Engelli bireyler kim??
İsimleri bende saklı, bir tanesini çok sevmeme rağmen gereksiz uzattığı için engelledim. En azından kafam rahat gözüküyor. Diğeri de haksız yere suçlama da bulunuyordu. Ekranım da görmekle görmemek arasında sinir farkı yaşattığı için engelledim.

İnsan yiyeceksiz, giyeceksiz edemez: Bunlar için didinmene bir şey denmez. Ondan ötesi ha olmuş, ha olmamış: Bu güzelim ömrünü satmaya değmez...

Omer Hayyam'in bu sozlerine katilir misin?
İnsanların ihtiyaçları için emek harcamasına katılırım. Lakin ihtiyacı olmayıp sadece gösteriş için peşinde koşulmasını da israf bulurum. Günümüzde makam ve mevkii için ruhunu satacak milyonlarca insan bulunuyor. Şimdi böyle bir teklif ile karşılaşsam ne yapardın diye sorarsan, samimi olarak şunu söyleyebilirim ki kabul etmezdim. Tuzum kuru değil ama yine de kabul etmezdim. Para makam mevkii bunlar gelip geçici şeylerdir. Gittiğimiz de arkamızdan hoş bir iz bırakabiliyor isek ne mutlu bize diyebilirim.

Geri
Üst Alt