Kış Uykusu | 13 Haziran

Uğur Bulut

Bodybuilder
Ulubatlı Souness
Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye alan filmi 13 Haziran Cuma günü sinemada izleyiciyle buluşacak.

K%C4%B1%C5%9F+Uykusu+filmi.png

[media]https://www.youtube.com/watch?v=B1pu28BBntI[/media]

Herkesin kendi açısından kendi açısından haklı olduğunu hissettirmek ama bunu yaparken -herkes suçsuz işte- gibi kof bir hümanizme savrulmamak kolay değil. Kış Uykusu Dostoyevski'den bildiğimiz bu erdemi de taşıyan bir Çehov uyarlaması gibi.

Fırat Yücel-Altyazı

İnsan ruhunun analizini izlerken bireyden topluma bakıyoruz. Çehov ağırlıklı -karakter- öyküsü, vicdan, ahlak, gurur, adalet, insan zavallılığı gibi içi dolu kavramları memleket meseleleriyle harmanlıyor. Oyuncu kadrosunun tamamı mükemmel. Özetle Nuri Bilge 'mutsuzluğumuzun kışı'nı resmetmiş.

Murat Erşahin- Sinemamuzik.com

Birçok müthiş detay içerdiğine, özellikle oyunculuk, görüntü bakımlarından başarısına kuşku yok. Kış Uykusu'nun girip çıktığı sınıfsal, kültürel, insani tartışmalar Kasaba'dan bugüne kadarki N.B.Ceylan temalarının yoğunlaşmış hali gibi. Ama karakterlerin kuruluşunda, diyaloglarda, hikâyede bu derinliğin hakkının verildiğinden emin değilim.

Çağdaş Günerbüyük – Evrensel

Başta, orta ve üst sınıftan liberal aydınlarımız olmak üzere izleyen herkesin uykularını kaçırabilecek bir yüzleşme filmi 'Kış Uykusu'. Gerçeklik, yabancılaşma ve vicdan üzerine, sınıfsal, kültürel ve psikolojik boyutları son derece iyi ele alınmış bir hikâyeyi film dilinin bütün unsurlarını ustalıkla kullanarak perdeye yansıtıyor Nuri Bilge Ceylan. Çağına ayna tutan, unutulmayacak filmlerden.

Senem Erdine

"Kış Uykusu"nu izleyen herkesin durduğu yere göre farklı değerlendirmeler yapacağını tahmin etmek zor değil. Alabildiğine 'dolu' bir film zira, 'ürkütücü' uzunluğunun içini hakkıyla dolduran bir film. Nuri Bilge Ceylan'ın 'sınfsal nefret'ten kadın -erkek ilişkilerinin 'yalan dolan' temelli doğasına, oradan güncel politik göndermelere kadar uzanan temalar bolluğunu Çehov ortak paydasında buluşturmasıysa şapka çıkarılır cinsten. "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın ikna etme eksikliğini giderdiği söylenebilir "Kış Uykusu"nun, yüzde yüz değilse de. Bu filme ve Ceylan'a dair söylenebilecek en 'imrenilesi' şeyse şu olur sanki: NBC, Türkiye'de hiçbir yönetmende olmayan, dünyadaysa pek az sinemacının ele geçirdiği 'lüks'ten faydalanmanın (ya da olumlu anlamda 'sömürmenin') en çok da "Kış Uykusu"nda üstesinden geliyor.

Murat Özer

Nuri Bilge Ceylan sinemasındaki bu tanıdık olduğu kadar yepyeni durak, sinemanın edebiyat, tiyatro ve resimle kurduğu ilişkiye dair de zihin açan bir başyapıt. Dönüp dönüp yeniden okunan klasikler gibi, hem bugüne dair hem zamanlar ötesi. Kış Uykusu’nu koskoca bir edebiyat ve sinema geleneğinin son halkası olarak özel kılan yan ise, karakterlerin hem ilişkilerinde hem de diyaloglarında derinlikle yüzeysellik arasında, ciddiyetle alaycılık arasındaki gelgitleri.

Senem Aytaç, ALTYAZI

Valla Nbc'nin ralantide ilerleyen film tarzi var, herkesin hosuna gitmeyebilir. Buna bakmayi dusunuyorum, odullu sonuçta.

Merakla bekliyordum oyuncu kadrosu müthiş görüntüler de çok iyi

tapatalk

İsterse Oscar alsın yinede Nuri Bilge Ceylan filmlerini izlemem.O derece büyük yemin ettim onun filmlerini izlememe konusunda.Hayatımda izlediğim en sıkıcı filmlere sahip kişilik.Sevenleri vardır onlarada saygı duyuyorum

İsterse Oscar alsın yinede Nuri Bilge Ceylan filmlerini izlemem.O derece büyük yemin ettim onun filmlerini izlememe konusunda.Hayatımda izlediğim en sıkıcı filmlere sahip kişilik.Sevenleri vardır onlarada saygı duyuyorum

NBC filmleri oscar alan holivud filmleri gibi degil zaten .farkli olarak benim acımdan nuri bilge filmleri geriye dogru izlenir. nuri bilge filmleri ile ilgili yazılmış tez koyacam buraya 1-2 gune.

Her ne kadar tarzını pek beğenmesem de büyük bir yönetmen. Bir Zamanlar Anadolu'da filminin atmosferi ve görüntüleri harikaydı.

Ben de bir tek Bir Zamanla Anadolu'da'yı izlemedim herkes de onu izlemiş :D

Güzel oldu bu. Ben gelecek hafta sanıyordum bu haftaymış.

3 maymun filmini beğenmiştim konuyu işlemesi bakımından.Bu filminde güzel olduğuna eminim tabiki temposuz ve diyalog ağırlıklı olduğunu bilerek başlanmalı filme.

Geri
Üst Alt