Gerçekten güzel, anlamlı kişisel gelişim kitapları vardır illa ki. Ama genellikle boş bir endüstri maalesef.

Doğan Cüceloğlu gibi çok çok mühim profesörler vb bazı isimlerin eserleri dışında X Y Z'nin hayatı şöyle yaşayın böyle yaşayın şöyle emin böyle dilleyin gibi kitapları yerine herhangi bir klasik eseri okumak çok daha pozitif katkı sağlar.

Veya başlı başına "Zorba" romanını okumak bile 1000 tane kişisel gelişim kitabına bedel bir etki bırakır insanda.
Tamam

Eğer yüce Allah 'ı gerçekten anlamak istiyorsanız, Kur'an 'ı Kerim okuyun. Her gün bir sure veya 60-70 ayet, en fazla 30 dakikanızı alır. Okudukça yüce Allah 'ı anladıkça en sevdiğinizle daha fazla vakit geçirmeye başlayacaksınız.

Tıpkı namaz kılmaya en azından günde 1 vakitle başlayan bir Müslüman gibi, o zamanla 5 vakite dönüşüyor.

Ben 39 yaşındayım, her dönem hayatımda yolunda olan ve yolunda gitmeyen şeyler oldu şimdi de öyle fakat geriye dönüp baktığımda kendimi en iyi hissettiğim; vesvese, kaygı, endişe ve korkunun olmadığı tüm bu toksik duyguların huzura ve özgüvene dönüştüğü dönemlerde farklı olan tek şeyin : namaz, dua ve en sevdiğimi yani Yüce Allah 'ı çokca anmak olduğunu fark ettim. Bunu fark etmek de bir nasiptir, yüce Allah 'a sonsuz şükürler olsun.

Bu vesileyle hani bir şeyden çok mutlu olursun ve herkeste sen kadar mutlu olsun istersin ya, tamamen safiyane duygularla bu cümleleri sizlerle paylaşmak istedim. Ezan okunuyor, saflarda hep birlikte olabilmek dileğiyle, iyi ki varsınız ☀️

30 dkda okudum

evsiz_bir_adamin_gunecsi.jpg

İlber Ortaylı'nın Atatürk kitabından.

IMG_20250730_004549.webp

Sanatçıların günlük rutinlerinden, alışkanlıklarından bahsediyor. Hemen hemen hiçbir sanatçı ilhamın gelmesini beklememiş, belli saatlerde ve belli bir düzende çalışmışlar.

Ekli dosyalar

• IMG_7720.webp
    IMG_7720.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 8
Yazarımız kendi üstünde deneye kalkışıyor. Deney ise mutlu olmak. Mutlu olduğu anları not alıyor, inceliyor ve mutluluğa nasıl ulaşıldığını keşfediyor. Sonuçlar çok şaşırtıcı.

Ekli dosyalar

• IMG_7732.webp
    IMG_7732.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 7
Erich Fromm bu hayatın formülünü veriyor, sevmek. “Sevme” eylemini derinlemesine irdeliyor ve neden “sevilme” eyleminden daha üstün olduğunu bize anlatıyor. Sevme eylemini açıkladıktan sonra da bunu hayatımıza entegre edebilmek için çözümler sunuyor.

Ekli dosyalar

• IMG_7736.webp
    IMG_7736.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 2
Geri
Üst Alt